Lees de Officiële Beschrijving

Wie zijn wij?

De Centrale Universiteit van Chili is een nationale en particuliere instelling voor hoger onderwijs - zonder winstoogmerk - die academische training op zich neemt vanuit een hoge betrokkenheid bij het land om een ​​burger met een sociaal geweten, een promotor van de waarden van tolerantie, pluralisme en gelijkheid, evenals respect en acceptatie van diversiteit op alle gebieden van hun werk. De universiteit heeft als basiswaarde de integrale vorming van haar studenten. Dit impliceert een perspectief van opzettelijk leren, gericht op het versterken van een verantwoordelijke, kritische, participatieve, creatieve, ondersteunende persoonlijkheid met het vermogen om zijn omgeving te herkennen en ermee te werken en zo zijn culturele identiteit op te bouwen. Het probeert de menselijke groei te bevorderen door middel van een proces dat een multidimensionale visie van de persoon impliceert, en heeft de neiging aspecten te ontwikkelen zoals emotionele, intellectuele, sociale, materiële en ethische waarde-intelligentie. De rol van het bedrijf als bestralingscentrum en verspreider van kennis, kunst, sport, tradities en nationale geschiedenis in de samenleving is ook van vitaal belang.

Het UCEN, opgericht in 1982, is - samen met twee andere instellingen - de oudste privé-universiteit in Chili. Momenteel bekleedt hij technische opleidingen op een hoger niveau, een regionaal hoofdkantoor in La Serena en negen faculteiten die 31 niet-gegradueerde cursussen geven, en verschillende afgestudeerden, masters en post-afgestudeerden; het promoot vooral onderzoek via studiecentra, onderzoeksinstituten en een intern onderzoeksfonds, die worden toegevoegd aan het onderzoek dat wordt uitgevoerd in de faculteiten, scholen en leerstoelen. Met meer dan veertienduizend undergraduate en graduate studenten en meer dan 20.000 afgestudeerden, bevestigt het zijn succes als een unieke case in het Chileense universitaire systeem. Inderdaad, omdat het een ander onderwijsvoorstel is dat al zijn winsten herinvesteert in dezelfde entiteit; is eigenaar van de gebouwen, grond en andere goederen waarin het opereert; en wiens bestuur en ontwikkeling berusten bij zijn eigen academici via een democratische bestuursstructuur.

Het UCEN heeft een infrastructuur en uitrusting van het eerste niveau en wordt voortdurend gerenoveerd, met een totaal van 81.981 vierkante meter gebouwd. Het heeft verschillende gebouwen in het centrum van Santiago, een sportcentrum in de hoogte en een regionaal hoofdkantoor in La Serena.

De instelling heeft een kwaliteitskeurmerk dat wordt onderschreven door 34 jaar uitstekend onderwijs, een goede voorbereiding van ons wetenschappelijk personeel en uitgebreide uitbreidingswerkzaamheden die worden uitgevoerd om bekwame vakmensen op te leiden met een roeping voor openbare dienstverlening, principes die duidelijk zijn in beide. de missie als in de waarden van ons huis van studies.

uitzicht

Een universiteit zijn die verbonden is met de maatschappij in haar verscheidenheid, met een geconsolideerde positie in Santiago en La Serena. Trainer van integrale mensen, met een aanbod van academische kwaliteitsprogramma's in hun verschillende niveaus en een generator van kennis op gebieden van institutioneel belang. Dit alles in het kader van een efficiënt beheer en een stabiele financiële positie met toekomstige duurzaamheid.

missie

Superieur onderwijs van topkwaliteit en uitgebreide training van mensen in een waardestructuur leveren, nieuwe kansen creëren voor hun studenten en afgestudeerden; kennis opdoen in selectieve gebieden en de institutionele taak koppelen aan de eisen van de samenleving en het land.

Programs taught in:
Spaans

Deze school biedt ook:

Master

Universidad Central Chile

De masteropleiding in Gender Studies en Psychosociale Interventie heeft als doel om professionals op te leiden die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Psychosociale ... [+]

Algemene beschrijving

De masteropleiding in genderstudies en psychosociale interventie heeft tot doel om professionals op te leiden die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van psychosociale interventie vanuit een genderperspectief, evenals feministische en genderstudies op het gebied van lesgeven, beleidsformulering publiek, creatie en beheer van sociale programma's en projecten, interventie, evaluatie en onderzoek.

Deze professional op het gebied van psychosociale interventie is in het bezit van een brede en actuele kennis op het gebied van planning, management, interventie en onderzoek, die een solide theoretisch perspectief beheert dat het mogelijk maakt om complex te begrijpen en de bijdragen van feministische en gender-theorieën aan sociale wetenschappen, zowel op theoretisch als toegepast niveau. Het is ook in staat om studies en categorieën op te nemen en toe te passen, als een theoretisch-politiek instrument dat vooral aannemelijk is bij het denken en handelen op het gebied van psychosociale interventie, aan de andere kant, het is in staat om projecten te ontwerpen, uit te voeren en te adviseren, en voorstellen van openbaar beleid, evenals sociale programma's en projecten, waarbij modellen en oplossingen voor psychosociale problemen worden opgenomen in hun analyse en onderzoek.... [-]

Chili Santiago
February 2020
Voltijd
Deeltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidad Central Chile

De professionele opleiding van de master in het onderwijs voor het hoger onderwijs van de centrale universiteit van Chili is verrijkt met de bijdragen van academici (van) ... [+]

Algemene beschrijving

De professionele opleiding van de master in het onderwijs voor het hoger onderwijs van de centrale universiteit van Chili is verrijkt met de bijdragen van academici (van) uitstekende ervaringen op het gebied van onderwijs, academisch management en onderzoek. In dit kader wil het programma professionals opleiden die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het hoger onderwijs op het gebied van onderwijs, onderwijskwaliteit en proces en onderzoek, in de wetenschap dat deze gebieden van fundamenteel belang zijn voor toekomstige universitaire leraren of voor degenen die al op dit opleidingsniveau werken.

Deze professional op het gebied van hoger onderwijs bezit een brede en actuele kennis op het gebied van lesgeven, het identificeren en analyseren van de relaties tussen andragogische praktijken en opvattingen over lesgeven, evalueren en leren. en volwassen studenten in het hoger onderwijs. Hij is ook in staat om curriculaire benaderingen en hun relatie met de ontwikkeling van het onderwijs in opleidingsprocessen van het hoger onderwijs te analyseren, rekening houdend met het eigen proceskwaliteitsbeleid voor het hoger onderwijs in Chili. Het is ook in staat projecten te ontwerpen, uit te voeren en te adviseren om het onderwijs in het hoger onderwijs te verbeteren, oplossingen voor te stellen voor de onderwijspraktijk in het hoger onderwijs, op basis van zijn analyse en onderzoek.... [-]

Chili Santiago
February 2020
Voltijd
Deeltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidad Central Chile

De professionele opleiding van de Master in inclusief onderwijs van de Centrale Universiteit van Chili is verrijkt met de bijdragen van academici (van) uitstekende ervari ... [+]

Algemene beschrijving

De professionele opleiding van de Master in inclusief onderwijs van de Centrale Universiteit van Chili is verrijkt met de bijdragen van academici (van) uitstekende ervaringen op het gebied van inclusief onderwijs en onderzoek. In dit kader tracht het programma professionals op te leiden die in staat zijn om een ​​rechtvaardig en kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen te bevorderen en bij te dragen, zonder enige vorm van discriminatie, erkenning in diversiteit als een kans om een ​​meer rechtvaardige, democratische samenleving op te bouwen en inclusief.

Deze professional uit het onderwijsgebied zal beschikken over een brede en actuele kennis op het gebied van onderwijsbeleid en management voor de transformatie en continue verbetering van de voorwaarden die educatieve inclusie bevorderen. Zal in staat zijn om het curriculum te beheren en te diversifiëren om te reageren op diversiteit en te zorgen voor leren en participatie van alle studenten. Evenals het ontwerpen en ontwikkelen van voorstellen en onderzoeksprojecten die bijdragen aan de oplossing van concrete problemen in inclusief onderwijs.... [-]

Chili Santiago
February 2020
Voltijd
Deeltijd
Campus
Lees meer in Nederlands