Peking University School of Transnational Law

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over STL

Peking University School of Transnational Law ("STL") is uniek in China en uniek in de wereld en biedt een JD-graad in Amerikaanse stijl volledig in het Engels, naast een Chinese JM-graad. Beide curricula zijn rijk aan cursussen die de nadruk leggen op transnationaal recht en praktijk, Chinees recht en juridische tradities, en andere geavanceerde cursussen die zijn ontworpen om STL-afgestudeerden van alle nationaliteiten uit te rusten voor leiderschap in de 21ste eeuw.119053_DJI_0182.JPG

Peking Universiteit

De Universiteit van Peking ("PKU") is een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten ter wereld. De Times of Higher Education heeft PKU uitgeroepen tot de nummer 1 universiteit in China, de nummer 1 universiteit in alle BRIC-landen, de nummer 2 universiteit in heel Azië, en de 27e meest academisch gerenommeerde universiteit ter wereld.

Studenten, faculteit en loopbaan

Leidende studenten van over de hele wereld strijden om toelating tot STL. De multinationale faculteit van de rechtsschool omvat wereldberoemde wetenschappers en beoefenaars uit China, de VS, de EU en elders. STL afgestudeerden zijn zeer gewild voor posities bij toonaangevende multinationale advocatenkantoren en bedrijven, toonaangevende Chinese advocatenkantoren en bedrijven, grote SOE's en toonaangevende internationale NGO's.

Cutting-Edge Curriculum

STL's kenmerkende JD / JM duale opleiding is vier jaar lang. Het JD-curriculum, dat volledig in het Engels wordt onderwezen, is qua inhoud vergelijkbaar met de JD-curricula van de beste Amerikaanse wetsscholen, met extra diepgang in de Chinese juridische geschiedenis en wetgeving. Het JM-curriculum biedt basiscursussen Chinees in het Chinees en wordt grotendeels in het Chinees onderwezen. De meeste Chinese studenten schrijven zich in voor STL's JD / JM-programma met dubbele graad; de meeste internationale studenten schrijven zich in voor STL's driejarig JD-programma. Beide curricula leggen de nadruk op wetgevende vaardigheden en kennis voor de 21ste eeuw: (i) transnationale wet en praktijk, (ii) interculturele competentie, en (iii) de professionele verantwoordelijkheden van advocaten in deze contexten. Geen enkele betere rechtswetenschappelijke taak rust afgestudeerden uit voor de private sector, publieke sector of publiekrechtelijk juridisch werk in China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Britse Gemenebestlanden.

Het programma bestaat uit ten minste driekwart van de volledige studie in residentie en een tweede jaar voor stages, vervolgstudies of onderzoeksprojecten naar goeddunken van de student. Hoewel het diploma aan het einde van twee jaar wordt verleend, is het mogelijk om het verblijf na één jaar af te ronden.119054_DJI_0118.JPG

Internationale onderwijsmogelijkheden

De STL-ervaring is intrinsiek multinationaal en intercultureel, zonder ooit de prachtige Shenzhen Graduate School Campus van PKU te verlaten. Tegelijkertijd genieten STL-studenten van meerdere mogelijkheden om in het buitenland te studeren aan toonaangevende rechtsscholen over de hele wereld waarmee PKU en STL van uitwisselingsrelaties genieten.

Wereldwijde leiders

STL-afgestudeerden komen voort uit hun jarenlange studie als advocaten die uniek zijn uitgerust voor leiderschap in de onderling verbonden wereld van vandaag, met diepgaande kennis en begrip van Chinese en Westerse wetgeving en juridische tradities en met de praktische vaardigheden die nodig zijn voor cross-cultureel succes. Peking University School of Transnational Law (STL) biedt een Juris Doctor (JD) -diploma aan, op basis van een driejarig full-time programma op basis van een JD-curriculum dat vergelijkbaar is met dat in de Verenigde Staten. De voertaal is Engels. Het programma omvat ook een keuzevak voor het vierde jaar, gewijd aan een overzicht van de Chinese wet, met instructie in het Chinees. Cursussen in Chinees recht staan voornamelijk open voor studenten van het Chinese vasteland of die over de vereiste Mandarijn beschikken. Beide curricula benadrukken wetgevingsvaardigheden en -kennis voor de 21ste eeuw: (i) transnationaal recht en praktijk, (ii) interculturele competentie, en (iii) de professionele verantwoordelijkheden van advocaten in deze contexten. Geen enkele wetsschool rust beter uit voor afgestudeerden voor de privésector, de publieke sector of voor juridisch werk van algemeen belang in China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of de Britse Commonwealth-landen.

119052_DJI_0048-1.jpg

Locaties

Shenzhen

Peking University School of Transnational Law

Address
Peking University School of Transnational Law, Room 410, 2199 Lishui Road, Peking University, University Town Xili, Nanshan District
518055 Shenzhen, Guangdong, China
Telefoonnr.
86 (755) 2603 2287

Opleidingen

Deze school biedt ook: