Goethe University Frankfurt

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Goethe-universiteit Frankfurt is een van de toonaangevende internationale universiteiten en biedt een verscheidenheid aan studieprogramma's en onderzoeksinstellingen, evenals interdisciplinaire benaderingen voor het oplossen van complexe problemen.

De universiteit is genoemd naar Johann Wolfgang von Goethe, de universele geleerde geboren in Frankfurt, die bekend staat om zijn baanbrekende bijdragen aan literatuur, wetenschap en filosofie.

Opgericht in 1914 door private financiering en geïnspireerd door de erfenis van de Europese Verlichting, valt de Goethe University op als een baanbrekende "Citizens 'University". De geschiedenis van de universiteit wordt gekenmerkt door openheid en publieke participatie.

Tegenwoordig is de Goethe-universiteit een van de weinige universiteiten in Duitsland die, naast de administratieve autonomie die is opgedaan door de oprichting van een particuliere stichting, ook aanzienlijke financiële steun van de staat ontvangt. Als een universiteit met stichtingsvermogen, een zeldzaam financieringsmodel in het Duitse hoger onderwijssysteem, geniet de JV een aanzienlijke vrijheid die verder gaat dan de staatscontrole, bijvoorbeeld bij het benoemen van hoogleraren. De stichting, die momenteel wordt opgericht, wil specifiek investeren in het bevorderen van een uitstekende werksfeer.

Goethe Goes Global - Masters-beurzen voor alle opeenvolgende cursussen in menselijke, sociale, natuurlijke en biowetenschappen

Een heel goed voorbeeld van de steun van Frankfurt aan de Goethe-universiteit is het beursprogramma "Goethe Goes Global". Met de hulp van de Johanna Quandt Foundation biedt de Goethe Universiteit Frankfurt nu beurzen aan voor 75 verschillende masterprogramma's, zie de vervolgkeuzelijst aan de rechterkant ). Het beursprogramma "Goethe Goes Global" is een baanbrekend project en uniek in het wetenschappelijke landschap van Duitsland en is gericht op uitstekende kandidaten.

Sommige van de masterprogramma's zijn gekoppeld aan onderzoekscentra van hoog niveau (bijv. Centres of Excellence, Collaborative Research Centres en LOEWE CENTERS) om de praktische relevantie van wetenschap en onderzoek op het hoogste niveau te maximaliseren. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in onderzoek is de Goethe Goes Global Fellowship een eersteklas toegang tot de internationale onderzoeksgemeenschap.

De Goethe Universiteit in cijfers (2016/2017)

  • meer dan 47.000 ingeschreven studenten
  • ongeveer 7.400 internationale studenten uit 136 landen
  • 130 cursussen
  • 584 lectoraten
  • 184 miljoen EUR aan financiering door derden

Internationaal profiel: een veelheid aan buitenlandse hoogleraren - kwaliteit telt, geen nationaliteit!

De stad

Frankfurt wordt beschouwd als de meest kosmopolitische en internationale stad van Duitsland en de universiteit trekt een groot aantal studenten en onderzoekers van over de hele wereld. De studenten profiteren van de combinatie van studie en leven in Frankfurt als het grootste financiële en commerciële centrum van Europa. Het aanbod van part-time banen en stages is geweldig, evenals er zijn veel mogelijkheden om de Duitse taal te leren en te oefenen. Volgens Mercer Human Resource Consulting is Frankfurt vandaag een van de 10 meest leefbare steden ter wereld.

Oprichting van de Goethe-universiteit in 1914

De Goethe-universiteit werd in 1914 opgericht als een "Citizens 'University", gebouwd en gefinancierd door rijke burgers van de stad Frankfurt am Main. De universiteit, vernoemd naar de beroemdste zoon van de stad, Johann Wolfgang von Goethe, heeft tegenwoordig meer dan 47.000 studenten. Kijkend naar de korte maar veelbewogen geschiedenis van Goethe University, is het duidelijk dat het afgelopen decennium belangrijke veranderingen heeft gebracht voor de universiteit - en de perspectieven zijn uitstekend. In de naoorlogse periode vormde vooral de invloedrijke Frankfurter Schule van het Instituut voor Sociaal Onderzoek de links-liberale reputatie van Goethe University. Het heeft enkele van Europa's belangrijkste denkers uit de 20e eeuw voortgebracht, waaronder Theodor Adorno, Max Horkheimer, Jürgen Habermas, Herbert Marcuse, Hans-Georg Gadamer, Martin Buber en Paul Tillich.

Ten tijde van de nazi-heerschappij werd bijna een derde van de wetenschappelijke beroepsbevolking ontslagen vanwege hun achtergrond of politieke overtuiging - meer dan bij een andere Duitse universiteit. Goethe University speelde echter ook een enorm belangrijke rol in de studentenprotesten van 1968, die leidden tot verreikende onderwijshervormingen in Duitsland en in heel Europa.

De Goethe-universiteit en zijn reputatie in de sociale wetenschappen

De Goethe-universiteit heeft zijn uitstekende reputatie in de sociale wetenschappen behouden, maar heeft belangrijke nieuwe instellingen en onderzoeksinstituten in de natuurwetenschappen en op het gebied van recht, geschiedenis, talen, menswetenschappen, kunst en economie. De 'Cluster of Excellence' en interdisciplinaire onderzoekscentra die door de Duitse staat zijn uitgereikt, hebben bijgedragen aan het verscherpen van het academische profiel van de universiteit. Opvallend onderzoek is uitgevoerd op verschillende gebieden, zoals de natuurwetenschappen (Macromoleculaire Complexen) en Geneeskunde (Cardio-Longstelsel) in samenwerking met de Universiteit van Giessen en het Max Planck Instituut voor Hart- en Longonderzoek in Bad Nauheim) en de humane en sociale wetenschappen ("The Formation of Normative Orders")

Ondersteuning van jonge onderzoekers

De Goethe Universiteit zet zich sterk in om jonge wetenschappers te promoten door middel van uitstekende doctoraatsmogelijkheden. Aan de Goethe-universiteit kunnen alle doctoraatsstudenten lidmaatschap van de Goethe Graduate Academy (GRADE) aanvragen, waardoor ze toegang hebben tot exclusieve trainings- en netwerkmogelijkheden.

Even opmerkelijk zijn de ambitieuze en drukke denktanks van de universiteit, waaronder het nieuw opgerichte Frankfurt Institute for Advanced Studies (FIAS) en het Research College for Human Sciences , dat zichzelf ziet als een laboratorium voor innovatieve kennis van de samenleving.

De Goethe Universiteit hecht veel waarde aan haar internationale ambities: een groot aantal masteropleidingen en individuele bacheloropleidingen worden aangeboden in het Engels en sommige programma's zijn tweetalig (Duits en Engels). Veel masteropleidingen kunnen ook worden voltooid zonder een uitgebreide kennis van de Duitse taal, en doctorale scripties op verschillende gebieden kunnen meestal in het Engels worden gedaan.

Een ander bewijs van internationale netwerken van Goethe University is de alumnivereniging met tal van leden van over de hele wereld. Dit leverde een belangrijke bijdrage aan het feit dat in totaal 150 miljoen euro (vaste toezeggingen inbegrepen) in donaties werden verzameld en meer dan 50 nieuwe begiftigde en gasthoogleraren werden gecreëerd tegen 2018 - een belangrijke bevestiging van de zelfopgelegde identiteit als een "Citizens 'University".

In de afgelopen 10 jaar is ook het aanzien van de JV aanzienlijk gemoderniseerd: de deelstaat Hessen heeft in totaal 1,2 miljard euro geïnvesteerd om Frankfurt tot een echte campusstad te maken met drie locaties: Campus Westend voor Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen, Campus Riedberg voor Wetenschap en Campus Niederrad voor Geneeskunde. De voormalige hoofdcampus Bockenheim, nog steeds afkomstig van de oprichtingsdagen van de universiteit, zal niet meer worden gebruikt na voltooiing van alle nieuwe gebouwen.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Duits

Bekijk MA's » Bekijk MSc\'s » Bekijk Health MSc »

Programma's

Deze school biedt ook:

MA

Master of Arts in African Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

[+]

Toelatingseisen In te dienen documenten

een universiteit entree kwalificatie (bijvoorbeeld A-Levels) diploma Bachelor's

[-]

Master of Arts in Arts - Media - Culturele studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De masteropleiding Arts - Media - Cultural Studies traint en kwalificeert studenten voor wetenschappelijke, artistieke en cultureel-educatieve beroepen. [+]

De masteropleiding Arts - Media - Cultural Studies traint en kwalificeert studenten voor wetenschappelijke, artistieke en cultureel-educatieve beroepen.

Het programma begrijpt kunsteducatie als de basis voor karaktervorming en benadrukt een communicatie die is geworteld in esthetische en sociale competentie. Tegelijkertijd laten de goed gefundeerde technische en didactische academische opleidingen, evenals het brede scala aan studies van de universiteit, studenten toe om vaardigheden aan te passen die beroepen in de kunsten of eclectische interculturele gebieden vergemakkelijken. Kunstpedagogie en een focus op wetenschappelijk onderzoek, uitwisselingsprogramma's en samenwerkingsverbanden, evenals onderzoeksprojecten bevorderen een interdisciplinaire en internationale aanpak.... [-]


Master of arts in curatorial studies - theorie - geschiedenis - kritiek

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De focus van het masterprogramma is academische reflectie op curating en kunstkritiek als een intellectuele en esthetische uitdaging met een praktijkgericht perspectief. Het doel van het programma is het geven van vaardigheden die een objectgerelateerde benadering van theoretische kennis en expertise met elkaar verbinden. [+]

De focus van het masterprogramma is academische reflectie op curating en kunstkritiek als een intellectuele en esthetische uitdaging met een praktijkgericht perspectief. Het doel van het programma is het geven van vaardigheden die een objectgerelateerde benadering van theoretische kennis en expertise met elkaar verbinden. Een van de belangrijkste belangen van het programma is het openstellen van discussies over curating en kunstkritiek die tot nu toe nauw verbonden zijn geweest met hedendaagse kunst met eerdere tijdperken en andere culturele-wetenschappelijke disciplines.

De tentoonstelling en het museumbedrijf van de 21ste eeuw staan ​​voor nieuwe taken en uitdagingen. De presentatie van kunstwerken en objecten van culturele en historische betekenis is een complexe uitdaging geworden in een mondiale kunstwereld, maar ook als gevolg van ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, en het moet daarom zowel kunstgeschiedenis als culturele, sociale, politieke en filosofische aspecten. Musea en andere kunstinstellingen moeten hun concept van de publieke sfeer herformuleren. Musea moeten steeds vaker openbare vertogen modelleren.... [-]


Master of Arts in de Amerikaanse studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

[+]

d.

Toelatingseisen

Deze voorlopige certificaat moet worden afgegeven door een kantoor bevoegd award kwaliteiten of de afgifte van certificaten. Als een student wordt toegelaten, zal dit op voorlopige basis. Voorlopige toelating is geldig voor 6 maanden.

Wijze van toelating

[-]

Master of Arts in de archeologie en cultuurhistorie van de neareast

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De eenjarige master's degree in Archeologie en culturele geschiedenis van het Midden-Oosten aan het Institute for Archaeological Science aan de Johann Wolfgang Goethe Universiteit in Frankfurt am Main wordt aangesloten op het programma een vierjarige bacheloropleiding. Loop van de studie omvat vijf modules - vier verplichte en een keuzevak - waarin de meeste wetenschappelijke en praktische opleiding elementen op de voorgrond. [+]

De eenjarige master's degree in Archeologie en culturele geschiedenis van het Midden-Oosten aan het Institute for Archaeological Science aan de Johann Wolfgang Goethe Universiteit in Frankfurt am Main wordt aangesloten op het programma een vierjarige bacheloropleiding. Loop van de studie omvat vijf modules - vier verplichte en een keuzevak - waarin de meeste wetenschappelijke en praktische opleiding elementen op de voorgrond.

Het programma voorziet in een grondige feitelijke en methodologische kennis en dient een goede wetenschapsbeoefening te oefenen. Er wordt geleerd om hun eigen niet-onderwijzend berichten in mondelinge en schriftelijke vorm te maken en gepresenteerd in de universiteit openbaar. Het doel is, eventueel worden ontwikkeld in overleg met hun eigen werk en onderzoek op de uitgebreide schriftelijke traditie van het oude Nabije Oosten culturen, één van de respectievelijke uitgifte juiste holistisch beeld. Het doel van het programma is de schaal al in Bachelor slijpen van een onderzoek en academisch profiel dat is niet alleen voor verdere activiteiten in het onderwijs en onderzoek van zorg.... [-]


Master of Arts in de esthetica

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

In een teken van vele plaatsen gediagnosticeerd ontbinding van de artistieke en progressieve esthetisering van het leven-wereld, de kwestie van de kunst en de esthetische ervaring in een nieuwe urgentie dat object en multidisciplinaire acties nodig biedt. Ver voorbij het smalle gebied van de filosofische esthetica bovendien de historisch omvat alle kunstgebieden theorie kunsttheorie en esthetische problemen ontstaan ​​dwars op de verschillende gebieden van de artistieke productie en deze disciplines van de humane wetenschappen via een respectieve referentieobject. [+]

In een teken van vele plaatsen gediagnosticeerd ontbinding van de artistieke en progressieve esthetisering van het leven-wereld, de kwestie van de kunst en de esthetische ervaring in een nieuwe urgentie dat object en multidisciplinaire acties nodig biedt. Ver voorbij het smalle gebied van de filosofische esthetica bovendien de historisch omvat alle kunstgebieden theorie kunsttheorie en esthetische problemen ontstaan ​​dwars op de verschillende gebieden van de artistieke productie en deze disciplines van de humane wetenschappen via een respectieve referentieobject.

De tweejarige masteropleiding esthetiek neemt deze uitdaging wetsvoorstel door verschillende disciplines en het betrekken van de filosofie, evenals de studie van literatuur, theater, film en media studies, kunstgeschiedenis en musicologie verwerkte het probleem gebied van esthetiek en geschiedenis van wetenschappelijke, empirische, psychologische en etnografische en etnologische perspectieven in aanmerking. Een ander kenmerk van het programma is de verbinding met de huidige artistieke praktijk (in het kader van de samenwerking met de culturele instellingen van de stad en het grootstedelijk gebied van Frankfurt met het Städel School, het College of Design Offenbach en de Universiteit van Muziek en Podiumkunsten, als onderdeel van de Hessische Theater Academie en de Hessen film en media Academy).... [-]


Master of Arts in de geschiedenis

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Een eenjarige masteropleiding studie opleiding aan de Geschiedenis Seminar van de Goethe Universiteit in Frankfurt vloeit voort uit een vier jaar bacheloropleiding en maakt de student, als onderdeel van de tweede kwalificatie fase, om de uitdagingen van de moderne kennissamenleving te voldoen. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Arts in de kunstgeschiedenis

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De masteropleiding in de kunstgeschiedenis van Frankfurt biedt een groot aantal opties voor individuele wetenschappelijke specialisatie. De studieloopbaan omvat de hele Europese geschiedenis van kunst en architectuur. [+]

De masteropleiding in de kunstgeschiedenis van Frankfurt biedt een groot aantal opties voor individuele wetenschappelijke specialisatie. De studieloopbaan omvat de hele Europese geschiedenis van kunst en architectuur.

Het kunsthistorisch instituut van Goethe University blinkt uit door zijn methodisch geavanceerd onderzoeksprofiel. Speciale aandachtsgebieden liggen op het gebied van theorie en media, evenals methodologie en de geschiedenis van het onderwerp. Onderzoek en onderwijs profiteren van de gevestigde samenwerkingsverbanden van het instituut met de internationaal gerenommeerde musea in Frankfurt.

De onderzoeksgerichte masteropleiding promoot individuele onderzoeksinteresses die kunnen leiden tot een wetenschappelijke carrière in de universiteit en in musea. Excellente studenten worden aangemoedigd om te streven naar een doctoraat.... [-]


Master of Arts in de politieke theorie

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De masteropleiding in de Politieke Theorie, gecreëerd door Goethe Universität Frankfurt en de Technische Universität Darmstadt, is de eerste graad van zijn soort in Duitsland. Studenten volgen lezingen op, en worden begeleid door beide universiteiten, die ook gezamenlijk toekennen van de academische graad. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap! ... [-]

Master of Arts in de sociale en culturele antropologie / etnologie

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De masteropleiding zorgt voor diepgaande kennis van de Culturele Antropologie en Europese etnologie en beschikt over specialistische kennis op aandachtsgebieden binnen dit onderwerp. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Arts in de wijsbegeerte

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De masteropleiding in de Wijsbegeerte is onderzoeksgericht. De masteropleiding in de filosofie is gericht op de inzichten van de studenten in de systematische en historische veelheid aan filosofische problemen te verdiepen, om beheersing van de geleerde technieken voor wetenschappelijk werk te voltooien en om leerlingen te betrekken bij zelfstandig filosofisch werk. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Arts in Economic Sociology and Sociology of Finance

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

[+]

Toelatingseisen Toelating tot de masteropleiding vereist een bachelor's degree in de sociologie of een vergelijkbare opleiding in een verwante of vergelijkbare opleiding.

Als de toegang tot de universiteit kwalificatie voor het programma van de aansluitende masteropleiding (namelijk de bacheloropleiding) nog niet is afgerond, kunt u zich aanmelden voor het programma met een transcript of records op basis van ten minste 80% van de voor graad CP de bacheloropleiding ( normaal 144 studiepunten). Deze voorlopige certificaat moet worden afgegeven door een kantoor bevoegd award kwaliteiten of de afgifte van certificaten. Als een student wordt toegelaten, zal dit op voorlopige basis.... [-]


Master of Arts in Educational Science

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

[+]

Toelatingseisen

De bachelorscriptie moet ofwel worden voltooid of binnenkort zal worden afgerond, en een brief van aanbeveling van het proefschrift adviseur moet worden ingediend.

Wijze van toelating

[-]

Master of Arts in Empirical Linguistics

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

[+]

Kandidaten met een internationale universitaire toelatingsexamen en een bachelordiploma moeten voldoende Duitse taalvaardigheid bezitten volgens de voorschriften van de Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), de Duitse taaltest voor toelating tot de universiteit.

Wijze van toelating

Toelating is niet beperkt. Studenten worden direct toegelaten als aan de toelatingsvoorwaarden volledig is voldaan.

[-]

Master of Arts in Filmculture: Archiving, Programming, Presentation

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

[+]

Toelatingseisen Aanvragers met een internationale universiteit entree kwalificatie en bachelordiploma voldoende Duitse taalvaardigheid te bewijzen volgens de voorschriften van de Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), de Duitse taal test voor toelating tot de universiteit.

Voorlopige toelating is geldig voor 6 maanden.

Wijze van toelating

[-]

Master of Arts in Geographies of Globalization - Markets und Metropolises

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

In our global age, people face a multiplicity of challenges across different spatial scale levels ─ from the local to the global. Understanding and dealing with these challenges is at the centre of our research-orientated Master's programme Geographies of Globalisation. [+]

In our global age, people face a multiplicity of challenges across different spatial scale levels ─ from the local to the global. Understanding and dealing with these challenges is at the centre of our research-orientated Master's programme Geographies of Globalisation.

What are the driving forces of globalisation processes? How do global markets function and what are the strategies that transnational enterprises pursue? Why and how is globalisation linked to spatial disparities? What significance does globalisation have for cities and regions ─ what socio-economic disruptions does it cause and how can we deal with them?

The Master's programme builds on the strengths of the Department of Human Geography in Frankfurt and offers two profiles: Urban Studies and Economic Geography.... [-]


Master of Arts in German-French Perspectives in Ethnology

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The M.A. programme trains students in the reflexive application of key theories and concepts in the cultural analysis that are central to the critical interpretation of the diversity of socio-cultural institutions and practices. [+]

The research focus at the Department of Social and Cultural Anthropology of the University of Frankfurt is the comparative empirical study of non-European societies by documenting and analysing cultural commonalities and differences between different societies. Research and the teaching curriculum thus concentrate on the study and analysis of socio-cultural phenomena at the local level as well as in a comparative global context.

The M.A. programme trains students in the reflexive application of key theories and concepts in the cultural analysis that are central to the critical interpretation of the diversity of socio-cultural institutions and practices.

The M.A. in social and cultural anthropology is a 4-semester-long degree programme that is designed to follow a B.A. in anthropology or a related discipline. The focus on teaching students to critically engage with the discipline’s state of the art as well as the scholarly debates that have been formative to it and to develop further research questions from such engagements. Further, students are taught to conceptualise and execute their own research projects in which they investigate independently developed research questions. Finally, students learn to reflect on their research results in the context of scholarly debates and draw relevant conclusions.... [-]


Master of Arts in German-Portuguese Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Master of Arts (Double Degree Goethe Universität Frankfurt und Universidade do Minho Braga) [+]

Master of Arts (Double Degree Goethe Universität Frankfurt und Universidade do Minho Braga)

Admission requirements

Bachelor’s degree or comparable degree in a similar or related subject Proof of English language skills by certificates or another equivalent form of proof recognised by the examination office (level B1) Proof of Portuguese language skills by certificates or another equivalent form of proof recognised by the examination office (level B1) Applicants with an international university entrance qualification and Bachelor's degree must prove sufficient German language skills according to the regulations of the Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), the German language test for university entrance. ... [-]

Master of Arts in German Literature

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The MA German Literature comprises four semesters of study and coursework. It augments and intensifies knowledge acquired in the BA Germanistik (or any comparable course of study resulting in a BA-degree). [+]

The MA German Literature comprises four semesters of study and coursework. It augments and intensifies knowledge acquired in the BA Germanistik (or any comparable course of study resulting in a BA-degree).

The curriculum aims to stimulate critical reflection regarding literature and culture and to strengthen analytical and argumentative skills. It covers the entire spectrum of German literature from its beginnings to the present. In accordance with the organization of German literary studies into Older Literature and Newer Literature, the curriculum builds on the shared emphases on history, theory, and aesthetics and offers studies on an advanced scholarly and academic level. It also hones the skills necessary to adequately understand and analyze the practical and discursive conditions of epochal transformations.Students enrolled in the MA German Literature profit from co-operation with partners both on and off-campus, such as the Research Center for Historical Sciences, the Research Institute for Humanities at nearby Bad Homburg, the Cornelia Goethe Center for Women and Gender Studies, as well as publishers in Frankfurt, Radio Hessen, the Jewish Museum, the Fritz Bauer Institute, the Freie Deutsche Hochstift at the Goethehaus, the Literaturhaus Frankfurt and numerous others.The MA degree in German Literature provides an excellent foundation for pursuing graduate studies in a variety of doctoral programs. At the same time, expertise gained in critical analysis and argumentative skills prepares graduates for high-level positions in areas such as media, culture, publishing, and communication.... [-]


Master of Arts in Greek Philology

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Master of Arts in Greek Philology [+]

The study programme starts at the beginning of the winter and summer semester.

The standard length of study for the Master of Arts is 2 semesters.

Provisional admission

If the university entrance qualification for the consecutive Master’s programme (namely the Bachelor’s degree) has not yet been completed, you can apply for the programme with a transcript of records on the basis of at least 80% of the required for the bachelor's degree CP (144 credit points). This provisional certificate must be issued by an officer authorized to award grades or issue certificates. If a student is admitted, this will be on a provisional basis

Mode of admission

Admission is not restricted. Students will be directly admitted if the admission requirements are met in full.... [-]


Master of Arts in internationale studies / polemologie

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het onderzoeksgerichte masteropleiding International Studies / Peace and Conflict Studies wordt gezamenlijk aangeboden door Goethe Universität Frankfurt en de Technische Universität Darmstadt in samenwerking met het Instituut voor Vredesonderzoek in Frankfurt. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Arts in Islamic Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The Master’s degree programme in Islamic Studies sees itself as an Islam-related discipline which connects Islamic theology with general humanities, cultural and social sciences disciplines. [+]

The Master’s degree programme in Islamic Studies sees itself as an Islam-related discipline which connects Islamic theology with general humanities, cultural and social sciences disciplines.

The goal of the research-oriented Master’s degree programme in Islamic Studies is to enable the student to undertake independent, self-sufficient research at an advanced level. The Master’s degree programme provides deepened scientific knowledge in the field of Islamic Studies in all of its variety and complexity as well the abilities to work self-sufficiently according to basic scientific principles and to use scientific methods and insights as well as to rationally reflect upon the beliefs. It provides, in detail, deeper insights into the paradigmatic, theoretical and methodical bases of the subject and exemplary problems in the areas of Koran exegesis (tafsīr), systematic theology (kalām), the culture, society and history of Islam (tarīḫ alislām) as well as a history of ideas (falsafa: philosophy, tasṣawwuf: mysticism, piety, aḫlāq:ethics).There is furthermore the opportunity given for specialised concentration on certain topic areas and for a gathering of and systematic reflection on practical experiences as well for deepening the language basics of the subject.The graduates acquire expanded competencies for later activities in academic, socio-political, cultural and religious areas.Apart from scientific young talents in university teaching and research, the Master’s degree programme in Islamic Studies also educates theologians as well as scientific specialists in the Islamic religion. The Master’s degree programme also serves as preparation for subsequent doctoral studies.Within the second year of study, a semester can be spent at a cooperating... [-]


Master of Arts in Italian Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The master's program “Italian Studies” is a binational four-term degree course supported by the Goethe-Universität Frankfurt and the Università Ca’ Foscari Venezia, at the end of which a double degree (Master of Arts/Laurea Magistrale) will be obtained. [+]

The master's program “Italian Studies” is a binational four-term degree course supported by the Goethe-Universität Frankfurt and the Università Ca’ Foscari Venezia, at the end of which a double degree (Master of Arts/Laurea Magistrale) will be obtained.

The double degree and the firmly integrated one-year-long stay abroad at the leading university of Venice make this masters programme a unique academic offer within Germany. Frankfurt/Main with its international institutions, corporations, publishing companies and cultural organizations as well as Venice with its cultural heritage and important cultural organizations (Deutsches Studienzentrum in Venedig, Fondazione Nono, Findazione Cini) offer multiple possibilities of practice-based projects and work-orientated internships.... [-]


Master of Arts in Japan in the World: Global Challenges and Cultural Perspectives

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The research and teaching focus of Department 09 of Universität Frankfurt – Japanese Studies – focuses on pre-modern and modern/contemporary Japan. The department’s teaching is based on a solid repertoire of philology, literature, cultural history and the history of ideas, all of which emphasises the linguistic components and forms the foundation for thorough research into Japan. T [+]

The research and teaching focus of Department 09 of Universität Frankfurt – Japanese Studies – focuses on pre-modern and modern/contemporary Japan. The department’s teaching is based on a solid repertoire of philology, literature, cultural history and the history of ideas, all of which emphasises the linguistic components and forms the foundation for thorough research into Japan.

The canon of classical research into philology, literature and the history of ideas is complemented by the contemporary spectrum of cultural sciences. Reflections on the temporal aspects of research approaches and precise reasons for the establishment of a new theoretical analysis toolbox for each of the relevant themes form part of the basic training in Japanese studies in Frankfurt.... [-]


Master of Arts in Jewish Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Jewish Studies covers the entire cultural development of the Jewish world from the beginnings to the present day: its manifold historical appearances, its continuities and changes (including its interrelations with other cultures) in different ages and geographical locations in more than 1,000 years of development. [+]

Jewish Studies covers the entire cultural development of the Jewish world from the beginnings to the present day: its manifold historical appearances, its continuities and changes (including its interrelations with other cultures) in different ages and geographical locations in more than 1,000 years of development. Because of the Jewish world’s many linguistic, geographical, historical, religious and social relations, the programme comprises various disciplines – such as history, literature, philosophy and legal history – as is expressed in the Hebrew title “Jewish Studies” (Hebrew University Jerusalem). This explains why the subject is an interdisciplinary subject.

The appropriate scope of the subject ranges from the languages of the Jews – literature in the various languages, religious history and philosophy as well as history, archaeology, art history, music and film, ethnology and sociology.... [-]


Master of Arts in klassieke archeologie

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De eenjarige master in Klassieke Archeologie aan het Institute of Archaeological Sciences aan de Goethe Universiteit in Frankfurt am Main wordt aangesloten op het programma een vierjarige bacheloropleiding. Loop van de studie omvat vijf modules die gebruikt worden met hun werk op basis van elementen van de opleiding tot professionele wetenschappers / professionele wetenschapper te worden. [+]

De eenjarige master in Klassieke Archeologie aan het Institute of Archaeological Sciences aan de Goethe Universiteit in Frankfurt am Main wordt aangesloten op het programma een vierjarige bacheloropleiding. Loop van de studie omvat vijf modules die gebruikt worden met hun werk op basis van elementen van de opleiding tot professionele wetenschappers / professionele wetenschapper te worden.

De cursus aanbod en prestatie-eisen zijn gericht op het uitbreiden van de specialist feitelijke en methodologische kennis en de praktijk van goede wetenschappelijke praktijk ligt de focus volledig op het vermogen om zelfstandig te werken en zelf-verantwoordelijke werk: Aan de ene kant worden de studenten gemotiveerd en begeleid, expert observaties en reflecties op te documenteren en een kleiner publiek archeologische voorwerpen te verschaffen. Hier, de sprong van het materiële vlak om de complexe oude leven en de geestelijke wereld om een ​​self-evident zijn voor hen, terwijl strikt weerspiegeld oefening.... [-]


Master of Arts in Latin Philology

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Master of Arts in Latin Philology [+]

Master of Arts in Latin Philology

The standard length of study for the Master of Arts is two semesters.

The study programme starts at the beginning of the winter and summer semester.

Provisional admission

If the university entrance qualification for the consecutive Master’s programme (namely the Bachelor’s degree) has not yet been completed, you can apply for the programme with a transcript of records on the basis of at least 80% of the required for the bachelor's degree CP (144 credit points). This provisional certificate must be issued by an office authorised to award grades or issue certificates. If a student is admitted, this will be on a provisional basis.

Mode of admission ... [-]

Master of Arts in Linguistics

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The MA-program linguistics offered by the Institute for Linguistics at the Goethe-University is a programme in theoretical linguistics that is taught in English. It is neither a programme in English language nor English linguistics. [+]

The MA-program linguistics offered by the institute for linguistics at the Goethe-University, is a program in theoretical linguistics that is taught in English. It is neither a program in English language nor in English linguistics. Therefore a BA in theoretical linguistics or equivalent qualification is required to join the program. A BA in English language and literature, in English teaching, or English translation will not be sufficient to ensure successful application.

The Master of Arts in Linguistics can be completed as a full time course (four semesters). The entry requirement is a BA in linguistics or equivalent qualification. Correspondingly, the Master course is designed to substantially extend the students' knowledge base that they have acquired at the bachelor level.... [-]


Master of Arts in Modern East Asian Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The departments for economics, law, social sciences and cultural studies of Goethe University have joined their forces to create a new interdisciplinary M.A. program in Modern East Asian Studies (MEAS). In a truly interdisciplinary sense, the biennial M.A. program accommodates both students with a B.A. degree in Asia related cultural studies, and students with a B.A. degree in economics, law, or social sciences. [+]

The departments for economics, law, social sciences and cultural studies of Goethe University have joined their forces to create a new interdisciplinary M.A. program in Modern East Asian Studies (MEAS). In a truly interdisciplinary sense, the biennial M.A. program accommodates both students with a B.A. degree in Asia related cultural studies, and students with a B.A. degree in economics, law, or social sciences.

In the basic course program, students with a background in cultural studies will be introduced into the methodologies and concepts of economics, law and social sciences, whereas students with a background in economics, law, or social sciences concentrate on the adoption of one Asian language (Chinese, Japanese, Korean or Indonesian).... [-]


Master of Arts in Moving Cultures - Transcultural Encounters

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The four semester Master’s degree programme Moving Cultures – Transcultural Encounters / Cultures en mouvement – rencontres transculturelles / Culturas en movimiento – encuentros transculturales (Moving Cultures) is a four language programme of study which deepens the culture and literary-science core competences acquired in an English, Romance language or comparable Bachelor degree programme and connects these with an interdisciplinary perspective on phenomena of cultural contact within the anglophone, francophone and Spanish-speaking world. [+]

The four-semester Master’s degree programme Moving Cultures – Transcultural Encounters / Cultures en movement – rencontres transculturelles / Culturas en movimiento – encuentros transculturales (Moving Cultures) is a four language programme of study which deepens the culture and literary-science core competencies acquired in an English, Romance language or comparable Bachelor degree programme and connects these with an interdisciplinary perspective on phenomena of cultural contact within the anglophone, francophone and Spanish-speaking world.

The Master’s degree programme Moving Cultures operates on the assumption that languages, literature, media and cultures are not constituted in ethnically self-contained, language-wise homogeneous and territorially delimited regions but rather through cross-border interconnections which arise from migration and contact.... [-]


Master of Arts in Musicology

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Master of Arts in Musicology [+]

The standard length of study for the Master of Arts is 4 semesters.

The study programme starts at the beginning of the winter- and summer semester.

Admission requirements Proof of English language skills by certificates or another equivalent form of proof recognised by the examination office (Niveau at least B2)Proof of a second foreign language by certificates or another equivalent form of proof recognised by the examination office (Niveau at least B1) Applicants with an international university entrance qualification and Bachelor's degree must prove sufficient German language skills according to the regulations of the Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), the German language test for university entrance. Mode of admission ... [-]

Master of Arts in Philosophy of Religion

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The Master’s Program in Philosophy of Religion is open to students holding a bachelor degree (or an equivalent), who intend to specialize in the area of Philosophy of Religion. Focused on research, the program grants a broad academic discussion of questions that are essential to the Philosophy of Religion, thereby proceeding primarily from a systematic, but also from a historic point of view. [+]

The Master’s Program in Philosophy of Religion is open to students holding a bachelor degree (or an equivalent), who intend to specialize in the area of Philosophy of Religion. Focused on research, the program grants a broad academic discussion of questions that are essential to the Philosophy of Religion, thereby proceeding primarily from a systematic, but also from an historic point of view. Phenomena and traditions occurring in the context of religion are reflected upon in terms of philosophical standards of rationality.

On the one hand, this process is based on the discussion of central problems of theoretical and practical philosophy. On the other hand, it grounds on an exemplary investigation of topics crucial to theology and religious studies respectively. Thus, the Master’s program shows an interdisciplinary design. Furthermore, it is characterized by its claim to consider continental approaches as well as analytic approaches that dominate the philosophical landscape in the Anglo-American world. In course of its first phase, the Master’s program trains the skill of precise analysis, reconstruction and discussion of concepts and arguments brought forward in the Philosophy of Religion. The second phase of the program highlights the capacity to elaborate and defend a self-contained philosophical position. By teaching these key competencies, the Master’s Program prepares its graduates for a broad area of qualified jobs. They fulfill the requirements of professions in university and higher education.... [-]


Master of Arts in Political Science

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The research-oriented Master’s programme in Political Science is offered at the Institute for Political Science at Goethe Universität Frankfurt. It follows on from the Bachelor’s programme and teaches the in-depth and comprehensive knowledge of political science. [+]

The research-oriented Master’s programme in Political Science is offered at the Institute for Political Science at Goethe Universität Frankfurt. It follows on from the Bachelor’s programme and teaches the in-depth and comprehensive knowledge of political science.

The Institute for Political Science is one of the largest in Germany and offers a wide range of courses. In the tradition of the internationally renowned Frankfurt Social Sciences department, students on the Master’s programme in Political Science learn how to work independently on the basis of scientific principles and to apply scientific methods and insights as well as to reflect critically on societal connections. The programme, in particular, allows for an in-depth study of the paradigmatic, theoretical and methodological basis of the subjects as well as key questions of political theory, comparative political science and international relations. A research work placement (project studies) and an obligatory work placement in a professional field of activity allow students to gather experiences that will help them in a future profession and reflect on them systematically.... [-]


Master of Arts in Pre- and Protohistoric Archaeology

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Pre- and Protohistoric Archaeology investigates the remains of cultural expressions of pre-literate, non-literate and mostly non-literate (proto-historic) eras of human history which are accessible via archaeological methodology. The main focus in research and teaching of the Goethe University’s Department of Pre- and Protohistoric Archaeology lies on European and African Pre- and Protohistory and Archaeobotany. [+]

Pre- and Protohistoric Archaeology investigates the remains of cultural expressions of pre-literate, non-literate and mostly non-literate (proto-historic) eras of human history which are accessible via archaeological methodology. The main focus in research and teaching of the Goethe University’s Department of Pre- and Protohistoric Archaeology lies on European and African Pre- and Protohistory and Archaeobotany.

