Keystone logo

5 MSc Opleidingen in Mode Modeontwerp 2024

Filters

Filters

 • MSc
 • Mode
 • Modeontwerp
Vakgebieden
 • Mode (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat

  MSc Opleidingen in Mode Modeontwerp

  In de hiërarchie van het hoger onderwijs is een Master of Science de volgende stap boven een bachelor of science. Het duurt ongeveer een tot twee jaar om de opleiding af te ronden, en het geeft je kennis van gevorderde onderwerpen die betrekking hebben op je specifieke vakgebied. Het behalen van de graad maakt het makkelijker voor u om uw carrière vooruit te helpen.

  Wat is een MSc in Fashion Design? Het programma bereidt je voor op het werken in een snelle, concurrerende industrie. Het prikkelt studenten met de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in een omgeving die bloeit van ontwerp en innovatie. Cursussen beslaan een breed scala aan onderwerpen, waaronder de grondbeginselen van mode en design, kledingontwerp, principes van merkbeheer en technologie. Veel programma's bieden studenten de mogelijkheid om met bedrijven samen te werken om professionele ervaring op te doen in de industrie.

  De mode-industrie wordt elk jaar omringd door duizenden en duizenden hoopvolle aanvragers. Met een MSc in Fashion Design onderscheid je je tussen je concurrenten. De mate blijkt ook nuttig als je verder wilt komen in je carrière. Veel werkgevers waarderen degenen die over een uitgebreide educatieve achtergrond beschikken.

  Afhankelijk van waar je solliciteert, duurt een fashion design-programma ongeveer een tot twee jaar om te voltooien. De kosten van inschrijving variëren van school tot school. Neem contact op met je voorkeurschool om het collegegeld en de kosten te bepalen.

  Afgestudeerden vinden dat er carrièremogelijkheden zijn, zowel in als buiten de mode-industrie. Sommigen vinden werk als mode- of textielontwerpers, anderen werken in management- of merchandisingfuncties binnen de detailhandel. Er zijn ook banen voor ontwerpers in theater, film en televisie. Ten slotte hebben de media- en uitgeverijen vaak de mogelijkheid om aspirant-mode-illustratoren, stylisten en schrijvers te worden. Aangezien het modeontwerpprogramma studenten met veel waardevolle vaardigheden inboezemt, hebben afgestudeerden een reeks loopbaantrajecten open voor hen.

  Er zijn veel internationale scholen die modestudiegraden bieden, en online cursussen zijn ook beschikbaar. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.