KU Leuven

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Inspirerend voor het uitstaande

KU Leuven is een instelling voor onderzoek en onderwijs met internationale uitstraling. Alle programma's aan deze universiteit zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en professoren.

KU Leuven behoort tot de beste 50 universiteiten wereldwijd!

Van Renaissance-filosofie tot geavanceerde nanotechnologie: als een van Europa's oudste universiteiten heeft de KU Leuven een lange traditie van baanbrekend onderzoek en hoogwaardig onderwijs.

Studie

Aankomende studenten

Als een van Europa's toonaangevende onderzoeksuniversiteiten biedt de KU Leuven een reeks op onderzoek gebaseerde studieprogramma's. Een diploma van de KU Leuven wordt over de hele wereld zeer gewaardeerd en geeft je een voorsprong op de concurrentie.

Huidige studenten

Het maakt niet uit op welke campus je bent, je hebt heel wat faciliteiten tot je beschikking. Onze diensten voor studenten adviseren je over huisvesting, studeren en beurzen. Ze bieden ook sportieve en culturele activiteiten.

Waarom KU Leuven

KU Leuven is een van Europa's hoogst gerangschikte en meest gerenommeerde universiteiten. Het heeft een lange traditie van baanbrekend onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit. Maar de KU Leuven heeft ook nog een aantal andere sterke punten.

programma's

KU Leuven biedt verschillende soorten programma's aan, waaronder bachelor- en (geavanceerde) masterprogramma's, permanente educatiecursussen en schakelprogramma's.

faculteiten

Het onderwijs wordt georganiseerd door 15 faculteiten, verdeeld in drie groepen: geesteswetenschappen en sociale wetenschappen; Wetenschap, techniek en technologie; en biomedische wetenschappen. Een aantal faculteiten biedt programma's aan op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

Onderwijs

KU Leuven doet een beroep op het toekomstbeeld van studenten. De universiteit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten en aan de manier waarop zij de samenleving willen helpen vormgeven.

Organisatie

KU Leuven zet zich in voor onderwijs en onderzoek in bijna alle domeinen. De vijftien faculteiten bieden onderwijs aan, terwijl de onderzoeksactiviteiten worden georganiseerd door de afdelingen en onderzoeksgroepen. Deze faculteiten en afdelingen zijn op hun beurt geclusterd in drie groepen: Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen , Science, Engineering and Technology (SET) en Biomedische Wetenschappen . Elk van deze groepen heeft een doctoral school voor zijn doctoraatsopleidingen.

KU Leuven beschikt over veertien campussen, verspreid over 10 steden in Vlaanderen.

HOMEPAGE KU Leuven

Locaties

Leuven

Address
Oude Markt 13 - bus 5005
3000 Leuven, Vlaanderen, België

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited

Opleidingen

MA
MSc