Université du Québec à Rimouski UQAR

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Universiteiten overal in de Oost-du-Québec en Chaudière-Appalaches

De Université du Québec à Rimouski (UQAR) heeft toegekend bijna 42.000 graden sinds de oprichting in 1969. Naast de campus Rimouski en Levis, UQAR biedt van het universitair onderwijs in de regio Oost-du-Québec, Chaudière-Appalaches de Gaspésie-Iles-de-la- madeleine, door middel van de Haute-Côte-Nord en Manicouagan. Het heeft ook een permanente kantoren in Gaspé en Rivière-du-Loup.

UQAR in cijfers

UQAR maakt deel uit van het netwerk van de Universiteit van Quebec, Canada's grootste universitair netwerk, met bijna 100 000 studenten. UQAR verwelkomt meer dan 7200 studenten, waaronder 400 internationale studenten uit meer dan 30 landen.

Een groot universitair klein

Kies UQAR is het kiezen van een universiteit waar student succes is een prioriteit. UQAR staat bekend om de uitzonderlijke leiding van de professoren en docenten.

De lessen hebben een gemiddelde van 30 studenten per klas, die de integratie van nieuwkomers vergemakkelijkt, en daarmee het succes van hun studies.

Vergeet de grote collegezalen, die 100, 200 of zelfs 500 studenten op een moment omvatten!

UQAR biedt zelfs een unieke service, het succes Assistentie Centrum (RAC), dat staat open voor studenten van alle cycli tijdelijk in moeilijkheden in hun studie, of die willen verbeteren. CAR vóór, preventief, het goede verloop van het academisch werk om iedereen de beste kans van slagen te geven.

Een Excellence Research University

UQAR onderscheidt zich van andere universiteiten door haar richtsnoeren voor onderzoek en ontwikkeling die dock met de kenmerken van zijn grondgebied.

Gevestigd in de regio, grenzend aan de Golf van St. Lawrence, UQAR is de meest noordelijke van Quebec universiteiten. Dit is de reden waarom mariene wetenschappen, regionale ontwikkeling en nordicity zijn de assen van toponderzoek die kleur op een bijzondere manier veel van de programma's aangeboden op UQAR.

Innovatieve gebieden zoals engineering, windturbines in het noorden van omgevingen, hebben de voormalige regionale literatuur, erfgoed en gezondheidswetenschappen een stroomversnelling in de afgelopen jaren.

De Lévis campus, zoals de Rimouski campus onderzoeksactiviteiten in de sectoren van het doorzettingsvermogen van de jongeren op school, speciaal onderwijs, verpleging en het management zijn in opkomst.

Een van de beste universiteiten in het land, is UQAR aangewezen vijf opeenvolgende jaren sinds 2011 in de top 3 van de universiteiten van het jaar in het onderzoek in Canada onder de algemene universiteiten die primair bieden undergraduate programma's door de onafhankelijke firma RE $ earch InfoSource Inc.

Tussen 1999 en 2009, de financiering van onderzoek steeg van miljoen $ 3.800.000 tot $ 17,4 - een stijging van ruim 350%. Sinds 2010, subsidies verkregen door UQAR ter ondersteuning van onderzoek bleef op meer dan $ 20 miljoen.

UQAR is een onderzoek partnerschap deployment engine, kennisoverdracht aan de industriële omgeving en de ontwikkeling van innovatie en beste praktijken in het midden van de winst.

Training gebaseerd op de praktijk

Voor de bevoorrechte locatie, UQAR geeft studenten de mogelijkheid om te verkennen en te onderzoeken uitzonderlijke natuurlijke omgeving in de buurt van de campus. Waarbij de focus op succes van de studenten, worden de opleidingen aangeboden door UQAR onderscheidt zich door kwaliteit en uniciteit.

Veel programma's zijn voorzien van een groot deel van de praktische veldwerk of stages op de werkplek.

Een student leven open voor de wereld

UQAR heeft meer dan 50 samenwerkings- en uitwisselingsprogramma's met meer dan twintig landen wereldwijd.

Elk jaar, UQAR verwelkomt meer dan 400 internationale studenten trillen de muren om de ritmes en accenten van de wereld, het verrijken van de zelfde tijd elke dag om UQAR.

De menselijke dimensie van UQAR vergemakkelijkt de integratie en het succes van buitenlandse studenten. UQAR biedt waaronder een twinning-programma voor pas aangekomen studenten met leerlingen al op de campus, en bij hun aankomst op de universiteit.

Rimouski studentenstad

Hoofdstad van de Bas-Saint-Laurent, commerciële en maritieme stad, Rimouski is een echte studentenstad, dat elk jaar animatie van meer dan 15.000 studenten gonst op alle niveaus. De term "studentenstad" is niet overdreven als men bedenkt dat de bevolking studies vertegenwoordigt bijna een op de drie mensen in deze stad van ongeveer 50 000 inwoners.

Om academisch succes en de balans tussen onderwijs en werk te bevorderen, zijn meer dan 200 werkgevers in de regio inzetten voor de school schema te overwegen, flexibel tijdens het examen te zijn en niet te eisen meer dan 15 uur per week van studenten.

Onderwijsinstellingen samen te werken met partners in het culturele, sportieve en sociale orde om een ​​breed scala aan diensten en recreatieve activiteiten voor studenten die Rimouski kiezen als een studie bestemming te bieden.

Technopole maritieme du Québec

Gelegen langs de grootste estuarium in de wereld, de St. Lawrence River, Rimouski biedt een uitzonderlijke natuurlijke omgeving bevorderlijk voor de ontwikkeling van de wetenschap van de zee. De regio biedt een unieke concentratie van onderzoekers in vier internationale instellingen:

het Instituut voor Mariene Wetenschappen van Rimouski (ISMER) UQAR, het Researchcentrum voor Marine Biotechnology (MSRC) aangesloten bij UQAR die behoren tot de meest veelzijdige onderzoekscentra in Quebec en Canada; het Institut maritieme du Québec, de grootste maritieme training center in Canada; Maurice Lamontagne Institute, een toonaangevende onderzoekscentra in de mariene wetenschappen in de wereld.

Outdoor activiteiten in het centrum van de stad

de voorkeur locatie voor outdoor enthousiastelingen met parken, wandelpaden en fietspaden, Rimouski biedt een breed scala aan sportieve activiteiten in de lokale kleuren:

Bic National Park met zijn adembenemende uitzichten, niet met inbegrip van fietspaden in de zomer en cross-country ski-pistes in de winter; Canyon van de poorten van de hel, waar we de hoogste vinden de hangbrug in Quebec; excursies in Saint-Barnabé Island, biedt een prachtig uitzicht op de stad; de St. Lawrence River, een paradijs voor kajakkers, zeilen en kitesurfen; Hockey Club Oceanic, die haar gelederen tientallen NHL spelers, waaronder de beroemde Sidney Crosby gehost; Tour International successie Rimouski, een wielerwedstrijd die atleten uit Canada, de Verenigde Staten en over de hele wereld verwelkomt; bos wandelen, ijsvissen, outdoor sporten en indoor, etc.

Gezondheid betekent ook ontspanning. Inwoners van de regio hebben toegang tot de vele faciliteiten:

13 30 sportscholen en speelplaatsen; 2 indoor en 3 buitenzwembaden; 3 arena's, 2 ijzige loopbruggen en 10 outdoor ijsbanen; 6 indoor tennisbanen en 8 tennisbanen in de buitenlucht; 7 bal velden en 3 tennis baseball; 16 voetbalvelden en parken aan boord 3 skateboards; 4 golfclubs, 5 langlaufloipes en twee ski-heuvels; 12 buurthuizen, uitzenden 6 kamers en 4 gemeentelijke bibliotheken, enz.

Het cultureel centrum in de Oost-du-Québec

Bij Rimouski, elke week brengt veel activiteiten en evenementen: theaters, shows, cafés, theaters, musea, galeries, tentoonstellingen, concerten, festivals, enz. De regio heeft een groot aantal artistieke activiteiten die door hun creativiteit, verlevendigen een gevarieerde culturele scene en bloeiende.

Rimouski biedt een verscheidenheid aan zeer kenmerkende socio-culturele activiteiten:

het Maritiem Historic Site Pointe-au-Père, die de bezoekers de kans om de enkele beschikbare onderzeeër bevolking aan boord in Quebec, de Onondaga, en ontdek het verhaal van het zinken van de keizerin biedt Ierland; International Youth Film Festival; International FestiJazz; het Musée régional de Rimouski, gehuisvest in het oudste stenen kerk in Oost-du Québec; Symfonie van het estuarium; Spect'Art Rimouski en het Théâtre du Bic, die grote shows gedurende het hele jaar te bieden; Toegang Centrum Media Arts Paraloeil; de Coöperatieve Paradise, een werkruimte, creatie en verspreiding van de cultuur; Historic Walks of Rimouski, een leuke manier om het gebouwde erfgoed en de geschiedenis van Rimouski ontdekken; de Winter Festival van Rimouski RikiFest, het aanbieden van haar grote ijs kano ras, zijn elektronische partijen in de sneeuw, de kleine markt van de winter en ijssculpturen.

De gids voor recreatie en cultuur middelen suggereert culturele en sportieve activiteiten meer gediversifieerd, die getuigen van de uitzonderlijke dynamiek die de Rimouski gebied te karakteriseren zijn.

Vervoer

De Société des transports de Rimouski biedt een dienst samenbrengen van de voordelen van de twee complementaire vervoerswijzen, Citébus (stedelijke minibus op gezette tijden) en taxibus (gedeelde taxi's die in de periferie). UQAR is een grote institutionele partners van dit initiatief, om te passen om studenten te bieden tegen een betaalbare prijs.

Lévis, een stad van uitzonderlijke dynamiek

Tegenover Quebec City, Levis biedt zowel de nabijheid van de rivier en een uitzonderlijk uitzicht. Lévis is het belangrijkste stedelijke centrum, de commerciële en de productie van de regio Chaudière-Appalaches. Met een bevolking van meer dan 140 000 mensen, Lévis staat bekend om zijn dynamische economische en sociale plannen.

Cradle of Desjardins Group, waarvan het hoofdkantoor is een van de grootste werkgevers in de regio, Lévis huizen veertig coöperaties die positioneert als een 'city samenwerking ". Lévis is het ervaren van een ongekende ontwikkeling van zijn grondgebied en zijn bevolking. Het economisch effect wordt gestimuleerd door de ontwikkeling van de commerciële centra en de aanwezigheid van een technologie park.

Studenten zijn ook centraal in de vitaliteit van de gemeenschap. Elk jaar, meer dan 30 000 studenten van alle niveaus zijn onderdeel van de opleidingen in Lévis. Aanwezig in Lévis in 1980, UQAR hij ingenomen met meer dan 3.500 studenten studeren drie cycli.

Een stad vol natuurlijke gebieden voor de praktijk van outdoor-activiteiten

Het Parc des Chutes-de-la-Chaudière en fietsen gang die het Parcours des Anses, langs de St. Lawrence River, zijn welsprekende voorbeelden in de buurt van het centrum van de stad. Verschillende sites bieden prachtig uitzicht op de vestingwerken van Quebec, in de haven en nautische entertainment, op bruggen tussen de oevers en op het eiland van Orléans.

De Lévis aard is:

255 parken en groene ruimten; 5 grote parken gewijd aan het behoud van de natuurlijke omgeving; 68 wijk parken uitgerust met spelletjes voor kinderen; 195 km van fietspaden, 69 km van die betrekking hadden op de Route verte;

Daarnaast kunnen de bewoners genieten van de faciliteiten van de drie districten van Lévis (Chutes-de-la-Chaudière-Ouest, Chutes-de-la-Chaudière-Est en Desjardins), waaronder:

11 outdoor en 2 overdekte zwembaden; 11 tennisbanen; 7 golfclubs; 11 sites te skateboarden en BMX oefenen; 1 Alpine skischool centrum en 5 cross country ski-centra; 3 synthetische voetbalvelden en 56 natuurgebieden; 5 arena's en diverse outdoor ijsbanen, etc.

Een omgeving waar kunst en cultuur bloeien

Een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad, Oude Lévis sector is de thuisbasis van een concentratie van gebouwen en plaatsen van het erfgoed belang. De beeldende kunst en diverse optredens worden uitvoerig belicht:

de Loto-Québec; het Orchestre Symphonique de Lévis; het theater De Anglicaanse; Jazz Festival Etcetera Lévis; de Balloon Festival Festivent; de Hit The Floor Dance Competition, het Dorp van de Kunsten; Francofête; Concerten in de schemering; de Canadese National Historic Site Lévis Forts; etc.

Vervoer

Quebec-Lévis veerdienst en de Société de transport de Lévis hulp vergemakkelijken van de beweging van burgers en studenten in Lévis en omgeving. Ze bevorderen snelle toegang tot verschillende diensten van de stad Lévis en toeristische attracties van Quebec City.

Deze school biedt programma's in:
  • Frans

Bekijk Master programma's » Bekijk Certificaten » Bekijk BBA's » Bekijk BSc's » Bekijk Doctor of Educations » Bekijk PhD » Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

Gespecialiseerde Graduate Studies In De Analyse En Preventie Van Natuurrampen

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de analyse en het voorkomen van natuurrampen is een geografie opleiding tot de ontwikkeling van kennis in de geomorfologie in milieubeheer en de risico's van natuurlijke verschijnselen generatoren te herkennen, definiëren en spatialize gebieden en kwetsbare infrastructuur. [+]

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de analyse en het voorkomen van natuurrampen is een geografie opleiding tot de ontwikkeling van kennis in de geomorfologie in milieubeheer en de risico's van natuurlijke verschijnselen generatoren te herkennen, definiëren en spatialize gebieden en kwetsbare infrastructuur.

Het biedt vooral verworven praktische veld opleiding en winning van handige tools en instrumenten voor de analyse van risico's en kwetsbaarheden, alsmede de beoordeling en het risico in kaart brengen.

passage Masters

Vier gangen van gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de analyse en het voorkomen van natuurrampen maken deel uit van de MA in de geografie. Voor zijn meesterschap, zal de student het onderzoek proefschrift van 27 studiepunten en twee verplichte vakken van 3 studiepunten te realiseren.... [-]


Gespecialiseerde Graduate Studies In De Ethiek

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de ethiek is bedoeld om uitgebreide kennis van theorieën, concepten en instrumenten van de ethiek en filosofie te verwerven om kritisch en gestructureerd denken over hedendaagse thema's en in te grijpen in een sociale, professionele of organisatorische. [+]

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de ethiek is bedoeld om uitgebreide kennis van theorieën, concepten en instrumenten van de ethiek en filosofie te verwerven om kritisch en gestructureerd denken over hedendaagse thema's en in te grijpen in een sociale, professionele of organisatorische.

toehoorders

senior ethiek cycli programma's tegemoet te komen aan een brede klantenbasis, vooral voor studenten die net een bachelor's degree hebben afgerond aan personen die reeds betrokken zijn bij het werk en die geïnteresseerd zijn in de ethische reflectie. Ze staan ​​open voor kandidaten met een bachelor's degree, ongeacht de discipline.

kansen van de werkgelegenheid... [-]


Gespecialiseerde Graduate Studies In De Techniek (model Natuurlijk)

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De Graduate Diploma in de ingenieurswetenschappen verbetert haar expertise in verschillende gebieden van engineering en projectmanagement. [+]

De Graduate Diploma in de ingenieurswetenschappen verbetert haar expertise in verschillende gebieden van engineering en projectmanagement.

De student heeft de mogelijkheid om hun kennis te verdiepen in een van de zes niveaus van het programma:

ontwerp en computer-aided manufacturing; elektrotechniek; mechanische engineering; wind engineering; Elektromechanica; signaalverwerking en telecommunicatie. Het maakt het mogelijk om te integreren en de opgedane kennis in de loop, als onderdeel van een project van innovatie, ontwikkeling, overdracht van technologie of ingrijpen in het bedrijfsleven toe te passen.

paden

Gespecialiseerde graduate studies in engineering (type project)... [-]


Gespecialiseerde Graduate Studies In Engineering (type Project)

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De Graduate Diploma in de ingenieurswetenschappen verbetert haar expertise in verschillende gebieden van engineering en projectmanagement. [+]

De Graduate Diploma in de ingenieurswetenschappen verbetert haar expertise in verschillende gebieden van engineering en projectmanagement.

De student heeft de mogelijkheid om hun kennis te verdiepen in een van de zes niveaus van het programma:

ontwerp en computer-aided manufacturing; elektrotechniek; mechanische engineering; wind engineering; Elektromechanica; signaalverwerking en telecommunicatie. Het maakt het mogelijk om te integreren en de opgedane kennis in de loop, als onderdeel van een project van innovatie, ontwikkeling, overdracht van technologie of ingrijpen in het bedrijfsleven toe te passen.

paden

Gespecialiseerde graduate studies in engineering (type project)... [-]


Gespecialiseerde Graduate Studies In Mariene Resource Management

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in mariene resource management omvat training managers met een globale visie, multidisciplinaire en geïntegreerde maritieme domein. [+]

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in mariene resource management omvat training managers met een globale visie, multidisciplinaire en geïntegreerde maritieme domein.

Het traint professionals in staat zijn om de methoden, instrumenten en technieken te gebruiken om effectief bij te dragen aan de besluitvorming in de maritieme sector, zowel operationeel als strategisch.

De student heeft de mogelijkheid om hun kennis te verdiepen in een van de drie stromen van het programma: vissen (visserij en aquacultuur), het beheer van het kust- en mariene milieu en maritiem transport.

toehoorders

De programma's van de tweede cyclus in mariene resource management zijn gericht tot de kandidaten met de opleiding:... [-]


Gespecialiseerde Graduate Studies In People Management Op De Werkvloer

Campus 6 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in people management op de werkplek is een human resource management DESS. Het doel is om toekomstige managers te trainen voor het beheer van de werknemers door het aanbieden van een specialisatie op de menselijke factor in het bedrijf. [+]

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in people management op de werkplek is een human resource management DESS. Het doel is om toekomstige managers te trainen voor het beheer van de werknemers door het aanbieden van een specialisatie op de menselijke factor in het bedrijf.

Het behandelt thema's daar als mobilisatie, motiveren, conflicthantering, ethiek, de consolidatie van het werk teams, onderhandelen, leiderschap, management van verschillende generaties, enz.

passage Masters

Alle cursussen gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in people management op de werkplek maken deel uit van de Meester van het managen van mensen op de werkvloer.

Studenten die de Master kan de zeggenschap door het invullen van aanvullende cursussen en testen van 12 studiepunten te verkrijgen hebt voltooid. Dit zal echter, hebben de volgende cursussen als keuzevakken DESS: GPE6409 complexiteit van de mens: theorieën en modellen en GPE65004 Research Methodology.... [-]


Gespecialiseerde Graduate Studies In Regionale En Ruimtelijke Ontwikkeling

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de regionale en territoriale ontwikkeling als analisten in staat om complexe situaties waarmee de stakeholders betrokken zijn bij de sociale, economische en culturele actie op verschillende territoriale niveaus en om een ​​diagnose te formuleren en te begrijpen oplossingen voor maatschappelijke verandering te begeleiden. [+]

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de regionale en territoriale ontwikkeling als analisten in staat om complexe situaties waarmee de stakeholders betrokken zijn bij de sociale, economische en culturele actie op verschillende territoriale niveaus en om een ​​diagnose te formuleren en te begrijpen oplossingen voor maatschappelijke verandering te begeleiden.

Het verhelpt de problemen door rekening te houden met culturele, historische, identiteit, economische, politieke en ecologische eisen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Programma Structuur

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in de regionale en territoriale ontwikkeling is een interdisciplinair programma voor de aanpak van zowel de economische en sociale aspecten, culturele, historische en geografische ontwikkeling. De studenten moeten vertrouwd zijn met de belangrijkste theorieën en modellen van de regionale ontwikkeling en de territoriale, met name degenen die de recente vooruitgang karakteriseren op dit gebied van kennis, maar ook studenten van de Masters in regionale ontwikkeling zijn.... [-]


Gespecialiseerde Graduate Studies In Wildbeheer

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in het wildbeheer is in de biologie die het mogelijk maakt om zich te specialiseren in het beheer van wilde dieren middelen om het effect van de interventies op de natuurlijke omgeving te meten en om plannen voor te bereiden het beheer en de planning rekening houdend met de sociale en economische prioriteiten. [+]

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in het wildbeheer is in de biologie die het mogelijk maakt om zich te specialiseren in het beheer van wilde dieren middelen om het effect van de interventies op de natuurlijke omgeving te meten en om plannen voor te bereiden het beheer en de planning rekening houdend met de sociale en economische prioriteiten.

Het maakt het mogelijk een gerichte werk in belangrijke gebieden zoals genetica bij dierpopulaties, adaptieve biologie, bos ecologie, dynamiek van populaties wilde dieren en evolutionaire biologie.

Programma Structuur

De gespecialiseerde graduate diploma (DESS) in Wildlife Management omvat zeven lezingen en twee onderzoeksactiviteiten met elkaar verbonden: de cursus Research Methodology (3 studiepunten in het najaar) waar men leert goede literatuurstudie, inleiding en methoden, en in de winter regisseerde de cursus werk (6 studiepunten) is om de analyse uit te voeren, schrijf de resultaten en discussie.... [-]


MA In De Geografie

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De MA in geografie heeft tot doel de relatie van het bedrijf met de ruimte te begrijpen. [+]

De MA in geografie heeft tot doel de relatie van het bedrijf met de ruimte te begrijpen. Het programma is gericht op onderzoekers en specialisten op te leiden in de geografie getiteld:

het analyseren van de natuurlijke ruimte die de geomorfologie, hydrologie, biogeografie en klimatologie bijdragen aan het inzicht; met behulp van traditionele methoden en technieken en schoof op systematische en geautomatiseerde verwerking van geografische informatiesystemen (GIS en remote sensing); te adviseren en het plan van de lay-out en de organisatie van het grondgebied.

Programma Structuur

Op de flexibiliteit, de MA in geografie heeft een collegegeld van 18 studiepunten samengesteld uit drie verplichte vakken, waaronder een lezing seminar en drie keuzevakken, waarvan er twee kunnen worden gekozen uit cursussen aangeboden in een andere graduate programma UQAR of andere academische instelling.... [-]


MA In De Geschiedenis

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De MA in de geschiedenis is gericht op onderzoekers en specialisten op te leiden om de hedendaagse samenleving te overwegen in een historisch perspectief en in staat zijn om de nauwe relatie tussen het heden en het verleden te begrijpen. [+]

De MA in de geschiedenis is gericht op onderzoekers en specialisten op te leiden om de hedendaagse samenleving te overwegen in een historisch perspectief en in staat zijn om de nauwe relatie tussen het heden en het verleden te begrijpen.

Deze opleiding staat open voor andere menswetenschappen en samenwerkingen zijn mogelijk met andere programma's worden aangeboden door UQAR (brieven, aardrijkskunde, ethiek en regionale ontwikkeling).

Programma Structuur

Met grote flexibiliteit, MA in de geschiedenis heeft een school en 12 studiepunten zorgt voor een onderzoeksproject (30 studiepunten geheugen) om zijn kennis te verdiepen in een specialisme van de praktijk historicus. ... [-]


MA In Ethics

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De MA in Ethiek heeft tot doel een beter begrip van theorieën, concepten en instrumenten van de ethiek en filosofie te verwerven om hen te machtigen om kritisch en gestructureerd denken over hedendaagse thema's, om zo de individuele en collectieve keuzes te verlichten . [+]

De MA in Ethiek heeft tot doel een beter begrip van theorieën, concepten en instrumenten van de ethiek en filosofie te verwerven om hen te machtigen om kritisch en gestructureerd denken over hedendaagse thema's, om zo de individuele en collectieve keuzes te verlichten .

Het onderzoek in dit gebied zijn gedefinieerd op de volgende thema's:

immigratie en burgerschap; internationale en interculturele relaties; mensenrechten; technologische, wetenschappelijke en biomedische ontwikkeling; beheer van openbare en particuliere instanties; kritiek op de ideologie.

Programma Structuur

De MA in Ethics bereidt zowel op het werk en onderzoek. Als het studenten verwelkomt uit alle disciplines, het bevat een aanzienlijke collegegeld (21 studiepunten), zodat de fundamentele kennis te verwerven in de ethiek.... [-]


Master Of Education (onderzoeksprofiel)

Campus Voltijd 12 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis +1 more

De Master of Education biedt informatie over de verschillende aanpak van het onderzoek in het onderwijs, begrijpen hun belangrijkste grondslagen en verdiepen van de kennis in een gebied van specialisatie. [+]

De Master of Education geeft informatie over de verschillende benaderingen van onderwijsonderzoek, begrijpen hun belangrijkste stichtingen en hun kennis te verdiepen in een vakgebied met betrekking tot een van de drie concentraties:

* Educational Administration; academische en sociale (ortho); onderwijzen en leren.

* Gereserveerd voor studenten die het diploma in de Pedagogische Administration hebben afgerond.

Het is ook bedoeld om oplossingen voor problemen zowel theoretisch als praktisch, evenals gerelateerde professionele ervaring als een veld van het onderwijs kennis te vinden.

paden

M.Ed., onderzoeksprofiel (met geheugen)

De MA in het onderwijs, onderzoek pad (met geheugen) zorgt voor een onderzoeksproject (21 credits geheugen) om hun kennis te verdiepen in een gespecialiseerd gebied met betrekking tot de pedagogische wetenschappen.... [-]


Master Of Engineering (met Geheugen)

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De kapitein van engineering is het verbeteren van de wetenschappelijke en technische kennis in engineering, [+]

De kapitein van engineering is aan de wetenschappelijke en technische kennis te verbeteren in engineering, onderzoek en technologische innovatie te initiëren en autonome en competente specialisten in staat om een ​​beroepspraktijk van hoog niveau uit te voeren op verschillende gebieden van de techniek vormen en toegepaste wetenschap.

paden

Master of Engineering, cursustype profiel met project

De Master of Engineering, project cursustype geheugen zonder profiel bevordert de ontwikkeling van de beroepsopleiding component van de kandidaat door de verdieping van de kennis en de acquisitie van een specialiteit.

Master of Engineering, met profiel geheugen

De Master of Engineering, met profiel geheugen is voorstander van de ontwikkeling van een onderzoekscomponent door het verdiepen van de kennis op een gebied van specialisatie. ... [-]


Master Of Engineering (type Golfbaan Met Project)

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De kapitein van engineering is aan de wetenschappelijke en technische kennis te verbeteren in engineering, onderzoek en technologische innovatie te initiëren en autonome en competente specialisten in staat om een ​​beroepspraktijk van hoog niveau uit te voeren op verschillende gebieden van de techniek vormen en toegepaste wetenschap. [+]

De kapitein van engineering is aan de wetenschappelijke en technische kennis te verbeteren in engineering, onderzoek en technologische innovatie te initiëren en autonome en competente specialisten in staat om een ​​beroepspraktijk van hoog niveau uit te voeren op verschillende gebieden van de techniek vormen en toegepaste wetenschap.

paden

Master of Engineering, cursustype profiel met project

De Master of Engineering, project cursustype geheugen zonder profiel bevordert de ontwikkeling van de beroepsopleiding component van de kandidaat door de verdieping van de kennis en de acquisitie van een specialiteit.

Master of Engineering, met profiel geheugen

De Master of Engineering, met profiel geheugen is voorstander van de ontwikkeling van een onderzoekscomponent door het verdiepen van de kennis op een gebied van specialisatie. ... [-]


Master Of Letters

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

Masters of brieven is gericht specialisatie in de literaire studies, door het vergroten van kennis over de teksten en door het voeren van een systematische reflectie op de theoretische en institutionele fundamenten van de discipline. [+]

Masters of brieven is gericht specialisatie in de literaire studies, door het vergroten van kennis over de teksten en door het voeren van een systematische reflectie op de theoretische en institutionele fundamenten van de discipline.

De drie assen van toponderzoek zijn creatief schrijven, kritiek en literatuurwetenschap en literaire geschiedenis.

Aangeboden in samenwerking met de Universiteit van Quebec in Chicoutimi en de Université du Québec à Trois-Rivières, dit programma brengt 23 onderzoek hoogleraren en onderzoekers-makers wiens specialisaties hebben betrekking op alle thema's en benaderingen van literaire studies samen.

paden

Master of letters, tracking onderzoek... [-]


Master Of Studie Psychosociale Praktijken

Campus Voltijd 6 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis +1 more

De MA in de studie van psychosociale praktijken begeleidende sociale werkers om hen te helpen hun praktijken en interventies te vernieuwen om het potentieel vollediger te zetten en nieuwe kennis. [+]

De MA in de studie van psychosociale praktijken begeleidende sociale werkers om hen te helpen hun praktijken en interventies te vernieuwen om het potentieel vollediger te zetten en nieuwe kennis.

Dit programma is gebaseerd op reflexieve onderzoeksmethoden, het leven geschiedenis, autobiografische, van praxeology en uitleg. Het onderwijs is gebaseerd op specifieke situaties ervaren door studenten in hun verschillende praktijken, in plaats van alleen te vertrouwen, zoals traditioneel het geval is, op theoretische gehalte vooraf bepaald.

Programma Structuur

De MA in de studie van psychosociale praktijken zorgt voor een onderzoeksproject (21 studiepunten geheugen) gestructureerd, rigoureus, wetenschappelijke en professionele praktijk beoordelingen om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren en tegelijkertijd bij te dragen aan de ontwikkeling van kennis over psychosociale praktijken. Leraren worden geënt aan projecten studenten om hen te helpen bij de ontwikkeling van kennis uit hun praktijk.... [-]


Meesters In Het Beheer Van De Maritieme Hulpbronnen (profileren Met Geheugen)

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De MA in Maritieme Resource Management is bedoeld om managers te trainen met een globale visie, multidisciplinaire en geïntegreerde maritieme domein. [+]

De MA in Maritieme Resource Management is bedoeld om managers te trainen met een globale visie, multidisciplinaire en geïntegreerde maritieme domein.

Het traint professionals in staat zijn om de methoden, instrumenten en technieken te gebruiken om effectief bij te dragen aan de besluitvorming in de maritieme sector, zowel operationeel als strategisch.

De student heeft de mogelijkheid om hun kennis te verdiepen in een van de drie stromen van het programma: vissen (visserij en aquacultuur), het beheer van het kust- en mariene milieu en maritiem transport.

paden

Masters in marine resource management, carrièrepad (zonder geheugen)

Dit onderzoek pad zonder geheugen maakt het mogelijk om hun kennis te verdiepen in een van de drie stromen van het programma:... [-]


Meesters In Het Beheer Van De Maritieme Hulpbronnen (zonder Scriptie)

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

De MA in Maritieme Resource Management is bedoeld om managers te trainen met een globale visie, multidisciplinaire en geïntegreerde maritieme domein. [+]

De MA in Maritieme Resource Management is bedoeld om managers te trainen met een globale visie, multidisciplinaire en geïntegreerde maritieme domein.

Het traint professionals in staat zijn om de methoden, instrumenten en technieken te gebruiken om effectief bij te dragen aan de besluitvorming in de maritieme sector, zowel operationeel als strategisch.

De student heeft de mogelijkheid om hun kennis te verdiepen in een van de drie stromen van het programma: vissen (visserij en aquacultuur), het beheer van het kust- en mariene milieu en maritiem transport.

paden

Masters in marine resource management, carrièrepad (zonder geheugen)

Dit onderzoek pad zonder geheugen maakt het mogelijk om hun kennis te verdiepen in een van de drie stromen van het programma:... [-]


Meesters In Het Beheer Van De Wilde Dieren En De Habitats

Campus Voltijd 15 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis +1 more

De MA in wildbeheer en de leefomgeving is een training in de biologie opleiding wetenschappers en professionals met een globale en interdisciplinaire visie die zal bijdragen aan de verbetering van de instandhouding en de exploitatie van de visbestanden. [+]

De MA in wildbeheer en de leefomgeving is een training in de biologie opleiding wetenschappers en professionals met een globale en interdisciplinaire visie die zal bijdragen aan de verbetering van de instandhouding en de exploitatie van de visbestanden.

Onderzoeksprojecten worden uitgevoerd op belangrijke gebieden worden uitgevoerd, zoals genetica bij dierpopulaties, adaptieve biologie, bos ecologie, dynamiek van populaties wilde dieren en evolutionaire biologie.

Programma Structuur

De MA in het beheer van de wilde dieren en de habitats zorgt voor een onderzoeksproject (27 studiepunten geheugen) om zijn kennis te verdiepen in een gebied van specialisatie op het gebied van de biologie. ... [-]


Meester Van Het Managen Van Mensen Op De Werkvloer (met Geheugen)

Campus Voltijd 6 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis +1 more

Vaardigheid in het managen van mensen op de werkplek is een Masters in human resource management. [+]

Vaardigheid in het managen van mensen op de werkplek is een Masters in human resource management.

