Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk meerdere Master of Science  (MSc) in Gediplomeerde verpleegkunde in Europa 2023

1 MSc Opleidingen in Gediplomeerde verpleegkunde in Europa 2023

Overzicht

Wat is geregistreerde verpleging?
Geregistreerde verpleging omvat het verzorgen van patiënten en het bevorderen van hun gezondheid. Verpleegkundigen werken in ziekenhuizen, klinieken en instellingen voor thuiszorg. Ze kunnen ook werken in instellingen voor de volksgezondheid, zoals scholen en buurthuizen. Geregistreerde verpleegkundigen moeten een vergunning hebben om verpleegkunde uit te oefenen.

Wat kan ik doen met een diploma in geregistreerde verpleegkunde?
Er zijn veel verschillende loopbaantrajecten die een geregistreerde verpleegkundige kan volgen. Sommige geregistreerde verpleegkundigen kunnen ervoor kiezen om in een ziekenhuisomgeving te werken, terwijl anderen misschien liever in een kliniek of privépraktijk werken. Geregistreerde verpleegkundigen kunnen zich ook specialiseren in een bepaald gebied van verpleging, zoals kinderverpleging of geriatrische verpleging. Sommige geregistreerde verpleegkundigen kiezen ervoor om verpleegkunde te doceren aan een hogeschool of universiteit.

Waarom geregistreerde verpleegkunde studeren?
Geregistreerde verpleging is een vitaal beroep binnen de gezondheidszorg; het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van patiënten. Verpleegkundigen zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten wanneer ze het gezondheidszorgsysteem betreden en spelen een belangrijke rol bij het bieden van kwaliteitsvolle patiëntenzorg. Bovendien kunnen geregistreerde verpleegkundigen zich specialiseren in een bepaald verpleeggebied, waardoor ze meer specifieke en gerichte zorg aan patiënten kunnen bieden.

Soorten geregistreerde verpleegkundige graden
Geregistreerde verpleegkundigen hebben doorgaans een universitair diploma of een diploma verpleegkunde, hoewel sommige verpleegkundigen een bachelordiploma in verpleegkunde kunnen hebben. Verpleegkundigen moeten ook slagen voor een nationaal licentie-examen om geregistreerde verpleegsters te worden. In sommige staten kan van verpleegkundigen ook worden verlangd dat ze een periode van klinische ervaring onder toezicht voltooien voordat ze een vergunning kunnen krijgen.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige?
Tijdens een geregistreerd verpleegkundig diploma volgen studenten cursussen in anatomie en fysiologie, microbiologie en scheikunde. Daarnaast volgen studenten cursussen over verpleegkundige theorie en praktijk. Studenten kunnen de mogelijkheid krijgen om klinische rotaties te voltooien in verschillende zorgomgevingen, zoals ziekenhuizen, klinieken en thuiszorginstellingen, om praktijkervaring op te doen op het gebied van verpleging.

In totaal zijn er meer dan 4000 instellingen voor hoger onderwijs in Europa en biedt een breed scala aan cursussen op bachelor, master en doctoraat niveau. Met meer en meer van deze organisaties die Engels als de taal van het onderwijs voor ten minste een deel van hun opleidingen, universiteiten in Europa zijn nu van betere kwaliteit dan ooit tevoren. Universiteiten in Europa bieden een vriendelijk welkom aan buitenlandse studenten en een cursus van kennis die beantwoordt aan hun beroep nodig heeft in de hedendaagse mondiale vraag te geven.

De MSc, of Master of Science, is een internationaal erkende academische graad die vaardigheid en kennis van een bepaald onderwerp of veld geeft. De meeste MSc programma's duren ongeveer vier jaar af te ronden, waarna een aantal toetreden tot de beroepsbevolking, terwijl anderen verder op in de klas.

Meer informatie

Filters

  • MSc
  • Gezondheidszorg
  • Verpleegkunde
  • Gediplomeerde verpleegkunde
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Gerelateerde vakgebieden