Graduate School of Biosciences Munich

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij de Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM) . Onze school wil jonge levenswetenschappers voorbereiden op het nieuwe tijdperk van kwantitatieve, systeemgerichte biowetenschappen. Het biedt een innovatieve, geïntegreerde Ph.D. trainingsprogramma dat internationaal is in outlook en een scala aan verschillende disciplines samenbrengt, van biochemie en geneeskunde tot bio-informatica, experimentele en theoretische (bio) fysica en toegepaste wiskunde. Zowel studentonderzoeksprojecten als klassikaal onderwijs zijn zeer interdisciplinair.

De school is een gezamenlijk initiatief van vooraanstaande wetenschappers van Ludwig-Maximilians-University (LMU) München , het Max Planck Instituut voor Biochemie , het Helmholtz Center München en de Technische Universiteit München (TUM) . QBM ontvangt financiering via de tweede ronde van het Duitse excellentie-initiatief, dat is ontworpen om excellentie en innovatie in onderzoek en onderwijs aan Duitse universiteiten te bevorderen.

De internationale Ph.D. trainingsprogramma richt zich op communicatie en samenwerking tussen traditioneel gescheiden disciplines, gaande van biochemie en geneeskunde tot bio-informatica, experimentele en theoretische biofysica en toegepaste wiskunde. Met zijn sterke nadruk op het verankeren van theoretische analyse in geavanceerde kwantitatieve experimenten en de uitmuntendheid van de deelnemende wetenschappers, heeft de school een unieke positie binnen het Europese wetenschappelijke landschap.

Het kernpersoneel van de school zijn de belangrijkste onderzoekers vertegenwoordigd door wetenschappelijke coördinatoren van het programma, het wetenschappelijk en administratief personeel en afgestudeerde studenten (75-100 in steady state). Daarnaast adviseert een externe wetenschappelijke adviesraad , die de vier belangrijkste wetenschappelijke gebieden (biochemie, biofysica, bio-informatica / statistiek / theoretische fysica en geneeskunde) vertegenwoordigt, de school over organisatie en strategie.128673_chem.jpg

Locaties

München

Address
Graduate School of Quantitative Biosciences Munich – BioSysM
Butenandtstrasse 1
81377 Munich
Germany

München, Beieren, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: