Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 7 Master of Science (MSc) in Public Relations 2023

7 MSc Opleidingen in Public Relations 2023

Overzicht

Een master's degree wordt verleend aan individuen na hun voltooiing van een cyclus van geavanceerde studiecursussen die beheersing en begrip op specifieke kennisgebieden aantonen. Degree-programma's kunnen worden afgerond in twee tot vier jaar.

Wat is een MSc in Public Relations? Het is een vakgebied dat zich richt op communicatie trends, de nieuwste best practices en geavanceerde digitale hulpmiddelen. Studenten leren het imago van een organisatie verbeteren door gebruik te maken van creatieve berichtenuitwisseling en het opbouwen van mediarelaties. Publiciteit wordt strategisch gebruikt om consistent te communiceren of communicatiecrises te beheren, van bedrijven tot sport. Zakelijke projecten of live-adviesbureaus voor echte klanten kunnen deel uitmaken van het programma. Cursussen kunnen betrekking hebben op theoretische grondslagen en praktische ervaring bieden op managementniveau.

Strategische planning is een essentiële vaardigheid die gewoonlijk wordt behaald tijdens een masteropleiding. Goed ontwikkelde onderzoeks- en schrijfvaardigheden zijn grondbeginselen die kunnen worden gebruikt in het dagelijks leven van een persoon en bij het nastreven van zijn of haar carrière.

De kosten kunnen fluctueren tussen onderwijsinstellingen en de lengte van het programma. Individuen moeten rechtstreeks contact opnemen met de school van belang voor de meest actuele klasaanbiedingen en -vergoedingen, met vragen over financiële hulp en mogelijkheden voor beurzen.

Een master Public Relations kan carrièremogelijkheden bieden in de publieke, private en non-profitsector. De vraag naar public relations-specialisten is hoog op verschillende gebieden, wat zich kan vertalen in hogere salarissen en een snel pad op de bedrijfsladder. Fondsenwerving managers plannen en coördineren campagnes voor donaties. Meeting and event planners coördineren alle aspecten van bedrijfsevenementen en bedrijfsconferenties. Marketingmanagers genereren publieke belangstelling voor de producten of services van hun organisatie.

Het behalen van een MSc in Public Relations kan personen positioneren voor een succesvolle carrière. Veel onderwijsinstellingen bieden deze graad on-site en online wereldwijd. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Meer informatie

Filters

 • MSc
 • Marketingstudies
 • Public Relations
Vakgebieden
 • Marketingstudies (7)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat