Keystone logo

16 Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Natuurkunde Theoretische Natuurkunde 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Natuurwetenschappen
  • Natuurkunde
  • Theoretische Natuurkunde
Vakgebieden
  • Natuurwetenschappen (16)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Natuurkunde Theoretische Natuurkunde

Masterdiploma's zijn verkrijgbaar in een breed scala van formaten, zoals Master of Science, Master of Liberal Arts, en Master of Research. Het afronden van deze graden duurt gemiddeld een tot twee jaar voltijds inschrijven of twee tot vier jaar deeltijdregistratie.

Wat is een Master in Theoretical Physics? Studenten die zijn ingeschreven voor geavanceerde studierichtingen voor natuurkunde, studeren meestal een combinatie van kwantummechanica, kwantumtheorie, toegepaste fysica en geavanceerde wiskunde. Cursussen omvatten complexe wiskundige en theoretische onderwerpen en worden vaak aangevuld met laboratoriumuren waar studenten praktische onderzoekservaring opdoen. Naast het uitputtend bestuderen van de klassieke natuurkunde, krijgen afgestudeerde studenten specialistische opties zoals astrofysica, deeltjesfysica, nanotechnologie, biofysica en geavanceerde wiskunde om hun vaardigheden in deze diverse discipline verder aan te scherpen.

Studenten die theoretische natuurkunde volgen op masterniveau verfijnen vaak hun vaardigheden als wiskundig geleerden, ontwikkelen sterke onderzoekservaring, computernetwerken op expertniveau, en een bovengemiddelde greep op cijfers die kunnen leiden tot loopbaanontwikkeling en superieure probleemoplossende vermogens in het dagelijkse leven.

Een masterdiploma kan sterk variëren in termen van kosten, omdat elke school, elk programma, elk land en elke leerling anders is. Veel universiteiten bieden verwachte budgetten voor toekomstige studenten op basis van hun unieke vergoedingsschema's, evenals financiële kantoren om te helpen bij het plannen en onderzoeken.

Aangezien de theoretische fysica zo'n divers vakgebied is, zou het geen verrassing moeten zijn dat banen voor afgestudeerden over het algemeen overvloedig zijn. Potentiële industrieën die openstaan ​​voor studenten zijn onderzoek, gezondheidszorg, technologie en energie. Buiten het werken als docenten of onderzoekers aan universiteiten, gaan afgestudeerden soms ook werken als biomedisch technologen, geofysici, robottechnici en nanotechnologen. Daarnaast werken veel theoretische natuurkundigen samen met ingenieurs in zowel private als publieke defensiebureaus over de hele wereld.

Zoals de meeste graden met een zware laboratoriumfocus, vereist een Master in Theoretical Physics meestal een registratie op de campus voor voltooiing. Gelukkig zijn programma's overal ter wereld beschikbaar. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.