Université Sainte-Anne

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

128676_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Wie zijn wij?

Université Sainte-Anne is de enige Franstalige postsecundaire instelling in Nova Scotia.

Het biedt programma's voor universiteiten en hogescholen, evenals aangepaste onderdompelings- en trainingsprogramma's in het Frans als tweede taal. Erkend voor de excellentie van zijn programma's en zijn unieke en uitzonderlijke leefomgeving, biedt het ervaringsgerichte leermogelijkheden die de betrokkenheid en het succes van studenten bevorderen, en een context voor het opbouwen van een cultuur van uitmuntendheid in leren. onderzoek en ontwikkeling. Resoluut verankerd in haar gemeenschap, is zij een partner bij uitstek om de vitaliteit van de regio's rondom haar campussen en de Acadiaanse regio Nova Scotia als geheel te vergroten.

Université Sainte-Anne biedt onderwijs via zijn vijf campussen in Halifax, Petit-de-Grat, Church Point, Saint-Joseph-du-Moine en Tusket, Nova Scotia. De hoofdcampus bevindt zich in Pointe-de-l'Église.

Studeren in het Frans

Université Sainte-Anne biedt Acadians en studenten van alle origine de mogelijkheid om hun post-secundaire studies voort te zetten in een context die een bloeiende Franstalige cultuur bevordert en de Franse taal verbetert.

Aan de Université Sainte-Anne worden cursussen (met uitzondering van cursussen Engels en sommige cursussen die worden aangeboden in permanente educatie) aangeboden in het Frans en worden de tekstboeken zo vaak mogelijk in het Frans aangeboden. De officiële taal van het werk is Frans voor beheerders, docenten, studenten en ondersteunend personeel.

Alle studenten van de Université Sainte-Anne moeten rekening houden met het feit dat de taal van het gebruik Frans is op de campus en dat alleen een persoonlijk engagement om dit beleid te respecteren het Franstalige karakter van de instelling garandeert en beschermt.

visie

Université Sainte-Anne is een vlaggenschipinstituut van de Canadese Francophonie, erkend voor de voortreffelijkheid van zijn programma's, zijn unieke en uitzonderlijke leefomgeving en de successen van zijn afgestudeerden.

missie

Verankerd in Acadia in Nova Scotia *, gericht op gemeenschapsontwikkeling en open voor de wereld, biedt Université Sainte-Anne een persoonlijke benadering en een unieke gelegenheid om te leren, ontdekken en ontwikkelen in het Frans.

* Acadia van Nova Scotia omvat elke persoon, organisatie of instelling die bij het project is betrokken om de Franse taal, cultuur en de gemeenschappen van Acadia en Franstaligen in Nova Scotia te ondersteunen (Acadians, andere Francophones, Anglophones and Allophones ).

waarden

 • Studenten vormen het hart van onze missie en onze acties
 • Franse taal, Acadische cultuur en Francophonie
 • Academische excellentie (onderwijs, onderzoek en ontwikkeling)
 • Kwaliteit van leven
 • De cultuur van succes
 • Verantwoording en transparantie
 • Milieu en duurzame ontwikkeling
 • leiderschap
 • Openheid voor de twee officiële taalgemeenschappen van Canada
 • Innovatie en creativiteit
 • Strategische partnerships128677_photo-of-woman-using-laptop-3194518.jpg

Locaties

Church Point

Address
Université Sainte-Anne
Siège social : 1695, route 1
Pointe-de-l'Église (Nouvelle-Écosse)
B0W 1M0, CANADA

B0W 1M0 Church Point, Nova Scotia, Canada

Opleidingen

Deze school biedt ook: