Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Profiel van ETF

Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven is een unieke instelling voor hoger universitair onderwijs. Wij zijn gevestigd in de oudste universiteitsstad van de Benelux, in een land waar protestanten slechts een kleine minderheid vormen. Tegelijkertijd, als een van de weinige evangelische instellingen voor hoger onderwijs in Europa, heeft de ETF een impact die ver buiten onze nationale grenzen reikt.

Missie

ETF heeft als doel de internationale evangelische beweging op academisch niveau te verdiepen, te versterken en uit te rusten. Daarom is onze faculteit een bestemming voor iedereen die zich wetenschappelijk wil voorbereiden op een rol in kerken, religieuze opvoeding, christelijke organisaties en het zendingsveld. Door middel van wetenschappelijk onderzoek, publicaties en levenslang leren draagt ​​de ETF bij tot de theologische reflectie van de evangelische beweging in België, Nederland en wereldwijd. De taak van de ETF is daarom om al zijn activiteiten in dienst te stellen van God en onze naaste.

Visie

De ETF wil mensen toerusten om hun plaats in de kerk en de maatschappij in te nemen om het goede nieuws van Jezus Christus in de wereld te verspreiden . Onze aanpak is op de bijbel gebaseerd , op academisch niveau en cultureel verrijkend .

Bijbel gebaseerde

In de Reformatie-traditie en in overeenstemming met de wereldwijde evangelische beweging, bestuderen we de Bijbel als de primaire en gezaghebbende bron voor het christelijke leven en denken. De aandacht die we besteden aan de Schriften elimineert niet het belang van traditie, rede en ervaring. Maar om de Bijbel als het Woord van God waar te nemen, benadrukt het belang van wetenschappelijke exegese van het Oude en Nieuwe Testament. Het betekent ook dat de Bijbel een centrale plaats krijgt in ons onderwijs, onderzoek en onze service.

Academisch en up-to-date

We zijn overtuigd van het belang van up-to-date en wetenschappelijk gefundeerd onderwijs en bieden erkende graden aan op academisch niveau (Bachelor, Master en PhD). Tegelijkertijd stimuleren we spirituele vorming in combinatie met de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden.

Interdenominationeel en internationaal

Mensen uit een hele reeks landen / continenten en kerkelijke achtergronden studeren en werken bij onze instelling. Deze multiculturele atmosfeer verrijkt de formatie, verbreedt de horizon en bereidt onze studenten voor op werken, leven en geloven samen in een interculturele samenleving en kerkcontext.

Leuven

De ETF is te vinden in Heverlee, een voorstad van de oude maar vitale stad van Leuven . Leuven ligt op slechts een steenworp afstand van Brussel, het hart van Europa, en dicht bij de nationale luchthaven. De geschiedenis van Leuven als universiteitsstad gaat terug tot 1425, toen de universiteit werd gesticht. Erasmus, Vesalius en Mercator zijn enkele van de grote geesten die hier hebben gestudeerd. De gebouwen van de oudste universiteit in de Lage Landen sieren bijna elke hoek, en het stadsleven is zoemend tijdens het academische jaar als gevolg van meer dan 55.000 studenten die hier wonen. Logisch dat Leuven de studentenstad van België is.

Leuven heeft vele schatten: een prachtig historisch stadscentrum met parels zoals het stadhuis uit 1439 of het nog oudere Grand Begijnhof. Maar ook het nieuwe museum M, de botanische tuin, gezellige winkelstraten, restaurants en terrasjes. Je zult genoeg mogelijkheden vinden om te genieten van cultuur, natuur en sport . In Leuven zijn er een aantal kleine protestantse evangelische kerken. In de omgeving vindt u nog meer.

Het is gemakkelijk om met de fiets of het openbaar vervoer in Leuven rond te reizen. Leuven zelf is ook gemakkelijk bereikbaar : de stad ligt op de kruising van twee belangrijke snelwegen, er is een treinstation in het centrum van de stad en de luchthaven van Brussel ligt op 15 km afstand.

Feiten

Evangelische Theologische Faculteit in februari 2015, uitgedrukt in enkele cijfers:

203 studenten

  • 80 Bachelor
  • 71 Master's (inclusief specifiek trainingsprogramma voor leraren)
  • 52 PhD
  • 19 nationaliteiten / landen </ Li>

60 personeelsleden

  • 34 zelfstandig academisch personeel (docent, universitair hoofddocent, professor)
  • 12 assisterend academisch personeel (assistent, postdoctoraal onderzoeker, assistent onderwijsassistent)
  • 5 speciaal academisch personeel (gastdocenten, gastonderzoekers, senioronderzoekers)
  • 9 administratief en technisch personeel
  • 11 vrijwilligers waarvan 4 missionarissen

Meer dan 1000 alumni

Meer dan 100 publicaties in 2014

62 doctoraten uitgereikt

6 afdelingen

16 partnerinstellingen

70 studenten die op de campus wonen

Locaties

Leuven

Address
Evangelische Theologische Faculteit
Sint-Jansbergsesteenweg 95-97

3001 Leuven, Vlaanderen, België