Keystone logo

4 Master Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Radiostudies 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Journalistiek en Massacommunicatie
  • Radiostudies
Vakgebieden
  • Journalistiek en Massacommunicatie (4)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Radiostudies

Een masterdiploma is een wereldwijd erkende academische aanduiding die de vaardigheden bevordert die zijn ontwikkeld in een gerelateerde bacheloropleiding. Studenten die zijn toegelaten tot een masteropleiding hebben doorgaans al uitgebreide cursussen voor hoger onderwijs voltooid in een breed scala aan disciplines, waaronder, maar niet beperkt tot, Engels, geschiedenis, elementaire wiskunde, menswetenschappen, filosofie, schone kunsten en sociale wetenschappen.

Wat is een Master in Radio Studies? Deze rigoureuze studie is over het algemeen binnen ongeveer twee jaar voltooid en omvat grondig onderzoek en onderwijs in alle aspecten van de hedendaagse radioproductie in zowel zakelijke als freelance omgevingen. Studenten moeten verwachten dat ze radio en geluidsproductie en -bewerking, microfoontechnieken, opname- en webvaardigheden, programmaconstructie en -planning, talentgieten, teamwerk en projectbeheer, onder andere gerelateerde gebieden, zullen bestuderen. Er zal extra aandacht worden besteed aan morele en ethische overwegingen in verband met massamedia.

Studenten die met succes een masterdiploma in radiostudies hebben behaald, zijn uitgerust met de vaardigheden die nodig zijn om in een breed scala van concurrerende internationale bedrijven te werken en worden vaak eerder ingehuurd en kunnen hogere salarissen eisen dan hun lager opgeleide tegenhangers.

De kosten voor het behalen van een Master in Radio Studies variëren aanzienlijk van school tot regio, dus geïnteresseerde studenten worden aangemoedigd om rechtstreeks contact op te nemen met elke school van belang voor specifieke en relevante collegegeldinformatie.

Radiostudies zijn voorbereid op het werken in een breed assortiment van multimediacapaciteiten. Velen vinden onmiddellijk werk op het gebied van de productie van radio, programmering, nieuws, aankondiging en reclame, onder andere. Terwijl veel studenten na hun afstuderen direct werk zoeken in de entertainmentindustrie of in het hoger onderwijs, gebruiken anderen de opleiding radiologie nog als een springplank naar een nog hoger niveau.

Als een Master in Radio Studies klinkt als de juiste studierichting voor jou, ontdek dan de vele educatieve mogelijkheden die wereldwijd beschikbaar zijn met behulp van onze brede database. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.