Keystone logo

124 Master Opleidingen in Economische studies Statistiek 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Economische studies
  • Statistiek
Vakgebieden
  • Economische studies (124)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Economische studies Statistiek

Na het behalen van een bachelordiploma zijn veel studenten geïnteresseerd in de volgende stap in hun opleiding. Een master is een postdoctoraal programma dat meestal één tot drie jaar in beslag neemt. Cursussen zijn meer gericht op een aspect van een loopbaanveld, waardoor individuen zich kunnen specialiseren in hun beroep.

Wat is een master in de statistiek? De focus van deze graad biedt meestal een diep en breed theoretisch inzicht in statistieken, maar met de nadruk op praktische toepassingen. De manieren waarop wiskundige wetenschappen in de huidige maatschappij kunnen worden toegepast, zijn divers en nieuwe gebieden blijven zich ontwikkelen. Studenten in dit type programma kunnen gegevensverzamelingsmethoden, risicometingen, omgevings- en ruimtelijke statistieken, algoritmische toepassingen en wiskundige theorieën en methodologieën bestuderen.

Personen met een vergevorderd diploma zijn uitgerust met de kennis en ervaring om te slagen in een aantal loopbaangebieden binnen de internationale banenmarkt. Ze kunnen zich ook inschrijven voor een Ph.D. programma, dat de deur opent naar een beroep in onderwijs en onderzoek.

De kosten van een masterdiploma variëren enorm vanwege het brede scala aan beschikbare programma's. Sommige instellingen vereisen onderzoeksprojecten, scripties of stages die de duur van de cursus beïnvloeden. De locatie van de universiteit heeft ook invloed op de kosten. Kosten, lesroosters en inschrijvingskosten verschillen.

De beroepen waarvoor statistici nodig zijn, zijn te talrijk om op te noemen vanwege de wijdverspreide behoefte aan deze vaardigheid, maar gebieden zijn onder meer medisch, verzekeringen, financieel, politiek en industrieel, om maar een paar te noemen. Afgestudeerden kunnen bedrijven helpen met technische besluitvormingsprocessen, statistische kennis bieden voor bedrijfsoperaties of potentiële fraudegevallen evalueren. Banken, marktonderzoeksbureaus en farmaceutische bedrijven werven actief statistici, en veel studenten worden ingehuurd in professionele functies voordat ze afstuderen.

Universiteiten over de hele wereld bieden statistieken voor masterdiploma's, en deze worden vaak online beschikbaar gesteld voor diegenen die niet in staat zijn om te verhuizen of dagelijkse routines aan te passen om full-time aanwezigheid in de klas mogelijk te maken. Om de instelling te vinden die aan uw onderwijsbehoeften voldoet, zoekt u naar uw programma hieronder en neemt u rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van uw keuze door het leadformulier in te vullen.