Keystone logo

24 Master Opleidingen in Onderwijskunde Educatieve Psychologie School Counseling 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Onderwijskunde
  • Educatieve Psychologie
  • School Counseling
Vakgebieden
  • Onderwijskunde (24)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Onderwijskunde Educatieve Psychologie School Counseling

Een masterdiploma is een postgraduate kwalificatie die tussen de een en vier jaar in beslag kan nemen. Sommige programma's vereisen dat studenten een scriptie schrijven of een kwalificerend examen afleggen naast het invullen van een bepaald aantal credit-uren. Programma's kunnen professioneel of op onderzoek gebaseerd zijn.

Wat is een Master in School Counseling? Studenten worden meestal geïnstrueerd in strategieën voor het begeleiden van K-12-leerlingen, scholen, gezinnen en gemeenschappen. Studenten kunnen lessen volgen zoals principes van schoolbegeleiding, adviesvaardigheden en technieken, concepten van familiesystemen, multiculturele counseling, menselijke groei en ontwikkeling en psychopathie en diagnose. Individuen in een masterprogramma hebben de neiging om studenten van alle leeftijden te helpen zich te concentreren op academische, loopbaan-, sociale en emotionele ontwikkeling, waardoor ze succes boeken op school en zich voorbereiden op het leiden van bevredigende levens als volwassenen.

Er zijn veel voordelen aan het behalen van een masterdiploma in schoolbegeleiding. Afgestudeerden ontwikkelen meestal geweldige luistervaardigheden. Door anderen te leren zich op doelen te richten, nemen ze deze vaardigheden ook vaak op. Studenten kunnen ook ervaring opdoen met het werken met personen met verschillende achtergronden. Hierdoor kunnen ze mededogende individuen zijn die de werking van een diverse gemeenschap begrijpen.

Universiteiten over de hele wereld bieden verschillende masterprogramma's en de kosten kunnen variëren op basis van de doorlooptijd en cursussen. Neem contact op met specifieke scholen waarin u geïnteresseerd bent om naar uw verwachtingen te vragen.

Een master in schoolbegeleiding kan studenten voorbereiden op een baan als schoolbegeleiders, administratieve assistenten en andere academische functies. Sommige afgestudeerden volgen een loopbaan bij non-profitorganisaties waar ze in staat zijn om kansarme en misbruikte kinderen te helpen. Afgestudeerden kunnen zich mogelijk ook kwalificeren voor een loopbaan als klinische casemanagers, maatschappelijk werkers, mentoren of leraren in het speciaal onderwijs. Met een kleine hoeveelheid extra cursussen en licenties, kunnen afgestudeerden mogelijk banen vinden als specialisten in de geestelijke gezondheidszorg en therapeuten.

Een master's degree in schoolbegeleiding kan gemakkelijk worden nagestreefd in een traditionele op de campus of via een online-opleiding. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.