Designskolen Kolding

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Designskolen Kolding

We werken op ooghoogte, geloven in gelijkheid en respecteren diversiteit.

Designskolen Kolding is een opleiding gebaseerd op toelating tot talent. Hiermee onderscheiden wij ons van traditionele universiteiten. We cultiveren en koesteren het talent en dagen het uit door de studenten te leren reflecteren over hun eigen proces en hen te leren samenwerken via taken die zijn afgeleid van een concrete gebruikscontext - bij voorkeur in interactie met het bedrijfsleven.

Designskolen Kolding bouwt voort op de traditie van het Deense design en richt zich op ontwerp dat zinvol is. Wij geloven dat als iemand zich houdt aan het verhaal en de traditie, men iets nieuws kan creëren. De leerbenadering van de school is dat we het antwoord niet geven, we vinden het antwoord samen.

Bij Designskolen Kolding werken we met tools, technieken, concepten en methoden. We cultiveren de getalenteerde student en geloven in de professionele samenwerking tussen individuen. We bouwen op kennis en onderzoek en benadrukken sensatie en de experimenten - een combinatie van hand en geest, hoofd en handen.

Designskolen Kolding heeft de status van universiteit en vormt het kader voor een aantal erkende onderzoekers binnen een jong onderzoeksgebied en een toenemende productie van PhD-projecten. Tegelijkertijd oefenen we hoog en geven we de voorkeur aan goede workshopomstandigheden waar de studenten met het materiaal 1: 1 kunnen werken. We benadrukken dat de reguliere leraren van de school beoefenaars zijn van hun eigen beroep en een groot aantal gastdocenten gebruiken om te zorgen voor inspiratie uit de professionele praktijk.

Alina Moat, voormalig international student aan de Designskolen Kolding of Designskolen Kolding : "De Designskolen Kolding misschien klein in vergelijking met andere scholen, maar het is geweldig als het gaat om menselijke interactie, vaardigheid en toewijding."


Over de school

Designskolen Kolding is een onafhankelijke instelling onder het ministerie van Onderzoek, Innovatie en Hoger Onderwijs. We trainen ontwerpers op bachelor- en masterniveau in zes verschillende opleidingen, verdeeld over twee afdelingen:

Afdeling Productontwerp en Afdeling Communicatieontwerp


Leuk om te weten

Designskolen Kolding heeft ongeveer. 390 studenten en een aantal promovendi, inclusief zakelijke promovendi. Elk jaar bezet de school ongeveer 90 nieuwe studenten.

Daarnaast biedt de school een master in design management in samenwerking met de Universiteit van Zuid-Denemarken.
Sinds januari 2011 heeft de school ook het masterprogramma interactieontwerp georganiseerd in het Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID).

Locaties

Kolding

Address
Designskolen Kolding
Ågade 10

6000 Kolding, Denemarken

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden