Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS ) werd opgericht in 1995. Het is een dynamische en onderzoeksgestuurde universiteit met meer dan 9.000 studenten, ongeveer 150 professoren en ongeveer 300 onderzoeksmedewerkers. Ze worden ondersteund door 350 hooggekwalificeerde docenten uit de academische wereld, het bedrijfsleven en de industrie. Nog eens 300 werknemers werken voor de administratie, de bibliotheek en het Talencentrum. De universiteitscampus bevindt zich in Hennef, Rheinbach en Sankt Augustin. In Bonn runt de universiteit het Bonn-Aachen International Centre for Information Technology (b-it) samen met de universiteit van Bonn, de Technische Universiteit van Aken (RWTH) en de Fraunhofer Gesellschaft. Het universitaire ontwikkelingsplan bevat de strategische doelstellingen die onze universiteit tegen 2020 wil bereiken, evenals de concrete maatregelen die worden genomen om deze doelen te bereiken - met als belangrijkste motief duurzaamheid.

Studeren aan Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS )

Bij de H-BRS kun je momenteel kiezen uit bijna 40 opleidingen op basis van de nieuwste onderzoeksresultaten. De professoren van de universiteit hebben professionele ervaring in zowel het bedrijfsleven als de academische wereld. Onze uitstekende infrastructuur en onze goed uitgeruste laboratoria zijn net zo integraal onderdeel van ons aanbod als onze talloze pc-werkstations, ons universiteitsbrede W-LAN, onze moderne universiteits- en districtsbibliotheek en ons actieve campusleven.

Van de universiteit naar de wereld

Met het oog op de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt ondersteunt de H-BRS duurzaam studieperiodes in het buitenland. Summer Schools zijn al geschikt voor studenten tijdens hun vroege semesters; ze worden voornamelijk gesubsidieerd door de Universiteit voor Fondsenwerving. Het is verplicht om ten minste één vreemde taal te studeren. Het Talencentrum, dat een integraal onderdeel is van de universiteit, biedt ongeveer 15 talen. H-BRS werkt samen met meer dan 80 buitenlandse universiteiten in ongeveer 30 landen. In 2018 was het aandeel internationale studenten dat was ingeschreven aan de H-BRS ongeveer 16%.

Locaties

Sankt Augustin

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Sankt Augustin campus
Grantham-Allee 20

53757 Sankt Augustin, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Rheinbach

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Rheinbach campus
von-Liebig-Strasse 20

53359 Rheinbach, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Sankt Augustin

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Hennef campus
Zum Steimelsberg 7

53773 Sankt Augustin, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden