Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Institute for European Studies is een autonome afdeling van de Vrije Universiteit Brussel. Het werd opgericht in 2001 door een initiatief van de Vlaamse regering. Als Jean Monnet Center of Excellence, de IES leert geavanceerde Master programma's, en richt zich op interdisciplinair onderzoek in Europese studies, meer specifiek op de rol van de EU in een internationale setting. In dit kader, de IES levert wetenschappelijke diensten aan wetenschappers, beleidsmakers en het grote publiek.

Het Instituut centrale ligging in Brussel, de hoofdstad van Europa, maakt het een ideale werkplek voor zowel studenten en gevestigde wetenschappers die aan het onderzoek in een internationale en interdisciplinaire instelling uit te voeren. Het IES biedt ook een ideaal forum voor conferenties en workshops over Europese kwesties.

De missie van het IES is drieledig:

  1. Die geavanceerde onderwijs: via haar LL.M in Internationaal en Europees recht, MA in de Europese Integratie en Ontwikkeling ("Euromaster"), haar jaarlijkse Summer School op de Europese besluitvorming proces en de 3 E-learning modules over Europees recht, Instellingen en informatiebronnen.
  2. Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek: onderzoek wordt gecoördineerd door het IES Academic Director en uitgevoerd door promovendi en post-doctorale Senior Research Fellows dat onderzoek clusters leiden.
  3. Het verstrekken van wetenschappelijke dienstverlening op het gebied van Europese studies: het organiseren van jaarlijkse conferenties, regelmatig workshops en herhaalde lezingenreeks, en door het uitvoeren van onderzoek in opdracht.

Het Instituut werkt nauw samen met tal van universiteiten en onderzoeksinstellingen in België, Europa en internationaal. Deze partnerschappen en de voortdurende uitwisseling van nieuwe ideeën met artsen en wetenschappers kan de IES haar onderzoek doelen te versterken en de productie van een hoog niveau mix van conceptuele en praktische kennis con alle belangrijke EU-beleid.

Strategie

Onderzoek aan het IES richt zich op de EU in een internationale context. Het onderzoekt de EU-instellingen, het beleid en de wetgeving binnen de context van de mondialisering en het internationaal recht en politiek. Onderzoeksprojecten analyseren de rol van de EU als mondiale speler en de interactie tussen de interne en externe dimensie van het EU-beleid. Ze pakken ook de onderlinge relatie tussen de EU en internationale organisaties. Daartoe het Instituut bevordert een interdisciplinaire benadering die juridische, economische, sociale en politieke deskundigheid combineert. Het richt zich op toekomstgerichte onderzoek dat voor het beleid relevante resultaten van belang zijn voor de politieke besluitvormers en de academische gemeenschap produceert.

Major Research Themes

Terwijl IES onderzoek voornamelijk omvat een breed scala van Europese studies, het Instituut richt haar middelen op een evoluerende set van onderzoek cluster:

  • Milieu en duurzame ontwikkeling
  • Migratie, diversiteit en rechtvaardigheid
  • Internationale veiligheid
  • Europees economisch bestuur

Deze clusters worden gevoed door middel van de lancering van eigen onderzoeksprojecten (voornamelijk op PhD-niveau), evenals het werven van fondsen van externe sponsors.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Frans

Bekijk MSc\'s » Bekijk Postgraduate Certificaten » Bekijk Cursus » Bekijk LLM »

Programma's

Deze school biedt ook:

MSc

Msc In De Europese Integratie

Campus Voltijd Deeltijd 1 - 2 jaar September 2018 België Brussel +1 more

Een programma, door het Institute for European Studies (IES) georganiseerd in samenwerking met de faculteit van de economische, sociale en politieke wetenschappen, Vrije Universiteit en de Solvay Business School. Het programma is vooral gericht op het verstrekken van een academische, op basis van theorie begrip van het beleid, de instellingen en de socio-economische processen in de Europese Unie. [+]

De Euromaster is een interdisciplinair programma in het Engels gedoceerd gericht op een internationaal aanbod van jonge en mid-level professionals en gevorderde studenten van over de politieke wetenschappen. Het biedt studenten met geavanceerde academische opleiding in een breed scala van EU-beleid en concepten met het oog op een grondige kennis van het proces van Europese integratie in zowel de economische en politieke dimensies krijgen. Het programma werkt als een "Master na Master", de gewenste studenten om sterke en consistente merken hebben over een minimum van 4 jaar studie.

Wat kan ik studeren? De EuroMaster biedt een gemeenschappelijke kern van 4 vakken over de essentiële kenmerken van de Europese integratie: • Economie van Europese integratie • Beleidsvorming en belangstelling in de Europese Unie • Geschiedenis en wetgeving van de Europese Unie • Onderzoeksmethoden Lab Na deze 4 verplichte vakken , Moeten de studenten 2 voorgeprogrammeerde specialisatieopties kiezen, gekozen uit de lijst van 4 hieronder: • Europese economie • Migratie en Europa • Europese externe betrekkingen en veiligheidsbeleid • Europees milieubeheerprogramma's Master Thesis Studenten moeten ook een master thesis afronden (15 ECTS) op een onderwerp van relevantie binnen het EPSI- of EEI-kader (eerste en tweede semester).... [-]


Videos

The EU's role in International Climate Politics

Contact

Institute for European Studies

Adres Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Brussel, België
Website http://www.ies.be/
Telefoon +32 2 614 80 01