Lees de Officiële Beschrijving

EFMD Equis Accredited

KU Leuven . Inspirerend voor het uitstaande.

Opgericht in 1425, is de KU Leuven al bijna zes eeuwen een leercentrum. Tegenwoordig is het de grootste en hoogst gerangschikte universiteit van België, evenals een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten in Europa.

Als een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en medeoprichter van de Liga van Europese Onderzoek Universiteiten (LERU), biedt de KU Leuven een breed scala aan Engelstalige programma's, ondersteund door hoogwaardig interdisciplinair onderzoek dat wordt uitgevoerd aan zowel de universiteit als de internationaal befaamde ziekenhuizen. Met een uitstekende centrale locatie in het hart van Europa, biedt de KU Leuven een echt internationale ervaring, hoogwaardig onderwijs, onderzoek van wereldklasse en geavanceerde innovatie.

KU Leuven presteert consistent goed op de internationale ranglijst. Het staat momenteel op de 47e plaats in de Times Higher Education World Rankings (2017-2018) en de 71e plaats in de QS World University Rankings (2017-2018). Het werd door Reuters de meest innovatieve universiteit van Europa genoemd (2016 en 2017).

Meer informatie over de programma's die worden aangeboden aan de KU Leuven :

Internationale oriëntatie

KU Leuven herbergt een levendige gemeenschap van internationale studenten en stafleden verspreid over de verschillende campussen. 16% van de 56.000 studenten van de universiteit zijn internationaal en vertegenwoordigen meer dan 150 landen. KU Leuven doctoraatsscholen van de KU Leuven bieden internationaal georiënteerde promotietrajecten voor meer dan 5.000 doctoraatsstudenten. KU Leuven werkt met een select aantal partnerinstellingen van het hoogste niveau over de hele wereld en stimuleert doelgerichte internationale mobiliteit en intensieve samenwerking op onderzoeksgebied. Het streeft er voortdurend naar om de lokale en internationale studenten- en onderzoeksgemeenschappen op al haar campussen te integreren via een verscheidenheid aan programma's en activiteiten.

www.kuleuven.be/internationalprogrammes

Hoogwaardig onderwijs

Excellentie in onderwijs en excellentie in onderzoek gaan hand in hand. KU Leuven opleidingen van de KU Leuven zijn op onderzoek gebaseerd, wat ervoor zorgt dat studenten academische competenties verwerven en tegelijkertijd een kritische en onderzoeksgerichte instelling ontwikkelen. Flexibiliteit en state-of-the-art technologie vormen een integraal onderdeel van elke opleiding. Een KU Leuven diploma biedt een aanzienlijk concurrentievoordeel en wordt over de hele wereld hoog gewaardeerd. Het ECTS-kwaliteitslabel garandeert dat alle aan de KU Leuven verkregen studiepunten transparant en volledig overdraagbaar zijn.

www.kuleuven.be/education

Onderzoek van wereldklasse

KU Leuven heeft een sterke internationale reputatie voor onderzoeksexcellentie . Als een alomvattende universiteit streeft het onderzoek naar nieuwsgierigheid en strategisch grensverleggend onderzoek en gericht en vraaggericht onderzoek, en dat alles in een interdisciplinaire omgeving. KU Leuven is een van de oprichters van de League of European Research Universities (LERU), een selecte groep van vooraanstaande onderzoeksintensieve universiteiten die de toon zet voor onderzoek in Europa.

KU Leuven heeft een sterke staat van dienst voor het verkrijgen van financiering van de meest concurrerende onderzoeksfondsen, waaronder de prestigieuze ERC Grants die zijn toegekend door de European Research Council. KU Leuven staat op de zesde plaats in de totale projecten van het EU-zevende kaderprogramma na Cambridge, Oxford, Imperial College, ETH Zürich en University College London. De totale onderzoeksoutput behoort consequent tot de Europese top .

www.kuleuven.be/research

Geavanceerde innovatie en R

KU Leuven Research

www.lrd.kuleuven.be

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
Geen programma's om te laten zien

Verfijn zoekopdracht hierboven, kijk op onze populaire categorieën hieronder of voer een trefwoord zoeken.


... or simply by choosing your degree: