China Europe International Business School (CEIBS)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Toonaangevende bedrijfsschool in Azië

China Europe International Business School (CEIBS) , een joint venture voor managementopleiding, werd in 1994 mede opgericht door de Chinese overheid en de Europese Unie (EU), met Shanghai Jiao Tong University en de EFMD als uitvoerende partners. CEIBS heeft campussen in Shanghai, Beijing, Shenzhen, Accra in Ghana en Zürich in Zwitserland.

Als de enige business school in China die voortkomt uit samenwerking op regeringsniveau, streeft CEIBS ernaar verantwoordelijke leiders op te leiden met kennis van "China Depth, Global Breadth" in overeenstemming met haar motto "Gewetensvolheid, innovatie en uitmuntendheid". Leiders van de Chinese centrale overheid en de EU hebben respectievelijk CEIBS geprezen als "een bakermat van uitstekende leidinggevenden" en "een rolmodel voor samenwerking tussen de EU en China".

CEIBS biedt MBA, Finance MBA, EMBA, Global EMBA, Hospitality EMBA, Executive Education en Ph.D. programma's. CEIBS staat bekend om zijn academische discipline en is de eerste bedrijfsschool op het Chinese vasteland die door zowel EQUIS als AACSB is geaccrediteerd en de enige bedrijfsschool in Azië die tegelijkertijd de top 5 van de Financial Times van MBA- en EMBA-programma's heeft gehaald .

Het facultaire team van CEIBS , een van de beste in Azië, is uniek uitgerust om een combinatie van China Depth en Global Breadth te leveren in zowel onderwijs als onderzoek. Bijna 70 fulltime faculteitsleden, experts in vijf disciplines, vertegenwoordigen meer dan 10 landen en regio's wereldwijd. Ze brengen een schat aan ervaring met onderwijs in het buitenland, onderzoek en zakelijke praktijk. Elk jaar nodigt de school ook bijna 100 bezoekende faculteitsleden van over de hele wereld uit om de meest actuele kennis van en buiten China te delen en uit te wisselen.

Tot op heden heeft CEIBS meer dan 22.000 alumni uit meer dan 80 landen over de hele wereld en biedt het een breed scala aan managementprogramma's voor meer dan 160.000 leidinggevenden in binnen- en buitenland.

126681_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpgMimi Thian / Unsplash

CEIBS is gebaseerd op buitenlandse ervaring en is toegewijd aan een diepgaande analyse van de zakelijke praktijken van China. Onder de 2018-lijst van meest geciteerde onderzoekers van Chinese instellingen, waren 9 van de academici in de categorie business, management en accounting van CEIBS . Dit is het vijfde opeenvolgende jaar dat CEIBS een prominente rol speelt in deze categorie, een indicatie van de onderzoekscapaciteiten van de school op deze gebieden.

Geïnitieerd door CEIBS , heeft het Global Platform of China Cases meer dan 1.200 op China gerichte cases verzameld, waarmee een solide basis is gelegd voor het leveren van China-specifieke kennis. Het onderzoek van de school, dat op het hoogste niveau van gezaghebbende ranglijsten staat, combineert de nieuwste theorie met praktische kennis. De onderzoekscentra blijven op de hoogte van steeds veranderende bedrijfspraktijken op cruciale gebieden zoals globalisering van Chinese ondernemingen, innovatie

Elk jaar gebruikt CEIBS in tientallen grote steden in Azië, Europa en Afrika wereldwijde inzichten en wijsheid om hoogwaardige academische en industriële fora te organiseren. Deze evenementen richten zich op belangrijke industrieën en actuele onderwerpen zoals auto's, gezondheidszorg, internet, prestigieuze merken, familiebedrijven

In de afgelopen 25 jaar is CEIBS meegegroeid met de Chinese economie. De komende jaren zal de school de nadruk blijven leggen op innovatie, transformatie en globalisering van de Chinese economie om de wereldwijde economische samenwerking te vergemakkelijken.

126682_Info.png

Visie en missie

De CEIBS missie: verantwoordelijke leiders opleiden met kennis van "China Depth, Global Breadth".

De CEIBS visie: de meest gerespecteerde internationale bedrijfsschool worden door Oost en West te verbinden in onderwijs, onderzoek en bedrijfspraktijken en door de sociale en economische ontwikkeling van China te bevorderen door kenniscreatie en verspreiding met grote impact.

CEIBS partners

Bij de oprichting van CEIBS waren de ondertekenende partijen bij het officiële oprichtingscontract de Shanghai Jiao Tong University en de European Foundation for Management Development (EFMD). Deze organisaties blijven de institutionele garanties bieden die CEIBS een expertisecentrum maken in bedrijfsbeheer en onderzoek in Azië en wereldwijd.

Meer dan honderd jaar oud is de Shanghai Jiaotong University een van de toonaangevende universiteiten in China. Het heeft uitgebreide en langdurige contacten met bedrijven in het land en kan zo de relaties van CEIBS met het Chinese bedrijfsleven vergemakkelijken.

EFMD, gevestigd in Brussel, België, is een wereldwijde, non-profit, lidmaatschapsgestuurde organisatie die zich toelegt op managementontwikkeling. Wereldwijd erkend als accreditatie-instantie voor business schools, business school programma's en bedrijfsuniversiteiten. Met de steun van meer dan 900 leden in meer dan 90 landen en regio's fungeert EFMD als een katalysator om excellentie in managementontwikkeling wereldwijd te bevorderen en te verbeteren.

Locaties

Sjanghai

Address
699 Hongfeng Road
Pudong

201206 Sjanghai, Sjanghai, China

Beijing

Address
Building 20, Zhongguancun Software Park, 8 Dongbeiwang West Road,
Haidian District

100193 Beijing, Beijing, China

Shenzhen

Address
Suite 10A, Taihua Wutong Industrial Park, Gushu Development Zone, Hangcheng sub-district, Baoan
518026 Shenzhen, Guangdong, China

Zürich

Address
Zurich Institute of Business Education,
Hirsackerstrasse 46,
P.O. Box, CH-8810

Zürich, Zurich, Zwitserland

Accra

Address
5 Monrovia Road, East Legon
Accra, Groot-Accra-regio, Ghana

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Opleidingen

Deze school biedt ook: