Lees de Officiële Beschrijving

EFMD Equis Accredited

Onze faculteit kan bogen op uitgebreide nationale en internationale netwerken in zowel onderzoek als onderwijs. Nationaal hebben we sterke banden met het bedrijfsleven door middel van regelmatige workshops met de 'captains of industry', zowel binnen de faculteit - in de vorm van zogenaamde 'fellows'-vergaderingen - en buiten de faculteit in samenwerking met de Vlerick Leuven Gent Management School. Internationaal hebben we studentenuitwisselingsprogramma's met vooraanstaande buitenlandse universiteiten zoals de Wharton School van de University of Pennsylvania, de University of Chicago Business School en de Cornell University in de VS, de University of British Columbia, Queen's University, de University of Toronto en de Université de Montréal in Canada, de IIMs van Calcutta en Bangalore in India, de Chinese universiteit en de City University in Hong Kong, de Singapore Management University en 65 universiteiten in Europa.

In de afgelopen jaren hebben verschillende onafhankelijke visitatiecommissies de hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek aan onze faculteit erkend. In ons onderwijs en onderzoek proberen we te reageren op maatschappelijke trends, zoals de kredietcrisis, globalisering en de rol van China in onze wereldeconomie. Studentenbegeleiding, duurzaam hoger onderwijs en grondig wetenschappelijk onderzoek zijn onze drie belangrijke pijlers.

Ten slotte is het nuttig om kort onze unieke locatie te bespreken. Onze faculteit bevindt zich in het hart van het historische centrum van Leuven, gekenmerkt door zijn meer dan 575 jaar oude universitaire traditie, maar vol dynamiek, vooruitstrevende kunstenaars en studenten. Onze faculteit bevindt zich op loopafstand van het nieuwe onderzoekspark in Heverlee, ook wel de 'Silicon Valley' van België genoemd. De Brusselse instellingen, zoals de Europese Unie, zijn nooit ver weg, zowel letterlijk als figuurlijk. Verschillende collega's geven advies aan de Europese afdelingen en veel alumni werken in de Europese instellingen.

Onze missie en waarden

MISSION STATEMENT

De primaire missies van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zijn onderwijs en onderzoek.

Een FEB-opleiding is bedoeld om studenten voor te bereiden op succesvolle ondernemersinspanningen en carrières in de bedrijfswereld, bij nationale en internationale publieke beleidsvorming of bij onderzoek. Om dit te bereiken, biedt de FEB hoogwaardige, op onderzoek gebaseerde opleidingen op het gebied van economie en bedrijfskunde, en van Bachelor tot Ph.D.

Ten tweede wil de FEB onderzoek bevorderen met een hoge academische en maatschappelijke impact en hoge zichtbaarheid in de bedrijfswereld.

De ambitie van het VBO is om een ​​toonaangevende Europese leer- en onderzoeksgemeenschap te zijn en uit te blinken in de verschillende onderzoeksdomeinen die de school herbergt, en verdient daarmee zijn hoge rang bij de top van Europese scholen voor economie en bedrijfskunde.

Om deze tweeledige primaire doelstellingen te bereiken, wil de FEB een stimulerende omgeving ontwikkelen voor personeel en studenten, waarin ze zich vrij voelen om hun innovatieve, ethische en ondernemende expertise in onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven te ontwikkelen, met de nadruk op de rol van economisch beleid en bedrijfsleven in de grotere samenleving en een wereldwijde focus houden door internationale uitwisselingen en samenwerking.

FEBWAARDEN

Bij het nastreven van zijn missie en visie streeft de FEB ernaar om:

  • Rigoureus in wat we onderwijzen, wat we onderzoeken en in wat we onderzoeken.
  • Innovatief in onderwijs en ondernemerschap en in onze ambitie om voorop te lopen in de onderzoeksgemeenschap.
  • Collegiaal in onze managementstijl en tegenover onze relevante interne en externe stakeholders.
  • Relevant voor onze toewijding om praktijkgericht bewijsmateriaal te vertalen naar evidence-based praktijk, en om onderzoek te bevorderen met een hoge academische en maatschappelijke impact en hoge zichtbaarheid in de bedrijfswereld.
  • Maatschappelijk verantwoord in onze rol als ruimdenkend centrum voor debat over zakelijke, economische, maatschappelijke en ethische kwesties, met een internationale en interculturele focus.
  • In overeenstemming met de identiteit en missie van de KU Leuven onderschrijft en bepleit de FEB de waarden van mensenrechten, sociale rechtvaardigheid en respect voor diversiteit in individuen, gemeenschappen en ideeën.

KOM NAAR STUDIE OP KU LEUVEN

Welkom bij de Katholieke Universiteit Leuven, een van de oudste universiteiten in Europa. We bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs op basis van internationaal geavanceerd wetenschappelijk onderzoek en uitstekende, brede studentenfaciliteiten. Leuven is een pittoresk historisch stadje, maar eentje die bruist van het leven en leeft op het ritme van een student.

Gelegen in België, in het hart van West-Europa, is de KU Leuven al bijna zes eeuwen een leercentrum. Tegenwoordig is het de grootste universiteit van België en, gesticht in 1425, een van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Europa. Als een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en medeoprichter van de Liga van Europese Onderzoek Universiteiten (LERU), biedt de KU Leuven een breed scala aan internationale masteropleidingen, allemaal ondersteund door hoogwaardig, innovatief, interdisciplinair onderzoek.

Sinds zijn oprichting is de KU Leuven gevestigd in de stad die zijn naam deelt. Leuven is een aangename, veilige en bruisende studentenstad, waar eeuwenlange geschiedenis en baanbrekende wetenschap samenkomen. De universiteit biedt ook opleidingen aan op campussen in 11 Belgische steden, waaronder Brussel, Gent en Antwerpen.

Mission statement

De KU Leuven vervult haar missie door hoogwaardig interdisciplinair onderzoek en onderwijs te bieden met een katholieke signatuur.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Nederlands

Deze school biedt ook:

MSc

KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Dit is een Engelstalig programma van 120 ECTS dat studenten voorbereidt op een loopbaan in actuariële wetenschap, financiële engineering of kwantitatief risicobeheer binn ... [+]

De programmatitel en het Engelse equivalent zijn op 19 januari 2018 goedgekeurd door het Hoger Onderwijs van de Commissie in Vlaanderen. We verwachten dat de definitieve goedkeuring van het programma door de Vlaamse regering begin maart 2018 zal plaatsvinden.

Dit is een Engelstalig programma van 120 ECTS dat studenten voorbereidt op een loopbaan in actuariële wetenschap, financiële engineering of kwantitatief risicobeheer binnen financiële instellingen.

Dit masterprogramma brengt:

basisopleiding in actuariële engineering, verzekeringen, financiële producten, financiële wiskunde en engineering, data-analyse voor financiën en verzekeringen, risicobeheer voor financiële instellingen;geavanceerde cursussen met de nieuwste ontwikkelingen in het veld;een mix van theoretische cursussen en computationele training;een inleiding tot praktische aspecten, door de directe ervaring van onze medewerkers, gastdocenten en een stage (6 ECTS);een multidisciplinaire aanpak, waarbij technische, kwantitatieve cursussen worden gecombineerd met cursussen in (financiële en verzekering) regelgeving, prudentiële regimes, economie en rapportage.... [-]
België Leuven
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Het programma legt de nadruk op het verwerven van fundamentele kennis en vaardigheden in een specialisatiegebied met betrekking tot het bedrijfsleven, zoals internationaa ... [+]

Het programma legt de nadruk op het verwerven van fundamentele kennis en vaardigheden in een specialisatiegebied met betrekking tot het bedrijfsleven, zoals internationaal zakendoen, strategie en innovatie, ondernemerschap, financiële economie en marketing. Door een keuze voor groot en klein te combineren, kunt u uw persoonlijk afstudeerprofiel afstemmen op uw eigen interesses.

Waar gaat de 'Master of Business Economics' over?

Na afronding van de Master of Science in Business Economics, kun je wetenschappelijke kaders onafhankelijk en kritisch toepassen, zodat je continu kunt evolueren in een dynamische samenleving. Door dit programma te combineren met initiële specialisaties uit uw bacheloropleiding, krijgt u een dieper inzicht in een breed scala aan vakgebieden. Het programma is opgebouwd rond de keuze van een major en minor discipline, waarmee je je persoonlijke afstudeerprofiel kunt verfijnen en op onderzoek en bewijs gebaseerde managementpraktijken en -hulpmiddelen in verschillende domeinen kunt toepassen. Je zult ervaring opdoen met het selecteren van best practices in management in de vluchtige, complexe en ambigue bedrijfsomgevingen van vandaag. Het programma voorziet u van zowel ondernemerschap en start-up management als voor management en strategische besluitvorming in gevestigde organisaties.... [-]

België Leuven
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Een business engineer is een interdisciplinaire manager die bedrijven vanuit een kwantitatief en managementperspectief begeleidt. Daartoe worden management- en analytisch ... [+]

Een business engineer is een interdisciplinaire manager die bedrijven vanuit een kwantitatief en managementperspectief begeleidt. Daartoe worden management- en analytische vaardigheden gecombineerd met een diepgaand inzicht in hoe bedrijfs- en (technologische) innovatieprocessen werken. Door deze integratie van disciplines kunnen business engineers de toekomst van bedrijven en organisaties vormgeven.

Waar gaat de 'Master of Business Engineering' over?

Een bedrijfsingenieur wordt getraind in het analyseren en oplossen van bedrijfsproblemen vanuit een kwantitatief en managementperspectief. Het programma behoort tot het domein van bedrijfseconomie en is managementgericht: studenten leren hoe bedrijven functioneren, hoe bedrijfsprocessen moeten worden ontworpen en hoe bedrijfsactiviteiten optimaal kunnen worden georganiseerd. De managementfocus wordt gecombineerd met sterke analytische vaardigheden en een diepgaand inzicht in hoe bedrijfs- en (technologische) innovatieprocessen werken. Deze integratie van disciplines is van groot belang voor zowel productieomgevingen als servicebedrijven (bijv. Consultancy of ICT).... [-]

België Leuven
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

In onze moderne samenleving kan geen enkele organisatie functioneren zonder informatiesystemen. In het programma Master of Business en Information Systems Engineering, wo ... [+]

In onze moderne samenleving kan geen enkele organisatie functioneren zonder informatiesystemen. In het programma Master of Business en Information Systems Engineering, word je getraind in zowel bedrijfsmanagement als informatiesystemen in een internationale context.

Waar gaat de 'Master of Business and Systems Engineering' over?

Als bedrijfsingenieur in informatiesysteemtechniek bent u nog steeds een veelzijdige bedrijfsingenieur: u kunt verschillende bedrijfsprocessen (marketing, productie en logistiek, financiën, enz.) Analyseren en optimaliseren. U begrijpt hoe een bedrijf werkt en u houdt rekening met de economische, organisatorische en menselijke aspecten van het bedrijf. Als bedrijfsingenieur in informatiesysteemtechniek, vertaalt u deze bedrijfsadministratie-elementen ook in informatiesystemen die het besluitvormingsproces ondersteunen. U kunt beslissingen over informatietechnologie overwegen tegen de achtergrond van het bedrijf als geheel, hun strategische gevolgen voorspellen en (algemene) managementtaken uitvoeren.... [-]

België Leuven
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

De Master of International Business Economics and Management is een programma op maat voor niet-economische afgestudeerden. Het biedt inzicht in alle belangrijke discipli ... [+]

De Master of International Business Economics and Management is een programma op maat voor niet-economische afgestudeerden. Het biedt inzicht in alle belangrijke disciplines van bedrijfseconomie en management op academisch niveau.

Waar gaat de 'Master of International Business Economics and Management' over?

De Master in Internationale Bedrijfseconomie en Management (MIBEM) is een masteropleiding voor houders van een diploma in een niet-bedrijfseconomische of managementdiscipline. Het bereidt zich voor op een carrière in het internationale bedrijfsleven door het verwerven van bedrijfseconomische inzichten, kennis en managementvaardigheden.

Het curriculum neemt een praktisch en zakelijk perspectief, maar biedt nog steeds een grondige behandeling, gebaseerd op wetenschap, van belangrijke internationale bedrijfseconomische en managementkwesties.... [-]

België Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

De Master of Advanced Studies in Economics (MASE) is een geavanceerd Engelstalig programma dat een student met een initiële graduate economics degree verder meeneemt naar ... [+]

De Master of Advanced Studies in Economics (MASE) is een geavanceerd Engelstalig programma dat een student met een initiële graduate economics degree verder meeneemt naar de onderzoeksgrens in de economie.

Waar gaat de 'Master of Advanced Studies in Economics' over?

De Master in geavanceerde studies in de economie biedt studenten een diepere kennis op specifieke toepassingsgebieden, biedt hen geavanceerde theoretische en empirische instrumenten om concrete economische problemen te analyseren en maakt hen bekend met de huidige onderzoekspraktijken in de economie.

De MASE biedt een keuze uit cursussen op graduaatniveau uit verschillende vakgebieden binnen de economie. Het doel van het programma is om u in staat te stellen een veelbelovend onderzoeksonderwerp te vinden en om u te stimuleren om uw eigen onderzoek over dit onderwerp te ontwikkelen. Dit onderzoek leidt tot het MASE-proefschrift, dat voor veel studenten uiteindelijk het eerste hoofdstuk van een proefschrift wordt.... [-]

België Leuven
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

De Master of Science in Economics (ME) is een eenjarig masterprogramma, gericht op studenten met brede interesses in sociale en wetenschappelijke aangelegenheden die in s ... [+]

De Master of Science in Economics (ME) is een eenjarig masterprogramma, gericht op studenten met brede interesses in sociale en wetenschappelijke aangelegenheden die in staat zijn tot kritisch en creatief denken.

Waar gaat de 'Master of Economics' over?

De Master of Economics-programma biedt studenten met een bachelor's degree een theoretisch kader, waardoor ze goed onderbouwde antwoorden op sociaal-economische vragen te bieden. Als econoom observeer je de verschillende spelers (individuen, bedrijven, binnenlandse en buitenlandse overheden) en hun interacties binnen de wereldeconomie. Je zult in staat zijn om de algemene economische situatie te interpreteren in een bredere sociale en juridische context.... [-]

België Leuven
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

De Master of Science in Information Management biedt een niet-technische opleiding in informatiebeheer. De nadruk ligt op de efficiënte en effectieve toepassing en het be ... [+]

De Master of Science in Information Management biedt een niet-technische opleiding in informatiebeheer. De nadruk ligt op de efficiënte en effectieve toepassing en het beheer van informatietechnologie in verschillende bedrijfscontexten (bijv. Financiën, marketing, HR, productie en logistiek, enz.).

Waar gaat de 'Master of Information Management' over?

Dit programma biedt studenten met een bachelor- of masteropleiding geavanceerde niet-technische opleiding in informatiebeheer, met de nadruk op de efficiënte en effectieve toepassing en het beheer van informatietechnologie in verschillende zakelijke contexten (bijv. Financiën, marketing, HR, productie en logistiek, enz.). Na een basistraining in technologie verkent het programma specifieke managementkwesties dieper, vooral om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om informatiebehoeften te analyseren, informatiesystemen te ontwerpen en te beheren en een IT-strategie te verfijnen als een integraal onderdeel van een algemene bedrijfsstrategie. .... [-]

België Leuven
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Faculty of Economics and Business, KU Leuven

Address
Naamsestraat 69 box 3500 3000 Leuven Belgium
Leuven, Vlaanderen, België
Address
Korte Nieuwstraat 33 2000 Antwerpen BELGIUM
2000 Antwerpen Antwerpen, Vlaanderen, België
Address
Warmoesberg 26 1000 Brussels BELGIUM
1000 Brussels Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België