L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De ESFAM was de snelle en adequate reactie op de institutionele Francophonie en de Republiek Bulgarije aan de opleidingsbehoeften van senior executives in de regio Centraal- en Oost-Europa na 1990 geconfronteerd met moeilijke beheersproblemen transitie. De beslissing om de ESFAM maken werd genomen door de 5e topconferentie van staatshoofden en regeringsleiders met de Franse aandeel (Mauritius, oktober 1993).

De integratie van een groot aantal landen in de regio in de Europese Unie, en de toenemende complexiteit van de internationale omgeving vereist de leiders om niet alleen het functioneren van organisaties en het bedrijfsleven te begrijpen, maar ook om deze complexiteit te beheren. Innovatie, risicomanagement, informatie over de beveiliging, het concurrentievermogen, vaardigheden management, enz., Zijn nu het dagelijks leven van elke organisatie. Door zijn onderwijs, de ESFAM formulier 19 jaar van hooggekwalificeerde managers, met het initiatief, verantwoordelijkheidszin en solidariteit.

Oorspronkelijk opengesteld voor de landen in Midden- en Oost-Europa, is de ESFAM uitgegroeid tot een centrum van academische uitmuntendheid met een internationale roeping, een referentie in het Franstalig onderwijs in economie en management.

De ESFAM-cursussen zijn op Master 2-niveau in organisatiemanagement:

 • Master in de Rechten-Economie-Management, specialisatie in Management en Bedrijfskunde, georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Nantes (Frankrijk) ;
 • Master's degree en expertise in publieke actie, professionele ervaring en onderzoek, georganiseerd in samenwerking met Université Toulouse 1 Capitole
 • Master's degree in Law, Economics and Management specialisatie Sociale en solidariteitseconomie, georganiseerd in samenwerking met Lyon 2 University (Frankrijk) ;
 • Master in de rechten-economie-management gespecialiseerde culturele industrieën, georganiseerd in samenwerking met Lyon 2 University (Frankrijk) ;
 • Master's degree in Management, specialisatie Public Management, cursus:
  • Beheer van Europese Zaken
  • Beheer van de openbare instellingen

Georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Luik (België):

 • Beheers duurzame territoriale ontwikkeling, Tourism Management specialiteit en recreatie, georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Corsica (Frankrijk) en Cadi Ayyad University of Marrakech (Marokko).
 • Master International Transport, speciale Centraal- en Oost-Europa, georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Paris 1 Pantheon Sorbonne (Frankrijk).

Studentenwerving wordt gedaan op LAC 4 (240 ECTS). De duur van de cursus is een academisch jaar. De lessen worden gegeven in Sofia door universitaire docenten en professionals uit verschillende landen van de Francofonie. De pedagogische aanpak is gebaseerd op een interactieve aanpak, gericht op case studies, het scenario en het oplossen van praktische problemen.

Training in het ESFAM is gratis. De studie, waarvan de kosten vergelijkbaar is met die van de middelbare scholen en Europese universiteiten zijn subvensionnées door de Agence Universitaire de la Francophonie. Alleen blijft verantwoordelijk voor de bijdrage student van 750 euro per jaar voor de financiering van de huisvesting in studentenhuis, medische verzekering en het transport van de residentie naar de school.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen studenten studiebeurzen gefinancierd door verschillende organisaties ontvangen (regering van Bulgarije, AWEX-WBI Europese instellingen)

Locaties

Sofia

Address
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 Sofia, Provincie Sofia, Bulgarije