Technical University of Denmark

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

DTU volgt de COVID-19-situatie en de impact ervan op de voet, raadpleeg onze webpagina dtu.dk voor de laatste updates.

href = "https://www.dtu.dk/english/Service/coronavirus

Voor meer informatie van de Deense autoriteiten over de impact in Denemarken: href = "https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark

Profiel

Al bijna twee eeuwen is DTU, Technical University of Denmark , toegewijd aan het vervullen van de visie van HC Ørsted - de vader van elektromagnetisme - die de universiteit in 1829 oprichtte om waarde te ontwikkelen en te creëren met behulp van de natuurwetenschappen en de technische wetenschappen ten behoeve van de samenleving.

DTU is een levendige technische topuniversiteit, bekend om zijn hoge niveau van internationaal onderzoek en zijn veelgevraagde afgestudeerden. Door samenwerking reiken onze medewerkers en studenten de wereld aan en werken ze in verschillende disciplines om waarde, welzijn en groei te creëren door technologieën te ontwikkelen die werken in een geglobaliseerde wereld en die sociale en culturele verschillen overstijgen.

Bij DTU geloven we in technologie als een middel voor noodzakelijke verandering, en we zien de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN als een platform voor de activiteiten van de universiteit.

Geweldige ideeën veranderen de wereld en we worden gedreven door de wens om duurzame technologieën te ontwikkelen die banen en nieuwe kansen creëren. Bij DTU werken onderzoekers en studenten samen met de industrie en de overheid om innovatieve oplossingen te creëren op het snijvlak van engineering en creativiteit, theorie en praktijk, en universiteit en samenleving.

DTU heeft een visie voor een betere wereld, en we nodigen de wereld uit om samen met ons die visie te realiseren.

128571_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Onderzoek

Onderzoek ondersteunt al ons werk. Technologie wordt gecreëerd door de synergie van onderzoek, onderwijs, innovatie en wetenschappelijk advies en door innovatieve onderzoekers die toonaangevend zijn in wereldwijde partnerschappen.

Het onderzoek van DTU concentreert zich op de natuurwetenschappen en de technische wetenschappen en wordt gedreven door de behoeften van de samenleving - het verleggen van de grenzen van de mogelijke, ontdekken en aansturen van verandering. Aandachtsgebieden zijn verschillende maatschappelijk relevante technische disciplines, waaronder digitalisering, duurzame energietechnologieën en life science.

Een sleutel tot het bereiken van de 17 VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling is samenwerking op alle gebieden. Bijgevolg is onderzoek bij DTU vaak interdisciplinair. We werken intensief samen met toonaangevende academische, private en publieke partners om innovaties en ontdekkingen aan het publiek over te dragen.

Onderwijs

DTU leidt de volgende generatie denkers, innovators en doeners op. We leiden probleemoplossers op die het voortouw kunnen nemen en de belangrijkste wereldwijde uitdagingen kunnen aanpakken, zoals beschreven door de 17 VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Al onze studieprogramma's zijn interdisciplinair en ontworpen om duurzaamheid, innovatie en ondernemersgeest te bevorderen. Studenten krijgen hands-on toegang tot faciliteiten van wereldklasse en nemen deel aan projectmatige opdrachten met industriële partners waar ze hun theoretische kennis kunnen toepassen om echte problemen op te lossen.

128566_rsz_annie-spratt-dwyu3i-mqeo-unsplash.jpg

Wetenschappelijk advies

DTU biedt wetenschappelijk advies aan overheidsinstanties, industrieën en internationale instellingen. Het is een van de kernactiviteiten van DTU en draagt aanzienlijk bij aan kennisoverdracht en geïnformeerde besluitvorming in de samenleving.

Met een gecombineerde omzet van meer dan 107 miljoen EUR (nationaal en internationaal) is DTU een van de belangrijkste aanbieders van wetenschappelijk advies in Denemarken.

Onze adviesdiensten omvatten complexe probleemoplossing, risicokarakterisering voor geïnformeerde normstelling, ontwikkeling van bewakingssystemen voor doorlopende risicobeoordelingen en diagnostische capaciteit voor rampenplanning en crisisoplossing.

Innovatie

DTU heeft een ondernemersgeest en gebruikt de energie en het enthousiasme van onze studenten, medewerkers en de mensen waarmee we samenwerken. Ideeën worden ontketend en gedragen in de maatschappij en de industrie waar ze het verschil maken.

DTU ondersteunt schaalbare en duurzame start-ups door trainingsprogramma's, financiering, competenties, teamvorming, mentoring en incubatie aan te bieden.

Bij DTU vindt u ook DTU Skylab, een hub voor innovatie waar studenten en onderzoekers experimenteren met, hun ideeën aanpassen en testen. Elk jaar genereert DTU Skylab honderden pre-start-up projecten en prototypes.

DTU heeft verschillende onderzoeks- en trainingsfaciliteiten in alle regio's van Denemarken. De hoofdcampus bevindt zich in Lyngby in de regio Geater Copenhagen.

Locaties

Lyngby

Address
Anker Engelunds Vej 1
Building 101A

2800 Lyngby, Denemarken

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden