Lees de Officiële Beschrijving

Sleutelinformatie binnen handbereik

FAU , opgericht in 1743, heeft een rijke geschiedenis . Het is een sterke onderzoeksuniversiteit met een internationaal perspectief en een van de grootste universiteiten in Duitsland, met 39.780 studenten, 265-gradenprogramma's, 4000 wetenschappelijk personeel (inclusief meer dan 647 professoren), 177,6 miljoen euro (2016) financiering door derden en 500 partnerschappen met universiteiten over de hele wereld. Lesgeven aan de universiteit is nauw verbonden met onderzoek en richt zich op het opleiden van studenten in zowel theorie als praktijk om hen in staat te stellen kritisch na te denken en zelfstandig te werken. Het onderzoek zelf treft ook de perfecte balans tussen een theoretische benadering en praktische toepassing.

Het voortreffelijke onderzoek en onderwijs van FAU komt tot uiting in topposities in zowel nationale als internationale ranglijsten, evenals het hoge bedrag aan DFG-financiering dat de onderzoekers kunnen veiligstellen.

a

Excellence Initiative

Hoogstaand, baanbrekend onderzoek

Ondersteunen van baanbrekend onderzoek, versterking van Duitse universiteiten en onderzoeksfaciliteiten en verbetering van de internationale concurrentiepositie van Duitsland - dat zijn de doelstellingen van het excellentie-initiatief van de Duitse federale en deelstaatregeringen ter bevordering van wetenschap en onderzoek aan Duitse universiteiten. De universiteit van Erlangen-Nürnberg heeft zeer succesvol deelgenomen aan het Excellence Initiative, dat werd gekozen als locatie voor zowel de Erlangen Graduate School in Advanced Optical Technologies (SAOT) als de Cluster of Excellence 'Engineering of Advanced Materials' (EAM). De SAOT ontvangt 1,9 miljoen euro aan jaarlijkse financiering, terwijl de Cluster of Excellence EAM in totaal 40 miljoen euro aan financiering heeft ontvangen.

Engineering van geavanceerde materialen

Nieuwe materialen en processen spelen een cruciale rol bij het waarborgen van het concurrentievermogen van de industrie, waardoor economische groei mogelijk wordt, onze levenskwaliteit verbetert en een bewoonbaar milieu behouden blijft. EAM ontwikkelt hiërarchisch georganiseerde materialen met aangepaste elektrische, optische, katalytische en mechanische eigenschappen. Innovatieve toepassingen op het gebied van nano-elektronica, fotonica, katalyse en lichtgewicht constructie worden ontwikkeld in zeven onderzoeksgebieden als onderdeel van nieuw onderzoek in samenwerkingsverband tussen de universiteit, externe onderzoeksinstellingen en de industrie. EAM beoogt de kloof te dichten tussen het fundamentele onderzoek en de toepassing van moderne functionele materialen. EAM maakt deel uit van de strategie van de universiteit om een ​​wereldleider in materiaalwetenschappen te worden.

Erlangen Graduate School of Advanced Optical Technologies

Optica is een van de belangrijkste technologieën van de nieuwe eeuw. Van wereldwijde positioneringssystemen en internet of lasers en glasvezel tot oogchirurgie en lithografie voor chipproductie - op bijna alle gebieden van het leven heeft de moderne samenleving grote baat bij de snelle vooruitgang die op dit gebied wordt geboekt. In de nieuwe Graduate School werken jonge onderzoekers nauw samen op de kruispunten van materiaalwetenschappen, metrologie, geneeskunde en verwerkingstechnologie en leren ze hoe ze het potentieel van nieuwe optische technologieën kunnen benutten.

