Keystone logo

1 Master Opleidingen in Gezondheidszorg Geestelijke gezondheidszorg Psychologie Sportpsychologie 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Gezondheidszorg
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Psychologie
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Gezondheidszorg Geestelijke gezondheidszorg Psychologie Sportpsychologie

Het vakgebied van de sportpsychologie heeft alles te maken met het begrijpen en verbeteren van de mentale, emotionele en fysieke aspecten van atletische prestaties, terwijl het algehele welzijn wordt bevorderd voor atleten en iedereen die betrokken is bij sportactiviteiten.

Sportpsychologische graden beginnen doorgaans met basiscursussen in de algemene psychologie. Naarmate je dieper in het onderwerp verdiept, verken je gespecialiseerde gebieden zoals prestatieverbetering, stressmanagement, motorisch leren en revalidatie van blessures.

Met een diploma sportpsychologie in de hand zijn er verschillende carrièremogelijkheden beschikbaar. Als sportpsycholoog ben je uitgerust om trainingen in mentale vaardigheden en adviesdiensten te bieden aan atleten, teams en coaches. Als u meer geneigd bent tot lichaamsbeweging en welzijn, kunt u een consultant worden die programma's ontwerpt en implementeert om fysieke activiteit te bevorderen. Het kan ook een opstap zijn naar het behalen van een hogere graad in psychologie, bewegingswetenschappen of andere verwante vakgebieden, waardoor deuren worden geopend naar nog meer carrièremogelijkheden.

Met een diploma sportpsychologie heb je de kracht om een positieve impact te hebben op de levens van atleten, door hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken, zowel op als buiten het veld.

Een masters wordt verdiend na studenten voltooien een undergraduate degree programma. Om een ​​masters te krijgen, moet u meestal 12-18 college cursussen die vaak om het invullen van uitgebreide tests en / of een scriptie te voltooien.