Management Development Centre International

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

MDCI werkt in het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Afrika logistieke, administratie en marketing ondersteuning voor postdoctorale academische programma's ten behoeve van een aantal van het Verenigd Koninkrijk universiteiten.

Het Bahrein gevestigde bedrijf biedt ook executive development programma's en programma's op maat.

In dertig jaar van het verstrekken van executive programma's MDCI heeft geholpen twee en een half duizend Gulf gebaseerd professionals om hun carrière te verbeteren met academische kwalificaties wereldwijd erkend, en heeft bijgedragen aan de nieuwste zakelijke denken en vaardigheden naar de Golf te introduceren.

Een belangrijk element van de programma's van de MDCI is dat het Verenigd Koninkrijk op basis van docenten vliegen naar de Golf om hun modules waardoor de lokale professionals om hun mantelzorgers voort te zetten tijdens de studie voor hun Masters of doctoraat te leveren.

De Executive ontwikkeling (Masterclass) en op maat gemaakte programma's MDCI voorzien van de nieuwste wetenschappelijke denken en de toepassing ervan op prestaties van de organisatie, en is ontworpen om de specifieke cultuur van het gastland te weerspiegelen. De programma's worden geleverd voor vele publieke, private en not for profit disciplines, geschikt voor alle soorten organisaties en speciaal ontworpen voor ambitieuze managers en leidinggevenden.

De training programma's te ontwikkelen van de kennis en vaardigheden van leidinggevenden en managers van vandaag en de studenten helpen ideeën en concepten toe te passen om echte organisatorische kwesties, problemen en visies. De programma's worden geleverd door een zeer ervaren team van Britse onderdanen, die allen hebben ruime ervaring in de wereld van het Uitvoerend onderwijs in verschillende nationale instellingen. Andere diensten door MDCI omvatten: Educatieve consultancy, examen management, management consultancy.

geschiedenis

In het begin van 1990 MDCI vestigde een basis in Bahrein aan de behoeften van de grote Saoedi-Arabische petrochemische en olie-bedrijven bedienen. Vervolgens zijn de programma's aangeboden aan studenten uit andere GCC-landen rijpen van zijn Bahrein basis en Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Oman satellietkantoren. Meer dan 2500 volwassen leidinggevenden hebben geprofiteerd van de door MDCI diensten.

Het bedrijf heeft zowel het ministerie van Handel en het ministerie van Onderwijs registraties in het Koninkrijk Bahrein als een vertegenwoordiging van de moedermaatschappij in het Verenigd Koninkrijk.

Queen's Award

Elk jaar Hare Majesteit Koningin Elizabeth awards haar erkenning als waardering voor werk in het buitenland gedaan door het Verenigd Koninkrijk in de sector export. MDCI en haar moedermaatschappij DA Group werden bekroond met deze eer en officieren van het bedrijf werden uitgenodigd voor een formele receptie op Buckingham Palace. De prijs werd aan het bedrijf door de Rt Hon. Tony Blair - de minister-president.

Executive Model "Het model," is een term die verwijst naar de tijd geserveerd methode van het leveren van Britse universiteit postgraduate programma's, op een part-time basis om drukke managers. Het biedt de lokale uitvoerende student met dezelfde leerervaring zoals ze zouden genieten op soortgelijke part-time programma's, op de campus van de universiteit.

In het algemeen studenten zijn volwassen leidinggevenden meestal met aanzienlijke ervaring in de industrie. De gemiddelde leeftijd van de huidige MDCI studenten is 35 en de meeste hebben meer dan 8 jaar relevante ervaring.

De universiteit partner biedt de identieke academische onderdelen van het programma, met inbegrip van het onderwijs dat de studenten genieten op de campus. MDCI biedt de lokale ondersteuning voor zowel de universiteit en student.

Management Development Centre International Ltd is een Britse geregistreerd bedrijf. Het bedrijf is onderdeel van de Durham Associates groep, gebaseerd op de Old Coach House, Castle Eden, County Durham. De voorzitter van de Groep is de internationaal gerenommeerde beheer van academische en auteur Professor Geoff Lancaster.

MDCI wordt beheerd door een raad van bestuur, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De algemeen directeur is Robert LF Rice, die Bahrein residency houdt en heeft gewoond en gewerkt in het Midden-Oosten en Afrika voor ongeveer 35 jaar. In 2009 werd hij aangewezen als een van de leiders in executive education in de MENA-landen door de Middle East Economic Digest MDCI vertrouwt op informatietechnologie en human interface om zijn hoge niveau van ondersteuning van studenten te bereiken en zorgen voor het onderhoud van de Universiteit van operationele procedures.

Studenten en hun sponsor organisaties waarderen de uitvoerende model van levering voor een aantal redenen, met name:

  • Drukke managers worden niet verwijderd uit hun werk gedurende langere perioden
  • Studenten hebben geen problemen bij het acclimatiseren voor vreemde culturen
  • Programma's te integreren student leven en werkervaring met de nieuwste wetenschappelijk denken
  • Organisaties profiteren van studenten die hun kennis in de werkomgeving op een iteratieve basis
  • kennis van leerlingen wordt versterkt door het toevoegen van de nieuwe wetenschappelijke kennis om hun bestaande ervaring - een belangrijke educatieve begrip op zichzelf
  • Het gehele pakket inclusief materialen wordt geleverd aan de student in Bahrein, is dit het vrijgeven van hen bijvoorbeeld van tijd verspild het vinden van tekstboeken
  • Daarnaast zijn de kosten voor het programma weerspiegelen het Verenigd Koninkrijk kosten maar zonder dure huisvesting, reis- en verblijfkosten.
  • Organisaties waarderen behoud van hun werknemers tijdens de studie periode en vaak profiteren van de onmiddellijke toepassing van nieuwe manier van denken

Locaties

Manama

Address
Suite 705/6
7th Floor, Entrance 3
Manama Centre, Government Avenue,

P.O. Box: 26305 Manama, Capital Governorate, Bahrein
Telefoonnr.
+973 17216002

muskaatdruif

Gulf College

Address
Gulf College, Al Wadi Al Kabir,

Postal Code 117 muskaatdruif, Gouvernement Masqat, Oman
Telefoonnr.
+968 24607625

Durham

Address
UK Headoffice
The Old Brewery
Castle Eden

TS27 4SU Durham, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Opleidingen

Deze school biedt ook: