KU Leuven

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Inspirerend voor het uitstaande

KU Leuven is een instelling voor onderzoek en onderwijs met internationale uitstraling. Alle programma's aan deze universiteit zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en professoren.

KU Leuven behoort tot de beste 50 universiteiten wereldwijd!

Van Renaissance-filosofie tot geavanceerde nanotechnologie: als een van Europa's oudste universiteiten heeft de KU Leuven een lange traditie van baanbrekend onderzoek en hoogwaardig onderwijs.

Studie

Aankomende studenten

Als een van Europa's toonaangevende onderzoeksuniversiteiten biedt de KU Leuven een reeks op onderzoek gebaseerde studieprogramma's. Een diploma van de KU Leuven wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd en geeft je een voorsprong op de concurrentie.

Huidige studenten

Het maakt niet uit op welke campus je bent, je hebt heel wat faciliteiten tot je beschikking. Onze diensten voor studenten adviseren je over huisvesting, studeren en beurzen. Ze bieden ook sportieve en culturele activiteiten.

Waarom KU Leuven

KU Leuven is een van Europa's hoogst gerangschikte en meest gerenommeerde universiteiten. Het heeft een lange traditie van baanbrekend onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit. Maar de KU Leuven heeft ook nog een aantal andere sterke punten.

programma's

KU Leuven biedt verschillende soorten programma's aan, waaronder bachelor- en (geavanceerde) masterprogramma's, permanente educatiecursussen en schakelprogramma's.

faculteiten

Het onderwijs wordt georganiseerd door 15 faculteiten, verdeeld in drie groepen: geesteswetenschappen en sociale wetenschappen; Wetenschap, techniek en technologie; en biomedische wetenschappen. Een aantal faculteiten biedt programma's aan op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

Onderwijs

KU Leuven doet een beroep op het toekomstbeeld van studenten. De universiteit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten en aan de manier waarop zij de samenleving willen helpen vormgeven.

Organisatie

KU Leuven zich toe op onderwijs en onderzoek op bijna alle gebieden. De vijftien faculteiten bieden onderwijs, terwijl onderzoeksactiviteiten worden georganiseerd door de afdelingen en onderzoeksgroepen. Deze faculteiten en afdelingen zijn op hun beurt geclusterd in drie groepen: geesteswetenschappen en sociale wetenschappen , wetenschap, techniek en technologie (SET) en biomedische wetenschappen . Elk van deze groepen heeft een doctoraatsschool voor zijn doctoraatsopleidingsprogramma's.

KU Leuven beschikt over veertien campussen, verspreid over 10 steden in Vlaanderen.

Strategisch plan voor KU Leuven in 5 projecten

Met dit universiteitsbreed beleidsplan geeft de KU Leuven een duidelijk doel en richting aan haar verdere ontwikkeling als een ambitieuze, internationaal georiënteerde en onderzoeksintensieve universiteit.

Het vertrekpunt is een strategisch plan met 5 projecten. Deze vijf langetermijnprojecten zijn relevant en essentieel in algemene zin, maar zullen tegelijkertijd ook worden vertaald in concrete doelstellingen en verdere beleidskeuzes.

Locaties

Leuven

Address
Oude Markt 13 - bus 5005
3000 Leuven, Vlaanderen, België

Accreditaties

EFMD Equis Accredited

Opleidingen

MA
MSc