Wuhan University of Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

116691_116626_Wuhan.jpeg

Korte introductie over de Wuhan University of Technology

De Wuhan University of Technology (hierna te noemen WUT) werd samengevoegd op 27 mei 2000, van de voormalige Wuhan University of Technology (opgericht in 1948), Wuhan Transportation University (opgericht in 1946) en Wuhan Automotive Polytechnic University (opgericht in 1958) ).

WUT is een van de toonaangevende Chinese universiteiten onder direct beheer van het ministerie van Onderwijs en een van de universiteiten in het bouwplan van universiteiten van wereldklasse en eersteklas disciplines. WUT wordt ook gezamenlijk gebouwd door het Ministerie van Onderwijs, het Ministerie van Transport, de Staat Oceanic Administration en de Staatsadministratie van Wetenschap, Technologie en Industrie voor Nationale Defensie.

In de afgelopen 70 jaar heeft de WUT meer dan 500.000 ingenieurs en technici geschoold, en heeft ze zichzelf de grootste schaal universiteit onder direct beheer van het ministerie van Onderwijs voor het voeden van talent georiënteerd in de drie industriële sectoren: bouwmaterialenindustrie, transportindustrie en auto-industrie en behoud van zichzelf een belangrijke basis voor het voeden van talenten op hoog niveau voor de drie industriële sectoren en voor het leveren van aanzienlijke wetenschappelijke en technologische prestaties.116692_116628_picture.jpg

De universiteit heeft drie hoofdcampussen, namelijk de Mafangshan Campus, de Yujiatou Campus en de South Lake Campus, met een totale bebouwde oppervlakte van 267 hectare. Op dit moment heeft WUT 5.508 personeelsleden, waaronder 3.282 voltijdse academische personeelsleden, 1 academicus van de Chinese Academie van Wetenschappen, 3 academici van de Chinese Academie voor ingenieurswetenschappen, 1 lid van de Europese Academie van Wetenschappen, 1 fellow van de Australische Academie voor Technologische Wetenschappen en Engineering en 1 lid van World Academy of Ceramics. Bovendien heeft de universiteit openbare wereldwijde werving van 30 wereldberoemde professoren gehouden tot de 'strategische wetenschappers' op het gebied van materiaalwetenschappen

WUT bezit een groot aantal academische stafleden die zijn opgenomen in nationale hoogstaande talentenprogramma's, 6 die zijn opgenomen in het "Tienduizendtal Talentenprogramma", 14 vermeld in "Cheung Kong Scholars Program", 7 vermeld in "Het National Science Fund for Distinguished Young Scholars ", 3 vermeld in" National Renowned Teachers "en 11 vermeld in" het National Honderdduizend, Tienduizendtal Talent Project van de Nieuwe Eeuw ".

De universiteit bezit 24 academische scholen, 4 State Key Laboratories, 8 State Key Disciplines, 77 doctorale programma's, 226 masteropleidingen en 90 bacheloropleidingen. De universiteit heeft 54.986 studenten, waaronder 36.452 studenten, 17.224 postacademische studenten (master- en PhD-studenten) en 1.310 internationale studenten. Bovendien rangschikken Material Science, Engineering Science en Chemistry de top 5 ‰ in de ESI-ranglijst (Essential Science Indicators).

WUT bezit 34 innovatieve onderzoekscentra met een internationaal toonaangevend niveau, waaronder twee State Key Laboratories, een State Engineering Laboratory, een National Engineering Research Center en laboratoria op ministerieel of provinciaal niveau op het gebied van nieuwe materialen en bouwmaterialen, transport en logistiek, mechatronica en auto's, informatietechnologie, nieuwe energie, hulpbronnen en milieutechnologie, alsmede openbare veiligheid en noodbeheer. Ondertussen heeft de universiteit ongeveer 230 Joint Research Centres met lokale overheden en bedrijven opgezet. Vanaf 2010 heeft de WUT 14 Nationale Wetenschap en Technologieprijzen gewonnen, die een vooraanstaande positie innemen bij Chinese instellingen voor hoger onderwijs.

WUT heeft samenwerkingsverbanden opgezet voor studentenuitwisseling en wetenschappelijk onderzoek met meer dan 190 buitenlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen uit de VS, het VK, Japan, Frankrijk, Australië, Rusland en Nederland, enz. En nodigde meer dan 300 internationale beroemde geleerden uit om strategische wetenschapper te zijn , gastprofessoren of honorary professors. Vanaf 2007 werd de WUT gemachtigd om 5 bassen van buitenlandse uitstekende expertise op te zetten-Inleiding voor Disciplines-innovatie in China Toonaangevende universiteiten in geavanceerde technologie voor materiaalsynthese en -verwerking, geavanceerde technologie voor hoogprestatenschepen, geavanceerde technologie voor fabricage van functionele filmmaterialen en de toepassing ervan in Engineering, sleuteltechnologie voor nieuwe energievoertuigen en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Eveneens, het International Joint Laboratory of Advanced Technology for Materials Synthesis and Processing, de basis voor internationale wetenschappelijke en technologische samenwerking in milieuvriendelijke bouwmaterialen, de basis voor internationale samenwerking op het gebied van wetenschap en technologie op het gebied van slimme scheepvaart en maritieme veiligheid en het internationale gezamenlijke laboratorium van geavanceerde technologie voor materiaalsynthese en -verwerking en nieuwe materialen werden vastgesteld.

Vanaf 2009 heeft WUT 14 internationale gezamenlijke onderzoekscentra opgericht met internationaal gerenommeerde instellingen uit de VS, het VK, Italië en Nederland, waaronder het "WUT-UM Joint New Energy Material and Conversion Technology Key Laboratory" met de University of Michigan, de "WUT- UoS High Performance Ship Technology Joint Centre "met de University of Southampton en het" Joint Research Center for Intelligent Ship and Traffic "met de TU Delft. In 2016 werd een internationaal universiteitsinitiatief opgezet - het UWTSD Wuhan Ligong College werd opgericht in Swansea in samenwerking met de Trinity Saint David, Verenigd Koninkrijk van de University of Wales.

In 2017 werd de universiteit opgenomen in Times University Hoger Onderwijs Universitaire Rankings, QS Asia University Rankings, USNews Best Global Universities Rankings en de Academic Ranking of World Universities van ShanghaiRanking.116693_116629_picture2.jpg

Scholen van WUT

 • School of Art and Design
 • School of Automation
 • School of Automotive Engineering
 • School of Civil Engineering and Architecture
 • School of Computer Science and Technology
 • School of Chemistry, Chemical Engineering en Life Sciences
 • School of Economics
 • School of Energy and Power Engineering
 • School of Entrepreneurship
 • School van vreemde talen
 • School of Information Engineering
 • School voor internationaal onderwijs
 • School of Logistics Engineering
 • School of Law, Literature, and Sociology
 • Management school
 • School of Marxism
 • School of Materials Science and Engineering
 • International School of Materials Science and Engineering
 • School of Mechanical and Electronic Engineering
 • School of Navigation
 • School of Politics and Administration
 • School of Resources and Environment Engineering
 • School of Science
 • School voor veiligheidswetenschappen en noodbeheer
 • School of Transportation

Locaties

Wuhan

School of International Education - Wuhan University of Technology

Address
122 Luoshi Road, Wuhan, Hubei, P.R.China
Wuhan, Hubei, China
Telefoonnr.
+86-27-87166636

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden