Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Belangrijke informatie binnen handbereik

Opgericht in 1743, FAU heeft een rijke historie. Het is een sterke onderzoeksuniversiteit met een internationaal perspectief en een van de grootste universiteiten in Duitsland, met 40.174 studenten, 256 opleidingen, 4000 academisch personeel (met inbegrip van meer dan 647 professoren) 180 miljoen euro (2015) financiering door derden, en 500 samenwerkingsverbanden met universiteiten over de hele wereld. Lesgeven aan de universiteit is nauw verbonden met onderzoek en richt zich op het trainen van studenten in zowel theorie en praktijk om hen in staat om kritisch te denken en zelfstandig werken. Het onderzoek zelf slaat ook de perfecte balans tussen een theoretische benadering en praktische toepassing.

uitmuntend onderzoek en onderwijs FAU's komt tot uiting in topposities in zowel nationale als internationale rankings, evenals het hoge bedrag van de DFG middelen die haar onderzoekers in staat zijn om veilig te stellen.

Excellence Initiative

High-profile, cutting-edge onderzoek

Ondersteuning van cutting-edge onderzoek, het versterken van de Duitse universiteiten en onderzoeksinstellingen en de verbetering van de internationale concurrentiepositie van Duitsland - dat zijn de doelen van de Excellence initiatief van de Duitse federale staat en de regeringen ter bevordering van wetenschap en onderzoek aan Duitse universiteiten. De universiteit van Erlangen-Nürnberg heeft met veel succes deelgenomen aan de Excellence Initiative, wordt gekozen als locatie voor zowel de Erlangen Graduate School in Advanced Optical Technologies (SAOT) en de Cluster of Excellence 'engineering van Advanced Materials' (EAM). De SAOT ontvangt € 1.900.000 van de jaarlijkse financiering, terwijl de Cluster of Excellence EAM heeft een totaal van 40 miljoen euro aan financiering toegekend.

Engineering van Advanced Materials

Nieuwe materialen en processen spelen een cruciale rol bij het waarborgen van het concurrentievermogen van de industrie, waardoor de economische groei, het verbeteren van de kwaliteit van ons leven en het behoud van een bewoonbaar milieu. EAM ontwikkelt hiërarchisch georganiseerd materialen met aangepaste elektrische, optische, katalytische en mechanische eigenschappen. Innovatieve toepassingen op het gebied van nano-elektronica, fotonica, katalyse en lichtgewicht constructie worden ontwikkeld in zeven Research Areas als onderdeel van de nieuwe onderzoek in samenwerkingsverband met de universiteit, externe onderzoeksinstellingen en de industrie. EAM stelt zich de kloof tussen het fundamentele onderzoek en de toepassing van moderne functionele materialen. EAM is onderdeel van de strategie van de universiteit om een ​​wereldwijde leider in de materiaalkunde worden.

Erlangen Graduate School in Advanced Optical Technologies

Optiek een van de belangrijkste technologieën van de nieuwe eeuw. Van global positioning systemen en het internet of lasers en glasvezel tot oogchirurgie en lithografie voor chip-productie - in bijna alle gebieden van het leven, de moderne samenleving profiteert sterk van de snelle vooruitgang op dit gebied. In de nieuwe Graduate School, zijn jonge onderzoekers nauw samen te werken op de snijpunten van materiaalwetenschappen, metrologie, medicijnen en processing technologie en leren hoe het potentieel van nieuwe optische technologieën te benutten.

Continu verbeteren samen

Zorgen en ontwikkeling van de kwaliteit van het onderwijs en studeren is een belangrijke doelstelling bij FAU. In dit verband de universiteit is met behulp van het brede scala aan onderwerpen die het biedt als een strategische kracht. Een decentrale aanpak is genomen om de kwaliteit van het management, waardoor alle betrokkenen om zo zelfstandig mogelijk en ervoor te zorgen dat de unieke kenmerken van de afzonderlijke onderwerpen rekening wordt gehouden met het werk. Alle kwaliteitsbewaking processen in het onderwijs en studeren worden gecoördineerd door middel van gecentraliseerde maatregelen.

FAU's mission statement

Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg (FAU) werd opgericht op 4 november 1743. Met behoud van een sterk gevoel voor traditie, heeft de universiteit ontwikkeld tot een toonaangevende instelling die een van de breedste spectrum van cursussen beschikbaar op elk Duitse universiteit. Onze doelstellingen op FAU zijn zich te specialiseren op het gebied van onderzoek dat de toekomst vorm te geven en om een ​​netwerk van interdisciplinaire samenwerking tussen de technische, wetenschappelijke en traditionele vakken te creëren.

FAU is een van de toonaangevende onderzoeksgerichte universiteiten in Duitsland. We werken actief voort te bouwen op deze positie en streven naar vrijheid in het onderzoek te garanderen als een voorwaarde voor wetenschappelijke vooruitgang. FAU zet zich in voor de eenheid van onderzoek en onderwijs. Het onderzoek we ondernemen is gericht op zowel de theorie en de praktische toepassingen. Bij FAU zijn we voortdurend de ontwikkeling van nieuwe gebieden van expertise van bijzonder belang voor de toekomst van wetenschap en samenleving. Gevestigde wetenschappelijke en ethische normen te begeleiden ons onderzoek: methoden zijn transparant en opgedane kennis wordt besproken en bediscussieerd in een open uitwisseling met de academische gemeenschap en het bredere publiek.

FAU bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en streeft er voortdurend naar om het onderwijs te optimaliseren en leren op de universiteit. Een belangrijke focus wordt gelegd op het leveren van onze studenten met een opleiding op basis van kennis en het nodig is om deze kennis toe te passen methoden. We leiden onze studenten tot kritische, onafhankelijke individuen. FAU pleit voor het principe van een leven lang leren. Ons doel is om mensen in staat stellen om te werken, te verrijken en hun kennis uit te breiden in elke fase van het leven door middel van een gestructureerde en groeiende aanbod van professionele ontwikkeling cursussen.

Een van de doelstellingen van bijzonder belang voor ons in FAU is bieden onderzoekers in de vroege stadia van hun academische loopbaan met het hoogste niveau van ondersteuning en vaardigheden. Dit betekent vooral die jonge onderzoekers de kans op verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig onderzoek uit te voeren. Professoren aan FAU dienen als bronnen van steun en rolmodellen in het vaststellen van normen.

Wetenschappelijke vooruitgang en interdisciplinair onderzoek zijn geworteld in vakinhoudelijke expertise van de hoogste kwaliteit. FAU specifiek bevordert de uitwisseling tussen de disciplines, aldus het potentieel voor innovatieve wetenschappelijke vooruitgang en het creëren van nieuwe studie constellaties maximaliseren.

FAU heeft een naar buiten gericht, internationaal perspectief en is toegewijd aan het bevorderen van wederzijds begrip tussen de verschillende nationaliteiten en culturen. Wij ondersteunen de overdracht van kennis en mobiliteit, alsmede persoonlijke uitwisseling in onderzoek en onderwijs. Studenten, docenten en onderzoekers uit de hele wereld hebben de mogelijkheid bij te dragen aan en wees een actief onderdeel van het universitaire leven.

De sterkte van het lokale verbindingen opgericht door FAU kan worden gezien in de diverse samenwerkingsverbanden met bedrijven en onderzoeksinstellingen, alsook met educatieve en culturele instellingen in de hele regio. FAU vormt een voedingsbodem voor een succesvolle zakelijke start-ups en verrijkt culturele diversiteit.

De verwezenlijking van gelijke kansen voor alle medewerkers, Mannelijk en vrouwelijk, is van het allergrootste belang voor ons op FAU. Niemand wordt gediscrimineerd of benadeeld op grond van geslacht, nationaliteit, geloofsovertuiging, sociale achtergrond of handicap. FAU streeft naar een evenwicht tussen studie, werk en gezin te bieden.

FAU onderhoudt een bloeiende alumninetwerk van oud-studenten en docenten, maar ook vrienden en supporters: internationaal, intergenerationele en interdisciplinaire. FAU profiteert van een moderne universiteit managementstructuur. Organisatorische, management en besluitvorming structuren en processen in onderzoek, onderwijs en administratie worden voortdurend aangepast aan de eisen van de moderne en succesvolle kennismanagement voldoen: het beheer in de dienst van de wetenschap.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Duits

Bekijk MA's » Bekijk MSc\'s » Bekijk Master programma's » Bekijk MSc » Bekijk Cursus »

Programma's

Deze school biedt ook:

MA

Ma In De Amerika / Las Américas

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Amerika / Las Américas [+]

Inhoud van de opleiding Basismodule: Amerika / Las Américas Verplichte keuzevak: Spaanse taal praktijk (Español avanzado) Verplichte keuzevak: Engels praktijk Verplichte keuzevak: Area en omgeving (Raum und Region) Verplichte keuzevak: Noord-Amerikaanse studies Noord-Amerika: Cultuur & literatuur Latijns-Amerika: cultuur en literatuur (América Latina: Cultura y literatura) Verplichte keuzevak: Migration (Migratie) Compulsive keuzevak: Mensenrechten (Menschenrechte) Verplichte keuzevak: Latin American Studies (Estudios Latinoamericanos) Noord-Amerika: Politiek & Maatschappij Latijns-Amerika: Politiek en samenleving (América Latina: Politica y sociedad) Project module: Amerika / Las Américas Master's thesis Occupational velden Cultureel management internationale organisaties Publishing en journalistiek In politieke vorming of in intercultureel gebied van werk op het snijvlak van business, politiek en cultuur Onderwijs en Onderzoek Internationale Semester (s) in het buitenland (informatie enkel beschikbaar in het Duits) Partner universiteiten van het Instituut van het Engels en American Studies (informatie enkel beschikbaar in het Duits) Partner universiteiten van het Institute of Romance Studies (informatie enkel beschikbaar in het Duits) kwalificatie-eisen ... [-]

Ma In De Mensenrechten

Campus Voltijd 3 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

De MA-programma in de Rechten van de Mens is een interdisciplinair en internationaal postgraduaat programma aangeboden aan de universiteit van Erlangen-Nürnberg. Het wordt geleid door professor Heiner Bielefeldt, voorzitter van de mensenrechten en de rechten van de mens politiek en de speciale rapporteur van de voormalige VN inzake vrijheid van godsdienst of overtuiging (2010-2016), hoogleraar Markus Krajewski, voorzitter van Public Law and Public International Law en Assoc. Professor Michael Krennerich, voorzitter van de mensenrechten en de rechten van de mens politiek. [+]

Beschrijving

De MA-programma in de Rechten van de Mens is een interdisciplinair en internationaal postgraduaat programma aangeboden aan de universiteit van Erlangen-Nürnberg. Het wordt geleid door professor Heiner Bielefeldt, voorzitter van de mensenrechten en de rechten van de mens politiek en de speciale rapporteur van de voormalige VN inzake vrijheid van godsdienst of overtuiging (2010-2016), hoogleraar Markus Krajewski, voorzitter van Public Law and Public International Law en Assoc. Professor Michael Krennerich, voorzitter van de mensenrechten en de rechten van de mens politiek.

De MA Human Rights richt zich op de groeiende belang van de mensenrechten in alle sectoren van de samenleving en de academische wereld. De cursus programma omvat fundamentele uitdagingen en actuele thema's. Het voert een interdisciplinaire benadering door het nemen van de politieke, filosofische en juridische aspecten van de mensenrechten in aanmerking. Afgestudeerden van het programma zal worden uitgerust met theoretische en praktische vaardigheden om de professionele activiteiten in verschillende contexten de mensenrechten na te streven.... [-]


Ma In De Noord-Amerikaanse Studies: Cultuur En Literatuur

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Een onderzoeksgerichte MA-programma met een gebiedsgerichte profiel waarin culturele en literaire ontwikkelingen in de Verenigde Staten, Canada, en de Engelstalige Caribische gebied worden geanalyseerd [+]

Inhoud van de opleiding

Basismodules:

Culturele studies Literatuurwetenschap Talen

Intermediaire modules:

Culturele studies Literatuurwetenschap Survey module

Geavanceerde modules:

Culturele studies Literatuurwetenschap Interdisciplinair project module Master's Thesis Occupational velden politieke onderwijs internationale organisaties Cultureel management Publishing en Librarianship / Journalistiek Werkvelden op het kruispunt van het bedrijfsleven, politiek en cultuur Onderwijs en Onderzoek Internationale Semester (s) in het buitenland sterk aangemoedigd Partner universiteiten van het Departement van het Engels en American Studies zijn Georgia State University (Atlanta), Universiteit van Georgia (Athene), Universiteit van Kansas (Kansas), Minnesota State University (Mankato) kwalificatie-eisen Een eerste, bovengemiddelde academische graad in Amerikaanse of Engels Studies (GPA gelijk aan het Duitse "gut", dat wil zeggen tot 2,5; cijfers tussen 2,5 en 3,5: succesvol gesprek vereist). Studenten die een diploma in het Engels Studies hebben ontvangen, moet het bewijs van een belangrijke focus op de literatuur en cultuur klassen, bij voorkeur met Amerika-gerelateerde inhoud, met hun record van transcripties in te dienen; pagina essay 2-3 op een onderwerp dat op onze homepage zal worden gepubliceerd. Taaleisen ... [-]

MA In Het Engels Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Erlangen Neurenberg +1 more

De idiomatische element van de taal: de bouw grammatica, waardigheid theorie, onderzoek naar collocatie en idiomaticiteit. [+]

Inhoud van de opleiding

De FAU Master of Arts Engels Studies is een opleiding met een focus op onderzoek. Het biedt diepgaande studie van de Engels taal en literatuur en culturen van Groot-Brittannië en Ierland (evenals andere Engels sprekende landen). De opleiding is modulair en moedigt een specialisatie in een van de twee volgende gebieden:

Specialisatie Cultuur en Letterkunde

Inleidende module: Cultuur / Taalkunde / Letteren keuzevak Core module: Cultuur / Taalkunde / Letteren Master module Wildcard Master's thesis

Specialisatie Taalwetenschap en Toegepaste Taalkunde

De idiomatische element van de taal: de bouw grammatica, waardigheid theorie, onderzoek naar collocatie en idiomaticiteit Vreemdetalenonderwijs: lexicografie, grammatica, contrastieve taalkunde, spraak perceptie en productie, geletterdheid ontwikkeling, tweetaligheid en tweetalig onderwijs Eerste en tweede taalverwerving en onderzoek naar lerende taal corpuslinguïstiek Het Engels: geschiedenis en variatie ... [-]

MSc

Master In De Chemische En Biologische Engineering

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Chemische en biologische Engineering - Chemie- und Bioingenieurwesen (CBI) - gaat over de omzetting van stoffen door chemische, fysische en biologische processen. [+]

Chemische en biologische Engineering - Chemie- und Bioingenieurwesen (CBI) - Is de omzetting van stoffen door chemische, fysische en biologische processen. Als schakel tussen de chemie, biotechnologie en installatiebouw, een van de belangrijkste taken van chemische en biologische Engineering is de ontwikkeling van processen voor het materiaal conversie op laboratoriumschaal en de implementatie van hen op een productie-omvang.

Als u geïnteresseerd bent in een combinatie van chemie, biologie, natuurkunde, wiskunde en techniek zijn, chemische en biologische Engineering is het juiste programma voor u!

