Keystone logo

7 MSc Opleidingen in Onderwijskunde Onderwijsonderzoek Onderzoeksmethodieken 2024

Filters

Filters

  • MSc
  • Onderwijskunde
  • Onderwijsonderzoek
  • Onderzoeksmethodieken
Vakgebieden
  • Onderwijskunde (7)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

MSc Opleidingen in Onderwijskunde Onderwijsonderzoek Onderzoeksmethodieken

Een Master of Science is een soort van geavanceerde graad op het gebied van wetenschap of wiskunde. Studenten behalen vaak een masterdiploma om meer gespecialiseerde loopbanen na te streven.

Wat is een MSc in onderzoeksmethodologieën? Dit vakgebied leidt studenten op in onderzoeksmethoden voor testontwikkeling en psychometrie. Een MSc in dit vak helpt studenten de methoden en theorieën achter het uitvoeren van empirische studies te begrijpen. Veel opleidingen zoals deze zijn bedoeld om studenten op te leiden in onderzoeksontwerp, statistische methoden, metingen, analyse en interpretatie van gegevens om studenten voor te bereiden op een doctoraatsstudie of een geavanceerde loopbaan in onderzoek. Op dit niveau kunnen studenten een breed scala aan hoorcolleges volgen naast het opdoen van een lab- of stage-ervaring. Sommige cursusonderwerpen in dit vakgebied omvatten toegepast onderzoek, beoordelingsinstrumenten, gegevensvertaling en meer.

Studenten die een masterdiploma in onderzoeksmethoden behalen, vertonen over het algemeen een verscheidenheid aan nuttige vaardigheden die veel werkgevers nuttig vinden. Deze studenten hebben vaak goede besluitvormingsvaardigheden en besteden veel aandacht aan details. Deze eigenschappen samen helpen studenten ook zeer analytische denkers te worden.

Er zijn meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van het behalen van een masterdiploma. Soms kan de locatie van een school of de duur van de opleiding van invloed zijn op het lesgeld. Studenten worden aangespoord om grondig onderzoek te doen en scholen te vergelijken voor meer informatie.

Met een gevorderd diploma op dit gebied, kunnen studenten worden voorbereid op lucratiever onderzoeker en leidinggevende functies in een brede selectie van industrieën, waaronder universitaire en onafhankelijke onderzoekscentra, overheidsinstanties, bedrijven, schoolsystemen, testbureaus en meer. Methodologen kunnen werken in verschillende specialisaties die in de loop van de tijd kunnen veranderen. Veel enquête- en onderzoeksmethodologen werken in een laboratoriumomgeving, terwijl sommigen in het veld testen en gegevens verzamelen.

Op hogescholen en universiteiten over de hele wereld zijn er tal van beschikbare masteropleidingen. Veel van deze programma's hebben ook online-opties. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.