Lees de Officiële Beschrijving

De visie van de University for Peace is om een ​​vooruitstrevende, transformerende en inspirerende onderwijsinstelling te zijn die zich inzet voor de doelstellingen van kwaliteitsonderwijs, onderzoek en dienstverlening om de mensheid te dienen bij het opbouwen van een vreedzame wereld.

Gevestigd als een verdragsorganisatie met een eigen handvest in een internationale overeenkomst aangenomen door de Algemene Vergadering in Resolutie 35/55 van 5 december 1980, heeft de University for Peace de opdracht:

"om de mensheid te voorzien van een internationale instelling voor hoger onderwijs voor vrede en om, onder alle mensen, de geest van begrip, verdraagzaamheid en vreedzame co-existentie te bevorderen, samenwerking tussen mensen te stimuleren en te helpen obstakels en bedreigingen voor de wereldvrede te verminderen en vooruitgang, in overeenstemming met de nobele aspiraties die in het Handvest van de Verenigde Naties zijn afgekondigd ".


Het Charter van de universiteit vermeldt in zijn bijlage de volgende algemene beginselen:

  1. Het aanhouden van oorlog in de geschiedenis van de mensheid en de groeiende bedreigingen van de vrede in de afgelopen decennia brengen het voortbestaan ​​van het menselijk ras in gevaar en maken het noodzakelijk dat vrede niet langer als een negatief concept wordt gezien, als het einde van een conflict of als een eenvoudig diplomatiek compromis, maar veeleer dat dit moet worden bereikt en gewaarborgd door de meest waardevolle en meest effectieve hulpbron die de mens heeft: onderwijs.

  2. Vrede is de primaire en onherroepelijke verplichting van een natie en de fundamentele doelstelling van de Verenigde Naties; het is de reden voor zijn bestaan. Het beste middel om dit hoogste goed voor de mensheid te bereiken, namelijk onderwijs, is echter niet gebruikt.

  3. Veel landen en internationale organisaties hebben geprobeerd om vrede te bereiken door middel van ontwapening. Deze inspanning moet worden voortgezet, maar feiten laten zien dat de mens niet te optimistisch moet zijn zolang de menselijke geest niet al vanaf jonge leeftijd doordrongen is van het begrip vrede. Het is noodzakelijk om de vicieuze cirkel van worstelen om vrede te doorbreken zonder een educatieve basis.

  4. Dit is de uitdaging waarmee alle naties en alle mannen worden geconfronteerd, terwijl de eenentwintigste eeuw nadert. De beslissing moet worden genomen om de mensheid te redden, die wordt bedreigd door oorlog, door middel van onderwijs voor vrede. Als onderwijs het instrument van wetenschap en technologie is geweest, is er des te meer reden om het te gebruiken om dit primaire recht van de mens te bereiken.


UPEACE geschiedenis

Costa Rica schafte de doodstraf af in 1882 en het leger in 1948. Sinds 1865 heeft Costa Rica om politieke redenen asiel aangeboden aan mensen die vervolgd worden. Van 1907 tot 1918 was Costa Rica gastheer van het Midden-Amerikaanse Gerechtshof, het eerste permanente internationale tribunaal dat personen toestond juridische stappen te ondernemen tegen staten op het gebied van internationaal recht en mensenrechtenkwesties. In die traditie begonnen pogingen om de University for Peace te richten bij de Verenigde Naties onder leiding van de president van Costa Rica, Rodrigo Carazo. Op 5 december 1980 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties resolutie 35/55 aan, waarin in de bijlage de Internationale Overeenkomst tot oprichting van de University for Peace . Het Charter van de universiteit maakt deel uit van die overeenkomst.

Als onderdeel van het voortgaande proces van de hervorming van de Verenigde Naties, nam de voormalige secretaris-generaal van de VN, Annan, sinds begin 1999 een aantal maatregelen om de University for Peace vollediger te reorganiseren, versterken en internationaliseren - om zo een effectievere bijdrage aan de vrede mogelijk te maken en veiligheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De Raad heeft een innovatief programma voor onderwijs, opleiding en onderzoek voor vrede geformuleerd, gericht op belangrijke kwesties, waaronder conflictpreventie, menselijke veiligheid, mensenrechten, veiligheid van het milieu en revalidatie na een conflict.


Onze campus

Onze campus ligt aan de rand van San José en zijn 200 beschermde hectaren maken deel uit van het laatste overblijfsel van primair bos in de Central Valley.

De Rodrigo Carazo Campus ligt 30 km ten zuidwesten van San José, in een natuurreservaat dat bestaat uit een secundair bos en het laatste overblijfsel van het primaire bos (200 ha) in de centrale vallei van Costa Rica. Het park en de campus liggen in de beschermde zone van El Rodeo, Mora. UPEACE beslaat ongeveer 2% van het Mora-landschap; vandaar dit beschermde gebied is rijk aan fauna. Het herbergt zoogdieren zoals apen en herten, reptielen en meer dan 300 soorten vogels, evenals ongeveer 100 soorten bomen. Het installatie- en beschermd gebied van de universiteit bestaat uit 303 hectare.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Spaans

Deze school biedt ook:

MA

University for Peace

Het Master of Arts-programma in Gender and Peace Building biedt kritische kennis en training in genderstudies, wat een cruciaal aspect is van alle vredesinspanningen. ... [+]

De Master of Arts in Gender and Peacebuilding biedt kritische kennis en training in genderstudies , wat een cruciaal aspect is van alle vredesinspanningen. Het programma gaat dieper in op de diverse en internationale aspecten van gender als ze betrekking hebben op geweld, vredesonderhandelingen, vredesopbouw en vredeshandhaving op verschillende locaties op de planeet. Het programma omvat ook de vele kennisgebieden waarin gender een cruciale rol speelt. De behoeften en interesses van studenten en professionals worden zorgvuldig overwogen bij het ontwerp en de implementatie van het programma.

Cursus voorbeeldenGendermainstreaming bij vredeshandhavingsoperaties en bij humanitaire hulpStrategische weerstand tegen geweldTerrorisme en conflict: problemen en perspectievenWerken in conflict- en postconflictgebieden - Field TrainingStudenten Lichaam... [-]
Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

De Master of Arts graad in internationaal recht en mensenrechten-graad biedt studenten een grondige evaluatie van de procedures en praktijken van internationale mensenrec ... [+]

De Master of Arts graad in internationaal recht en mensenrechten- graad biedt studenten een grondige evaluatie van de procedures en praktijken van internationale mensenrechtenorganen, zowel op mondiaal en VN-niveau als op regionaal niveau. Studenten krijgen inzicht in de verschillende gerechtelijke en niet-gerechtelijke instanties die zich in de frontlinie bevinden van vragen over interpretatie, de ontwikkeling van internationale mensenrechtennormen en handhaving. Daarnaast krijgen studenten training in hands-on vaardigheden op het gebied van rapportage, monitoring en evaluatie van mensenrechten. Ten slotte, terwijl de globalisering van zaken en investeringen in kracht en snelheid toeneemt, met belangrijke gevolgen voor de mensenrechten, onderzoekt deze specialisatie de wisselwerking tussen economie en rechten, stelt kritische vragen over dit proces en mogelijke oplossingen.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels,Spaans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

De Master of Arts graad in International Peace Studies biedt een interdisciplinaire en kritische analyse van de oorzaken en gevolgen van een breed scala van hedendaagse c ... [+]

De Master of Arts graad in International Peace Studies biedt een interdisciplinaire en kritische analyse van de oorzaken en gevolgen van een breed scala van hedendaagse conflicten en geweld die van invloed zijn op de wereldwijde, internationale en menselijke veiligheid. Onderwerpen die moeten worden onderzocht, zijn onder meer militarisering, gewapende conflicten, gewelddadig extremisme, economische, sociale en genderongelijkheid, culturele en religieuze identiteitsconflicten, en concurrentie over milieuhulpbronnen. Er wordt een diepgaand inzicht opgebouwd in vredesopbouw- en vredesprocessen als antwoord op deze problemen.

Cursus voorbeeldenGendermainstreaming bij vredeshandhavingsoperaties en bij humanitaire hulpStrategische weerstand tegen geweldTerrorisme en conflict: problemen en perspectievenWerken in conflict- en postconflictgebieden - Field TrainingStudenten Lichaam... [-]
Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

De Master of Arts graad in internationaal recht en de beslechting van geschillen biedt studenten een inzicht in de rol die internationaal recht en instellingen spelen in ... [+]

De Master of Arts graad in internationaal recht en de beslechting van geschillen biedt studenten een inzicht in de rol die internationaal recht en instellingen spelen in de regeling van internationale en transnationale geschillen. Deze specialisatie onderzoekt de rol van nationale en internationale hoven en tribunalen bij het bijdragen aan geschillenbeslechting. Naarmate internationale en transnationale jurering een prominentere rol hebben gekregen in internationale betrekkingen, is het essentieel om te begrijpen hoe deze mondiale en regionale rechtbanken reageren op de uitdagingen van de vroege 21e eeuw. Studenten zullen de rol van wetgeving onderzoeken in traditionele en niet-zo-traditionele territoriale en grensgeschillen, en een overzicht krijgen van de wet van de zee. En ten slotte zullen zij het steeds belangrijker wordende gebied van geschillenbeslechting in internationale economische betrekkingen onderzoeken, waaronder investeringsarbitrage.... [-]

Costa Rica San Pedro Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

De Masters of Arts graad in media en vrede is voor studenten die geïnteresseerd zijn in het verwerven van grondige kennis van de rol die media kunnen spelen in vredes- en ... [+]

De Masters of Arts graad in media en vrede is voor studenten die geïnteresseerd zijn in het verwerven van grondige kennis van de rol die media kunnen spelen in vredes- en conflictkwesties van onze tijd. Huidige of potentiële beoefenaars die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van bruikbare en diepgaande kennis van best practices in de media om conflicten te verzachten en vrede te bevorderen, zullen ook van deze cursus profiteren. In dit programma krijgen de studenten een grondige en actuele kennis van relevant onderzoek en evidence-based best practices, gerelateerd aan hoe media (maar vaak niet) kunnen bijdragen aan vredesopbouw en conflicttransformatie. Studenten verwerven expertise in kritische analyse van media's rol in vrede en conflict, evenals in de impactvolle toepassing van media voor vredesopbouw en humanitaire doeleinden. Het doel van het programma is om studenten op te leiden tot inzichtvolle onderzoekers, effectieve beleidsmakers en reflexieve communicatoren, die een positief effect kunnen hebben op het wereldwijde humanitaire veld. De cursus zal studenten op weg helpen om onderzoeks- en beleidsgerichte of praktijkgerichte carrières na te streven die zich richten op de rol van de media in vrede en conflict.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

De Master of Arts graad in milieu, ontwikkeling en vrede (EDP) biedt uitgebreide training in kwesties van duurzame ontwikkeling, milieubeheer, beheer van natuurlijke hulp ... [+]

De Master of Arts graad in milieu, ontwikkeling en vrede (EDP) biedt uitgebreide training in kwesties van duurzame ontwikkeling, milieubeheer, beheer van natuurlijke hulpbronnen en milieuconflictbeheer vanuit zowel ecologische als sociale perspectieven. Het omvat een breed scala aan onderwerpen en thema's, waaronder voedselsystemen, waterbeheer, bosbouw, hulpbronnen aan de kust, klimaatverandering, stedelijke ecologie en sociale bewegingen. Het programma richt zich op de menselijke dimensies van de samenhang tussen milieu en ontwikkeling, waarbij de verbindingen tussen lokale perspectieven en bredere processen op nationaal, regionaal en mondiaal niveau worden benadrukt en het belang van politiek-economische structuren en ongelijkheid in toegang tot hulpbronnen wordt benadrukt als belangrijkste drijfveren in milieuconflicten en wereldwijde veranderingen in het milieu. Het programma bereidt studenten voor op een breed scala van loopbanen in zowel milieu- en ontwikkelingsbeleid en programmering in de publieke, private en non-profitsector.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

De Master of Arts Degree in Responsible Management en Sustainable Economic Development (RMSED) benadrukt de economische en managementperspectieven van vrede en richt zich ... [+]

De Master of Arts Degree in Responsible Management en Sustainable Economic Development (RMSED) benadrukt de economische en managementperspectieven van vrede en richt zich daarbij op de concepten duurzaamheid en verantwoordelijkheid. De oprichting ervan was gebaseerd op de overtuiging dat het, om beter bij te dragen aan de bevordering van duurzame vrede, nodig is om te onderzoeken welke rol de economie speelt in de wereld van vandaag en de impact ervan op het welzijn van ons milieu en onze samenleving. Kwesties van armoede op het platteland en in de steden, toenemende ongelijkheden en ongelijkheden, aantasting van het milieu, financiële crises en globalisering zijn een uitdaging voor politiek-economische stabiliteit en sociale cohesie in alle samenlevingen. De moderne samenleving staat voor de groeiende uitdaging van duurzaamheid; oplossingen vinden die sociale systemen voor toekomstige generaties behouden en beschermen. Studenten uit het RMSED-programma worden verantwoordelijke managers met een sterke nadruk op duurzaamheid, die kunnen werken in de bedrijfssector, publieke sector of sociale sector, zowel in geïndustrialiseerde landen als in ontwikkelingslanden.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

De Master of Arts graad in vredeseducatie tracht de capaciteit van formele en informele opvoeders te ontwikkelen en te versterken om een ​​vreedzame wereld te bouwen op a ... [+]

De Master of Arts graad in vredeseducatie tracht de capaciteit van formele en informele opvoeders te ontwikkelen en te versterken om een ​​vreedzame wereld te bouwen op alle niveaus en in alle dimensies van het leven. Door middel van cursussen en onafhankelijk onderzoek of stage-ervaringen, aangevuld met een unieke en coöperatieve leeromgeving bij UPEACE , zullen studenten hun waardenvorming, kennis en vaardigheden verbeteren om in culturen van vrede te leven en te bouwen. Een goed begrip van de rol die onderwijs, opvoeders en instellingen kunnen spelen bij het oplossen en transformeren van conflicten en geweld tegen holistische culturen van vrede wordt onderzocht.

Cursus voorbeeldenGendermainstreaming bij vredeshandhavingsoperaties en bij humanitaire hulpStrategische weerstand tegen geweldTerrorisme en conflict: problemen en perspectievenWerken in conflict- en postconflictgebieden - Field TrainingStudenten Lichaam... [-]
Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University for Peace

Dit masterprogramma heeft als doel leiders te trainen met de elementen van een integrale menselijke ontwikkeling voor de 21e eeuw. De essentiële kern van deze formatie za ... [+]

Dit masterprogramma heeft als doel leiders te trainen met de elementen van een integrale menselijke ontwikkeling voor de 21e eeuw. De essentiële kern van deze formatie zal het mogelijk maken te begrijpen dat de conflicten waarmee we worden geconfronteerd, vreedzaam moeten worden getransformeerd en opgelost, omdat dat de enige manier is om de basis te leggen voor vrede. De combinatie van deze elementen biedt toegang tot ontwikkeling in al zijn facetten: menselijke ontwikkeling, duurzaam en duurzaam. Daarom steunt onze visie de noties van de Verenigde Naties dat vrede, menselijke ontwikkeling en de transformatie en oplossing van conflicten transversaal elementen met betrekking tot gendergelijkheid en het non-discriminatiebeginsel moeten bevatten, namelijk dit ras. , sociaal, geweten, cultus of andere. Deze uitspraken worden beschouwd als voorwaarden, niet alleen voor ontwikkeling, maar ook voor het voortbestaan ​​van de planeet. Daarom behandelt dit programma deze drie facetten binnen de vier fundamentele pijlers van de Verenigde Naties: vrede, mensenrechten, duurzame ontwikkeling en de rechtsstaat.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Augustus 2019
Spaans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
El Rodeo de Mora, Ciudad Colon. San Jose, Costa Rica.
Ciudad Colón, San José, 10701 CR
Social Media