Keystone logo

14 Master Opleidingen in Podiumkunsten Theaterstudies Toneel 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Podiumkunsten
  • Theaterstudies
  • Toneel
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (14)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Podiumkunsten Theaterstudies Toneel

Een mastergraad vertegenwoordigt en erkent expertise op een bepaald academisch, wetenschappelijk of artistiek gebied. Het programma ontwikkelt een fijner, meer gericht studiegebied dan de voorgaande bachelor, een opleiding die werkgevers vaak erg op prijs stellen.

Wat is een meester in drama? Dit programma richt zich op het uitrusten van studenten met de kennis en praktijk die nodig is voor een carrière in het theater. Het typische academische curriculum geeft een overzicht van de artistieke en pedagogische theorie, zowel historisch als hedendaags. Van daaruit kunnen studenten de culturele en educatieve context van de podiumkunsten bestuderen en zich bezighouden met relevante praktijken om een ​​begrip uit de eerste hand te slijpen.

In het proces van het behalen van een Master in Drama kunnen studenten kritisch denken en onderwijzen ontwikkelen om hun begrip te bevorderen en over te brengen naar anderen. Het programma bouwt ook over het algemeen een cultureel perspectief op met betrekking tot de schone kunsten en een capaciteit voor onafhankelijk onderzoek dat nuttig is in vele loopbanen.

Een Master in Drama vereist ongeveer twee jaar fulltime werk, zowel academisch als praktisch. Collegegeldkosten variëren, dus studenten moeten elke school grondig onderzoeken waarin ze geïnteresseerd zijn om informatie te vinden over de verwachte kosten.

Het meest prominente doel van een afgestudeerde met een Master in Drama is een rol als acteur op het podium of op het grote scherm, maar de vaardigheden en het perspectief ontwikkeld door het behalen van de graad lenen zich goed voor andere gerelateerde activiteiten. Scriptschrijvers en theaterontwerpers werken ook op posities nauw betrokken bij het centrale podium, evenals regisseurs en choreografen. Sommige studenten gaan werken in community arts-projecten zowel voor ervaring en bijdragen aan hun gemeenschap, terwijl anderen hun opleiding als podiumkunstenaar kunnen toepassen.

Het volgen van een Master in Drama is een waardevolle stap in de richting van een carrière in de schone kunsten. Programma's zijn wereldwijd beschikbaar, en vele zijn ook online voor studenten die in afgelegen gebieden wonen. Zoek voor meer informatie naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.