KU Leuven: Faculty of Social Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

WELKOM OP DE FACULTEIT VAN SOCIALE WETENSCHAPPEN

De Faculteit der Sociale Wetenschappen van de KU Leuven huisvest ongeveer drieduizend studenten, ongeveer vijftig professoren en tweehonderd onderzoeksmedewerkers. Het doel van de faculteit is om bij te dragen aan de kwaliteit van de samenleving en maatschappelijke trends te analyseren en te informeren via haar onderwijs en onderzoek. Onze programma's zijn dus nauw verbonden met de actualiteit. Als student volg je de ontwikkelingen van de hedendaagse, snel veranderende samenleving op de voet.

Het actuele en innovatieve aspect van onze programma's is ook te vinden in onze moderne infrastructuur. Onze campus is uitgerust met geavanceerde onderwijstechnologie, Wi-Fi, een bibliotheek uitsluitend gewijd aan sociale wetenschappen, een mediacentrum met een usability lab en observatiespiegel en een vergadercentrum met apparatuur voor videoconferenties. Via de interactieve digitale leeromgeving (Toledo) en ons online studentenportaal kun je het online-mededelingenbord bekijken, studiemateriaal raadplegen en bijdragen aan het discussieforum.

Onze programma's hebben ook een sterke internationale oriëntatie, zowel door hun inhoud als door internationale uitwisseling van studenten. De faculteit biedt ook Engelstalige Advanced Master-programma's.

Het onderwijs aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen is gebaseerd op het uitstekende wetenschappelijk onderzoek van de verschillende onderzoeksafdelingen van de faculteit. Onze wetenschappers zijn actief in een nationale en internationale context en publiceren hun resultaten in zeer uiteenlopende vormen, variërend van rapporten over overheidsbeleid tot artikelen in gerenommeerde tijdschriften.

Naast onderwijs en wetenschappelijk onderzoek is studentenbegeleiding de derde grote pijler van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Studenten aan onze faculteit worden nooit aan hun lot overgelaten. Een toegewijd team van professoren en studiegevers zijn er altijd om u te coachen.

KOM NAAR STUDIE OP KU LEUVEN

Welkom bij de Katholieke Universiteit Leuven, een van de oudste universiteiten in Europa. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs op basis van internationaal geavanceerd wetenschappelijk onderzoek en uitstekende, brede studentenfaciliteiten. Leuven is een pittoresk historisch stadje, maar eentje die bruist van het leven en leeft op het ritme van een student.

Gelegen in België, in het hart van West-Europa, is de KU Leuven al bijna zes eeuwen een leercentrum. Tegenwoordig is het de grootste universiteit van België en, gesticht in 1425, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Europa. Als een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en medeoprichter van de Liga van Europese Onderzoek Universiteiten (LERU), biedt de KU Leuven een breed scala aan internationale masteropleidingen, allemaal ondersteund door hoogwaardig, innovatief, interdisciplinair onderzoek.

Sinds zijn oprichting is de KU Leuven gevestigd in de stad die zijn naam deelt. Leuven is een aangename, veilige en bruisende studentenstad, waar eeuwenlange geschiedenis en baanbrekende wetenschap samenkomen. De universiteit biedt ook opleidingen aan op campussen in 11 Belgische steden, waaronder Brussel, Gent en Antwerpen.

Mission statement

De KU Leuven vervult haar missie door hoogwaardig interdisciplinair onderzoek en onderwijs te bieden met een katholieke signatuur.

Locaties

Leuven

Address
Parkstraat 45 bus 3600
3000 Leuven, Vlaanderen, België