U kunt de bacheloropleiding van chemische en biologische Engineering in de Wintersemster starten. De master programma start, hetzij in de winter of in de zomer.... [-]


MSc In Chemie

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

De geavanceerde programma in de chemie is onderverdeeld in afzonderlijke modules: drie verplichte modules (anorganische, biologische en fysische chemie), een Verplichte electieve en één keuzevak evenals een specialisatie module. In de verplichte keuzevak kunnen studenten chemische onderwerpen die op het gebied van de chemie onderzoek op FAU weerspiegelen (theorie, katalyse, bio (in) organische chemie, interfaces of materialen) te kiezen. In het keuzevak kunnen studenten cursussen kiezen op basis van hun voorkeuren. Modules met inbegrip van taal, wet of zakelijke studies cursussen behoren tot de meest populaire. [+]

Overzicht

De geavanceerde programma in chemie is onderverdeeld in afzonderlijke modules: drie verplichte modules (anorganische, biologische en fysische chemie), een Verplichte electieve en één keuzevak evenals een specialisatie module. In de verplichte keuzevak kunnen studenten chemische onderwerpen die op het gebied van de chemie onderzoek op FAU weerspiegelen (theorie, katalyse, bio (in) organische chemie, interfaces of materialen) te kiezen. In het keuzevak kunnen studenten cursussen kiezen op basis van hun voorkeuren. Modules met inbegrip van taal, wet of zakelijke studies cursussen behoren tot de meest populaire.

Een zes maanden Master's thesis (6 maanden) geeft studenten de mogelijkheid om een ​​dieper begrip van een specifiek wetenschappelijk onderwerp te ontwikkelen.... [-]


Msc In Communicatie En Multimedia Techniek

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Communicatie en Multimedia Techniek [+]

Inhoud van de opleiding Digital / Mobile Communications Digital / Statistisch / Speech and Audio Signal Processing Channel Coding Beeld en Video Compression onderzoek Stage Informatie Theorie Niet-technische keuzevakken Technische keuzevakken Soft Skills, Talen Master's thesis Occupational velden

Onderzoek en ontwikkeling voor internationale en internationaal georiënteerde bedrijven, nieuwe high-tech technologiesScientific onderzoek en onderwijs

Internationale Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Partneruniversiteiten van de faculteit Ingenieurswetenschappen kwalificatie-eisen

Relevant Bachelor-diploma (of gelijkwaardig) met een bovengemiddeld succes... [-]


Msc In Computational Techniek

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Computational Techniek [+]

Inhoud van de opleiding

Keuzemodules:

wiskunde computer science Technisch Applicatie Field (vijf van hen zijn in het Engels, twee in het Duits)

Master's thesis

Occupational velden In de industrie, ontwikkeling en onderzoek In machine, plant of de constructie van voertuigen; andere gebieden in de bouw en de industrie Internationale Double degree programma Computational Techniek Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Partneruniversiteiten van de faculteit Ingenieurswetenschappen kwalificatie-eisen Uitstekende Bachelor-diploma of een gelijkwaardige opleiding in de informatica, een verwante wetenschap of techniek onderwerp of in de wiskunde. Vaardigheden en ervaring in de informatica en de programmering. In aanvulling op de kennis van de basisbegrippen van computers en informatica, gedegen programmeerervaring in talen zoals C of C ++ wordt verwacht. Uitgebreide opleiding in engineering wiskunde. De belangstelling voor het oplossen van techniek en wetenschap problemen met behulp van computers en high-performance computers. Taaleisen ... [-]

Msc In De Moleculaire Wetenschap

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Molecular Science [+]

Inhoud van de opleiding

Verplichte modules:

moleculaire Nanoscience Drug Discovery

Electieve verplichte module (van één van de volgende):

Synthese van Molecules Theory and Modelling Fysische chemie moleculaire biologie Medicinal Chemistry (focus: Farmaceutische Chemie of biofarmacie)

keuzevak

Master's thesis

Occupational velden Chemische industrie Farmaceutische industrie biotechnologische bedrijven elektronica-industrie onderzoeksinstellingen UNIVERSITEIT Ziekenhuizen Overheidsinstanties Internationale Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Onderzoek stage in het buitenland (alleen in het Duits) kwalificatie-eisen ... [-]

Msc In De Natuurkunde

Campus Voltijd 4 semesters April 2018 Duitsland Neurenberg

Natuurkunde [+]

Inhoud van de opleiding 1ste-2de semester: Focus Stage 3de-4de semester: Onderzoek podium eindigend met masterscriptie Occupational velden Lesgeven en onderzoek aan universiteiten Onderzoek naar op onderzoeksinstellingen Onderzoek en ontwikkeling in de industrie Management en business consultancy Internationale

Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits)

kwalificatie-eisen

Relevant Bachelor-diploma (of gelijkwaardig) met een bovengemiddeld succes

Taaleisen

Het vereiste Kennis van het Engels niveau B2 (vantage / upper intermediate) (ERK) of een equivalente score in een andere internationaal erkende test.

Student Services vergoeding

De bijdrage van de studenten bedraagt ​​momenteel 42 euro per semester. Een toeslag van 70 euro dekt de verplichte basis "semester ticket", een transit pas die studenten voorziet van onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer in de grootstedelijke regio Nürnberg 07:00-06:00 weekdagen en de klok rond in het weekend (voor een optionele lading de pas kan geldig de klok rond elke dag) zijn.... [-]


Msc In Economie

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Dit moderne, internationaal georiënteerde master's degree-programma in de economie geeft studenten de mogelijkheid om zowel een beroepskwalificatie te krijgen en voor te bereiden op een mogelijke promotie. In de eerste fase van dit programma, studenten cursussen van de meester. [+]

Dit moderne, internationaal georiënteerde master's degree-programma in de economie geeft studenten de mogelijkheid om zowel een beroepskwalificatie te krijgen en voor te bereiden op een mogelijke promotie. In de eerste fase van dit programma, studenten cursussen van de meester. In een tweede fase, kunnen afgestudeerden met goede cijfers direct doorstromen naar hun promoveren en het verkrijgen van een doctoraat. Intensieve begeleiding wordt verstrekt, alsmede een kans om tijd te besteden het uitvoeren van onderzoek aan een universiteit in het buitenland. Voor een korte presentatie van de MSE eens een kijkje op onze Flyer.

Het programma kan volledig in het Engels worden afgerond, worden er geen diepe Duitse vaardigheden die nodig zijn voor de voltooiing (aan de verkeerde kant 2015/16 verder). Toch Duitse kennis voordelig.... [-]


Msc In Geavanceerde Materialen En Processen

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Bayreuth Würzburg Neurenberg +2 more

Geavanceerde materialen en processen. Inhoud van de opleiding. Biomaterialen en bio Processing. [+]

Modules:

Bio Materials en Bio Processing Computational Materials Science and Process Simulation Nanomaterialen en Nanotechnologie geavanceerde processen [-]

Msc In Geavanceerde Optische Technologieën

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Advanced Optical Technologies [+]

Inhoud van de opleiding

Fundamenten van het eerste jaar van studies

Wiskunde in Optics Grondslagen van Optics Grondslagen van de Lasers Optical Systems and Applications wetenschappelijke technieken

Geavanceerde lezingen in zes thema's

optische metrologie Optical Material Processing Optics in Medicine Optics in Communicatie en IT Optische materialen en systemen

Computational Optics

Occupational velden Geneeskunde, informatie- en communicatietechnologie, metrologie, materialen verwerken, software-ontwikkeling, optische componenten. Wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Internationale Semester (s) in het buitenland (alleen in het Duits) Partneruniversiteiten van de faculteit Ingenieurswetenschappen kwalificatie-eisen ... [-]

Msc In Geavanceerde Signaalverwerking En Communicatie-engineering

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Geavanceerde signaalverwerking en Communicatie Techniek [+]

