KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Onze faculteit kan bogen op uitgebreide nationale en internationale netwerken in zowel onderzoek als onderwijs. Nationaal hebben we sterke banden met het bedrijfsleven door middel van regelmatige workshops met de 'captains of industry', zowel binnen de faculteit - in de vorm van zogenaamde 'fellows'-vergaderingen - en buiten de faculteit in samenwerking met de Vlerick Leuven Gent Management School. Internationaal hebben we studentenuitwisselingsprogramma's met vooraanstaande buitenlandse universiteiten zoals de Wharton School van de University of Pennsylvania, de University of Chicago Business School en de Cornell University in de VS, de University of British Columbia, Queen's University, de University of Toronto en de Université de Montréal in Canada, de IIMs van Calcutta en Bangalore in India, de Chinese universiteit en de City University in Hong Kong, de Singapore Management University en 65 universiteiten in Europa.

In de afgelopen jaren hebben verschillende onafhankelijke visitatiecommissies de hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek aan onze faculteit erkend. In ons onderwijs en onderzoek proberen we te reageren op maatschappelijke trends, zoals de kredietcrisis, globalisering en de rol van China in onze wereldeconomie. Studentenbegeleiding, duurzaam hoger onderwijs en grondig wetenschappelijk onderzoek zijn onze drie belangrijke pijlers.

Ten slotte is het nuttig om kort onze unieke locatie te bespreken. Onze faculteit bevindt zich in het hart van het historische centrum van Leuven, gekenmerkt door zijn meer dan 575 jaar oude universitaire traditie, maar vol dynamiek, vooruitstrevende kunstenaars en studenten. Onze faculteit bevindt zich op loopafstand van het nieuwe onderzoekspark in Heverlee, ook wel de 'Silicon Valley' van België genoemd. De Brusselse instellingen, zoals de Europese Unie, zijn nooit ver weg, zowel letterlijk als figuurlijk. Verschillende collega's geven advies aan de Europese afdelingen en veel alumni werken in de Europese instellingen.

Onze missie en waarden

MISSION STATEMENT

De primaire missies van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zijn onderwijs en onderzoek.

Een FEB-opleiding is bedoeld om studenten voor te bereiden op succesvolle ondernemersinspanningen en carrières in de bedrijfswereld, bij nationale en internationale publieke beleidsvorming of bij onderzoek. Om dit te bereiken, biedt de FEB hoogwaardige, op onderzoek gebaseerde opleidingen op het gebied van economie en bedrijfskunde, en van Bachelor tot Ph.D.

Ten tweede wil de FEB onderzoek bevorderen met een hoge academische en maatschappelijke impact en hoge zichtbaarheid in de bedrijfswereld.

De ambitie van het VBO is om een ​​toonaangevende Europese leer- en onderzoeksgemeenschap te zijn en uit te blinken in de verschillende onderzoeksdomeinen die de school herbergt, en verdient daarmee zijn hoge rang bij de top van Europese scholen voor economie en bedrijfskunde.

Om deze tweeledige primaire doelstellingen te bereiken, wil de FEB een stimulerende omgeving ontwikkelen voor personeel en studenten, waarin ze zich vrij voelen om hun innovatieve, ethische en ondernemende expertise in onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven te ontwikkelen, met de nadruk op de rol van economisch beleid en bedrijfsleven in de grotere samenleving en een wereldwijde focus houden door internationale uitwisselingen en samenwerking.

FEBWAARDEN

Bij het nastreven van zijn missie en visie streeft de FEB ernaar om:

  • Rigoureus in wat we onderwijzen, wat we onderzoeken en in wat we onderzoeken.
  • Innovatief in onderwijs en ondernemerschap en in onze ambitie om voorop te lopen in de onderzoeksgemeenschap.
  • Collegiaal in onze managementstijl en tegenover onze relevante interne en externe stakeholders.
  • Relevant voor onze toewijding om praktijkgericht bewijsmateriaal te vertalen naar evidence-based praktijk, en om onderzoek te bevorderen met een hoge academische en maatschappelijke impact en hoge zichtbaarheid in de bedrijfswereld.
  • Maatschappelijk verantwoord in onze rol als ruimdenkend centrum voor debat over zakelijke, economische, maatschappelijke en ethische kwesties, met een internationale en interculturele focus.
  • In overeenstemming met de identiteit en missie van de KU Leuven onderschrijft en bepleit de FEB de waarden van mensenrechten, sociale rechtvaardigheid en respect voor diversiteit in individuen, gemeenschappen en ideeën.

KOM NAAR STUDIE OP KU LEUVEN

Welkom bij de Katholieke Universiteit Leuven, een van de oudste universiteiten in Europa. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs op basis van internationaal geavanceerd wetenschappelijk onderzoek en uitstekende, brede studentenfaciliteiten. Leuven is een pittoresk historisch stadje, maar eentje die bruist van het leven en leeft op het ritme van een student.

Gelegen in België, in het hart van West-Europa, is de KU Leuven al bijna zes eeuwen een leercentrum. Tegenwoordig is het de grootste universiteit van België en, gesticht in 1425, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Europa. Als een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en medeoprichter van de Liga van Europese Onderzoek Universiteiten (LERU), biedt de KU Leuven een breed scala aan internationale masteropleidingen, allemaal ondersteund door hoogwaardig, innovatief, interdisciplinair onderzoek.

Sinds zijn oprichting is de KU Leuven gevestigd in de stad die zijn naam deelt. Leuven is een aangename, veilige en bruisende studentenstad, waar eeuwenlange geschiedenis en baanbrekende wetenschap samenkomen. De universiteit biedt ook opleidingen aan op campussen in 11 Belgische steden, waaronder Brussel, Gent en Antwerpen.

Mission statement

De KU Leuven vervult haar missie door hoogwaardig interdisciplinair onderzoek en onderwijs te bieden met een katholieke signatuur.

Locaties

Leuven

Address
Naamsestraat 69 box 3500 3000 Leuven Belgium
Leuven, Vlaanderen, België

Antwerpen

Address
Korte Nieuwstraat 33 2000 Antwerpen BELGIUM
2000 Antwerpen Antwerpen, Vlaanderen, België

Brussel

Address
Warmoesberg 26 1000 Brussels BELGIUM
1000 Brussels Brussel, België

Accreditaties

EFMD Equis Accredited