Australian National University - College Of Asia & The Pacific

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

In de Aziatische eeuw waarin we leven, de ANU College van Azië en de Stille Oceaan is een van 's werelds toonaangevende centra voor onderwijs en onderzoek op het gebied - een positie die we hebben gewerkt aan sinds de eeuw voor.

Het College heeft zijn wortels in de Universiteit van de Research School of Pacific Studies en de School van Oosterse Talen, opgericht in respectievelijk 1946 en 1952. De Research School was een van de oprichters instelling van ANU, opgericht naar Australië bemoeienis met en begrip van de wijk te rijden, evenals vestigen de universiteit als een wereldwijd centrum van uitmuntendheid in onderzoek, onderwijs en invloed op Azië en de Pacific. De School van Oosterse talen werd opgericht om diplomaten en ambtenaren in het Chinees, en later Japans, Bahasa Indonesia en Maleis trainen. Tien jaar later, de school werd de baanbrekende Faculteit Asian Studies, de eerste en enige faculteit aan een Australische universiteit gewijd aan een regionale specialisatie.

Tegen 1968 Aziatische en Pacific studies bij ANU waren booming; inschrijvingen in het Indonesisch had ingehaald die in het Frans, en de Universiteitsbibliotheek had opgebouwd een van de beste Aziatische collecties ter wereld. Global bijval werd vastgezet voor de faculteit in 1971, toen het gastheer van de Internationale Congres van oriëntalisten, bijgewoond door 1.200 internationale experts.

Teaching expertise en academische excellentie zijn hoekstenen van de Aziatische en Pacific studies geweest bij ANU sinds deze vroege dagen. De universiteit is trots onder zijn voormalige docenten Sir John Crawford, een pionier in het bouwen van een Azië-Pacific economische en politieke gemeenschap op te nemen; AL Basham, auteur van wat vandaag de dag de meest gebruikte inleiding op de Indiase beschaving blijft; Stephen Wurm, 's werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van de talen van Nieuw-Guinea; en Hedley Bull, een belangrijke geleerde op de internationale betrekkingen.

Uit deze visionairs en sterke fundamenten, heeft het College vandaag uitgegroeid tot de grootste assemblee van regionale deskundigen in de Engels-sprekende wereld te hosten. Wij hebben het breedste scala van cursussen over Azië en de Pacific in Australië, en bieden het grootste aantal Aziatische en Pacifische taalprogramma's. Een gebaar naar de regio en de wereld, het college is het centrum voor Australië en intellectuele betrokkenheid met de samenleving, de cultuur, de economie en de werelden van het denken van Azië en de Stille Oceaan.

Onder academische colleges van de universiteit, de ANU College van Azië en de Stille Oceaan blijft uniek voor haar regionale focus. Maar, in tegenstelling tot de grote meerderheid van de andere geografisch gewijd faculteiten over de hele wereld, het college heeft een verbintenis tot disciplinaire kracht, vooral in de politieke wetenschappen, economie, geschiedenis, antropologie, recht, archeologie en taalkunde bewaard gebleven, met een benijdenswaardige internationale reputatie in alle deze disciplines.

Voortbouwend op onze indrukwekkende geschiedenis, vandaag onze onderwijzend personeel nog steeds vooraanstaande academici internationaal erkend als leiders in hun vakgebied - waaronder Professor Hugh White, Australië's toonaangevende analist op strategie en intelligentie; Professor Hilary Charlesworth, wereldberoemde expert op het internationaal recht en de mensenrechten; en professor Nicholas Evans, een toonaangevende taalkunde expert die werkt onvermoeibaar redden bedreigde talen over de hele wereld.

Met focus op Azië en de Stille Oceaan nu meer relevant dan ooit van het college, ANU is onbetwist de beste plek om de volgende generatie van regionale specialisten voor te bereiden op de uitdagingen van deze eeuw, en de Australische plaats daarin.

Locaties

Canberra

The Australian National University

Address
The Australian National University
ACT 0200 Canberra, Australian Capital Territory, Australië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden