Keystone logo

31 Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Scheikunde Toegepaste Scheikunde 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Natuurwetenschappen
  • Scheikunde
  • Toegepaste Scheikunde
Vakgebieden
  • Natuurwetenschappen (31)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Scheikunde Toegepaste Scheikunde

Voor degenen die het hoger onderwijs volgen, is een master's degree vaak de volgende stap na het voltooien van een bachelor's degree. Dit type programma duurt tussen een en drie jaar om te voltooien, en stelt studenten in staat om hun vakgebied beter te begrijpen.

Maar precies wat is een master in toegepaste chemie? Dit veld heeft betrekking op het wetenschappelijk onderzoek naar de samenstelling, eigenschappen en gedrag van materie, materialen en stoffen. Toegepaste chemie studenten kunnen betrekking hebben op onderwerpen zoals organische, anorganische, analytische, elektrische en macromoleculaire chemie. Terwijl de meeste programma's studenten een solide theoretische achtergrond bieden, ligt de belangrijkste focus van de analytische chemie op toepassingen in de wereld. Sommige programma's hebben een belangrijk laboratoriumcomponent, vereisen dat studenten een proefschrift schrijven, of in aanmerking komen voor real-world onderzoeks mogelijkheden.

Talrijke voordelen kunnen worden verkregen bij het behalen van een chemie master's degree.Veel studenten vinden dat ze hun wetenschappelijke vaardigheden kunnen verbeteren, zoals analyse, onderzoek, dataverzameling en probleemoplossing. Daarnaast kan een master's degree een sterke kennisbasis bieden die nuttig kan blijken in een toekomstige carriere.

Studenten die een toegepaste chemiegraad overwegen, moeten zich ervan bewust zijn dat de kosten van de programma's van de ene instelling naar de andere kunnen variëren. Onderwijs, materiële prijzen en kosten zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren.

Een master in toegepaste chemie kan studenten veel mogelijkheden bieden voor werkgelegenheid. Zij kunnen verder gaan werken in de farmaceutische, medische, resource-extractie-, technologische of productie-industrie. Veel afgestudeerden kiezen ervoor om onderzoekslaboratoria aan te sluiten bij overheidsinstellingen, universiteiten of particuliere organisaties. Sommigen kunnen ook kiezen om hun opleiding voort te zetten, een doctoraat te verdienen en in de academie te werken.

Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over een chemie master's degree, laat ons u helpen.Het enige wat u hoeft te doen is om uw programma hieronder te zoeken en rechtstreeks contact op te nemen met het toelatingsbureau van de school naar keuze door het hoofdformulier in te vullen.