Inhoud van de opleiding Commmunications Systems Design Convex Optimization Mobile Communications Beeld en Video Compression MIMO Communications Spraak en Audio Signal Processing Geavanceerde Communication Networks Technisch Lab Cursussen Technische keuzevakken Verplichte keuzevakken en keuzevakken Modules Winter- en Summer School Research Projects (kleine en grote) Wiskundige optimalisatie in communicatie en Signal Processing Informatie Theorie en codering Game Theory met Toepassing op Information Engineering Machine Learning in Signal Processing Master Thesis Vereisten Techniek math: lineaire algebra, complexe analyse, lineaire differentiaalvergelijkingen, Fourier-transformatie, Laplace-transformatie, z-transformatie Signalen en Systems (leerboek, bijvoorbeeld, Oppenheim / Willsky, Signals and Systems) Communications (leerboek, bijvoorbeeld Haykin, Communication Systems) Stochastische signalen (leerboek, bijvoorbeeld Pillai / Papoulis: Waarschijnlijkheid, Random variabelen en stochastische processen) Software: MATLAB Taaleisen Goed Kennis van het Engels vereist (B2) Het bewijs van de Duitse taalvaardigheid is niet vereist Student Services vergoeding ... [-]

Msc In Geïntegreerde Life Sciences - Biologie, Biomathematica En Biofysica

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

Geïntegreerde Life Sciences - Biologie, Biomathematica en Biofysica [+]

Inhoud van de opleiding

Interdisciplinaire opleiding verkennen van de Nexus tussen biologie, Biomathematica en Biofysica

module Groepen

Wiskundige modellering en Systeembiologie Bio-imaging en Biofysica Biologische structuren en processen Occupational velden Onderwijs en onderzoek aan universiteiten onderzoeksinstellingen Onderzoek en ontwikkeling in de industrie Management en business consultancy kwalificatie-eisen

Relevant Bachelor-diploma (of gelijkwaardig) met een bovengemiddeld succes. Het MSc-programma is in het bijzonder gericht op afgestudeerden van interdisciplinaire biofysische biomathematical cursussen en op afgestudeerden met een BSc in verwante disciplines, zoals natuurkunde, biologie, of (bio) wiskunde met een sterke interesse in interdisciplinaire biologische vraagstukken.... [-]


Msc In Het Internationale Bedrijfsleven Studies

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

International Business Studies [+]

Inhoud van de opleiding Milieu van International Business Foundations of International Management International Strategic Management International Functioneel Beheer International Information Management Zachte vaardigheden International Finance en Corporate Governance International Corporate Sustainability internationale betrekkingen Occupational velden Leidende posities in wereldwijd opererende bedrijven, het openbaar bestuur en internationale organisaties op het gebied marketing management, business consultancy, organisatie-ontwikkeling Lesgeven en onderzoek aan universiteiten Internationale Semester (s) in het buitenland Partner universiteiten van de School of Business and Economics Kwalificatievereisten ... [-]

Msc In Internationale Informatiesystemen

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

International Information Systems [+]

Inhoud van de opleiding Het beheren van ondernemingsbrede IT Architectures Het beheer van IT-enabled Zakelijk Het beheer van IT-enabled Organizations Het beheer van Global Projects & Information Technology IT-enabled Innovation & Value Creation -IT enabled Processes & Services Database Systems (3 modules) Software Engineering (3 modules) Master Thesis Occupational velden Leidende posities in wereldwijd opererende bedrijven, het openbaar bestuur, en internationale organisaties Typische beroepenvelden: business consulting, project management, process management, enterprise architectuur, change management, beheer van de technologie of de IT-strategie, innovatie management, digital marketing, social media management en analytics kwalificatie-eisen ... [-]

