Keystone logo

6 Master Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek Televisie-/Radiojournalistiek 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Journalistiek en Massacommunicatie
  • Journalistiek
  • Televisie-/Radiojournalistiek
Vakgebieden
  • Journalistiek en Massacommunicatie (6)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek Televisie-/Radiojournalistiek

Een master's degree volgt de bachelor's degree, gericht op het bereiken van geavanceerde kennis van een bepaald vakgebied of beroepspraktijk. Het is het eerste niveau van graduate onderwijs en wordt beschouwd als een diploma van de tweede cyclus in de academische wereld, voorafgaand aan het doctoraat.

Wat is een master in broadcast-journalistiek? Deze graad bereidt studenten voor op loopbanen in de uitzending en elektronische journalistiek door middel van theoretische studie en praktische training. Productie- en redactievaardigheden voor radio en televisie kunnen worden aangeleerd, evenals financiering voor onderzoek en productie. Onderwerpen die onder de aandacht worden gebracht, kunnen schrijven, informatieverzameling, rapportage en verankering op verschillende platforms zijn. Andere mogelijke cursussen zijn bijvoorbeeld de uitzendgeschiedenis, de regels en voorschriften van de branche, aankondigingen van openbare diensten, veld- en studioprestaties, geluid en beeldmateriaal.

Studenten die het masterdiploma in uitzendingsjournalistiek behalen, leren de specifieke creatieve en technische productievaardigheden die nodig zijn voor het uitzenden op traditionele en nieuwe mediaplatforms. Communicatie en spraaktraining, showhosting en scriptscript zijn nuttig voor toekomstige rollen.

De kosten van een master in broadcast-journalistiek variëren en zijn vaak gebaseerd op de onderwijsinstelling en de duur van het programma, die minstens een jaar duurt. Het type school en of het internationaal is, heeft ook invloed op de kosten.

Afgestudeerden van dit type programma kunnen een carrière in uitzending, sociale media of multimedia verwachten. Ze krijgen meestal de ervaring die nodig is voor posities in kleine en middelgrote markten, die hen uiteindelijk voorbereiden op vacatures in grotere markten of bij grote uitzendnetwerken. Enkele bezettingsvoorbeelden zijn productie-assistent voor een sportnetwerk, producent van een Spaans taalnetwerk, mediabediening voor een professioneel sportteam en een elektronische grafische operator voor een groot nieuwsnetwerk op kabelgebied.

Master in Broadcast Journalistiekprogramma's worden wereldwijd aangeboden door verschillende instellingen. Ze kunnen campusgebaseerd, online of beide zijn. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.