Keystone logo

22 Master Opleidingen in Managementstudies Ontwikkelingsmanagement 2024

Filters

Filters

 • Master
 • MSc
 • MA
 • Managementstudies
 • Ontwikkelingsmanagement
Vakgebieden
 • Managementstudies (22)
  • Terug naar hoofdcategorie
  Locaties
  Vind meer locaties
  Type graad
  Duur
  Studietempo
  Taal
  Taal
  Studieformaat

  Master Opleidingen in Managementstudies Ontwikkelingsmanagement

  Na het afronden van een bachelordiploma is het volgen van een masteropleiding ideaal voor hoger opgeleide trainingen en opleidingen op een bepaald gebied. Veel carrières en functies op hogere niveaus vereisen de voltooiing van een masterdiploma.

  Studenten die geïnteresseerd zijn in sociaal beleid kunnen zich afvragen wat een Master in Development Management is. Deze graad bereidt afgestudeerden voor om organisaties en instellingen te leiden op het gebied van ontwikkeling en openbaar beleid. Onderwerpen van onderzoek kunnen financiering en onderzoek, projectplanning, human resources, duurzaamheid, internationale economie en leiderschap omvatten. Veel cursussen bevatten ook fundamentele instructies over de operationele theorie over hoe ontwikkelingswerk slaagt in bredere wereldwijde contexten. Sommige programma's hebben vereiste cursussen die moeten worden voltooid om deze fundamentele kennis te beveiligen.

  Graduate programma's in development management geven veel praktische vaardigheden aan studenten. Een primaire vaardigheid is het vermogen om sociaal en economisch beleid te analyseren en kritisch te evalueren. Andere vaardigheden zijn onderzoek, leiderschap en managementstrategieën.

  Dergelijke programma's duren over het algemeen minstens 12 maanden, en sommige duren in de loop van twee jaar. Sommige universiteiten bieden masterprogramma's in ontwikkelingsbeheer op parttime basis.

  Een Master in Development Management kan leiden tot een loopbaan bij verschillende instellingen. Afgestudeerden kunnen een baan vinden als adviseur, consultant of microfinancieringsspecialist, bijvoorbeeld door samen te werken met openbare, particuliere en not-for-profit bureaus. Dit kunnen banken, regeringen, internationale instanties zoals de VN of de Wereldbank, NGO's, sociaal-ondernemingsorganisaties, religieuze zendelingen en dergelijke zijn. Door theorie en praktijk toe te passen, werken ontwikkelingsmanagers aan duurzaam succes bij de uitvoering van openbaar beleid en sociale initiatieven om het welzijn van mensen en de planeet te verbeteren. Veel masteropleidingen omvatten netwerken en loopbaanopbouw als onderdeel van hun curriculum, zodat studenten goed verbonden zijn met veilige banen na voltooiing van de opleiding.

  Met de internationale rol van dit diploma worden programma's over de hele wereld aangeboden. Sommige zijn mogelijk beschikbaar als online cursussen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.