Msc Klimaat En Milieu Wetenschappen

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Duitsland Neurenberg

Milieu processen en dynamiek omvatten veel aspecten van fysieke systemen op mondiale, regionale en lokale weegschalen. Versnelde klimaatverandering verandert hydrologische processen en biogeochemische omzetsnelheden, beïnvloeden landschapsdynamiek en ecologische systemen. Deze wijzigingen leggen fundamentele onderzoeksuitdagingen op, waardoor het volume van ruimtelijke gegevens wordt verhoogd. Deze veranderingen worden door het Instituut voor Aardrijkskunde in Erlangen onderzocht vanuit verschillende onderzoeksperspectieven. [+]

Milieu processen en dynamiek omvatten veel aspecten van fysieke systemen op mondiale, regionale en lokale weegschalen. Versnelde klimaatverandering verandert hydrologische processen en biogeochemische omzetsnelheden, beïnvloeden landschapsdynamiek en ecologische systemen. Deze wijzigingen leggen fundamentele onderzoeksuitdagingen op, waardoor het volume van ruimtelijke gegevens wordt verhoogd. Deze veranderingen worden door het Instituut voor Aardrijkskunde in Erlangen onderzocht vanuit verschillende onderzoeksperspectieven.

Studie plan [-]

Master

European Master In Lexicografie

Campus Voltijd 4 semesters October 2018 Duitsland Neurenberg

De European Master in Lexicografie (EMLex) is een internationale opleiding Master (120 ECTS) die is aangeboden door de Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg sinds 2009. [+]

De European Master in Lexicografie (EMLex) is een internationale opleiding Master (120 ECTS) die is aangeboden door de Friedrich-Alexander Universiteit van Erlangen-Nürnberg sinds 2009. Het omvat een gezamenlijke zomer semester in het buitenland voor alle studenten in samenwerking met de volgende universiteiten en instellingen:

Partneruniversiteiten

Károli Gáspár Református Egyetem Budapest Uniwersytet Śląski w Katowicach (Kattowitz) Université de Lorraine Universidade do Minho Universita degli Studi Roma Tre Universidade de Santiago de Compostela [1] [2] Universiteit Stellenbosch

Associated partners

Universität Hildesheim Institut für Deutsche Sprache Mannheim Universiteit van Texas in Austin Universidade Federal do Rio Grande do Sul Basisidee en algemene doelstellingen ... [-]

Internationale Masteropleiding In Palaeobiologie

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Duitsland Neurenberg

Het acute thema van wereldwijde klimaatverandering en de impact ervan op organismen en ecosystemen vereist een nieuwe generatie wetenschappers. Wij bieden theoretische concepten van macro-economie en macro-evolutie, evenals statistische technieken en wetenschappelijke programmering in palaeobiologie. De tweede pijler van deze specialisatie is de wederopbouw van fossiele omgevingen en hun lokale en mondiale controles. We richten ons op carbonaat systemen, die het gevolg zijn van de stofwisseling van organismen en weerspiegelen dus de wisselwerking tussen de biosfeer en het aardssysteem in het algemeen. [+]

Het acute thema van wereldwijde klimaatverandering en de impact ervan op organismen en ecosystemen vereist een nieuwe generatie wetenschappers. Wij bieden theoretische concepten van macro-economie en macro-evolutie, evenals statistische technieken en wetenschappelijke programmering in palaeobiologie. De tweede pijler van deze specialisatie is de wederopbouw van fossiele omgevingen en hun lokale en mondiale controles. We richten ons op carbonaat systemen, die het gevolg zijn van de stofwisseling van organismen en weerspiegelen dus de wisselwerking tussen de biosfeer en het aardssysteem in het algemeen.

De masteropleiding bestaat uit vier semesters met 30 studiepunten (ECTS) elk. Naast verplichte vakken kunnen studenten ook aanvullende activiteiten kiezen, waaronder taallessen of aanvullende veldtochten. Het laatste semester is gewijd aan de master thesis. Aanvullende cursussen (SC) omvatten veldtochten, taalcursussen en overdraagbare vaardigheden.... [-]


Contact

University of Erlangen-Nuremberg

Adres Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Schlossplatz 4
91054 Neurenberg, Beieren, Duitsland
Website https://www.fau.eu/
Telefoon +49 9131 850