Universidad Cenfotec

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

geschiedenis

Universidad Cenfotec is een private instelling voor hoger onderwijs met academische, administratieve en financiële autonomie, waarvan het hoofddoel is het curriculair ontwerpen en uitvoeren van programma's voor de opleiding en bijwerking van professionals, evenals de realisatie van onderzoeksprogramma's op het gebied van digitale technologieën.

Cenfotec, een opleidingscentrum voor informatie- en communicatietechnologieën, werd in januari 2000 opgericht door een groep softwareontwikkelingsbedrijven en onafhankelijke investeerders, om de beginnende en groeiende software-ontwikkelingsindustrie te voorzien van personeel hooggekwalificeerd, gespecialiseerd en snel operationeel waardoor het internationaal kan concurreren met hoge kwaliteitsnormen.

In 2003 heeft Cenfotec Software Engineering ontwikkeld en onderwezen, de eerste in Costa Rica en Midden-Amerika. Vervolgens werden programma's opgezet op het gebied van infrastructuurondersteuning, databasebeheer, cyberbeveiliging, telematica en webontwerp en -ontwikkeling, met een uitstekende ontvangst in de technologiesector.

Deze benadering, 100% afgestemd op het bedrijfsleven, heeft Cenfotec in staat gesteld om een trackrecord en erkenning op het hoogste niveau te hebben, zowel van nationale ondernemers als internationale werkgevers die de menselijke hulpbronnen inhuren die in de loop van de tijd zijn gegenereerd.

Cenfotec bekleedt een van de top vier plaatsen van instellingen voor hoger onderwijs met de hoogste kwaliteit in het land op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën en in de kortst mogelijke tijd van opleiding (volgens een onderzoek door de Chamber of Information Technology en Mededeling van Costa Rica aan nationale zakenlieden, 2008).113450_12.png

missie

Train mensen met een rigoureuze en ethische opleiding in technologie als een hulpmiddel om hun eigen potentieel te ontdekken, zelf hun lot te bepalen en nuttige kennis te genereren om een positieve impact te hebben op de kwaliteit van leven en het concurrentievermogen in de samenleving.

uitzicht

Om internationaal te worden erkend als een van de beste instellingen voor hoger onderwijs in de technologie, als een referentiepunt voor excellentie in academische en ethische normen.

waarden

 • Geest van afstamming en altruïsme
 • Integriteit, respect en compliance in alle facetten van onze acties
 • Gevoel voor prestatie dankzij de inspanning

Kwaliteitsbeleid

We streven ernaar gemotiveerde en hooggekwalificeerde mensen te vormen met actuele technische kennis, waarden, attitudes en vaardigheden die hen in staat stellen om volledig als professionals te presteren en de eisen van de organisaties waar zij zullen oefenen te overwinnen.

Daartoe zal de universiteit in haar dagelijkse werk teamwork, constant leren, de geest van dienstverlening, naleving van waarden en principes, rationalisatie en verbetering van processen, feedback van onze klanten en medewerkers en de kwaliteit van academische en administratieve diensten.113451_adolescent-attractive-backpack-1462630.jpg

doelstellingen

Ken en begrijp technologische trends en de voorwaarden van hun adoptie in onze omgeving Innoveren in technologische en pedagogische oplossingen om leerprocessen te vergemakkelijken Ontwikkel innovatieve kennis op het gebied van ICT #

uiteinden

Begeleiden van de actualisering en ontwikkeling van de academische programma's van de universiteit naar de technologische interessegebieden en kansen voor de studenten.

Voortdurend de kwaliteit van ons onderwijsproces verbeteren.

Bijdragen aan het oplossen van specifieke ICT-problemen om de effectiviteit en het gebruik ervan in organisaties te verbeteren, om een echt effect te bereiken in de economische en sociale omgeving van de landen in de regio Midden-Amerika.

type

Het onderzoek zal uit drie soorten bestaan:

 1. Onderzoek uitgevoerd door de bachelor- of masterstudenten in het kader van hun afstudeerwerk, geleid door universitaire docenten. (In bepaalde gevallen, onderzoek uitgevoerd door studenten in het kader van projectcursussen).
 2. Onderzoek op verzoek van publieke of private instellingen uitgevoerd door professoren-onderzoekers van de universiteit (op verzoek). Professioneel onderzoek
 3. Op initiatief van de universiteit. Professioneel onderzoek

We verwijzen naar het eerste type onderzoek als academisch onderzoek en de volgende twee als professioneel onderzoek.

Onderzoek aan de universiteit zal meer toegepast en praktisch zijn dan fundamenteel of theoretisch.113452_beard-bonding-community-708440.jpg

gebieden

Om de doelstellingen van punt 1 te bereiken, zal het onderzoek van de universiteit de volgende thematische gebieden bestrijken:

 1. Ken en begrijp de technologische trends en de voorwaarden van hun adoptie in onze omgeving
  • Technologische trends en marktbehoeften
 2. Innoveer in technologische en pedagogische oplossingen om leerprocessen te vergemakkelijken
  • Leren per project
  • Virtueel onderwijs
  • Evaluatie van de leerkracht
  • Kwaliteitsevaluatie
 3. Ontwikkel innovatieve kennis op het gebied van ICT
  • Informatie- en communicatietechnologie
  • Software ontwikkeling
  • Web- en mobiele technologieën
  • Technologieën en data-analyse
  • cybersecurity
  • Beheer van technologie en IT-services

Locaties

San Jose

Address
Santa Marta, San Pedro de Montes Oca, del Cruce de la Escuela de Santa Marta 400 metros noreste carretera al Cristo de Sabanilla, San José, Costa Rica
11501 San Jose, Provincie San José, Costa Rica

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden