Keystone logo

2 Master Opleidingen in Podiumkunsten Muziek Orkeststudies 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Podiumkunsten
  • Muziek
  • Orkeststudies
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (2)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Master Opleidingen in Podiumkunsten Muziek Orkeststudies

Een masterdiploma is een mogelijkheid voor studenten om meer gespecialiseerd onderwijs op een hoger niveau na te streven. Het is een vereiste voor sommige beroepen en bouwt meestal voort op vaardigheden en kennis die zijn opgedaan tijdens een bacheloropleiding.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om te weten wat een Master in orkeststudies is, is het een hogere opleiding die muzikanten opleidt voor een carrière als orkestmuzikant. De meeste programma's zijn gericht op het bouwen van een muzikaal repertoire, vaak afgestemd op het specifieke instrument van de speler. Orkeststudies bieden muzikanten ook de mogelijkheid om te spelen in lokaal verbonden orkesten en mogelijk een deel van het semester te touren met een orkest.

Het behalen van een masterdiploma in orkeststudies kan studenten de vaardigheden bieden om artistieke werken te kunnen uitvoeren en verschillende muziekstijlen op een bepaald instrument te interpreteren. Daarnaast kunnen orkeststudies ook afgestudeerden voorbereiden om te slagen in muzikale audities en interviews.

Masteropleidingen in orkeststudies kunnen voltijds of in deeltijd worden voltooid en kunnen tussen anderhalf en drie jaar duren. Programmakosten kunnen variëren afhankelijk van waar het programma wordt aangeboden.

De belangrijkste carrièreverloop voor masterstudenten orkeststudies is een professionele muzikant in een orkest. Dit omvat het repeteren, uitvoeren en eventueel reizen met een ensemble gedurende één of meer seizoenen. Met gespecialiseerde tracks in de opleiding kunnen succesvolle afgestudeerden ook werken als orkestdirigent of als instructeur of tutor voor orkeststudenten. Veel afgestudeerde programma's werken samen met lokale ensembles, zodat studenten kansen hebben om werkervaring op te doen terwijl ze nog steeds hun diploma behalen.

Mastertitels in orkeststudies zijn beschikbaar over de hele wereld. Waar u een programma kiest, kan afhankelijk zijn van uw interesse in een bepaald gevestigd professioneel orkest. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.