McGill University, Desautels Faculty of Management

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

McGill Snelle feiten

  • Oprichtingsdatum 1821 van McGill University
  • 1e in Canada bij medisch-doctorale universiteiten gedurende elf opeenvolgende jaren (Maclean's 2016)
  • 24e in de wereld (QS World University Rankings 2015/16)
  • 300 studieprogramma's
  • 25% internationale studenten
  • 23% afgestudeerde studenten
  • Hoogste% van Ph.D. studenten van een Canadese onderzoeksuniversiteit
  • 180 landen waar alumni wonen en werken
  • 139 Rhodes Scholars - de hoogste van de Canadese universiteiten
  • 12 Nobelprijswinnaars - de hoogste van de Canadese universiteiten

Wie we zijn

McGill University is een van Canada's bekendste instellingen voor hoger onderwijs en een van de toonaangevende universiteiten ter wereld. Met studenten die vanuit ongeveer 150 landen naar McGill komen, is ons studentenlichaam het meest internationaal divers van alle onderzoeksintensieve universiteiten in het land. McGill werd in 1821 opgericht dankzij een genereuze legaat van James McGill en sindsdien zijn we uitgegroeid van een kleine universiteit tot een bruisende universiteit met twee campussen, elf faculteiten, zo'n 300 studieprogramma's en 40.000 studenten. De universiteit werkt ook samen met vier aangesloten academische ziekenhuizen om elk jaar meer dan 1.000 professionals in de gezondheidszorg af te studeren.

Een traditie van succes

McGill wordt overal ter wereld erkend voor de voortreffelijkheid van zijn onderwijs- en onderzoeksprogramma's. Ernest Rutherford's Nobelprijs-winnende onderzoek naar de aard van radioactiviteit werd uitgevoerd bij McGill, onderdeel van een lange traditie van innovatie op onze campussen die de uitvinding van de kunstmatige bloedcel en plexiglas omvat. Tegenwoordig bouwen onze professoren aan het nieuwe veld van epigenetica, ontwikkelen ze alternatieve energiebronnen van gewassen en drijven ze menselijke prestaties op elk denkbaar gebied. Onze 250.000 afgestudeerden vormen een uitgebreid wereldwijd netwerk. Veel alumni bereiken de top van hun beroepen als Supreme Court Justices, bekroonde auteurs en muzikanten, astronauten en meer.

De helderste studenten

Naast een geweldige faculteit staat McGill bekend om het aantrekken van de slimste studenten uit heel Canada, de Verenigde Staten en de rest van de wereld. McGill-studenten hebben het hoogste gemiddelde cijfer voor cijfers in Canada en onze toewijding om het allerbeste te koesteren heeft onze studenten geholpen om meer nationale en internationale prijzen te winnen dan hun leeftijdsgenoten aan een andere Canadese universiteit. De prestigieuze Rhodes Scholarship is gegaan naar een landelijk toonaangevende 138 McGill-studenten. Het vermogen om academische excellentie te balanceren met het buitenschoolse is een ander kenmerk van de McGill-student. Naast een rijke atletische traditie met veel Olympiërs en de geboorte van hockey en voetbal, doen duizenden McGill-studenten mee aan de honderden clubs, verenigingen en gemeenschapsgroepen die Montreal verrijken en bijdragen aan een levendig leven op de campus.

Missie

De missie van McGill University is de vooruitgang van het leren en het creëren en verspreiden van kennis, door het aanbieden van het best mogelijke onderwijs, door onderzoek en wetenschappelijke activiteiten uit te voeren die volgens de hoogste internationale normen excellent zijn, en door dienstverlening aan de samenleving te bieden. Motto Grandescunt Aucta Labore (door werk, alles neemt toe en groeit.)

10 Points of Pride

1. RANGSCHIKKING ONDER PEER-INSTELLINGEN 1e in Canada onder medisch-doctorale universiteiten gedurende 11 opeenvolgende jaren (Maclean's University Rankings 2016) 24e in de wereld (QS World University Rankings 2015) 39e in de wereld (Times Higher Education World University Rankings 2014/15) 1e of gedeelde 1e van Canada's grote universiteiten op het gebied van informatietechnologie, stadstevredenheid, reputatie bij werkgevers en bibliotheken (Globe and Mail's Canadian University Report)

2. DE BESTE STUDENTEN McGill staat wereldwijd bekend om zijn torenhoge instapcijfers, en onze studenten hebben maar liefst 139 Rhodes Scholars in hun gelederen geteld - meer dan welke andere Canadese universiteit dan ook. Elk jaar verdienen ze een armvol prestigieuze onderscheidingen en prijzen voor academische en atletische prestaties, en bij de verkiezing van mei 2011 in Canada versloegen vijf van onze studenten de gevestigde exploitanten om enkele van de jongste parlementsleden ooit van het land te worden.

3. McGill EERST De ontdekking dat atomen deelbaar zijn. De eerste kaart van de motorische cortex van de hersenen. De uitvindingen van plexiglas, drie grote sporten en de kunstmatige bloedcel. Al meer dan 190 jaar hebben McGillians en hun Eureka-momenten de wereld ten goede veranderd.

4. WERELDWINNENDE ALUMNI Ze wonen in zo'n 180 landen. Tot hun rangen behoren wereldleiders, astronauten, Nobelprijswinnaars en tal van pioniers in de wereld van kunst, wetenschap, bedrijfsleven en openbare dienstverlening. In een enquête uit 2013 rangschikten werkgevers de McGill-diploma's als de 37e meest prestigieuze ter wereld. Over grenzen en disciplines heen, gebruiken de meer dan 250.000 levende alumni van McGill hun opleiding en ervaringen om een verschil te maken in de wereld.

5. EEN REPUTATIE VOOR ONDERZOEK Met een sterke focus op interdisciplinair werk, behoren we tot de beste onderzoeksintensieve universiteiten ter wereld en zetten we een traditie van uitmuntendheid voort die Sir Ernest Rutherford, Wilder Penfield, Charles Taylor en vele anderen omvat. Tegenwoordig boeken onze onderzoekers grote vooruitgang op een breed scala van gebieden, van groene chemie tot nanotechnologie, van voedselwetenschap tot de geheimen van genomica en proteomica.

6. CANADA'S MEEST INTERNATIONALE UNIVERSITEIT McGill is een van Canada's bekendste instellingen voor hoger onderwijs en een van de toonaangevende onderzoeksintensieve universiteiten ter wereld. Met 24% van onze studenten die vanuit meer dan 150 landen naar McGill komen, is onze studentenorganisatie de meest internationaal diverse medisch-doctorale universiteit van het land. Onze eersteklas stageprogramma's plaatsen studenten over de hele wereld, en onze alumni wonen in meer dan 180 landen over de hele wereld.

7. EEN TRILLENDE METROPOLIS Montreal zit op het ontmoetingspunt van de Oude en Nieuwe Werelden. Het is een stad met kasseien en een internationale hub voor lucht- en ruimtevaart, farmaceutica, software engineering en meer. Het is een veilige, levendige plek die barst van de cultuur die consequent tot de meest leefbare steden ter wereld behoort. Montreal herbergt zo'n 220.000 post-secundaire studenten, evenals een schat aan groen, en de honderden cafés en restaurants waar Montreal beroemd om is. De stad is zelfs de 8e beste studentenstad ter wereld.

8. EEN TOEZEGGING AAN DUURZAAMHEID We hebben een passie voor duurzaamheid en we doen er iets aan. McGill's Vision 2020-duurzaamheidsstrategie stelt een ambitieuze agenda vast voor een groenere, eerlijkere en gezondere toekomst, en ons Sustainability Projects Fund biedt elk jaar $ 840.000 aan startkapitaal voor projecten die ons daarbij helpen. Sinds 2009 hebben we een breed scala aan initiatieven gefinancierd, waaronder stadstuinprojecten, een fietsencollectief, groenafvalbeheersystemen en meer.

9. NOBELPRIJSWINNAARS McGill telt twaalf Nobelprijswinnaars onder zijn faculteit en alumni - de meeste van alle Canadese universiteiten - wier bijdragen de technologie achter digitale camera's omvatten, de ontdekking hoe het menselijk lichaam zijn genetische code beschermt, de theorie van elektronenoverdracht, baanbrekend werk op visuele waarneming, hormonen en wisselwerking tussen de deeltjes en de ontdekking van dendritische cellen met hun immuunsysteem signalering Pathways die controle en drijven de immuunrespons.

10. EEN GEWELDIGE PLEK OM TE WERKEN Bij McGill weten we hoe belangrijk het is om de beste en slimste mensen aan te trekken: van onze studenten tot onze onderzoekers en onze medewerkers. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat McGill een plek is waar iedereen gedijt, en we zijn er trots op dat onze inspanningen niet onopgemerkt zijn gebleven. We zijn opnieuw uitgeroepen tot een van de Top Employers van Montreal voor 2015.

Locaties

Montreal

Address
Bronfman Building
1001 Sherbrooke Street West

H3A 1G5 Montreal, Quebec, Canada

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited