Université Du Québec En Outaouais UQO

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Universiteit van Quebec in Outaouais, FOR FUN LEREN

Beschouwd als een universiteit waarvan de menselijke dimensie vergemakkelijkt het leren en reflectie heeft de Université du Québec en Outaouais (UQO) gegroeid, ontwikkeld en aangepast haar programma's op het ritme van de behoeften van de klant, rekening houdend met de kenmerken van de regio.

Met zijn lidmaatschap van het netwerk van de Universiteit van Quebec, kan UQO rekenen op de educatieve middelen en de gemeenschappelijke diensten van de grootste universitaire systeem in Canada.

Gelegen in Gatineau, in het hart van de Outaouais, UQO is gehuisvest in twee paviljoens op loopafstand van elkaar en geniet van een geografische en culturele voordelen zeker. Inderdaad, het heeft het voordeel dat het zich in een grensgebied gekenmerkt door de aanwezigheid van twee rijke culturen leven op het ritme van koortsachtige activiteit van de federale hoofdstad Ottawa. Niet alleen deze stedelijke, UQO biedt ook diensten in de periferie en werkt aan haar aanwezigheid in de regio de komende jaren toenemen.

Sinds 2010 wordt UQO ook gevonden in St. Jerome in een nieuw gebouw van 10.132 vierkante meter, gebouwd op de hoek van St. Joseph en Labelle, tegenover het stadhuis. Deze nieuwe campus herbergt bijna 1600 studenten. Er zijn klaslokalen, onderwijs en onderzoek laboratoria, een bibliotheek, educatieve software, kantoren, administratieve ruimtes, vergaderruimtes voor studenten en ondersteunende diensten, zoals een cafetaria en een boekhandel, zes verdiepingen.

Voor zijn klasse gevormd kleine groepen studenten en begeleiding van de kwaliteit die zij biedt, UQO geeft het verlangen om te leren, om een ​​carrière en een succesvol leven op te bouwen. Niet te groot, niet te klein, menselijker en vriendelijk! Dit is wat trekt 6800 studenten die vooral een abonnement uit de regio Outaouais, maar ook in Oost-Ontario en de rest van Quebec. UQO reputatie heeft de grenzen overschreden en trekt meer en meer studenten uit het buitenland.

FORGING University op Vrijwilligerswerk

Dynamisch en goed verbonden, UQO zorgt voor een actieve aanwezigheid in de gemeenschap waarin zij smeedt nauwe banden met regionale organisaties en het draagt ​​bij aan de sociale, economische en culturele ontwikkeling van de Ottawa bevolking en de Laurentians.

Haar activiteiten dus strekken zich uit over een uitgestrekt gebied van 33.000 km² waar ongeveer 300 000 mensen.

ONDERZOEK IN HET TEKEN VAN DE KWALITEIT

Onderwijs is de kern van UQO activiteiten. Het is trots op haar reputatie nu stevig gevestigd als 'friendly universiteit ".

De beschikbaarheid van personeel, passende toezichtmaatregelen en een aangename sfeer te vergemakkelijken interactie en laat leraren om een ​​gepersonaliseerde follow-up met studenten tijdens hun reis te verzekeren. Daarnaast hebben de meeste programma's zijn onder andere stages om studenten in staat om de verworven kennis toe te passen en het verwerven van beroepservaring.

UQO is grotendeels bevestigd programma's aan de specifieke behoeften van de arbeidsmarkt en de samenleving in haar opleiding in de administratie, kunst en erfgoed, onderwijs, computer engineering, informatica, psycho-educatie, psychologie, relaties industriële en human resources, boekhouding wetenschappen, verpleegkunde, natuurlijke, sociale wetenschappen, wetenschap, het schrijven, vertalen en maatschappelijk werk. De universiteit biedt eveneens undergraduate programma's, graduate en postdoctorale studies in de verschillende vakgebieden.

Voortgezet onderwijs telt! Daarom UQO biedt professionals de tools om hun expertise te perfectioneren door middel van certificaten, gespecialiseerde graduate graden en korte programma van de undergraduate en graduate niveau.

ONDERZOEK EN INNOVATIE

Onderzoek is een essentiële bijdrage aan de kwaliteit van de programma's en maakt het mogelijk de overdracht van kennis naar de gemeenschap, en aldus bijdragen tot de ontwikkeling van de Outaouais en Laurentides.

Uitgevoerd door professoren in de voorhoede van hun vakgebied, wordt het onderzoek snel ontwikkelende bij UQO. Leraren hebben opgedaan erkenning en bekendheid die de diversiteit van hun financieringsbronnen en de oprichting van de uitwisseling en samenwerking met onderzoekers van andere universiteiten, organisaties en particuliere bedrijven te onthullen.

UQO wil zich volledig te integreren in het zoeken naar oplossingen voor nieuwe sociale problemen als gevolg van maatschappelijke veranderingen en uitgegroeid tot een belangrijke speler in de creatie van sociaal kapitaal. UQO neemt actief deel aan sociale innovaties ontwikkelingsinitiatieven. Verschillende zoekopdrachten worden uitgevoerd op het terrein van de sociale economie en de lokale gemeenschappen, psychosociale Kind en Jeugd Gezondheid, cyberpsychology, academische prestaties en arbeid transformaties.

In de natuurwetenschappen en techniek, UQO is zeer actief op het gebied van fotonica en computer telecommunicatie.

Programma's voor elk wat wils

UQO biedt tal van undergraduate, graduate in 14 studiegebieden:

administratie Kunsten en Erfgoed onderwijs computer engineering Informatie Technologie psycho-educatie psychologie Industrial Relations en Human Resources accounting Sciences verpleging Natuurwetenschappen maatschappijleer Vertaling en bewerking maatschappelijk werk Algemeen Bachelor of Arts Bachelor cumulatief

VOOR uitdagende en lonende studentenleven

Bij UQO, studenten zijn de eerste kunstenaars van een stimulerende en open living milieu op de wereld. Door hun betrokkenheid op de campus, de studenten een bijdrage leveren aan de totstandkoming van een omgeving die hun waarden en belangen weerspiegelt in de toekomst.

Om hen te steunen, de campus Student Services Gatineau en de Student Bank / Info-Campus Saint-Jérôme campus bieden gepersonaliseerde diensten van hoge kwaliteit en een programma van activiteiten die als hun persoonlijke en sociale ontwikkeling als hun academisch succes te bevorderen .

Symposia, seminars, conferenties, re-entry activiteiten, spelletjes Trade Translation Games, Frans-Canadese Jeux de la communicatie, echte student radio radio, dit zijn enkele van de vele activiteiten studenten worden uitgenodigd.

Om fit te blijven, Gatineau campus studenten hebben toegang tot een centrum van fysieke en sportieve activiteiten waar er een multi-systeem zwembad en fitnessruimte. Sportteams Torrents vertegenwoordigen de UQO in verschillende intercollegiate wedstrijden in langlaufen, golfen, zwemmen en voetbal. Een voetbalveld met kunstgras grenst aan de Alexandre-Taché Pavilion.

Studentenleven wordt ook uitgevoerd in de activiteiten van de verschillende groepen en studentenverenigingen op de campus. Om een ​​stem voor de studenten, de Algemene Students 'Association (AGE) vertegenwoordigt alle studenten en heeft als doel om hun rechten en belangen te bevorderen, en om hen te verdedigen.

INTERNATIONAL SCENE

Het moet haar tijd zijn! In het begin van de 21e eeuw, worden afgestudeerden steeds meer verwacht om te werken in een internationale context. Ook UQO streeft ze internationale visie elementen in hun opleiding en de mogelijkheid om ervaring op te doen in het buitenland aan te bieden.

Student uitwisselingsprojecten, onderzoek, uitwisselingen tussen docenten en internationale hulp en de MOU handtekening met buitenlandse instellingen blijven vermenigvuldigen. Deze vele activiteiten uit te breiden naar landen zoals Frankrijk, België, Zwitserland, Spanje, Duitsland, Bulgarije, Litouwen, Bosnië, Kosovo, Polen, Benin, Togo, Costa Rica, Colombia, Chili, Brazilië, Mexico en Cuba.

De internationale activiteiten van de Universiteit zijn gunstig voor studenten die zijn blootgesteld aan een reeks van stromingen, culturen en verschillende manieren van zien, en voor de Outaouais en Laurentides, als sociaal en economisch oogpunt.

Afgestudeerden: de trots van de UNIVERSITEIT!

De universiteit is trots op haar sommige 39.500 afgestudeerden! Zij werken vandaag, vooral in de belangrijkste sectoren van de regio Outaouais, maar ook voor de rest van Quebec, Canada en de wereld. Deze belangrijke netwerk bevordert UQO.

Omdat de banden tussen de universiteit en afgestudeerden zijn belangrijk, UQO onderhoudt contact met hen via de alumnivereniging en OUT Magazine.

UQO meer dan 300 studenten uit andere landen elk jaar.

BEVOORRECHTE banden met de Gemeenschap

UQO beweegt op het ritme van de Outaouais en Laurentides. belangrijke partner in de economische, sociale en culturele UQO, via zijn decanaat van het voortgezet onderwijs en partnerschappen (DFCP) investeert veel energie in het creëren en onderhouden van nauwe banden met de gemeenschap, aan de behoeften van de bevolking te gaan uit hun tegemoet.

De DFCP, in samenwerking met organisaties en midden bedrijven, zet verschillende acties voor scholing, training op maat en verschillende interventies projecten aan de behoeften van de gemeenschap tegemoet te komen.

DYNAMIC FOUNDATION

Het bevorderen van de ontwikkeling van de universiteit terwijl het bevorderen van de vooruitgang van het onderwijs en onderzoek, is het doel van de Stichting UQO voortgezet sinds de oprichting in 1986.

In maart 2006 heeft de stichting gestart met het brutaalste UQO fondsenwerving Ottawa geschiedenis met een doelpunt van $ 10.000.000, meer dan een paar jaar werk. De investering assen sluiten nauw aan bij de strategische doelstellingen van UQO, zoals gedefinieerd in haar strategisch plan Horizon 2012. Een fondsenwervingscampagne wordt ook gewerkt in de Laurentians om bij te dragen aan de ontwikkeling en UQO studenten.

Deze campagnes samenvallen met echte en onmiddellijke behoeften, maar ook met een gedurfde visie op lange termijn. De donaties, die afkomstig zijn van bedrijven en particulieren, zal de groei van de universiteit in Gatineau evenals St. Jerome gevestigd te ondersteunen. Gegroepeerd in vier belangrijke gebieden van de ontwikkeling, de prioriteiten van de campagne van de Stichting gericht op de toegang en het succes in universitaire studies, onderzoek en ontwikkeling in sommige gebieden van topkwaliteit die specifiek zijn voor de UQO te bevorderen, maar ook in nieuwe opkomende niches, bouw of renovatie van de infrastructuur en de ontwikkeling van de regionale programma's.

Deze school biedt programma's in:
  • Frans

Bekijk MA's » Bekijk Master programma's » Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

MA

MA In Duurzaam Beheer Van Bosecosystemen

Campus Voltijd September 2018 Canada Gatineau Saint-Jérôme

[..] Dit multidisciplinaire controle is voor kandidaten die willen ervaren professionals in het duurzaam beheer van bosecosystemen te worden. [+]

Het beheer van bosecosystemen in gespecialiseerde werknemers die betrokken zijn bij de vaststelling, beheersing en oplossing van de problemen van verschillende aard om bij te dragen aan de implementatie van duurzame ontwikkeling bos.

Zij bieden het beheer van ecosystemen en duurzame planning bossen, rekening houdend met, in hun principes en praktijken van het management, meerdere behoeften van de gebruiker, de eisen van belangengroepen, de doelstellingen en de bescherming van bosecosystemen landgebruik .

In dit perspectief is deze multidisciplinaire controle is voor kandidaten die willen ervaren professionals in het duurzaam beheer van bosecosystemen te worden. Dankzij actieve werkvormen die integreren ecologische, economische en sociologische, zullen de studenten hun vermogen om te definiëren, te beheren en complexe problemen op te lossen te ontwikkelen.... [-]


Master

Master Of Social Development Studies

Campus Voltijd Deeltijd September 2018 Canada Gatineau Saint-Jérôme +1 more

Deze multidisciplinaire cursus is bedoeld voor kandidaten die wensen om de tools om professionals en leiders in staat zijn te identificeren huidige uitdagingen te ontwikkelen en innovatieve oplossingen voor te stellen geven. [+]

Deze multidisciplinaire cursus is bedoeld voor kandidaten die wensen om de tools om professionals en leiders in staat zijn te identificeren huidige uitdagingen te ontwikkelen en innovatieve oplossingen voor te stellen geven.

Ze zullen bekend zijn met de belangrijkste theorieën van de ontwikkeling en met de problemen, uitdagingen, oplossingen en grenzen ontwikkeling. Ze verdiepen hun inzicht in de verschillende dimensies die samenwerken op ontwikkeling van de gemeenschap en op de territoriale dynamiek.

Ook zullen zij hun vermogen om sociale relaties en menselijk handelen, de betrekkingen met het milieu en sociale structuren in de gebieden te analyseren ontwikkelen. Studenten ook beheersen de verschillende technieken van onderzoek en specifieke maatregelen om de ontwikkeling. Na hun opleiding, zullen zij de theoretische en methodologische kennis die nodig is om te begrijpen en te handelen op het ontwikkelen en elders verworven hebben.... [-]


Project Management Masters

Campus Voltijd Deeltijd September 2018 Canada Gatineau Saint-Jérôme +1 more

Deze regeling is ontwikkeld voor mensen die willen vakkundig projecten van diverse soorten en maten te beheren. Managers van dit programma zal in staat zijn om projecten op een specifieke context te ontwikkelen en te beheren binnen de beperkingen. [+]

Deze regeling is ontwikkeld voor mensen die willen vakkundig projecten van diverse soorten en maten te beheren. Managers van dit programma zal in staat zijn om projecten op een specifieke context te ontwikkelen en te beheren binnen de beperkingen.

Nadat dus de haalbaarheid van deze projecten zullen zij in staat om de meest geschikte strategie inrichting voor de verwezenlijking ervan. Dankzij de planning tools die ze hebben geïntegreerd in hun praktijk, deze managers om ervoor te zorgen dat de doelstellingen, zowel financieel als organisatorisch, zal worden bereikt. Competent in het beheer van de human resources, zullen ze ook samenwerken met mensen die in staat zijn om het project succes te garanderen.... [-]


Videos

Vidéo promotionnelle - UQO - Premier cycle

UQO - Présentation

Contact
Bezoekadres
C.P. 1250, succursale HullGatineau (Québec) Canada
Gatineau, Québec, J8X 3X7 CA
Bezoekadres
5, rue Saint-JosephSaint-Jérôme (Québec) Canada
Saint-Jérôme, Québec, J7Z 0B7 CA