EIT Food

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Als een kennis- en innovatiegemeenschap (KIC) van het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) verbindt EIT Food partners van vooraanstaande bedrijven, universiteiten, onderzoekscentra en instituten uit 13 Europese landen en uit de hele voedselwaardeketen.

EIT Food is een pan-Europees partnerschap, met een consumentgerichte benadering, om innovators, ondernemers en studenten in staat te stellen oplossingen van wereldklasse te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen, innovatie te versnellen, banen te creëren en het concurrentievermogen van Europa te vergroten.

Het doel van het partnerschap is om een ​​hooggekwalificeerde voedingssector te ontwikkelen, die samenwerkt met consumenten om producten, diensten en nieuwe technologieën te leveren die een gezondere levensstijl voor alle Europese burgers opleveren.

Als een van de grootste voedselgerelateerde initiatieven wereldwijd. EIT Food wil dat Europa een wereldwijde revolutie in voedselinnovatie en productie leidt. Het is de ambitie van EIT Food om de manier waarop we ons voedsel produceren, leveren, consumeren en recyclen opnieuw te ontwerpen en om een ​​toekomstbestendige en effectieve voedingssector te creëren die een duurzame en circulaire bio-economie ondersteunt.

Onze consumentgerichte benadering

EIT Food verbindt de pijlers van de kennisdriehoek - innovatie, onderwijs, oprichting van een bedrijf - met een op de consument gerichte benadering die Europese burgers de mogelijkheid biedt om echte veranderingsagenten te worden.
EIT Food zal consumenten betrekken bij het veranderingsproces, de voeding verbeteren en het voedselsysteem efficiënter, veiliger, transparanter en betrouwbaarder maken.
EIT Food richt zich en verbindt toonaangevende zakelijke bedrijven en ondernemers, onderzoekers en innovators, studenten, academici en elke Europese burger om oplossingen van wereldklasse te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen en een toekomstbestendige en effectieve voedingssector te creëren.

EIT Food heeft zes strategische doelstellingen:

  1. Het lage consumentenvertrouwen overwinnen Voedsel ondersteunt Europese burgers bij de overgang naar een slim voedselsysteem dat inclusief en geruststellend is.
  2. Maak voedsel met een hoge waardering voor gezondere voeding EIT Food stelt mensen in staat geïnformeerde en betaalbare persoonlijke voedingskeuzes te maken.
  3. Bouw een consumentgericht geconditioneerd voedselsysteem EIT Food ontwikkelt een digitaal netwerk voor voedselvoorziening met consumenten en het bedrijfsleven als gelijkwaardige partners.
  4. Verduurzaming door middel van resource stewardship EIT Food ontwikkelt oplossingen om het traditionele 'produce-use-dispose'-model om te vormen tot een circulaire bio-economie.
  5. Opleiden om deel te nemen, te innoveren en door te gaan EIT Food biedt 'voedselsysteem'-vaardigheden voor meer dan 10.000 studenten, ondernemers en professionals door middel van geavanceerde trainingsprogramma's.
  6. Katalyse van voedselondernemerschap en innovatie EIT Food stimuleert innovatie in alle stadia van het creëren van bedrijven.

Het heeft tot doel de vaardigheden en ondernemersgeest in de sector te vergroten en het potentieel van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) te ontsluiten die innovatie zullen versnellen, banen zullen creëren, bedrijven ten goede zullen komen en het concurrentievermogen van Europa zullen vergroten.

Dit wordt bereikt door:

  • Nieuwe talenten ontwikkelen: EIT Food 's zullen nieuw talent aantrekken en aantrekken dankzij innovatieve cursusinhoud die is ontworpen om de 'silo's' van kennis en vaardigheden op specifieke gebieden van het voedselsysteem te overwinnen. EIT Food introduceert nieuwe leermethoden, ondernemingsinstrumenten en bedrijfspraktijken die studenten, professionals en leidinggevenden in alle loopbaanstadia in staat stellen om ondernemende kampioenen te worden in de Europese voedingssector.
  • Ondersteuning van het creëren en versnellen van bedrijven: EIT Food zal het concurrentievermogen van de Europese voedselsector versterken en ervoor zorgen dat Europa de grootste exporteur van voedsel en dranken blijft. EIT Food zal ondernemers proactief ondersteunen bij het omzetten van hun ideeën in bedrijven gedurende de hele start-upcyclus en bij het duidelijk definiëren van hun markt. Het zal toekomstige ondernemerskampioenen in de voedingssector genereren die hun ambitie zullen vervullen om de voeding te verbeteren, voedselzekerheid te bereiken en voedselefficiënte voedselsystemen te promoten.
  • Creëer voedsel met consumentenwaardering voor gezondere voeding: EIT Food ontwikkelt innovatieve hulpmiddelen en technologieën die gepersonaliseerde dieetprofielen ondersteunen, gecombineerd met de mogelijkheid om zelf de impact van aangepaste diëten te beoordelen via niet-invasieve thuisdiagnostiek, mobiele apparaten en individuele online coaching. Dit zal helpen om de huidige kloof tussen de intenties van mensen en het feitelijke gedrag ten opzichte van gezonder voedsel te verkleinen en tot een verbetering van de volksgezondheid in heel Europa te leiden.

Gedurende de eerste 7 jaar zullen de partners bijna 1200 miljoen euro beleggen, gematcht met maximaal 400 miljoen euro, gefinancierd door het EIT. Bovendien wordt verwacht dat deze aanzienlijke financiering zal aantrekken uit andere bronnen van particuliere en publieke investeringen, waardoor de investeringen van het EIT worden vermenigvuldigd.

Locaties

Leuven

EIT Food

Address
Ubicenter A Philipssite 5 box 34
Leuven (3001 Heverlee)

3001 Leuven, Vlaanderen, België
Telefoonnr.
+32 (0) 16 170 000