Lees de Officiële Beschrijving

Wang Yanan Institute for Studies in Economics (WISE) is een onderzoeksgericht instituut, dat in 2005 werd opgericht aan de Xiamen University als een initiatief om de economie te moderniseren en onderzoek en onderwijs in China te financieren. WISE richt zich op grensverleggend onderzoek, hoogwaardig onderwijs en geniet van intensieve internationale academische uitwisselingen en samenwerking. WISE heeft de volgende specifieke doelen:

  • Om onderzoek te publiceren in internationale top- en thuis academische tijdschriften;
  • Het curriculumontwerp verbeteren op alle gebieden van economie en financiën;
  • Het opleiden van jonge economen van de kwaliteit van academisch leiderschap voor China;
  • Een actieve rol spelen in beleidsvorming voor centrale en lokale overheden;
  • Een centrum worden voor internationale academische uitwisselingen in economie en financiën, met name in Zuid-China en de Aziatisch-Pacifische regio.

WISE opereert onder de leiding van een internationale adviesraad, gevormd door gerenommeerde wetenschappers. Deze omvatten de eervolle decaan, professor Luolin Wang, een vooraanstaande Chinese econoom, professor Gregory Chow, emeritus hoogleraar van de universiteit van Princeton, professor Jerry A. Hausman, de John Bates Clark Award-winnaar uit 1985 van MIT, professor Cheng Hsiao van de universiteit van Zuid-Californië , en professor Lawrence Klein, 1980 Nobelprijswinnaar van de Universiteit van Pennsylvania.

Tot nu toe heeft WISE ongeveer 40 fulltime faculteitsleden die hun PhD-graden behaald hebben aan gerenommeerde overzeese universiteiten, en 5 vooraanstaande adjunct-professoren van Noord-Amerikaanse universiteiten die elk jaar bij WISE regelmatig een bezoek brengen en lesgeven.

WISE heeft onderzoekskracht op het gebied van econometrie, statistiek, financiën, experimentele economie, recht en economie en andere economische gebieden. WISE faculteit kan publiceren in een aantal toonaangevende internationale wetenschappelijke tijdschriften zoals Quarterly Journal of Economics, Journal of Econometrics, Journal of Labour Economics, Annals of Statistics, Journal of the American Statistical Association, Journal of the Royal Statistical Society Series B, Biometrica, Econometric Theory , Journal of Business and Economic Statistics, en onder andere. Volgens de ranking van Tilburg University Worldwide Economic Schools Research staat WISE in verband met de School of Economics in de top 20 van Azië en de 4e plaats in China wat betreft het aantal publicaties in geselecteerde prestigieuze internationale tijdschriften van de afgelopen jaren.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Xiamen University - Wang Yanan Institute for Studies in Economics

De internationale masterprogramma's in economie en financiën bij WISE ... [+]

De internationale masterprogramma's in economie en financiën bij WISE

WISE richt zich op hoogwaardige economische en financiële educatie, grensverleggend onderzoek en intensieve internationale academische uitwisselingen en samenwerking. Met uitstekende faculteitsleden aangeworven van de top overzeese universiteiten, worden alle opleidingen in het Engels uitgevoerd op basis van een internationale gemeenschappelijke norm.

WISE

FinanciënFinanciële engineeringManagement EconomieInternationale handelKwantitatieve economieStatistiekenRegionale economieOpenbare financiënBevolking, middelen en milieueconomieIndustriële economieArbeidseconomieEconomie van globalisering en Europese integratieProgramma-informatieOnderwijstaal: EngelsStart van het programma: herfstsemesterCollegegeld: 90.000 RMB in totaal (voor twee jaar)Aanvraagkosten: 400RMBToelatingseisenAanvragers moeten niet-Chinese burgers zijn die over het algemeen jonger zijn dan 45 jaar op het moment van aanmelding, in goede gezondheid verkeren en over een geldig paspoort beschikken.Kandidaten moeten een erkend bachelordiploma of hoger hebben.Aanvragers moeten een TOEFL-certificaat met een score van 80 of hoger, of een IELTS-certificaat met een score van 6,0 of hoger, of andere certificaten van de Engelse taalvaardigheid van een geaccrediteerde test presenteren. Native English speakers zijn vrijgesteld van deze vereiste. Kandidaten die in hun bacheloropleiding Engels hebben gevolgd, moeten een certificaat met gemiddelde leerervaring overleggen.Het vermogen om relevante professionele ervaring aan te tonen zal individueel worden overwogen.Beurzen... [-]
China Xiamen
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands