Keystone logo

9 Master Opleidingen in Sociale Wetenschappen Culturele studies Vergelijkende Cultuurstudies 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Sociale Wetenschappen
  • Culturele studies
  • Vergelijkende Cultuurstudies
Vakgebieden
  • Sociale Wetenschappen (9)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Sociale Wetenschappen Culturele studies Vergelijkende Cultuurstudies

Studenten zoeken vaak een masterdiploma om hoger onderwijs te bereiken in interessegebieden. Hoewel undergraduate degrees meestal gericht zijn op brede surveys van een discipline, hebben masteropleidingen meestal meer intensieve studiepaden over kleinere onderwerpen.

Wat is een Master in Comparative Cultural Studies? In een vergelijkend cultureel programma gebruiken studenten de lenzen van sociologie, antropologie en psychologie om de manieren te bestuderen waarop verschillende culturen zich hebben ontwikkeld en blijven veranderen vandaag. Studenten dompelen zich onder in mediastudies, gebruiken de literatuur, film en kunst van verschillende culturen om inzicht te krijgen in historische maatschappelijke trends en identificeren de eigenaardigheden die de ene cultuur van de andere scheiden. In toenemende mate bestuderen afgestudeerden ook de toenemende trends van globalisering en hoe de hedendaagse gebeurtenissen en technologieën naar verwachting de vorm van toekomstige culturen zullen beïnvloeden. Mogelijk moeten studenten een stage, scriptie of beide voltooien om hun diploma te halen.

Afgestudeerden zijn vaak goed thuis in het navigeren door gevoelige culturele verschillen, getraind in het verzamelen van culturele gegevens en oefenen in respectvolle culturele kritiek. Deze vaardigheden zijn niet alleen van vitaal belang voor internationale loopbanen, maar stellen studenten ook in staat verantwoordelijke leden van de opkomende wereldgemeenschap te zijn.

De kosten variëren tussen instellingen en zijn gebaseerd op een groot aantal verschillende factoren. Om ervoor te zorgen dat de programma's aansluiten bij hun financiële en scholastische behoeften, moeten potentiële studenten rechtstreeks contact opnemen met hun universiteit van keuze.

Het behalen van een diploma in vergelijkende culturele studies kan wereldwijde werkgelegenheid bieden. Culturele gevoeligheid en expertise zijn zeer gewild op gebieden zoals diplomatie, politiek en onderwijs. Specifieke functietitels die gewoonlijk door afgestudeerden worden bijgehouden, omvatten mediaproducent, museumbeheerder of -directeur, sociaal voorstander, gemeenschapscoördinator, cultureel onderzoeker en intercultureel trainer. Studenten kunnen werk vinden bij privébedrijven waar hun expertise productontwikkeling kan ondersteunen of binnen de publieke sector waar hun historische en politieke bekwaamheid internationale relaties kan ondersteunen.

Vanwege het geïntegreerde gebruik van media, kan een Master in Comparative Cultural Studies lokaal of op afstand worden gevolgd en is deze verkrijgbaar bij universiteiten over de hele wereld. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.