De uitdagingen van de intergenerationele en interculturele relaties, motivatie, arbeid-management en conflictbeheersing zijn allemaal onderwerpen die verder te verdienen door dit programma.

paden

Master of people management op de werkvloer, het bijhouden van onderzoek (met geheugen)

Terwijl het verstrekken van de kennis en belangrijke vaardigheden in people management, dit pad vertrouwd studenten met onderzoeksmethoden op dit gebied.

Het zorgt voor een onderzoeksproject (geheugen 21 studiepunten) om hun kennis te verdiepen op een specifiek onderwerp met betrekking tot de kwestie van de menselijke dimensie van het management.... [-]


Meester Van Het Managen Van Mensen Op De Werkvloer (zonder Geheugen)

Campus Voltijd 6 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis +1 more

Vaardigheid in het managen van mensen op de werkplek is een Masters in human resource management. [+]

Vaardigheid in het managen van mensen op de werkplek is een Masters in human resource management.

De uitdagingen van de intergenerationele en interculturele relaties, motivatie, arbeid-management en conflictbeheersing zijn allemaal onderwerpen die verder te verdienen door dit programma.

paden

Master of people management op de werkvloer, het bijhouden van onderzoek (met geheugen)

Terwijl het verstrekken van de kennis en belangrijke vaardigheden in people management, dit pad vertrouwd studenten met onderzoeksmethoden op dit gebied.

Het zorgt voor een onderzoeksproject (geheugen 21 studiepunten) om hun kennis te verdiepen op een specifiek onderwerp met betrekking tot de kwestie van de menselijke dimensie van het management.... [-]


Meester Van Regionale Ontwikkeling

Campus Voltijd 6 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis +1 more

De MA in de regionale ontwikkeling is gericht op de analyse van de problemen en ontwikkelingsproblemen van de regio's en gebieden. [+]

De MA in de regionale ontwikkeling is gericht op de analyse van de problemen en ontwikkelingsproblemen van de regio's en gebieden.

Deze analyse is met name gebaseerd op de kennis uit de sociologie, politicologie, aardrijkskunde, economie, management wetenschap en geschiedenis.

Door het bestuderen van de realiteit van Quebec en Canada, maar ook elders in de wereld, het programma is gericht op een beter inzicht in de groepsdynamiek en het complexe proces van de ontwikkeling in een lokale en mondiale milieu verandering.

Programma Structuur

De meester van Regionale Ontwikkeling is een interdisciplinair programma met een collegegeld van 24 studiepunten dat zowel economische als sociale, culturele, historische en geografische ontwikkeling aan te pakken. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de problemen van de perifere regio's, zowel in de geïndustrialiseerde landen en in de Derde Wereld.... [-]


MSc In Oceanografie

Campus Voltijd 6 maanden September 2018 Canada Rimouski Lévis +1 more

Spreekvaardigheid in oceanografie wetenschappers in staat om de dynamiek van het mariene systeem van een multidisciplinaire en alomvattende wijze te begrijpen. [+]

Spreekvaardigheid in oceanografie wetenschappers in staat om de dynamiek van het mariene systeem van een multidisciplinaire en alomvattende wijze te begrijpen.

Het geeft een gefundeerde kennis van het mariene milieu, haar middelen, technische studie en exploitatie, vervuiling problemen die we tegenkomen en zijn passende interventie methoden.

Het onderzoek en de cursussen helpen om hun kennis in een van de vier gebieden van specialisatie te verdiepen:

chemische oceanografie; biologische oceanografie; geologische oceanografie; Fysische oceanografie.

Programma Structuur

Spreekvaardigheid in oceanografie zorgt voor een onderzoeksproject (27 studiepunten geheugen) om zijn kennis te verdiepen in een specialisme van de wetenschap van de zee.... [-]


Project Management Control (met Geheugen)

Campus Voltijd September 2018 Canada Rimouski Lévis

Project Management Master is bedoeld om beter uit te rusten van de manager, ongeacht zijn basisvaardigheden om een ​​project te managen. [+]

Project Management Master is bedoeld om beter uit te rusten van de manager, ongeacht zijn basisvaardigheden om een ​​project te managen. Verder moet:

leveren kennis, modellen en technische hulpmiddelen om een ​​project te definiëren, implementeren en effectief toezicht vanaf de conceptie tot oplevering; het ontwikkelen van capaciteit om multidisciplinaire projectteams, multiculturele en virtuele beheren; het ontwikkelen van kritisch denken aan het management praktijken aan te passen aan de specifieke context van het project.

Het richt zich op 10 gebieden van het project management vaardigheden:

integratie van het project; inhoud (schaal); termijnen; kosten; kwaliteit; menselijke hulpbronnen; communicatie; risico's; leveringen; stakeholders. ... [-]

Videos

UQAR - Vidéo institutionnelle de l'Université du Québec à Rimouski - Français

UQAR - Vidéo institutionnelle de l'Université du Québec à Rimouski - Mandarin

UQAR - Vidéo institutionnelle de l'Université du Québec à Rimouski - English