Université de Montréal Law Faculty

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een traditie van uitmuntendheid

Opgericht in 1878, is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Université de Montréal sinds het allereerste begin erkend voor zijn uitmuntendheid. Het onderscheidt zich van andere grote juridische faculteiten, vanwege de unieke combinatie van intellectueel pluralisme en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door hoogleraren en studenten op tal van rechtsgebieden. Deze missie wordt ondernomen in een werkelijk gevarieerde culturele omgeving die bijdraagt aan de intellectuele ontwikkeling van onze studenten.

De faculteit streeft ernaar studenten een rigoureus en innovatief onderwijs te bieden dat traditionele juridische concepten van sociale fenomenen combineert met de ontwikkeling van onderzoeksmogelijkheden met een interdisciplinaire aanpak. Met welk doel? Om studenten te helpen de volleerde en geëngageerde wereldburgers van morgen te worden. Deze onderneming, die zo'n 135 jaar geleden dateert van de faculteit, is vandaag belangrijker dan ooit tevoren, aangezien we nieuwe generaties juristen voorbereiden om het hoofd te bieden aan de voortdurend veranderende juridische en sociale context.

Missie

De missie van de faculteit is om bij te dragen aan de bevordering van juridische kennis en om studenten aan te moedigen om te excelleren. Daarom is het hoofddoel van deze instelling om studenten een opleiding op hoog niveau te geven en onderzoek te doen dat zowel rigoureus als innovatief is.

Een toonaangevende faculteit in een stad van wereldklasse

Van de grote steden in Noord-Amerika is er geen meer Europees dan Montreal

  • Door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de beste studentensteden ter wereld
  • Geklasseerd als een van de steden met de hoogste kwaliteit van leven in de wereld, met name vanwege de betaalbare huisvesting, onvergelijkbare culturele diversiteit en meervoudig bekroond ontwerp en architectuur
  • Geklasseerd als een van de veiligste steden in Canada
  • Wordt beschouwd als een transporthub, dichtbij Quebec City, Ottawa en Toronto en zeer dicht bij de grens tussen Canada en Amerika (New York State en New England)

Leef en studeer aan de Université de Montréal

Studeren aan de Université de Montréal betekent ook leven in een kosmopolitische Noord-Amerikaanse stad met een uitgesproken Europese identiteit. Veel gewaardeerd om zijn onderscheidende hybride cultuur, Montreal biedt een sociaal stimulerende omgeving waar studenten kunnen genieten van culturele ervaringen die hun intellectuele ontwikkeling zullen aanvullen.

De campus, gelegen aan de flanken van de Mont Royal, ligt in het hart van de studentenwijk en op slechts een paar metrostations verwijderd van de dynamische binnenstad. Er is onmiddellijk aantrekkingskracht in zowel de aangeboden multiple housing-opties als het effectieve openbaarvervoersysteem.

In de loop der jaren heeft Montreal talloze internationale sterren geproduceerd, variërend van Arcade Fire en Cirque du Soleil tot Leonard Cohen en Céline Dion. De stad organiseert regelmatig verschillende festivals en tentoonstellingen en wordt bezocht door internationale dansgroepen. Degenen met meer klassieke smaken zullen zeker de optredens waarderen van het illustere Montreal Symphonic Orchestra of een bezoek aan het Montreal Museum of Fine Arts, terwijl meer avontuurlijke geesten zich meteen thuis zullen voelen in Montreal's indiemuziekscène.

Life in the Faculty of Law: A Source of Everlasting Memories!

Het studentenleven speelt zeker een belangrijke rol in de universitaire ervaring omdat het afgestudeerden een sterk gevoel geeft om bij hun faculteit te horen. Meteen in het eerste jaar gaan studenten nauw met elkaar samenwerken en kunnen ze leiderschap uitoefenen ten opzichte van de studentenvereniging en andere universitaire en sociale commissies. De geleerde lessen reiken veel verder dan het klaslokaal.

Studenten van de faculteit zijn gegroepeerd in twee verenigingen, de Association des étudiants en droit à l'Université de Montréal (AED), voor studenten, en de Association des cycles supérieurs en droit (ACSED), voor afgestudeerden en postdoctorale studenten. Beide verenigingen zijn lid van de Fédération des associations étudiantes du campus de l'Université de Montréal (FAÉCUM). Bovendien zitten de leden van hun respectievelijke raden van bestuur in de raad van de faculteit en in de andere commissies.

Locaties

Montreal

Address
Pavillon Maximilien-Caron
3101, chemin de la Tour

H3T 1J7 Montreal, Quebec, Canada

Opleidingen

Deze school biedt ook: