Keystone logo

5 Master Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek Onderzoeksjournalistiek 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Journalistiek en Massacommunicatie
  • Journalistiek
  • Onderzoeksjournalistiek
Vakgebieden
  • Journalistiek en Massacommunicatie (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Master Opleidingen in Journalistiek en Massacommunicatie Journalistiek Onderzoeksjournalistiek

Veel studenten kiezen voor een masteropleiding na het behalen van hun bachelordiploma. Een master verbetert het inzicht van de studenten in de gekozen discipline en vergroot hun expertise op dit gebied. Degenen die zich verder willen verdiepen in een beroep willen misschien een masteropleiding overwegen.

Wat is een Master in onderzoeksjournalistiek? Een programma als dit is gericht op het opbouwen van het vermogen van een aspirant-verslaggever om het onderzoek naar een gecompliceerd nieuwsverhaal beter te beheren. Naast het verzamelen en onderzoeken van leads, interviews en informatie, kan het programma studenten ook introduceren in ontluikende onderzoekstechnieken, waaronder technologie, zoals drones, en manieren om een ​​verhaal te vertellen, inclusief podcasts en digitale media.

Afgestudeerden verlaten over het algemeen het programma met sterke onderzoeksvaardigheden. Ze zouden een beter begrip moeten hebben van hoe het nieuws moet worden gerapporteerd, inclusief nieuwe media, en welke media het best bij een bepaald nieuwsverhaal past. Ze kunnen ook productievaardigheden ontwikkelen die toepasbaar zijn op uitzend- en digitale journalistiek, waardoor ze achter de camera kunnen werken.

Vergelijk scholen bij het zoeken naar de juiste school. Wanneer een student besluit te studeren, heeft dit de grootste impact op de collegegeldkosten. Openbare en privéscholen kunnen sterk verschillen. De tijd om de cursussen te voltooien kan ook variëren. Een deeltijdstudent kan meer tijd nodig hebben dan een voltijdstudent. Over het algemeen duurt het ongeveer twee jaar voordat de meeste masteropleidingen zijn afgerond.

Afgestudeerden kunnen werk vinden in uitzend-, print- en digitale media. Populaire professionele titels zijn onder meer redacteur, verslaggever en producent. Sommige onderzoeksjournalisten verankeren nationaal en lokaal nieuws bij uitzend- en kabelstations. Anderen kunnen hun vaardigheden omzetten in documentaire films maken en produceren, regisseur of scenarist worden. Sommigen worden zelfs contentmarketers bij bedrijven en gebruiken hun vaardigheden om verhalen over het bedrijf te vertellen.

Scholen van over de hele wereld bieden een Master in Investigative Journalism graad aan. Diezelfde scholen kunnen ook online een aantal lessen of graden aanbieden. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.