Keystone logo

17 Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Geografische wetenschappen Sociale Geografie 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Natuurwetenschappen
  • Geografische wetenschappen
  • Sociale Geografie
Vakgebieden
  • Natuurwetenschappen (17)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Natuurwetenschappen Geografische wetenschappen Sociale Geografie

Een master's degree is een geavanceerde graad die voortbouwt op de informatie die is vastgesteld in niet-gegradueerde studies. Het doel van masterprogramma's zoals deze is om gespecialiseerde vaardigheden te ontwikkelen op bepaalde kerncompetentie gebieden die studenten in staat stellen om nieuwe mogelijkheden academisch en professioneel na te streven.

Wat is een Master in menselijke geografie? Het is een graad gericht op de studie van menselijke beweging en bevolkingsdichtheid over de hele wereld. Menselijke aardrijkskundelessen hebben de neiging om grote logistieke problemen te behandelen die van invloed zijn op meerdere landen, van bronnenbehoeften tot grenzen en grenzen. Sommige programma's specialiseren zich specifiek in grensstudies, maar zelfs voor degenen die een uitgebreid beeld hebben, vormt dit subonderwerp de ruggengraat van de graad.

Studenten kunnen inzicht krijgen in grootschalige patronen van menselijke beweging door middel van de studie van statistische modellering en gedisciplineerde documentatie van gegevens. Dit inzicht kan ook helpen bij het ontwikkelen van inzichten in het beleid en de effecten ervan, waardoor ze beter geschikt zijn voor de rollen waar ze naartoe gaan na hun afstuderen. Ze kunnen ook organisatorische vaardigheden verwerven terwijl ze hun basiskennis beheersen.

Kosten voor graden in dit veld veranderen nogal wat afhankelijk van de locatie en het type school dat wordt overwogen. Dat komt omdat de financieringsmodellen voor instellingen voor hoger onderwijs van land tot land verschillen, dus je hebt specifiek onderzoek nodig.

Gediplomeerden op het gebied van aardrijkskunde zijn veelgevraagd voor posities als geospatiale analisten, en verzamelen gegevens uit verschillende open-sourceonderzoeksprojecten om globale kaartsystemen te maken en bij te werken. Ze worden ook opgezocht voor functies als projectmanagers, het ontwikkelen en verfijnen van geocodeerde producten in de productiesector. Onlangs is de menselijke geografie een gewild vakgebied geworden voor farmaceutische verkoopvertegenwoordigers.

Online scholen die deze studieprogramma's aanbieden, zijn wijdverspreid en gemakkelijk te vinden. Er is gewoon wat onderzoek voor nodig. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.