Samen continu verbeteren

Het waarborgen en ontwikkelen van de kwaliteit van lesgeven en studeren is een hoofddoelstelling bij FAU. In dit verband gebruikt de universiteit het brede scala van onderwerpen die het biedt als een strategische kracht. Er wordt een gedecentraliseerde aanpak gevolgd voor kwaliteitsbeheer, zodat alle betrokkenen zo onafhankelijk mogelijk kunnen werken en ervoor kunnen zorgen dat rekening wordt gehouden met de unieke kenmerken van individuele onderwerpen. Alle kwaliteitsbewakingsprocessen bij lesgeven en studeren worden gecoördineerd via gecentraliseerde maatregelen.

a

FAU's missie

Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg (FAU) werd opgericht op 4 november 1743. Met behoud van een sterk gevoel van traditie, heeft de universiteit zich ontwikkeld tot een toonaangevende instelling die een van de breedste spectrum aan cursussen aanbiedt die beschikbaar zijn aan elke Duitse universiteit. Onze doelen bij FAU zijn om zich te specialiseren in onderzoeksgebieden die de toekomst zullen bepalen en om een ​​netwerk van interdisciplinaire samenwerking tussen technische, wetenschappelijke en traditionele onderwerpen te creëren.

FAU is een van de toonaangevende onderzoeksgerichte universiteiten in Duitsland. We werken actief om voort te bouwen op deze positie en streven ernaar vrijheid van onderzoek te garanderen als een noodzakelijke voorwaarde voor wetenschappelijke vooruitgang. FAU zet zich in voor de eenheid van onderzoek en onderwijs. Het onderzoek dat we ondernemen is gericht op zowel de theorie als de praktische toepassingen ervan. Bij FAU ontwikkelen we voortdurend nieuwe expertisegebieden die van bijzonder belang zijn voor de toekomst van wetenschap en samenleving. Gevestigde wetenschappelijke en ethische normen bepalen ons onderzoek: methoden zijn transparant en nieuw verworven kennis wordt besproken en besproken in open uitwisselingen met de academische gemeenschap en het brede publiek.

FAU erkent zijn sociale verantwoordelijkheid en streeft er voortdurend naar het onderwijs en het leren aan de universiteit te optimaliseren . Een belangrijke focus ligt op het bieden van een opleiding aan onze studenten op basis van kennis en de methoden die nodig zijn om deze kennis toe te passen. We leiden onze studenten op als kritische, onafhankelijke individuen. FAU bepleit het principe van levenslang leren. Ons doel is om mensen in staat te stellen hun kennis op elk moment in het leven bij te werken, te verrijken en uit te breiden door middel van een gestructureerd en groeiend aanbod van professionele ontwikkelingscursussen.

Eén doel van bijzonder belang voor ons bij FAU is om onderzoekers in de vroege stadia van hun academische carrière het hoogste niveau van ondersteuning en vaardigheden te bieden . Dit betekent bovenal dat jonge onderzoekers de kans krijgen om verantwoordelijkheid te nemen en onafhankelijk onderzoek te doen. Professoren bij FAU dienen als bronnen van ondersteuning en rolmodellen bij het stellen van normen.

Wetenschappelijke vooruitgang en interdisciplinair onderzoek zijn geworteld in de vakspecifieke expertise van de hoogste kwaliteit. FAU bevordert specifiek de uitwisseling tussen de disciplines, waardoor het potentieel voor innovatieve wetenschappelijke vooruitgang en het creëren van nieuwe studieconstellaties wordt gemaximaliseerd.

FAU heeft een naar buiten gericht, internationaal perspectief en zet zich in voor het bevorderen van wederzijds begrip tussen nationaliteiten en culturen. We ondersteunen kennisoverdracht en mobiliteit, evenals een persoonlijke uitwisseling in onderzoek en onderwijs. Studenten, docenten en onderzoekers van over de hele wereld hebben de mogelijkheid om bij te dragen aan en actief deel te nemen aan het universitaire leven.

De kracht van de lokale verbindingen die FAU heeft opgebouwd, is te zien in het brede scala aan samenwerkingsverbanden met bedrijven en onderzoeksinstituten, maar ook met educatieve en culturele instellingen in de hele regio. FAU vormt een voedingsbodem voor succesvolle startende bedrijven en verrijkt culturele diversiteit.

Het realiseren van gelijke kansen voor alle werknemers , zowel mannen als vrouwen, is voor ons bij FAU van het grootste belang. Niemand wordt gediscrimineerd of benadeeld op basis van geslacht, nationaliteit, religieuze overtuigingen, sociale achtergrond of handicap. FAU streeft naar een balans tussen studie, werk en gezin.

FAU onderhoudt een bloeiend alumni-netwerk van oud-studenten en professoren, maar ook vrienden en supporters: internationaal, intergenerationeel en interdisciplinair.

FAU profiteert van een moderne structuur voor universitair management . Organisatorische, management- en besluitvormingsstructuren en -processen in onderzoek, onderwijs en administratie worden voortdurend aangepast om te voldoen aan de eisen van modern en succesvol kennisbeheer: management in dienst van de wetenschap.

Programs taught in:
Engels
Duits

Deze school biedt ook:

MA

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Amerika / Las Américas ... [+]

Inhoud van de opleiding Basismodule: Amerika / Las Américas Verplichte keuzevak: Spaanse taal praktijk (Español avanzado) Verplichte keuzevak: Engels praktijk Verplichte keuzevak: Area en omgeving (Raum und Region) Verplichte keuzevak: Noord-Amerikaanse studies Noord-Amerika: Cultuur & literatuur Latijns-Amerika: cultuur en literatuur (América Latina: Cultura y literatura) Verplichte keuzevak: Migration (Migratie) Compulsive keuzevak: Mensenrechten (Menschenrechte) Verplichte keuzevak: Latin American Studies (Estudios Latinoamericanos) Noord-Amerika: Politiek & Maatschappij Latijns-Amerika: Politiek en samenleving (América Latina: Politica y sociedad) Project module: Amerika / Las Américas Master's thesis Occupational velden Cultureel management internationale organisaties Publishing en journalistiek In politieke vorming of in intercultureel gebied van werk op het snijvlak van business, politiek en cultuur Onderwijs en Onderzoek Internationale Semester (s) in het buitenland (informatie enkel beschikbaar in het Duits) Partner universiteiten van het Instituut van het Engels en American Studies (informatie enkel beschikbaar in het Duits) Partner universiteiten van het Institute of Romance Studies (informatie enkel beschikbaar in het Duits) kwalificatie-eisen ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

De MA-programma in de Rechten van de Mens is een interdisciplinair en internationaal postgraduaat programma aangeboden aan de universiteit van Erlangen-Nürnberg. Het word ... [+]

Beschrijving

De MA-programma in de Rechten van de Mens is een interdisciplinair en internationaal postgraduaat programma aangeboden aan de universiteit van Erlangen-Nürnberg. Het wordt geleid door professor Heiner Bielefeldt, voorzitter van de mensenrechten en de rechten van de mens politiek en de speciale rapporteur van de voormalige VN inzake vrijheid van godsdienst of overtuiging (2010-2016), hoogleraar Markus Krajewski, voorzitter van Public Law and Public International Law en Assoc. Professor Michael Krennerich, voorzitter van de mensenrechten en de rechten van de mens politiek.

De MA Human Rights richt zich op de groeiende belang van de mensenrechten in alle sectoren van de samenleving en de academische wereld. De cursus programma omvat fundamentele uitdagingen en actuele thema's. Het voert een interdisciplinaire benadering door het nemen van de politieke, filosofische en juridische aspecten van de mensenrechten in aanmerking. Afgestudeerden van het programma zal worden uitgerust met theoretische en praktische vaardigheden om de professionele activiteiten in verschillende contexten de mensenrechten na te streven.... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Een onderzoeksgerichte MA-programma met een gebiedsgerichte profiel waarin culturele en literaire ontwikkelingen in de Verenigde Staten, Canada, en de Engelstalige Caribi ... [+]

Inhoud van de opleiding

Basismodules:

Culturele studies Literatuurwetenschap Talen

Intermediaire modules:

Culturele studies Literatuurwetenschap Survey module

Geavanceerde modules:

Culturele studies Literatuurwetenschap Interdisciplinair project module Master's Thesis Occupational velden politieke onderwijs internationale organisaties Cultureel management Publishing en Librarianship / Journalistiek Werkvelden op het kruispunt van het bedrijfsleven, politiek en cultuur Onderwijs en Onderzoek Internationale Semester (s) in het buitenland sterk aangemoedigd Partner universiteiten van het Departement van het Engels en American Studies zijn Georgia State University (Atlanta), Universiteit van Georgia (Athene), Universiteit van Kansas (Kansas), Minnesota State University (Mankato) kwalificatie-eisen Een eerste, bovengemiddelde academische graad in Amerikaanse of Engels Studies (GPA gelijk aan het Duitse "gut", dat wil zeggen tot 2,5; cijfers tussen 2,5 en 3,5: succesvol gesprek vereist). Studenten die een diploma in het Engels Studies hebben ontvangen, moet het bewijs van een belangrijke focus op de literatuur en cultuur klassen, bij voorkeur met Amerika-gerelateerde inhoud, met hun record van transcripties in te dienen; pagina essay 2-3 op een onderwerp dat op onze homepage zal worden gepubliceerd. Taaleisen ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

De idiomatische element van de taal: de bouw grammatica, waardigheid theorie, onderzoek naar collocatie en idiomaticiteit. ... [+]

Inhoud van de opleiding

De FAU Master of Arts Engels Studies is een opleiding met een focus op onderzoek. Het biedt diepgaande studie van de Engels taal en literatuur en culturen van Groot-Brittannië en Ierland (evenals andere Engels sprekende landen). De opleiding is modulair en moedigt een specialisatie in een van de twee volgende gebieden:

Specialisatie Cultuur en Letterkunde

Inleidende module: Cultuur / Taalkunde / Letteren keuzevak Core module: Cultuur / Taalkunde / Letteren Master module Wildcard Master's thesis

Specialisatie Taalwetenschap en Toegepaste Taalkunde

De idiomatische element van de taal: de bouw grammatica, waardigheid theorie, onderzoek naar collocatie en idiomaticiteit Vreemdetalenonderwijs: lexicografie, grammatica, contrastieve taalkunde, spraak perceptie en productie, geletterdheid ontwikkeling, tweetaligheid en tweetalig onderwijs Eerste en tweede taalverwerving en onderzoek naar lerende taal corpuslinguïstiek Het Engels: geschiedenis en variatie ... [-]
Duitsland Erlangen Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Ontwikkelingseconomie en Internationale Studies ... [+]

Inhoud van de opleiding

Verplichte modules:

International Economics I + II Ontwikkelingseconomie I + II International Business Ethics I + II Onderzoeksmethoden I + II

Regionale modules (varieert van jaar tot jaar):

Economische ontwikkeling van het Midden-Oosten I & II Onderzoek Seminar over Iraakse economie Business & Society in Latijns-Amerika An Introduction to Population Studies: Zuidelijk Afrika Inleiding tot de Chinese economie China's economische onevenwichtigheden De economie van de Verenigde Staten Development Issues of Mexico Economia, sociedad y politica en el mundo iberoamericano

Keuzemodules (varieert van jaar tot jaar):... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Chemische en biologische Engineering - Chemie- und Bioingenieurwesen (CBI) - gaat over de omzetting van stoffen door chemische, fysische en biologische processen. ... [+]

Chemische en biologische Engineering - Chemie- und Bioingenieurwesen (CBI) - Is de omzetting van stoffen door chemische, fysische en biologische processen. Als schakel tussen de chemie, biotechnologie en installatiebouw, een van de belangrijkste taken van chemische en biologische Engineering is de ontwikkeling van processen voor het materiaal conversie op laboratoriumschaal en de implementatie van hen op een productie-omvang.

Als u geïnteresseerd bent in een combinatie van chemie, biologie, natuurkunde, wiskunde en techniek zijn, chemische en biologische Engineering is het juiste programma voor u!

U kunt de bacheloropleiding van chemische en biologische Engineering in de Wintersemster starten. De master programma start, hetzij in de winter of in de zomer.... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

De geavanceerde programma in de chemie is onderverdeeld in afzonderlijke modules: drie verplichte modules (anorganische, biologische en fysische chemie), een Verplichte e ... [+]

Overzicht

De geavanceerde programma in chemie is onderverdeeld in afzonderlijke modules: drie verplichte modules (anorganische, biologische en fysische chemie), een Verplichte electieve en één keuzevak evenals een specialisatie module. In de verplichte keuzevak kunnen studenten chemische onderwerpen die op het gebied van de chemie onderzoek op FAU weerspiegelen (theorie, katalyse, bio (in) organische chemie, interfaces of materialen) te kiezen. In het keuzevak kunnen studenten cursussen kiezen op basis van hun voorkeuren. Modules met inbegrip van taal, wet of zakelijke studies cursussen behoren tot de meest populaire.

Een zes maanden Master's thesis (6 maanden) geeft studenten de mogelijkheid om een ​​dieper begrip van een specifiek wetenschappelijk onderwerp te ontwikkelen.... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Communicatie en Multimedia Techniek ... [+]

Inhoud van de opleiding Digital / Mobile Communications Digital / Statistisch / Speech and Audio Signal Processing Channel Coding Beeld en Video Compression onderzoek Stage Informatie Theorie Niet-technische keuzevakken Technische keuzevakken Soft Skills, Talen Master's thesis Occupational velden

Onderzoek en ontwikkeling voor internationale en internationaal georiënteerde bedrijven, nieuwe high-tech technologiesScientific onderzoek en onderwijs

Internationale Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Partneruniversiteiten van de faculteit Ingenieurswetenschappen kwalificatie-eisen

Relevant Bachelor-diploma (of gelijkwaardig) met een bovengemiddeld succes... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Computational Techniek ... [+]

Inhoud van de opleiding

Keuzemodules:

wiskunde computer science Technisch Applicatie Field (vijf van hen zijn in het Engels, twee in het Duits)

Master's thesis

Occupational velden In de industrie, ontwikkeling en onderzoek In machine, plant of de constructie van voertuigen; andere gebieden in de bouw en de industrie Internationale Double degree programma Computational Techniek Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Partneruniversiteiten van de faculteit Ingenieurswetenschappen kwalificatie-eisen Uitstekende Bachelor-diploma of een gelijkwaardige opleiding in de informatica, een verwante wetenschap of techniek onderwerp of in de wiskunde. Vaardigheden en ervaring in de informatica en de programmering. In aanvulling op de kennis van de basisbegrippen van computers en informatica, gedegen programmeerervaring in talen zoals C of C ++ wordt verwacht. Uitgebreide opleiding in engineering wiskunde. De belangstelling voor het oplossen van techniek en wetenschap problemen met behulp van computers en high-performance computers. Taaleisen ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Molecular Science ... [+]

Inhoud van de opleiding

Verplichte modules:

moleculaire Nanoscience Drug Discovery

Electieve verplichte module (van één van de volgende):

Synthese van Molecules Theory and Modelling Fysische chemie moleculaire biologie Medicinal Chemistry (focus: Farmaceutische Chemie of biofarmacie)

keuzevak

Master's thesis

Occupational velden Chemische industrie Farmaceutische industrie biotechnologische bedrijven elektronica-industrie onderzoeksinstellingen UNIVERSITEIT Ziekenhuizen Overheidsinstanties Internationale Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Onderzoek stage in het buitenland (alleen in het Duits) kwalificatie-eisen ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Natuurkunde ... [+]

Inhoud van de opleiding 1ste-2de semester: Focus Stage 3de-4de semester: Onderzoek podium eindigend met masterscriptie Occupational velden Lesgeven en onderzoek aan universiteiten Onderzoek naar op onderzoeksinstellingen Onderzoek en ontwikkeling in de industrie Management en business consultancy Internationale

Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits)

kwalificatie-eisen

Relevant Bachelor-diploma (of gelijkwaardig) met een bovengemiddeld succes

Taaleisen

Het vereiste Kennis van het Engels niveau B2 (vantage / upper intermediate) (ERK) of een equivalente score in een andere internationaal erkende test.

Student Services vergoeding

De bijdrage van de studenten bedraagt ​​momenteel 42 euro per semester. Een toeslag van 70 euro dekt de verplichte basis "semester ticket", een transit pas die studenten voorziet van onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer in de grootstedelijke regio Nürnberg 07:00-06:00 weekdagen en de klok rond in het weekend (voor een optionele lading de pas kan geldig de klok rond elke dag) zijn.... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Dit moderne, internationaal georiënteerde master's degree-programma in de economie geeft studenten de mogelijkheid om zowel een beroepskwalificatie te krijgen en voor te ... [+]

Dit moderne, internationaal georiënteerde master's degree-programma in de economie geeft studenten de mogelijkheid om zowel een beroepskwalificatie te krijgen en voor te bereiden op een mogelijke promotie. In de eerste fase van dit programma, studenten cursussen van de meester. In een tweede fase, kunnen afgestudeerden met goede cijfers direct doorstromen naar hun promoveren en het verkrijgen van een doctoraat. Intensieve begeleiding wordt verstrekt, alsmede een kans om tijd te besteden het uitvoeren van onderzoek aan een universiteit in het buitenland. Voor een korte presentatie van de MSE eens een kijkje op onze Flyer.

Het programma kan volledig in het Engels worden afgerond, worden er geen diepe Duitse vaardigheden die nodig zijn voor de voltooiing (aan de verkeerde kant 2015/16 verder). Toch Duitse kennis voordelig.... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Geavanceerde materialen en processen. Inhoud van de opleiding. Biomaterialen en bio Processing. ... [+]

Modules:

Bio Materials en Bio Processing Computational Materials Science and Process Simulation Nanomaterialen en Nanotechnologie geavanceerde processen [-]
Duitsland Bayreuth Würzburg Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Advanced Optical Technologies ... [+]

Inhoud van de opleiding

Fundamenten van het eerste jaar van studies

Wiskunde in Optics Grondslagen van Optics Grondslagen van de Lasers Optical Systems and Applications wetenschappelijke technieken

Geavanceerde lezingen in zes thema's

optische metrologie Optical Material Processing Optics in Medicine Optics in Communicatie en IT Optische materialen en systemen

Computational Optics

Occupational velden Geneeskunde, informatie- en communicatietechnologie, metrologie, materialen verwerken, software-ontwikkeling, optische componenten. Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Internationale Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Partneruniversiteiten van de faculteit Ingenieurswetenschappen kwalificatie-eisen ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Geavanceerde signaalverwerking en Communicatie Techniek ... [+]

Inhoud van de opleiding Commmunications Systems Design Convex Optimization Mobile Communications Beeld en Video Compression MIMO Communications Spraak en Audio Signal Processing Geavanceerde Communication Networks Technisch Lab Cursussen Technische keuzevakken Verplichte keuzevakken en keuzevakken Modules Winter- en Summer School Research Projects (kleine en grote) Wiskundige optimalisatie in communicatie en Signal Processing Informatie Theorie en codering Game Theory met Toepassing op Information Engineering Machine Learning in Signal Processing Master Thesis Vereisten Techniek math: lineaire algebra, complexe analyse, lineaire differentiaalvergelijkingen, Fourier-transformatie, Laplace-transformatie, z-transformatie Signalen en Systems (leerboek, bijvoorbeeld, Oppenheim / Willsky, Signals and Systems) Communications (leerboek, bijvoorbeeld Haykin, Communication Systems) Stochastische signalen (leerboek, bijvoorbeeld Pillai / Papoulis: Waarschijnlijkheid, Random variabelen en stochastische processen) Software: MATLAB Taaleisen Goed Kennis van het Engels vereist (B2) Het bewijs van de Duitse taalvaardigheid is niet vereist Student Services vergoeding ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Geïntegreerde Life Sciences - Biologie, Biomathematica en Biofysica ... [+]

Inhoud van de opleiding

Interdisciplinaire opleiding verkennen van de Nexus tussen biologie, Biomathematica en Biofysica

module Groepen

Wiskundige modellering en Systeembiologie Bio-imaging en Biofysica Biologische structuren en processen Occupational velden Onderwijs en onderzoek aan universiteiten onderzoeksinstellingen Onderzoek en ontwikkeling in de industrie Management en business consultancy kwalificatie-eisen

Relevant Bachelor-diploma (of gelijkwaardig) met een bovengemiddeld succes. Het MSc-programma is in het bijzonder gericht op afgestudeerden van interdisciplinaire biofysische biomathematical cursussen en op afgestudeerden met een BSc in verwante disciplines, zoals natuurkunde, biologie, of (bio) wiskunde met een sterke interesse in interdisciplinaire biologische vraagstukken.... [-]

Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

International Business Studies ... [+]

Inhoud van de opleiding Milieu van International Business Foundations of International Management International Strategic Management International Functioneel Beheer International Information Management Zachte vaardigheden International Finance en Corporate Governance International Corporate Sustainability internationale betrekkingen Occupational velden Leidende posities in wereldwijd opererende bedrijven, het openbaar bestuur en internationale organisaties op het gebied marketing management, business consultancy, organisatie-ontwikkeling Lesgeven en onderzoek aan universiteiten Internationale Semester (s) in het buitenland Partner universiteiten van de School of Business and Economics Kwalificatievereisten ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

International Information Systems ... [+]

Inhoud van de opleiding Het beheren van ondernemingsbrede IT Architectures Het beheer van IT-enabled Zakelijk Het beheer van IT-enabled Organizations Het beheer van Global Projects & Information Technology IT-enabled Innovation & Value Creation -IT enabled Processes & Services Database Systems (3 modules) Software Engineering (3 modules) Master Thesis Occupational velden Leidende posities in wereldwijd opererende bedrijven, het openbaar bestuur, en internationale organisaties Typische beroepenvelden: business consulting, project management, process management, enterprise architectuur, change management, beheer van de technologie of de IT-strategie, innovatie management, digital marketing, social media management en analytics kwalificatie-eisen ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Milieu processen en dynamiek omvatten veel aspecten van fysieke systemen op mondiale, regionale en lokale weegschalen. Versnelde klimaatverandering verandert hydrologisch ... [+]

Milieu processen en dynamiek omvatten veel aspecten van fysieke systemen op mondiale, regionale en lokale weegschalen. Versnelde klimaatverandering verandert hydrologische processen en biogeochemische omzetsnelheden, beïnvloeden landschapsdynamiek en ecologische systemen. Deze wijzigingen leggen fundamentele onderzoeksuitdagingen op, waardoor het volume van ruimtelijke gegevens wordt verhoogd. Deze veranderingen worden door het Instituut voor Aardrijkskunde in Erlangen onderzocht vanuit verschillende onderzoeksperspectieven.

Studie plan [-]
Duitsland Neurenberg Erlangen
April 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

De European Master in Lexicografie (EMLex) is een internationale opleiding Master (120 ECTS) die is aangeboden door de Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnb ... [+]

De European Master in Lexicografie (EMLex) is een internationale opleiding Master (120 ECTS) die is aangeboden door de Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg sinds 2009. Het omvat een gezamenlijke zomer semester in het buitenland voor alle studenten in samenwerking met de volgende universiteiten en instellingen:

Partneruniversiteiten

Károli Gáspár Református Egyetem Budapest Uniwersytet Śląski w Katowicach (Kattowitz) Université de Lorraine Universidade do Minho Universita degli Studi Roma Tre Universidade de Santiago de Compostela [1] [2] Universiteit Stellenbosch

Associated partners

Universität Hildesheim Institut für Deutsche Sprache Mannheim Universiteit van Texas in Austin Universidade Federal do Rio Grande do Sul Basisidee en algemene doelstellingen ... [-]
Duitsland Neurenberg
October 2019
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Het acute thema van wereldwijde klimaatverandering en de impact ervan op organismen en ecosystemen vereist een nieuwe generatie wetenschappers. Wij bieden theoretische co ... [+]

Het acute thema van wereldwijde klimaatverandering en de impact ervan op organismen en ecosystemen vereist een nieuwe generatie wetenschappers. Wij bieden theoretische concepten van macro-economie en macro-evolutie, evenals statistische technieken en wetenschappelijke programmering in palaeobiologie. De tweede pijler van deze specialisatie is de wederopbouw van fossiele omgevingen en hun lokale en mondiale controles. We richten ons op carbonaat systemen, die het gevolg zijn van de stofwisseling van organismen en weerspiegelen dus de wisselwerking tussen de biosfeer en het aardssysteem in het algemeen.

De masteropleiding bestaat uit vier semesters met 30 studiepunten (ECTS) elk. Naast verplichte vakken kunnen studenten ook aanvullende activiteiten kiezen, waaronder taallessen of aanvullende veldtochten. Het laatste semester is gewijd aan de master thesis. Aanvullende cursussen (SC) omvatten veldtochten, taalcursussen en overdraagbare vaardigheden.... [-]

Duitsland Neurenberg Erlangen
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands