Centre international de formation européenne (CIFE)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Centre international de formation européenne ( CIFE ) is een privé-instituut voor hoger onderwijs en onderzoek. Het is een van de zes aangewezen instellingen die speciale financiering van de Europese Unie ontvangen in het kader van het Jean Monnet-programma. Sinds de oprichting in 1954 door de Franse intellectueel Alexandre Marc, is CIFE een groot voorstander van Europese integratie, vooral door zijn internationale en interdisciplinaire studieprogramma's.

Europese Studies en Internationale Betrekkingen

Onder de slogan Living and Learning Europe biedt CIFE verschillende Master-programma's in Europese Studies en Internationale Betrekkingen, die studenten de mogelijkheid bieden om in drie verschillende landen gedurende een periode van een jaar te studeren. De Executive Master van CIFE in EU Studies is gericht op professionals, door online lesgeven te combineren met persoonlijke workshops in verschillende Europese steden. CIFE biedt uitstekend academisch onderwijs, waarbij studenten probleemgericht leren aanbieden op het kruispunt van theorie en praktijk. Dit wordt gegarandeerd door de internationale faculteit, met gastdocenten van gerenommeerde academische instellingen en onderzoekscentra. Veel van onze programma's worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met partneruniversiteiten. Buiten ons academisch netwerk leveren professionals van internationale organisaties, het meest prominent uit de Europese Unie, een even substantiële bijdrage aan de CIFE programma's.

Onderzoek

De onderzoeksprioriteiten van CIFE weerspiegelen het intellectuele erfgoed en de academische competentie: Europese integratie met een speciale focus op de Frans-Duitse betrekkingen, federalisme, energietransitie, duurzame ontwikkeling en klimaatveranderingsbeleid, trends in politieke en sociale theorie. Samen met TEPSA zijn we lid van het Horizon 2020-consortium 'FEUTURE' en werken we aan verschillende scenario's met betrekking tot de toekomst van de Turks-Europese betrekkingen. Samen met zijn onderzoeksmedewerkers heeft CIFE ook zijn internationale academische netwerk verbreed en zijn expertise uitgebreid naar de Westelijke Balkan, het Oostelijk Partnerschap en China.

Publicatie

CIFE onderzoek van CIFE is beschikbaar in verschillende publicaties, waarvan de meeste toegankelijk zijn via de website van CIFE en www.cairn.info voor het driemaandelijkse tijdschrift "L'Europe en formatie".

L'Europe en formatie is een tweetalig tijdschrift (Frans / Engels) over Europese integratie, internationale betrekkingen en federalisme, met een transdisciplinaire aanpak waarin politieke filosofie, recht, economie, sociologie en cultuur samenkomen. Het tijdschrift werd voor het eerst gelanceerd in 1960 en heeft in 2008 een wetenschappelijk comité ingesteld om zijn wetenschappelijke profiel te verbeteren.

kantoren

CIFE heeft zijn hoofdkantoor in Nice en vestigingen in Berlijn, Brussel , Istanbul en Tunis.

Erasmus

Het ontvangt speciale financiering in het kader van het Jean Monnet-programma van de Europese Unie (Erasmus).

Afgestudeerden en alumni

De afgestudeerden van de masterprogramma's van CIFE werken als hogere ambtenaren in Europese instellingen, als beleidsmedewerkers binnen het VN-kader, als bestuurders, diplomaten, consultants, onderzoekers voor denktanks, lobbyisten en academische experts en komen uit meer dan 100 landen. Zij zijn onze beste ambassadeurs.
In het CIFE Alumni-netwerk houden onze Alumni contact met CIFE en blijven ze op de hoogte van Europese zaken door de evenementen die CIFE regelmatig organiseert met CIFE , regionale vergaderingen en het jaarlijkse internationale Alumni-evenement in afwisselende Europese hoofdsteden enz.

Locaties

Berlijn

Address
CIFE in Germany
Bundesallee 23

D - 10717 Berlijn, Berlijn, Duitsland

Leuk

Address
CIFE in France
81, rue de France

06000 Leuk, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk

Brussel

Address
CIFE in Belgium
c/o Fondation Universitaire
Rue d'Egmont 11

1000 Brussel, België

Wenen

Address
Wenen, Wenen, Oostenrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden