Lees de Officiële Beschrijving

Over UQO


De universiteit van Quebec in Outaouais, voor het plezier om te leren

Beschouwd als een universiteit waarvan de menselijke dimensie het leren en nadenken vergemakkelijkt, is de Universiteit van Quebec Outaouais (UQO) gegroeid, evolueert en past haar programma's aan het ritme van de behoeften van haar klanten aan, rekening houdend met de kenmerken van de universiteit. regio.

Met zijn lidmaatschap van het Université du Québec-netwerk kan UQO rekenen op de educatieve middelen en gemeenschappelijke diensten van het grootste universitaire systeem in Canada.

Het UQO, gelegen in Gatineau, in het hart van de Outaouais, is gehuisvest in twee paviljoens op loopafstand van elkaar en geniet een geografisch en cultureel voordeel. Het heeft het voordeel dat het zich bevindt in een grensgebied gekenmerkt door de rijke aanwezigheid van twee culturen die leven op het ritme van de hectische activiteiten van de federale hoofdstad Ottawa. Niet alleen aanwezig in stedelijke gebieden, UQO biedt ook diensten aan de periferie en werkt om de aanwezigheid ervan in de regio's in de komende jaren te vergroten.

Sinds 2010 bevindt de UQO zich ook in Saint-Jérôme in een nieuw gebouw van 10.132 vierkante meter, gebouwd op de hoek van de straten St. Joseph en Labelle, tegenover het gemeentehuis. Deze nieuwe campus verwelkomt meer dan 2000 studenten. Er zijn klaslokalen, onderwijs- en onderzoekslaboratoria, een bibliotheek, een didac-bibliotheek, kantoren, administratieve ruimten, vergaderruimtes voor studenten en ondersteunende diensten zoals een cafetaria en een boekhandel. verdeeld over zes verdiepingen.

Door zijn klassen gevormd door kleine groepen studenten en de kwaliteit van coaching die het biedt, geeft UQO een voorproefje om te leren, een carrière op te bouwen en een succes te maken in zijn leven. Niet te groot, niet te klein, menselijker en vriendelijker! Dit is wat trekt de 7.500 studenten die zich aanmelden van met name de Outaouais, maar ook Oost-Ontario en de rest van Quebec. De reputatie van UQO heeft zelfs de grenzen overschreden en trekt steeds meer studenten uit het buitenland aan.


Visie op de UQO


Alle krachten van onze gemeenschap komen samen om mobiliseringsprojecten te realiseren die onze visie leven: "Om dichterbij te zijn, om verder te gaan! ".

Individueel en collectief richten we onze inspanningen in de volgende drie strategische richtingen: de verrijking van de studentervaring, het creëren van programma's en de ontwikkeling van onderzoek, evenals de invloed van onze universiteit.


IN 2020

  • we richten onze inspanningen op het primaire doel om betekenis te geven aan al onze acties: onze studenten;
  • we durven te innoveren in onze programma's, diensten en acties met het oog op duurzame ontwikkeling;
  • we vertrouwen op samenwerking en wederzijdse hulp om zinvolle verbanden te smeden en ons verder en verder te stuwen.

Samen transformeren we de studentervaring bij UQO.


Missie van de UQO


UQO: de hoogste uitdrukking van kennis, onderzoek en creatie

De Université du Québec en Outaouais, een lid van het netwerk Université du Québec, is een openbare Franstalige universiteit en onderzoeksinstelling in de Outaouais en de Laurentians. In een omgeving die bevorderlijk is voor menselijke interactie, leidt UQO, een knooppunt voor toegang tot kennis, gekwalificeerde afgestudeerden op in elke cyclus en stimuleert ze wetenschappelijk onderzoek en creatie.

UQO-studenten vormen de kern van hun missie. Ze profiteren van de diversiteit van de programma's en de excellentie van het onderwijs en onderzoek dankzij ervaren professoren en bekwaam personeel.

UQO neemt actief deel aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling van de bevolking van de gebieden die het bedient door zijn betrokkenheid bij de gemeenschap. Verbonden met zowel regionale als internationale realiteiten, is UQO een strategische speler die bijdraagt ​​aan de vooruitgang van de samenleving via haar partnerschappen en projecten.


Waarden van de UQO


Het overtreffende zelf

UQO biedt zijn studenten een academische ervaring die zowel aantrekkelijk als lonend is, gebaseerd op de wens om te ontdekken, hun denken te structureren en hun kritische zin te ontwikkelen. Bij UQO zijn studentensuccessen, innovatieve prestaties van het personeel en geslaagde successen een collectieve stimulans om te overtreffen.


Voortreffelijkheid en rigor

UQO is een succesvolle organisatie waar iedereen zich inzet voor het streven naar uitmuntendheid in hun academische activiteiten. UQO is een plaats van creatie van kennis waar excellentie en striktheid de norm zijn en het referentiekader waaruit alle acties worden getrokken.


de Opening

UQO is een Franstalige universiteit die openstaat voor zijn omgeving en de wereld. UQO erkent het belang van culturele diversiteit en promoot het. Bovendien neemt het een internationale dimensie in zijn opleidingsactiviteiten op.


Integriteit en transparantie

UQO is voorstander van gezond en verantwoord management, maar blijft gefocust op efficiëntie en effectiviteit. Om dit te bereiken, vergemakkelijkt het de toegankelijkheid van informatie en de betrokkenheid van mensen.


eerbied

UQO handelt in respect voor mensen door studenten centraal te stellen in haar missie en medewerkers centraal te stellen in haar ontwikkeling. Het waardeert de bijdragen van zijn studenten, medewerkers, afgestudeerden en partners, en moedigt samenwerking en ondersteuning aan om een ​​omgeving te creëren die rijk is aan menselijke interacties.

Opleidingen te volgen in:
  • Frans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Université Du Québec En Outaouais UQO

Deze multidisciplinaire training is bedoeld voor kandidaten die zichzelf de tools willen geven die ze nodig hebben om professionals en ontwikkelingsleiders te worden die ... [+]

Deze multidisciplinaire training is bedoeld voor kandidaten die zichzelf de tools willen geven die ze nodig hebben om professionals en ontwikkelingsleiders te worden die de huidige uitdagingen kunnen identificeren en innovatieve oplossingen kunnen voorstellen.

Ze zullen vertrouwd raken met de belangrijkste theorieën over ontwikkeling, evenals de problemen, uitdagingen, oplossingen en beperkingen van territoriale, internationale en inheemse ontwikkeling. Ze zullen hun begrip van de vele interacterende dimensies van gemeenschapsontwikkeling en territoriale, internationale en inheemse dynamiek verdiepen.

Bovendien zullen ze hun vermogen ontwikkelen om menselijke acties, relaties met de omgeving, sociale structuren en sociale relaties die aanwezig zijn in de gebieden te analyseren. Studenten beheersen ook de verschillende onderzoeks- en interventietechnieken die specifiek zijn voor ontwikkeling. Aan het einde van hun opleiding hebben ze de theoretische en methodologische kennis verworven die nodig is om de ontwikkeling van hier en elders te begrijpen en ernaar te handelen.... [-]

Canada Gatineau
Januari 2020
Frans
Voltijd
Deeltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Du Québec En Outaouais UQO

Deze masteropleiding is ontwikkeld voor mensen die projecten van verschillende aard en omvang vakkundig willen beheren. De managers die het resultaat zijn van dit program ... [+]

Deze masteropleiding is ontwikkeld voor mensen die projecten van verschillende aard en omvang vakkundig willen beheren.

De managers die het resultaat zijn van dit programma zullen in staat zijn om projecten te ontwerpen die zijn aangepast aan specifieke contexten en deze te beheren rekening houdend met de eerder vastgestelde beperkingen.

Dus na bestudering van de haalbaarheid van deze projecten, zullen ze in staat zijn om de meest geschikte strategie te implementeren om ze te bereiken. Dankzij de planningsinstrumenten die ze in hun praktijk hebben opgenomen, zullen deze managers ervoor kunnen zorgen dat de doelstellingen, zowel financieel als organisatorisch, worden behaald. Ze zijn bekwaam in het beheer van human resources en weten ook hoe ze moeten samenwerken met de mensen die in staat zijn om het succes van hun projecten te garanderen.... [-]

Canada Gatineau
Vraag informatie aan
Frans
Voltijd
Deeltijd
30 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Du Québec En Outaouais UQO

Gespecialiseerde werknemers in bosecosysteembeheer nemen deel aan de definitie, het beheer en de oplossing van verschillende soorten problemen om bij te dragen aan de imp ... [+]

Gespecialiseerde werknemers in bosecosysteembeheer nemen deel aan de definitie, het beheer en de oplossing van verschillende soorten problemen om bij te dragen aan de implementatie van duurzame bosontwikkeling.

Ze bieden duurzaam ecosysteembeheer en bosplanning, waarbij in hun principes en managementpraktijken rekening wordt gehouden met de behoeften van meerdere gebruikers, eisen van belangenorganisaties, doelstellingen voor landgebruik en de bescherming van bosecosystemen. .

In dit perspectief is deze multidisciplinaire masteropleiding gericht op kandidaten die professionals willen worden die gespecialiseerd zijn in duurzaam beheer van bosecosystemen. Door middel van actieve leermethoden die de ecologische, economische en sociologische dimensies integreren, zullen studenten hun vaardigheden ontwikkelen in het definiëren, beheren en oplossen van complexe problemen.... [-]

Canada Saint-Jérôme
Januari 2020
Frans
Voltijd
30 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

Vidéo promotionnelle - UQO - Premier cycle

UQO - Présentation

Location address
C.P. 1250, succursale HullGatineau (Québec) Canada
Gatineau, Quebec, J8X 3X7 CA
Social Media
Location address
5, rue Saint-JosephSaint-Jérôme (Québec) Canada
Saint-Jérôme, Quebec, J7Z 0B7 CA