Keystone logo

2 Master Opleidingen in Podiumkunsten Muziek Vroege muziek 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Podiumkunsten
  • Muziek
  • Vroege muziek
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (2)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Master Opleidingen in Podiumkunsten Muziek Vroege muziek

Wat is oude muziek?
Oude muziek verwijst over het algemeen naar muziek die is gecomponeerd in de middeleeuwse, renaissance- en barokperiode van de westerse klassieke muziek. Oude muziek kan academisch worden bestudeerd als muziekgeschiedenis of worden uitgevoerd met behulp van een techniek die historisch geïnformeerde uitvoering (HIP) wordt genoemd. HIP is de praktijk van het uitvoeren van klassieke muziek met behulp van historische instrumenten en technieken.

Welke beroepen zijn er in Oude Muziek?
Er zijn een paar verschillende soorten banen die meestal onder de paraplu van de oude muziek vallen. De eerste is die van de artiest. Artiesten van oude muziek kunnen historische instrumenten, zoals een luit of klavecimbel, gebruiken om klassieke stukken uit specifieke tijdsperioden te spelen. De tweede carrière die studenten oude muziek zouden kunnen nastreven, is als onderzoeker of academicus, waar ze de muziek, instrumenten en geschiedenis van een specifieke periode zouden onderzoeken. Bij onderzoek naar oude muziek gaat het vaak om het vinden en bestuderen van oude manuscripten, schilderijen en andere primaire bronnen. Het derde type baan is dat van de opvoeder. Docenten leren anderen over oude muziek, of het nu in een formele setting is zoals een school of universiteit, of informeel door middel van lezingen en workshops. Oude muziek is een veld dat voortdurend evolueert naarmate nieuw onderzoek wordt ontdekt en nieuwe technologieën worden ontwikkeld. Dit betekent dat er altijd nieuwe kansen zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in dit soort muziek.

Welke graden worden aangeboden in Oude Muziek?
Er zijn een paar verschillende soorten graden die je kunt behalen in de oude muziek. Uitvoerende graden worden meestal aangeboden aan muziekconservatoria of binnen de muziekschool van een grotere universiteit. Dit zijn meestal kunstgraden, zoals een Bachelor of Master of Arts. Oude muziek kan ook worden bestudeerd als een academisch vak, zoals geschiedenis, antropologie of sociologie aan een hogeschool of universiteit. Graden oude muziek zijn beschikbaar op het niveau van niet-gegradueerden, afgestudeerden en doctoraten.

Wat ga ik studeren tijdens mijn studie Oude Muziek?
Tijdens een opleiding oude muziek bestuderen studenten een verscheidenheid aan onderwerpen die verband houden met de muziek, instrumenten en geschiedenis van een specifieke periode. Dit kan variëren van muziektheorie tot uitvoeringspraktijk tot historisch onderzoek. De exacte cursussen die worden aangeboden, zijn afhankelijk van de school en het soort diploma dat je volgt. Alle graden oude muziek geven je echter de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een carrière in ditvakgebied na te streven.

Een masters wordt verdiend na studenten voltooien een undergraduate degree programma. Om een ​​masters te krijgen, moet u meestal 12-18 college cursussen die vaak om het invullen van uitgebreide tests en / of een scriptie te voltooien.