Peking University School of Transnational Law

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over STL

Peking University School of Transnational Law ("STL") is uniek in China en uniek in de wereld en biedt naast een Chinese JM-graad een JD-graad in Amerikaanse stijl, volledig in het Engels. STL biedt ook een LL.M. programma met een curriculum dat rijk is aan cursussen die de nadruk leggen op transnationaal recht en praktijk, Chinees recht en juridische tradities, en andere geavanceerde cursussen die zijn ontworpen om STL-afgestudeerden van alle nationaliteiten toe te rusten voor leiderschap in de 21e eeuw.

140236_STLPics-BuildingExterior.jpg

Peking Universiteit

Peking University ("PKU") is de oudste universiteit in China en een van de meest vooraanstaande en prestigieuze onderzoeksuniversiteiten ter wereld. QS World University Rankings en de Times of Higher Education hebben PKU beide gerangschikt als de 23e meest academisch gerenommeerde universiteit voor 2021.

Plaats

STL is gevestigd in de zuidelijke stad Shenzhen. Shenzhen, een snelgroeiende metropool met 12 miljoen inwoners, is gestaag in opkomst sinds het in 1979 werd opgericht als de eerste speciale economische zone van China.Nu is Shenzhen niet alleen een belangrijk knooppunt van de dichtstbevolkte provincie van China, Guangdong , maar ook een marktleider in heel China en een uniek gebied waar 's werelds grote rechtsstelsels samensmelten en grensoverschrijdend gedrag beïnvloeden. De stad is een centrum voor biotechnologie, logistiek en nieuwe energie-industrieën, en topbedrijven zoals Huawei en Tencent zijn hier gevestigd. Op het wereldtoneel heeft Shenzhen ook zijn sporen verdiend; in 2008 kreeg het de naam UNESCO City of Design en in 2011 was het gastheer van de 26e Summer Universiade .

140235_PKUSZ-Techtrip.jpg

Geografisch en economisch is Shenzhen ook nauw geïntegreerd met Hong Kong, waarmee het een grens deelt. Uitgebreide openbaarvervoersmogelijkheden verbinden de twee steden vanuit het centrum, men kan Hong Kong bezoeken met de bus, metro en veerboot. Met een gecombineerd BBP van meer dan $ 650 miljard is de regio Shenzhen-Hong Kong een van de grootste stedelijke gebieden ter wereld.

Met zijn unieke geografische ligging, innovatieve geest en vooruitstrevende vooruitzichten is Shenzhen geleidelijk een geavanceerde stad geworden die verbinding heeft met de wereld.
https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3023330/beijing-unveils-detailed-reform-plan-make-shenzhen-model-city

Studenten, faculteit en loopbaan

Leidende studenten van over de hele wereld strijden om toelating tot STL. De multinationale faculteit van de rechtsschool omvat wereldberoemde wetenschappers en beoefenaars uit China, de VS, de EU en elders. STL afgestudeerden zijn zeer gewild voor posities bij toonaangevende multinationale advocatenkantoren en bedrijven, toonaangevende Chinese advocatenkantoren en bedrijven, grote SOE's en toonaangevende internationale NGO's.

Cutting-Edge Curriculum

STL's kenmerkende JD / JM duale opleiding is vier jaar lang. Het JD-curriculum, dat volledig in het Engels wordt onderwezen, is qua inhoud vergelijkbaar met de JD-curricula van de beste Amerikaanse wetsscholen, met extra diepgang in de Chinese juridische geschiedenis en wetgeving. Het JM-curriculum biedt basiscursussen Chinees in het Chinees en wordt grotendeels in het Chinees onderwezen. De meeste Chinese studenten schrijven zich in voor STL's JD / JM-programma met dubbele graad; de meeste internationale studenten schrijven zich in voor STL's driejarig JD-programma. Beide curricula leggen de nadruk op wetgevende vaardigheden en kennis voor de 21ste eeuw: (i) transnationale wet en praktijk, (ii) interculturele competentie, en (iii) de professionele verantwoordelijkheden van advocaten in deze contexten. Geen enkele betere rechtswetenschappelijke taak rust afgestudeerden uit voor de private sector, publieke sector of publiekrechtelijk juridisch werk in China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Britse Gemenebestlanden.

Het programma bestaat uit ten minste driekwart van de volledige studie in residentie en een tweede jaar voor stages, vervolgstudies of onderzoeksprojecten naar goeddunken van de student. Hoewel het diploma aan het einde van twee jaar wordt verleend, is het mogelijk om het verblijf na één jaar af te ronden.

140233_STLPics-ClasswithProfessorJinZining.jpg

Internationale onderwijsmogelijkheden

De STL-ervaring is intrinsiek multinationaal en intercultureel, zonder ooit de prachtige Shenzhen Graduate School Campus van PKU te verlaten. Tegelijkertijd genieten STL-studenten van meerdere mogelijkheden om in het buitenland te studeren aan toonaangevende rechtsscholen over de hele wereld waarmee PKU en STL van uitwisselingsrelaties genieten.

Wereldwijde leiders

STL-afgestudeerden komen voort uit hun jarenlange studie als advocaten die uniek zijn toegerust voor leiderschap in de onderling verbonden wereld van vandaag, met diepgaande kennis en begrip van de Chinese en westerse wet en juridische tradities en met de praktische vaardigheden die nodig zijn voor intercultureel succes. Peking University School of Transnational Law (STL) is de enige rechtenstudie ter wereld die een duaal programma aanbiedt waar studenten een door de VS gemodelleerd Juris Doctor (JD) -diploma behalen, naast een Chinese Juris Masters (JM) -diploma. Studenten moeten tweetalig zijn in het Engels en Mandarijn om dit vierjarige programma te voltooien en vloeiend afstuderen in de rechtsstelsels van twee van 's werelds grootmachten, de VS en China. STL biedt ook een LLM-diploma dat internationaal recht, Chinees recht en westerns recht combineert, en geeft internationale studenten de mogelijkheid om zij aan zij te studeren met China's best presterende studenten die partners zullen worden bij grote advocatenkantoren, politieke elites, leiders bij internationale organisaties en bedrijfsleiders. Beide curricula leggen de nadruk op juridische vaardigheden en kennis voor de 21ste eeuw: (i) transnationaal recht en praktijk, (ii) interculturele competentie en (iii) de professionele verantwoordelijkheden van advocaten in deze contexten. Geen enkele rechtenstudie kan afgestudeerden beter uitrusten voor de privésector, de publieke sector of juridisch werk van algemeen belang in China en de Verenigde Staten, gewoonterecht en burgerlijk recht, oost en west, allemaal in één curriculum.

Locaties

Shenzhen

Peking University School of Transnational Law

Address
Peking University School of Transnational Law, Room 410, 2199 Lishui Road, Peking University, University Town
Xili, Nanshan District

518055 Shenzhen, Guangdong, China
Telefoonnr.
86 (755) 2603 2287

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: