Universidad Santo Tomas

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Invoering

Universidad Santo Tomás is een non-profit katholieke instelling voor hoger onderwijs. De universiteit is aanwezig in vijf steden van het land met campussen in Bogota, Bucaramanga, Medellin, Tunja en Villavicencio, evenals 23 Centra voor Universiteitsondersteuning die landelijk afstandsonderwijs ondersteunen.

Onze missie en visie

Institutionele missie

De missie van de Universidad Santo Tomás is geïnspireerd door de christelijk humanistische gedachte van de heilige Thomas van Aquino. Het bestaat uit het bevorderen van een uitgebreide opleiding van mensen op het gebied van het hoger onderwijs, door middel van pedagogische leeractiviteiten en -processen, onderzoek en sociale impact. Het bovenstaande om studenten ethisch, creatief en kritisch te laten reageren op de huidige eisen van het menselijk leven en bij te dragen aan oplossingen voor de problemen en behoeften waarmee de samenleving en het land worden geconfronteerd.

Institutionele visie

In 2027 zal Universidad Santo Tomás van Colombia een internationale referentie zijn voor een uitstekende kwaliteit van het multi-campusonderwijs. Het zal worden erkend voor de effectieve en systematische koppeling van zijn inhoudelijke functies en als een drijvende kracht voor menselijke promotie en verantwoorde sociale transformatie, in een duurzame omgeving van rechtvaardigheid en vrede, bij het zoeken naar het algemeen welzijn.

Over onze geschiedenis

Universidad Santo Tomás was het eerste universitaire klooster in Colombia, gesticht op 13 juni 1580, onder het pontificaat van paus Gregorius XIII. In 1608 werd de Santo Tomas-school opgericht, die vervolgens samensmolt met de Universidad de Estudios Generales (universiteit voor algemene studies). Colegio- Universidad Santo Tomás werd opgericht, later Universidad Tomística (Thomistic University).

Gedurende bijna drie eeuwen was de universiteit een eindeloze bron van denken en cultuur die een belangrijk aantal Neogranadinos opleidde (de burgers van de onderkonijnen van Nueva Granada). Onder de prominente afgestudeerden zijn Andrés Rosillo (filosofie, theologie en bijbels afgestudeerde Canon), Camilo Torres (auteur van het beroemde Memorial de Agravios - Grievance memorial), Francisco José de Caldas (afgestudeerd Canon), Francisco de Paula Santander (filosofie en rechten afgestudeerd) en Atanasio Girardot (afgestudeerde Canon).

In 1975 was Universidad Santo Tomás een van de pioniers in het aanbieden van programma's voor afstandsonderwijs, waarbij een groot aantal professionals uit verschillende regio's van het land werden gevormd. In 1996 werd de campus in Tunja opgericht; volgend jaar werd de campus in Medellin geopend en in 2007 was het in-situ aanbod van face-to-face programma's open in Villavicencio.

Multi-campus hoogwaardige universiteit

Universidad Santo Tomás maakt deel uit van een selecte groep van Colombiaanse instellingen voor hoger onderwijs die de hoogwaardige institutionele erkenning hebben gekregen van het Colombiaanse ministerie van Onderwijs, vanwege de hoge kwaliteit van de academische programma's en de aangeboden diensten aan studenten, professoren, en administratief personeel.

In de constante zoektocht naar kwaliteit en voortdurende verbetering, heeft de instelling geaccrediteerde niet-gegradueerdenprogramma's in elk van zijn campussen landelijk.

Voor de Universidad Santo Tomás betekent deze erkenning een erkenning van de lang gekweekte ervaring; een succesvol management; een gezamenlijk werk; een inspanning van constante verbetering; een uitzonderlijk menselijk team; en een zendeling zal het land dienen en een kwaliteitsuniversiteit worden met humanistische en christelijke criteria en een diepgewortelde roeping van dienstbaarheid en transformatie van de werkelijkheid.

Academische programma's

77 Undergraduate-programma's en 111 Graduate-programma's

Universidad Santo Tomás biedt een breed scala aan niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's op het gebied van:

  • Economie, management en boekhouding
  • Recht en politieke wetenschappen
  • Engineering, architectuur en stedenbouw
  • Gezondheidswetenschappen
  • Sociale wetenschappen
  • Filosofie en theologie

Op al haar campussen streeft Universidad Santo Tomás ernaar een onderzoekscultuur te ontwikkelen, bedoeld voor zowel de institutionele als de externe context, en genereert een geïntegreerde onderzoeksgemeenschap via groepen, broeinesten en netwerken die inspelen op de behoeften van kennis en de toepassing ervan.

De onderzoekscultuur van Universidad Santo Tomás bevindt zich in een dynamisch veld dat verder gaat dan het institutionele, tezamen met nieuwe pedagogieën en gericht op een grotere uitbreiding en dekking in het kader van academische kwaliteit.

Universidad Santo Tomás doel:

  • Consolideren, bevorderen en ontwikkelen van onderzoek in verschillende lijnen, vanuit interdisciplinaire en transdisciplinaire perspectieven gearticuleerd naar onderwijs en sociale impact.
  • Onderzoek bevorderen op wetenschappelijk niveau en binnen de wetenschappen van de discussie.
  • Beheer van projecten met betrekking tot het delen van kennis, de intellectuele productie en publicaties.

alumni

Studeren aan de Universidad Santo Tomás biedt toekomstige professionals de mogelijkheid om arbeidscompetenties te ontwikkelen om de maatschappij te transformeren van de uitoefening van hun beroep in de verschillende productieve sectoren van de nationale en mondiale context, met een hoge mate van kwaliteit en leiderschap die hen niet alleen in staat stelt snel te worden gebruikt. afstuderen, maar ook om hun zakelijke ideeën te consolideren tot solide bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van het land en hun eigen projecten van het leven.

Momenteel heeft de instelling meer dan 132.047 professionals in het land en in de wereld, opgeleid als burgers die zich inzetten voor de groei van de samenleving, die de kwaliteit van hun training in ruimtes voor dialoog en permanente actualisering verbeteren. Wanneer ze afstuderen aan een universiteit met hoogwaardige accreditatie, zijn professionals in staat om fundamentele actiegebieden te vinden die rechtstreeks van invloed zijn op de dagelijkse constructie van de verschillende realiteiten die plaatsvinden in onze geglobaliseerde wereld.

Locaties

Bogotá

Address
Cra. 9 No 51 - 11 Bogotá, Colombia
Bogotá, Bogota, Colombia

Opleidingen

Deze school biedt ook: