Lees de Officiële Beschrijving

DTU

Maatschappelijk voordeel op wereldschaal

Bijna twee eeuwen lang heeft de TUU, de Technische Universiteit van Denemarken, zich gewijd aan het vervullen van de visie van HC Ørsted - de vader van elektromagnetisme - die de universiteit in 1829 oprichtte om waarde te creëren en te creëren met behulp van de natuurwetenschappen en de technische wetenschappen ten voordele van de maatschappij.

Tegenwoordig wordt DTU gerangschikt als een van de meest vooraanstaande technische universiteiten in Europa, blijft het nieuwe records in het aantal publicaties vastleggen en blijft onze samenwerking met de industrie en opdrachten die door het wetenschappelijke advies van DTU zijn voltooid, onverminderd toenemen en ontwikkelen.

Het aantal studenten is hoger dan ooit en voor het elfde achtereenvolgende jaar hebben we een recordaantal aanvragen ontvangen van studenten die een diploma willen behalen aan een technische elite-universiteit met een wereldwijd perspectief.

De internationale dimensie is van vitaal belang voor DTU. In 2014 verwelkomden we 538 internationale studenten in onze MSc-programma's, de helft van onze promovendi wordt uit het buitenland gerekruteerd en meer dan een derde van onze wetenschappelijke staf bestaat uit hooggekwalificeerde onderzoekers met een internationale achtergrond. Bovendien blijft de mate en intensiteit van onze samenwerking met andere toonaangevende technische universiteiten over de hele wereld groeien.

DTU heeft internationale educatieve uitwisselingsprogramma's met meer dan 200 universiteiten over de hele wereld, en geniet van nauwe onderzoekssamenwerkingen met onze partners naast het opbouwen van onderzoeks- en onderwijsprogramma's met de Nordic Five Tech Alliance, de Euro Tech Universities Alliance, KAIST in Zuid-Korea, de Sino -Danish Centre in Beijing, Rensselaer in de VS en Nanyang in Singapore.

Over de MSc-programma's van DTU

DTU biedt MSc-opleidingen in het Engels aan voor bijna alle onderzoeksgebieden, waardoor studenten een zo breed mogelijke keuze worden geboden. De structuur en inhoud van de verschillende programma's weerspiegelen de status van DTU als een van de hoogste Europese technische universiteiten.

Via aanbevolen studielijnen / focusgebieden, Joint International MSc-programma's, Erasmus Mundus MSc-programma's en Honours-programma's, bieden de MSc-programma's van DTU een breed scala aan curricula - van het zeer gespecialiseerde tot een breder en veelzijdiger onderwijsprofiel.

Neem voor meer informatie contact op met International Affairs of de professor die verantwoordelijk is voor het relevante MSc-programma.

Structuur van het MSc-programma

Het MSc-programma is een op onderzoek gebaseerd technologisch programma op elitair niveau dat erop gericht is de afgestudeerde te kwalificeren voor een kennisintensieve functie in de industrie en het bedrijfsleven en in de maatschappij in het algemeen. Afgestudeerden behalen de titel Master of Science in Engineering in het gegeven vakgebied.

FLAGMODEL

De MSc is een tweejarig programma met een werkbelasting van 120 ECTS-punten. De MSc-opleidingen van DTU bestrijken de modernste vakgebieden en worden uitsluitend in het Engels gegeven. De programma's bestaan ​​uit vier categorieën van vakken: algemene competenties, technologie-specialisatie, keuzevakken en proefschrift.

Algemene competenties

De MSc-programma's bevatten een aantal algemene competentiecursussen. Deze zijn ontworpen om studenten het scala aan vaardigheden te bieden dat nodig is om de complexe uitdagingen van een ingenieursloopbaan aan te gaan, waaronder projectbeheer, teamwork, communicatie, probleemoplossing en resourceplanning. Al deze vaardigheden worden onderwezen in het onderzoeksveld van de student en vallen in de volgende categorieën:

  • Algemene technische competenties
    Je leert technologie-applicatie en ontwikkeling combineren met financieel management, management en organisatie. Het belangrijkste is dat u leert hoe u uw kwalificaties en technologische knowhow kunt gebruiken in een professionele en sociale context.
  • Synthese competenties
    Je leert hoe je een open probleem definieert en biedt. Je kunt deel uitmaken van een multidisciplinair team en getraind worden in communicatie en samenwerking.
  • Normatieve competenties
    Je leert een aantal essentiële disciplines die alle technische aspecten van engineering binnen een specifiek vakgebied gemeen hebben.

Technologische specialisatie

Deze groep cursussen biedt u de diepgaande academische en technische kennis die nodig is voor het verkrijgen van de nieuwste competenties binnen een specifiek vakgebied. Door de cursus technologie-specialisatie te combineren met geschikte keuzevakken, kunt u uw eigen inspirerende en zeer individuele studieprogramma maken.

keuzevakken

Een belangrijk aspect van de DTU MSc-programma's is het grote aantal keuzevakken. Hier kunt u uw eigen wetenschappelijke en professionele interesses nastreven. In principe kunt u kiezen uit meer dan 400 verschillende DTU-cursussen.

Scriptie

De masterproef is de voltooiing van het tweejarige MSc-programma. Het onderzoeksproject wordt meestal uitgevoerd bij DTU en in veel gevallen in samenwerking met een van onze vele industriële partners. Alle projecten bevatten elementen van fundamenteel onderzoek, innovatie en toepassing.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

MSc

Technical University of Denmark (DTU) Graduate Programs

Met een MSc in Aquatic Science and Technology, kunt u een bijdrage leveren aan een duurzame oogst en de productie van vis en schelpdieren, de beoordeling en het beheer va ... [+]

Met een MSc in Aquatic Science and Technology, kunt u een bijdrage leveren aan een duurzame oogst en de productie van vis en schelpdieren, de beoordeling en het beheer van de menselijke impact en veranderingen in het milieu, alsmede cutting-edge onderzoek op aquatische ecosystemen, trekken van hun bewoners, en hun impact op de wereldwijde klimaatverandering.

Tweederde van het aardoppervlak is bedekt met water, en de zeeën, meren en beken hebben een cruciale rol te spelen in het reguleren van biogeografie van onze planeet en het klimaat-en in het behoud van de biodiversiteit. Bovendien is een groot deel van de wereldbevolking is afhankelijk van de visserij en de aquacultuur als een bron van voedsel en inkomen, en "blauwe groei" beschikt hoog op de politieke agenda van de EU.... [-]

Denemarken Kongens Lyngby
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Technical University of Denmark (DTU) Graduate Programs

De MSc-opleiding in de natuurkunde en de nanotechnologie richt zich op de natuurkunde als de basis van de moderne technologie. De kloof tussen wetenschappelijk onderzoek ... [+]

De MSc-opleiding in de natuurkunde en de nanotechnologie richt zich op fysica basis van moderne technologie.

De kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en technologische doorbraken wordt kleiner. Daarom is in gebieden zoals nanotechnologie en duurzame energie, is er een groeiende behoefte aan ingenieurs die solide wetenschappelijke kennis kan combineren met uitgebreide technische vaardigheden.

Studieprogramma aandacht

De MSc-opleiding in de natuurkunde en de nanotechnologie bestrijkt een breed scala van technologische, theoretische en experimentele technieken in de moderne natuurkunde. De toepassingen zijn onder meer verschillende onderwerpen, zoals de ontwikkeling van nano-gestructureerde materialen met op maat gemaakte elektrische, magnetische, optische, mechanische en chemische eigenschappen, productie en integratie van nano- en micro-componenten in systemen ontwerpen, modellering van complexe biologische systemen, optische data verwerking en overdracht, en de ontwikkeling van technologieën voor de inkoop, opslag, en het omzetten van duurzame energie-bijvoorbeeld brandstofcellen en waterstoftechnologie.... [-]

Denemarken Kongens Lyngby
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Technical University of Denmark (DTU) Graduate Programs

DTU is één van de weinige Europese universiteiten die een masteropleiding uitsluitend gewijd aan transport en logistiek te bieden. De opleiding duurt een modelmatige bena ... [+]

De MSc-programma in Transport en Logistiek is ontworpen om u alle nodige kwalificaties te ontwikkelen, analyseren en beheren van geavanceerde transport en logistieke systemen.

Dit MSc programma geeft u methodologische aanpak van de samenleving transport- en logistieke uitdagingen met behulp van state-of-the-art optimalisatie tools, instrumenten duurzame planning, geavanceerde modelleringstechnieken, en robuuste evaluatiemethoden op te lossen.

Dit maakt het mogelijk afgestudeerden om banen op hoog niveau binnen de transportsector, bijvoorbeeld in de transportsector, als adviseurs of als werknemer binnen publieke organisaties. Gezien het algemene karakter van de analytische instrumenten, afgestudeerden zijn ook aantrekkelijk voor sectoren die buiten het gebied van vervoer waar de analytische vaardigheden en het vermogen om te analyseren en synthetiseren van complexe systemen nodig zijn.... [-]

Denemarken Kongens Lyngby
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
DTU
Anker Engelunds Vej 1
Building 101A

Lyngby, 2800 DK
Social Media