The heavily research-oriented master's programme aims to empower students for independent research in the area of Pre-and Protohistoric Archaeology. For this purpose, the knowledge and skills acquired through the bachelor’s programme are expanded, deepened and professionalized with scientific objectives.... [-]


Master of Arts in Religious Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The world of religions is both local and trans-national and has an extremely varied history. Religions influence cultures, identities and lifestyles and often have a say in politics. [+]

The world of religions is both local and trans-national and has an extremely varied history. Religions influence cultures, identities and lifestyles and often have a say in politics. Religious Studies is a key way of exploring such correlations. It is a discipline that takes an inter-cultural approach to understand the religious phenomena in history and today in a methodologically precise and coherent way.

The program aims to understand general historical and cultural correlations and approaches that enable us to perceive the idiosyncratic nature of religious phenomena. The focus in Frankfurt is on the various methods of empirical cultural studies as well as on working with a hermeneutic approach to religious phenomenology that explores subjective, internal perspectives of religion.... [-]


Master of Arts in Romance Literature and Culture Science

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Master of Arts in Romance Literature and Culture Sciences [+]

The standard length of study for the Master of Arts is 4 semesters.

The study programme starts at the beginning of the winter semester.

Admission Requirements

Applicants with an international university entrance qualification and Bachelor's degree must prove sufficient German language skills according to the regulations of the Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), the German language test for university entrance.

Provisional admission

Provisional admission is possible on the basis of a current transcript of records; at least 80% of the credit points in the B.A. must have been obtained; the Bachelor’s thesis must be finished or almost finished. Provisional admission is valid for 6 months.... [-]


Master of Arts in Scandinavian Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The MA in Scandinavian Studies is aimed at graduates of the BA courses in Scandinavian Studies (major) or Empirical Linguistics with a focus on Scandinavian Languages at the Goethe-Universität as well as graduates of comparable courses as long as they fulfil the linguistic requirements (see below). [+]

The MA in Scandinavian Studies is aimed at graduates of the BA courses in Scandinavian Studies (major) or Empirical Linguistics with a focus on Scandinavian Languages at the Goethe-Universität as well as graduates of comparable courses as long as they fulfil the linguistic requirements (see below).

The MA enhances the subject knowledge in Old Norse Studies and Modern Scandinavian Studies acquired in the BA course. It is conceived on the basis of philological and literary studies and incorporates problems and methods of cultural studies. The object of the course is the modern Northern Germanic languages Swedish, Danish, Norwegian, Icelandic and their earlier historical stages as well as texts written in these languages, their historical and cultural contexts, the history of their reception, and the history of Scandinavian Studies as a discipline. Students can choose between three core strands:... [-]


Master of Arts in Science and Technology Studies: Economies, Governance, Life

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

This English-language MA program offers students foundational knowledge in the international research program called “Science and Technology Studies”, an interdisciplinary endeavor addressing scientific expertise, technologies and economic developments as factors shaping contemporary societies. [+]

Concept

This English-language MA program offers students foundational knowledge in the international research program called “Science and Technology Studies”, an interdisciplinary endeavor addressing scientific expertise, technologies and economic developments as factors shaping contemporary societies. Designed to give students the opportunity to understand science and technology as social practice and as powerful economic, political, and cultural forces, the MA program draws connections across disciplinary boundaries, linking cultural anthropology with sociology and human geography. Exemplary fields of that students can specialize in will be global economies, the development of digital technologies, infrastructures and governance, and the ways in which advancements in the biosciences change human-environment relations and the notions of what is considered human.... [-]


Master of Arts in Sinologie

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De masteropleiding is grotendeels onderzoeksgerichte en bereidt studenten voor professioneel onderzoek activiteiten met betrekking tot China, voor onderwijsactiviteiten, en voor andere activiteiten met betrekking tot China, dat een academische graad vereist. Het programma ontwikkelt ook studenten 'Chinese specialistische kennis en taalvaardigheden. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Arts in Social Sciences in Sports

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The programme of study focusses on the social and educational-scientific aspects of sports, which are mediated both theoretically and in a practice-oriented manner. This orientation makes this a unique programme of study for sports studies in German-speaking countries. The studies profile encompasses four core areas. [+]

Contents and areas of focus:

The programme of study focusses on the social and educational-scientific aspects of sports, which are mediated both theoretically and in a practice-oriented manner. This orientation makes this a unique programme of study for sports studies in German-speaking countries. The studies profile encompasses four core areas.

Science-orientation:

The central emphasis here is on the provision of deeper knowledge about both quantitative and qualitative methods for empirical social research. These are supplemented which sports studies relevant reflective knowledge concerning the cultural history, ethics and aesthetics of sports.

Vocational field orientation:

The programme of study offers the option of vocational field specific deepening, either in the field of sports education or sports sociology. Experiences in possible areas of activity are gathered as part of 300 hours long vocational practical programme.... [-]


Master of Arts in Sociology

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The research-oriented Master’s programme in Sociology follows on from the Bachelor of Arts in Sociology and is offered by both sociological institutes in the 03 Social Sciences department at Goethe-Universität Frankfurt am Main. [+]

The research-oriented Master’s programme in Sociology follows on from the Bachelor of Arts in Sociology and is offered by both sociological institutes in the 03 Social Sciences department at Goethe-Universität Frankfurt am Main. Following the tradition of the Frankfurt Social Sciences department, students on the Master’s course will acquire the necessary skills to be able to work independently in accordance with scientific principles, to apply scientific methods and knowledge, and to contemplate social contexts with a critical mind.

The Master’s in Sociology expands knowledge of sociological theories and methods, and gives students a range of skills that enable them to use research results and methods independently, and in accordance with the principles of good scientific work, in order to develop their own questions and pursue them with practical research.... [-]


Master of Arts in Southeast Asian Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The Master's in Southeast Asian Studies offers prospective students, who have a good working knowledge of Bahasa Indonesia or Bahasa Malaysia and who are acquainted with the region, the opportunity to pursue advanced studies on the languages, cultures and societies of Southeast Asia with a special focus on the Malay World (Indonesia, Malaysia, Brunei Darussalam, Singapore and East Timor). [+]

The Master's in Southeast Asian Studies offers prospective students, who have a good working knowledge of Bahasa Indonesia or Bahasa Malaysia and who are acquainted with the region, the opportunity to pursue advanced studies on the languages, cultures and societies of Southeast Asia with a special focus on the Malay World (Indonesia, Malaysia, Brunei Darussalam, Singapore and East Timor).

A philological cultural studies approach to area studies is combined with an individual freedom to draw on the various excellent resources of different departments present at the Goethe University of Frankfurt in order to encourage interdisciplinary and innovative research for the Master's thesis in Southeast Asian Studies.... [-]


Master of Arts in Theater, Film and Media-Science

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The research-oriented Master’s degree programme Theatre, Film and Media Studies deals with presentation formats in the area of theatre, film and the media. Its objects are their aesthetic phenomena, theory, history, social and institutional prerequisites, technical conditions and modes of action. [+]

The research-oriented Master’s degree programme Theatre, Film and Media Studies deals with presentation formats in the area of theatre, film and the media. Its objects are their aesthetic phenomena, theory, history, social and institutional prerequisites, technical conditions and modes of action. It integrates philosophical, art and cultural theory, historical, sociological and cultural economic questions in the subject-specific discussion. The programme of study pursues a critical-theoretical confrontation with artistic and media phenomena and is characterised by a decidedly international orientation.

The central point of the study programme is education to develop the ability to undertake independent problem-oriented reflection about current presentation formats in the area of theatre, film and the media. This capability is developed in an archaeological and genealogical perspective and requires knowledge of the history, structure and systematics of the current forms of theatre, the performance, the dance, the film as an artistic and scientific-technical practice as well as technical and digital media. The study programme provides a humanities and theoretical and not a practical art education and sharpens the sensitivity of artistic procedures and strategies.... [-]


Meester in de kunsten in vergelijkende dramaturgie en prestatie-onderzoek

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het masterprogramma Comparative Dramaturgy and Performance Research wordt georganiseerd door vijf Europese universiteiten en richt zich tot studenten met een grote interesse in intercultureel werk en internationale netwerken, zoals festivals, coproducties, uitwisselingsprogramma's en samenwerkingsverbanden. [+]

Het masterprogramma Comparative Dramaturgy and Performance Research wordt georganiseerd door vijf Europese universiteiten en richt zich tot studenten met een grote interesse in intercultureel werk en internationale netwerken, zoals festivals, coproducties, uitwisselingsprogramma's en samenwerkingsverbanden.

Studenten stagegaan een stage en twee semesters in het buitenland aan een van de partneruniversiteiten in Brussel, Parijs of Helsinki en studeren af ​​met een dubbele graad.

De semesters in het buitenland laten een diepgaand onderzoek toe van theaterpraktijken en studies in diverse culturele omgevingen. De stage biedt een acuut en waardevol inzicht in een verscheidenheid aan productiemethoden en productieprocessen in verschillende landen.... [-]


Meester in de kunst in Engelstalige literaturen, culturen en media

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Verdiepen en accentueren van je kennis in literaire en culturele studies na je bachelor, overdracht van theorieën en methoden naar meeslepende klassiekers en hedendaagse teksten, verkennen en bespreken van mediale kenmerken, culturele contexten en transculturele dimensies van literaire tekstproductie, en naarmate je dit ontwikkelt en verscherpt je eigen wetenschappelijke profiel. [+]

Verdiepen en accentueren van je kennis in literaire en culturele studies na je bachelor, overdracht van theorieën en methoden naar meeslepende klassiekers en hedendaagse teksten, verkennen en bespreken van mediale kenmerken, culturele contexten en transculturele dimensies van literaire tekstproductie, en naarmate je dit ontwikkelt en verscherpt je eigen wetenschappelijke profiel: dat is wat de masteropleiding Anglophone Literatures, Cultures and Media te bieden heeft.

De drie grote vakgebieden Literatuur en Mediacultuur, Literatuur en Cultuurgeschiedenis en Transculturele Anglofone Studies zijn gewijd aan historische, politieke, filosofische en artistieke ontwikkelingen in Engelstalige literatuur en culturen - met oog voor detail en het grote geheel. De tweejarige masteropleiding ALCM, volledig in het Engels gedoceerd, richt zich op literaire, culturele en mediastudies en is gespecialiseerd in literaire studies in zijn historische context, culturele communicatie, culturele herinnering, intermedialiteit en sleutelbegrippen in mediastudies en andere centrale thema's in Engelstalige literatuur en culturen in nauw contact met het nieuwste onderzoek. De studies helpen je om het vermogen van abstractie, articulateness, logische en deductieve redeneer- en discussievaardigheden in verschillende talen te leren kennen, evenals de behandeling van media en presentatiemethoden en natuurlijk het enthousiasme voor het onderwerp. Toegewijde en nieuwsgierige studenten profiteren ook van het uitgebreide aanbod van gastcolleges, conferenties en workshops en de toegewijde omgeving aan de Goethe Universiteit en kunnen deelnemen en het universitaire leven actief vormgeven.... [-]


Meester in kunst in archeologie en geschiedenis van de Romeinse provincies

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het MA-programma 'Archeologie en geschiedenis van de Romeinse provincies' omvat de Romeinse provincies in het algemeen, met een bijzondere nadruk op de westelijke provincies van het Romeinse rijk. [+]

Het MA-programma 'Archeologie en geschiedenis van de Romeinse provincies' omvat de Romeinse provincies in het algemeen, met een bijzondere nadruk op de westelijke provincies van het Romeinse rijk.

De provincies worden onderzocht vanaf hun oprichting tot de val van het West-Romeinse Rijk (ca. 250 BC - AD 500). Door te focussen op dit thema onderzoekt het programma de hele erfenis die we in deze eeuwen hebben opgedaan, namelijk materiële overblijfselen, cultuur en religie, evenals informatie over het omringende landschap.

Het doel van het programma is om studenten bewust te maken van de vele bestaande bronnen door een coherente en goed gestructureerde steekproef te presenteren. Het materiële bewijsmateriaal wordt voor een groot deel gedocumenteerd door archeologische opgravingen en wordt aangevuld door elke nieuwe opgraving, evenals elke beschikbare vorm van tekstueel bewijsmateriaal. De laatste omvat het literaire corpus van oude auteurs, stenen of bronzen inscripties, en de cursieve inscripties die op verschillende materialen overleven (papyri, schrijftafels, geverfde inscripties, graffiti, enz.).... [-]


Meester in kunst in audiovisuele en filmstudies

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het "International Master Audiovisual and Cinema Studies" -programma biedt een onderzoeksgerichte diepgaande studie en dient voor verdere wetenschappelijke kwalificaties voor afgestudeerden van film- en mediastudies, filologische, kunst- en musicologische en filosofische opleidingen in of buiten Duitsland . [+]

Het "International Master Audiovisual and Cinema Studies" -programma biedt een onderzoeksgerichte diepgaande studie en dient voor verdere wetenschappelijke kwalificaties voor afgestudeerden van film- en mediastudies, filologische, kunst- en musicologische en filosofische opleidingen in of buiten Duitsland . De studiecursus biedt de student een grondige kennis van de geschiedenis en theorie van films en audiovisuele media, alsook de competentie om na te denken over actuele esthetische vragen, voor een bekwame analyse van teksten en formats van audiovisuele media en voor onafhankelijk onderzoek (doctorale studies) . In nauwe samenwerking met de Universiteit van Parijs 3-Sorbonne Nouvelle, Universiteit Paris 10-La Défense, Universität Liège, Università Cattolica del Sacro Cuore Mailand, Udine University, Birkbeck College - University of London, Ruhr-University Bochum, University Pompeu Fabra-Barcelona , Université Charles de Gaulle Lille 3, Université de Montréal, Università degli Studi Roma 3 en de Universiteit van Amsterdam, het masterdiploma wordt toegekend op basis van een aaneengesloten periode van twee jaar (vier semesters) en het afleggen van de examens ontworpen volgens de bepalingen van de studie- en examenregeling van de genoemde universiteiten en dit reglement.... [-]


Meesterkunstenaar in vergelijkende literatuur

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het masterprogramma Comparative Literature biedt een tweejarige interdisciplinaire, onderzoeksgerichte studie georganiseerd door de afdeling Vergelijkende Literatuur in samenwerking met de afdeling Duitse Studies, de afdeling Engelse en Amerikaanse Studies, de Afdeling Romaanse Studies, en de Afdeling Drama, Film en Media Studies. [+]

Het masterprogramma Comparative Literature biedt een tweejarige interdisciplinaire, onderzoeksgerichte studie georganiseerd door de afdeling Vergelijkende Literatuur in samenwerking met de afdeling Duitse Studies, de afdeling Engelse en Amerikaanse Studies, de Afdeling Romaanse Studies, en de Afdeling Drama, Film en Media Studies.

Het opeenvolgende programma richt zich op het ontwikkelen van theoretische en methodische competentie met betrekking tot de studie van literatuur, literaire kritiek en cultuurliteratuur. Speciale nadruk wordt gelegd op het onderzoek van vergelijkende en interdisciplinaire literaire studies. Het programma biedt studenten de vaardigheid om literaire overdrachten binnen het volledige culturele spectrum in een context te plaatsen, inclusief de relatie van literatuur met andere kunst en media. Het biedt algemene disciplinaire expertise en gespecialiseerde vaardighe- den met betrekking tot kritische intra- en interdisciplinaire tekstuele analyse.... [-]


Meester van de kunsten in de archeologie van munten, geld en de economie in de antieke wereld

Campus Voltijd 2 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het MA-programma 'Archeologie van munten, geld en de economie in de antieke wereld' concentreert zich op twee belangrijke instituten die een beslissende rol hebben gespeeld in de Grieks-Romeinse wereld en zijn grensgebieden, en van wie de beschikbare technische en analytische mogelijkheden een zeer hoog kennispotentieel. [+]

Het MA-programma 'Archeologie van munten, geld en de economie in de antieke wereld' concentreert zich op twee belangrijke instituten die een beslissende rol hebben gespeeld in de Grieks-Romeinse wereld en zijn grensgebieden, en van wie de beschikbare technische en analytische mogelijkheden een zeer hoog kennispotentieel. De economie wordt begrepen als de som van de goederen en diensten die zijn gecreëerd als antwoord op de behoeften van mensen, die de basis van het leven en coëxistentie in elke gemeenschap beïnvloeden. Binnen dit geld was ingebed.

Dit kan de vorm aannemen van een grote verscheidenheid aan goederen, die functioneerden als een standaard van waarde, een ruilmiddel, een betaalmiddel en een medium dat kan worden opgepot. De tijdsperiode van het programma wordt begrensd door de invoering van munten in c. 600 voor Christus en het einde van het West-Romeinse Rijk kort voor 500 na Christus. De bronnen die in het programma worden onderzocht zijn archeologische kenmerken en materiële cultuur zoals munten, keramiek en voorwerpen van metaal en steen, evenals literair bewijs.... [-]


Meester van de kunsten in de dramaturgie

Campus Voltijd October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Met de klas van 2012 begint het Masters Programma in Dramaturgie - een samenwerking tussen verschillende tertiaire instellingen, waarin theorie en praktijk worden geïntegreerd in het kader van de Hessian Theatre Academy - het tweede decennium onder nieuwe academische en artistieke leiding. Opgericht door Hans-Thies Lehmann in 2002, was het concept van het programma een antwoord op grote omwentelingen in het theater in het decennium daarvoor. [+]

Historisch gezien is de dramaturg de persoon in het theater die de productie met kritische afstand bekijkt. Een deel ervan, maar ook verwijderd, de dramaturg stelt voortdurend vragen bij de productie als geheel.

Hij reflecteert op zijn behoeften, benodigdheden en halsstarrigheid, maar ook op zijn praktische beperkingen, gereguleerde processen en automatismen. In het beste geval relateert hij de productie terug aan de contexten waarin deze zich bevindt. Op deze manier belichaamt hij de eisen van de geschiedenis, de maatschappij en de politiek binnen het artistieke proces en aan de andere kant vertegenwoordigt hij deze naar de buitenwereld. Om dit te bereiken heeft hij - naast specialistische kennis - vooral de basisdeugden van elke onderzoeker nodig: hij moet kunnen lezen, zien, denken, luisteren, schrijven en de moed hebben om zijn eigen intellect te gebruiken.... [-]


MSc

Master of science in biofysica

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het doel van de masteropleiding studie cursus is het verdiepen van kennis en specialisatie in het onderwerp Biofysica. De cursussen zijn niet langer strikt georiënteerd binnen de klassieke grenzen van vakken en het instituut, maar zijn nu meer topic-georiënteerd en zijn interdisciplinair aangeboden in vijf aandachtsgebieden. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in Business Administration

Campus Voltijd 4 - 8 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De Master of Science in Betriebswirtschaftslehre is vooral gericht op prestatiegerichte afgestudeerden van bacheloropleidingen in de economie, maar ook op jonge professionals met een bachelor in de economie die een carrièrepad willen leiden dat leidt tot een managementpositie in de bedrijfswereld door middel van een academische omweg kort na het opdoen van praktische ervaring. [+]

De Master of Science in Betriebswirtschaftslehre is vooral gericht op prestatiegerichte afgestudeerden van bacheloropleidingen in de economie, maar ook op jonge professionals met een bachelor in de economie die een carrièrepad willen leiden dat leidt tot een managementpositie in de bedrijfswereld door middel van een academische omweg kort na het opdoen van praktische ervaring.

Dit is een voltijds opeenvolgend studieprogramma en vereist dus een uitgebreide voorkennis van de economie. Bovendien veronderstelt de oriëntatie van het programma een hoge mate van kennis van kwantitatieve statistische methoden. Het programma is een Duits / Engels cursus . Daarom is zowel Duitse als Engelse taalvaardigheid verplicht.... [-]


Master of science in business informatics

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Het Master-programma Business Informatics ("Wirtschaftsinformatik") is ontworpen als een opeenvolgende masteropleiding voor studenten die een bachelordiploma hebben behaald in Computer Science (met Economie als toepassingsfocus) of Economie (met een IT-gerichte focus). In een opbouwfase wordt basiskennis in computerwetenschappen of economie aangeleverd om voldoende kennis op beide gebieden te garanderen. [+]

Het Master-programma Business Informatics ("Wirtschaftsinformatik") is ontworpen als een opeenvolgende masteropleiding voor studenten die een bachelordiploma hebben behaald in Computerwetenschappen (met Economie als toepassingsfocus) of Economie (met een IT-gerichte focus). In een opbouwfase wordt basiskennis in computerwetenschappen of economie aangeleverd om voldoende kennis op beide gebieden te garanderen. Gevorderde cursussen in bedrijfsinformatica, informatica of management worden gekozen in de tweede fase van het programma. Specialisatiegebieden zijn onder meer informatiesystemen, simulatie, kunstmatige intelligentie, e-business, proces- en supply chain management, e-financiering. Het is verplicht voor studenten om deel te nemen aan een project seminar (of een seminar en een praktische cursus) binnen het programma. Het laatste onderdeel van het programma is een masterproef.... [-]


Master of Science in Computer Science

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De Master of Science programma in Computer Science is gericht op afgestudeerden van de Bachelor of Science graad in Computer Science en aanverwante programma's [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in de biochemie

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Opleiding De masteropleiding in de biochemie aan de Goethe Universität in Frankfurt is gebaseerd op een lange traditie in biomoleculaire onderzoek en onderwijs. De cursus is gericht op het verstrekken van wetenschappelijke kennis en beroepsvaardigheden om kandidaten dat zij onafhankelijke onderzoekers kunnen worden. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of science in de bioinformatica

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Inhoud en aandachtsgebieden De Master programma is het tweede deel van de opeenvolgende Bachelor / Master studie in Bioinformatics. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in de chemie

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De masteropleiding biedt niet alleen de mogelijkheid om zich te concentreren op een vakgebied, maar studenten zullen ook het verwerven van de nodige vaardigheden voor dit en ze zullen leren om zelfstandig te denken en verantwoordelijk te handelen. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in de fysica

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Natuurkunde is de wetenschap van de structuur, kenmerken, voorwaarden en beweging van materie en energie, alsmede de onderliggende interacties en krachten en de resulterende afmetingen. Als zodanig is het de materiële basis van alle natuurwetenschappen en alle technische disciplines. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in de wiskunde

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Wiskunde is een belangrijke culturele wetenschappen met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Echter, het is ook de drijvende kracht achter veel moderne technologieën en is uitgegroeid tot een belangrijke technologie in het informatietijdperk. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of science in geowetenschappen

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Geoscience onderzoekt tijdelijke en ruimtelijke veranderingen in het systeem aarde, veranderingen die verband houden met de eigenschappen en samenstelling van geo materiaal door het observeren, meten en modelleren. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in het bedrijfsleven en economische educatie

Campus Voltijd October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De faculteit Economie en Bedrijfskunde van Goethe-Universität Frankfurt am Main biedt sinds het wintersemester 2008/09 de graad Master of Science in Business and Economic Education aan. Het programma is flexibel en polyvalent. De Master of Science is de tweede graad professionele en academische graad. [+]

De faculteit Economie en Bedrijfskunde van Goethe-Universität Frankfurt am Main biedt sinds het wintersemester 2008/09 de graad Master of Science in Business and Economic Education aan. Het programma is flexibel en polyvalent.

De Master of Science is de tweede graad professionele en academische graad. Het programma Business Education is gestructureerd als een opeenvolgend masterprogramma.

Een van de twee vakgebieden kan in het programma worden geselecteerd: Business Education Field I, dat kennis van bedrijfsadministratie en de inhoud ervan uitbreidt, ligt dicht bij de MBA; Business Education Field II, dat business administration studies omvat plus de inhoud van een "algemeen" onderwerp.... [-]


Master of Science in interdisciplinaire neurowetenschappen

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Neuroscience overspant vele disciplines. Haar repertoire strekt zich uit van de moleculaire biologie en proteoom onderzoek naar systemen neurobiologie, cognitieve neurowetenschappen en klinisch onderzoek. Succesvol onderzoek in Neuroscience berust op een combinatie van differentiële concepten en methodische benadering. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in International Economics and Economic Policy

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

This study programme, which is taught in English, focuses on process structures of economic policy in the international integration of markets. The programme prepares students for challenging careers in administration and politics, as well as in national and international organisations. [+]

This study programme, which is taught in English, focuses on process structures of economic policy in the international integration of markets. The programme prepares students for challenging careers in administration and politics, as well as in national and international organisations. In addition to applied econometrics and micro and macroeconomics, the programme provides in-depth knowledge of international economic policy and globalisation.The focus is on economic, micro and macroeconomic topics with a strong international correlation (international relations in trade and development, monetary and fiscal policy).The aim of the programme is to provide students with analytical, economic and quantitative skills and knowledge for challenging careers in the field of economic analysis, e.g. as is required for leading positions in ministries, associations, international organisations and enterprises, but also in development co-operation.... [-]


Master of Science in International Management

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Goethe University's Master of Science in International Management is catering to ambitious bachelor’s graduates striving for an international career. We have designed a program that will ensure a unique learning experience and ideal job market opportunities. [+]

Goethe University's Master of Science in International Management is catering to ambitious bachelor’s graduates striving for an international career. We have designed a program that will ensure a unique learning experience and ideal job market opportunities. Our faculty is committed to establishing the Master in International Management as a premier management program in Europe that shall attain top positions in international rankings.

Take the opportunity to study a demanding degree program taught by committed and research-driven professors and high-profile practitioners. Our lecturers apply state-of-the-art teaching methods and encourage you to examine challenging real-world problems. Students can freely choose modules from the five areas:... [-]


Master of Science in Meteorology

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

discipline deeply rooted in physics, investigating atmospheric processes by experimental-empirical and theoretical methods. Besides to physics and mathematics it also has connections to chemistry, oceanography, hydrology, and geography. [+]

Meteorology is the science of weather and climate and much more! It is a geosciences discipline deeply rooted in physics, investigating atmospheric processes by experimental-empirical and theoretical methods. Besides to physics and mathematics, it also has connections to chemistry, oceanography, hydrology, and geography.

Other than in the bachelor program in meteorology, where the scientific foundations are laid, here students have extensive freedoms to structure their curriculum according to their personal preferences. From the first semester on, staff from the various research groups systematically prepares them to research which they will do for their master’s thesis. Possible directions are... [-]


Master of Science in milieukunde

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

[+]

Toelatingseisen Aanvragers met een internationale universiteit entree kwalificatie en bachelordiploma voldoende Duitse taalvaardigheid te bewijzen volgens de voorschriften van de Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), de Duitse taal test voor toelating tot de universiteit.

Wijze van toelating

[-]

Master of Science in moleculaire biotechnologie

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De M.Sc. Moleculaire Biotechnologie is een op onderzoek gebaseerde opleiding gericht op White Biotechnology. Theoretische kennis van chemische en biologische processen (van de moleculaire biologie, genetica, microbiologie, biochemie, chemie en analytics) zal op moleculair niveau in praktijk worden gebracht en een technologische basis zal worden vastgesteld voor de beoogde productie van biologisch actieve moleculen en productie / synthese processen die wetenschappelijke en economische toegevoegde waarde te creëren. [+]

Goethe Goes Global - Master Beurzen nu beschikbaar

Als gevolg van de Johanna-Quandt-Stichting, wordt Universiteit van Frankfurt biedt nu beurzen voor alle masteropleidingen met bijzondere nadruk op de op deze pagina vermeld onderzoek. De "Goethe Goes Global" scholarship programma is een baanbrekend project en uniek in de academische landschap van Duitsland. We zijn op zoek naar een uitstekende kandidaten die geïnteresseerd zijn in deelname aan een van onze MA of MSc-programma's die diep zijn ingebed in onze sterkste onderzoekseenheden zijn (bv Centers of Excellence, collaborative onderzoekscentra en LOEWE CENTRA). We zullen het aanbieden van 20 beurzen per jaar 2016-2020 - als uw primaire motivatie is het onderzoek, kom en doe onze zeer internationale onderzoeksgemeenschap!... [-]


Master of Science in Molecular Biosciences

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The M.Sc. in Molecular Biosciences provides in-depth knowledge of molecular aspects in genetics, biochemistry, developmental biology, physiology and cell biology via intensive training in several methodical and conceptual areas. [+]

The M.Sc. in Molecular Biosciences provides in-depth knowledge of molecular aspects in genetics, biochemistry, developmental biology, physiology and cell biology via intensive training in several methodical and conceptual areas.

Admission requirements Bachelor of Science or an equivalent bio-scientific programme proof of sufficient English language skills (level B1), proven by:- completed language courses totalling a duration of at least 120h, or- documentary proof of academic studies abroad, or- proof of at least five years English as a school subject, or- TOEFL test (score at least 87 points), or- IELTS test (score at least 5.0), or Applicants with an international university entrance qualification and Bachelor's degree must prove sufficient German language skills according to the regulations of the Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), the German language test for university entrance. Provisional admission ... [-]

Master of Science in Money and Finance

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The study programme, which is taught in English, is an innovative combination of the subjects of money and macroeconomics on the one hand and finance on the other and therefore links economic policy with the financial sector. It prepares for challenging careers in the banking and insurance sector as well as with financial service providers. [+]

The study programme, which is taught in English, is an innovative combination of the subjects of money and macroeconomics on the one hand and finance on the other and therefore links economic policy with the financial sector. It prepares for challenging careers in the banking and insurance sector as well as with financial service providers.

The course is held in the House of Finance and this, as well as the Frankfurt’s unique status as one of the world’s leading financial centres, offers an ideal link to a business in practice. The study programme aims to teach the analytical and quantitative skills and knowledge necessary for challenging managerial careers in business enterprises. It also prepares students for a PhD degree on the path to a potential academic career. The content is taught at a high academic level and includes innovative concepts and methods. The teaching concept links intensive student support with independent academic work and on-going possibilities for contact with business in practice.... [-]


Master of Science in Physical Biology of Cells and Cell Interactions

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

Since the 2011/12 winter semester, the Faculty of Biology has offered the Master of Science in "Cell Biology and Physiology". In the winter semester 2015/16, this was reissued as new Master of Science in "Physical Biology of Cells and Cell Interactions". [+]

Since the winter semester 2011/12 the Faculty of Biology has offered the Master of Science in "Cell Biology and Physiology". In the winter semester 2015/16, this was reissued as new Master of Science in "Physical Biology of Cells and Cell Interactions".

The two-year Master's program Physical Biology of Cells and Cell Interactions is research-oriented and educates students in modern concepts and methods of cell biology and physical biology. Scientific questions in the fields of cell biology and physical biology will be combined with developmental biology, cellular structure biology, bioinformatics, biochemistry, immunology, neuro-and plant physiology.

The Master's program provides students with an understanding of fundamental life processes from cell growth, cell-cell communication and differentiation to hormonal, inflammatory, angiogenic signaling and aging. These processes are studied in context of cells, individual tissues and model organisms. The experimental and conceptual approaches of the program include modern cell biological, molecular, biochemical, bioinformatical, immunological and genetic methods, combined with various microscopical techniques and applications, molecular imaging, data analysis as well as morphological and physiological technologies.... [-]


Master of Science in Physical Geography

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The Institute of Physical Geography at Universität Frankfurt with its several working groups (active both nationally and internationally) covers a wide range of content and methods in the field of physical geography. [+]

The Institute of Physical Geography at Universität Frankfurt with its several working groups (active both nationally and internationally) covers a wide range of content and methods in the field of physical geography.

The research-based Master’s program in Physical Geography, which focuses on the relationship between man and the environment in the past, present, and future, benefits from this broad approach, and the complex networks and regional, national and global challenges that emerge shape the contents during the four semesters of the program.The flexible structure of the program and individual tutoring allows students to develop their own profiles. The program focuses on learning and researching and therefore qualifies students for specific activities in both research and industry.... [-]


Master of Science in Psychology

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The contents of this MSc program offers broad deepening in the subjects psychological methods and diagnoses as well opportunities to select from four research and application-oriented subjects mainly focused on up to two main areas (one major or one major and one minor or two minor areas of focus). [+]

The contents of this MSc program offers broad deepening in the subjects psychological methods and diagnoses as well opportunities to select from four research and application-oriented subjects mainly focused on up to two main areas (one major or one major and one minor or two minor areas of focus). The four offered subjects mainly focus on:

Cognitive and neurosciences Clinical psychology Work and organizational psychology Educational Psychology (Life-long learning and development)

The goal of the program of study is to provide the student during the MSc degree program with specialist knowledge as well as skills which will enable him/her to take up professional work as an MSc Psychologist.... [-]


Master of Science in Quantitative Economics

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The study programme Quantitative Economics (MSQE), which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. [+]

The study programme Quantitative Economics (MSQE), which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. Students can choose from four study areas:

Quantitative Economics Quantitative Finance Quantitative Management Quantitative Marketing

In each of the study areas, students learn how to examine major economic questions and achieve scientifically based results using the concepts and methods they have acquired. Graduates of the MSQE programme can either continue their research with a dissertation in one of the PhD programmes of the Graduate School of Economics, Finance, and Management or start a challenging career in the field of economic policy, or the financial or marketing sector.... [-]


Master of Science in Quantitative Finance

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The study programme Quantitative Finance (MSQF), which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. [+]

The study programme Quantitative Finance (MSQF), which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. Students can choose from four study areas:

Quantitative Economics Quantitative Finance Quantitative Management Quantitative Marketing

In each of the study areas, students learn how to examine major economic questions and achieve scientifically based results using the concepts and methods they have acquired. Graduates of the MSQE programme can either continue their research with a dissertation in one of the PhD programmes of the Graduate School of Economics, Finance, and Management or start a challenging career in the field of economic policy, or the financial or marketing sector.... [-]


Master of Science in Quantitative Management

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The study programme Quantitative Management, which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. [+]

The study programme Quantitative Management, which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. Students can choose from four study areas:

Quantitative Economics Quantitative Finance Quantitative Management Quantitative Marketing

In each of the study areas, students learn how to examine major economic questions and achieve scientifically based results using the concepts and methods they have acquired. Graduates of the MSQE programme can either continue their research with a dissertation in one of the PhD programmes of the Graduate School of Economics, Finance, and Management or start a challenging career in the field of economic policy, or the financial or marketing sector.... [-]


Master of Science in Quantitative Marketing

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

The study programme Quantitative Marketing, which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. [+]

The study programme Quantitative Marketing, which is taught in English, offers analytical and quantitative training that is closely linked to the PhD programmes offered by the Graduate School of Economics, Finance, and Management. Students can choose from four study areas:

Quantitative Economics Quantitative Finance Quantitative Management Quantitative Marketing

In each of the study areas, students learn how to examine major economic questions and achieve scientifically based results using the concepts and methods they have acquired. Graduates of the MSQE programme can either continue their research with a dissertation in one of the PhD programmes of the Graduate School of Economics, Finance, and Management or start a challenging career in the field of economic policy, or the financial or marketing sector.... [-]


Meester van de wetenschap in ecologie en evolutie

Campus Voltijd 4 semesters October 2019 Duitsland Frankfurt am Main

De Master of Science in Ecology and Evolution biedt diepgaande instructie in aspecten van taxonomie en de evolutie en ecologie van dierlijke en plantaardige (inclusief schimmel) organismen. Het bereik van methoden omvat open landstudies van ecologische vragen, morfologische en fysiologische onderzoeksmethoden en moleculaire taxonomie. [+]

De Master of Science in Ecology and Evolution biedt diepgaande instructie in aspecten van taxonomie en de evolutie en ecologie van dierlijke en plantaardige (inclusief schimmel) organismen. Het bereik van methoden omvat open landstudies van ecologische vragen, morfologische en fysiologische onderzoeksmethoden en moleculaire taxonomie.

Toelatingseisen BSc of een vergelijkbare graad in een bio-wetenschappelijk onderwerp bewijs van voldoende Engelse taalvaardigheid (niveau B2), bewezen door: - TOEFL-test (score van ten minste 87 punten), of - IELTS-test (score van ten minste 5,0), of - een met succes afgesloten bachelorscriptie geschreven in het Engels, of - bewijs van ten minste zes jaar Engels als schoolvak. Motivatiebrief (1-2 pagina's) De motivatiebrief wordt als volgt geëvalueerd: zeer goed (1 punt) tot slecht (5 punten) Besluit over de aanbeveling voor goedkeuring gebeurt op basis van de cijfers van de eerste professionele graad (60%) en de motivatiebrief (40%). De resulterende algehele beoordeling moet minimaal 3,0 punten zijn. Kandidaten met een internationale universitaire toelatingsexamen en een bachelordiploma moeten voldoende Duitse taalvaardigheid bezitten volgens de voorschriften van de Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH), de Duitse taaltest voor toelating tot de universiteit. Voorlopige toelating ... [-]

Videos

Goethe University Frankfurt