Keystone logo

2 Master Opleidingen in Podiumkunsten Theaterstudies Licht en Geluid 2024

Filters

Filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Podiumkunsten
  • Theaterstudies
  • Licht en Geluid
Vakgebieden
  • Podiumkunsten (2)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Master Opleidingen in Podiumkunsten Theaterstudies Licht en Geluid

Praktische masteropleidingen bieden studenten de mogelijkheid om hun professionele vaardigheden te beheersen. De cursussen bieden een niveau van vaardigheid en kennis op specifieke gebieden die de student vaak in staat stelt over te schakelen naar een onderwijs- of managementfunctie, voortbouwend op eerdere ervaring en opleiding.

Wat is een meester in licht en geluid? Het is een geavanceerde graad in het ontwerpen en uitvoeren van de licht- en geluidsapparatuur die wordt gebruikt in toneelproducties. Dat betekent zowel de praktische bedieningselementen die tijdens de show worden gebruikt als de ontwerppraktijken die worden gebruikt om originele effecten te creëren wanneer nieuwe projecten deze nodig hebben. Klassen overspannen vaak theorie en praktijk, en computermodellen worden in veel moderne programma's gebruikt.

Degenen die een gevorderde graad in dit vakgebied behalen, kunnen technische vaardigheden verwerven met verlichting en geluidsapparatuur, evenals ontwerpvaardigheden die off stage en persoonlijke organisatievaardigheden vertalen die nuttig zijn in verschillende levenssituaties. Het verrijken van deze vaardigheden voegt nuttige dimensies toe aan je vaardigheden die verder gaan dan hun toepassing op de specifieke carrière van een student.

Er is geen eenvoudige manier om de kosten te voorspellen voor een masteropleiding omdat het onderwijs van locatie tot locatie sterk varieert, vooral als twee scholen zich in verschillende landen bevinden. Voor deze masterprogramma's zou je een full-time verbintenis van twee tot drie jaar moeten verwachten.

Afgestudeerden in verlichting en ontwerp zijn vaak in hoge vraag naar posities die de normale werking van geluids- en lichtplaten vereisen. Dit omvat posities als lichtontwerpers voor theatrale bedrijven en optredens, maar het omvat ook ondersteunende rollen in de dagelijkse productie als toneelmanagers. Vaak eisen posities beide. Verlichting en design afgestudeerden zijn ook gewild als interieurontwerpers vanwege hun kennis van objecten plaatsing, licht en kleur.

Het vinden van het juiste programma is een kwestie van kijken naar alle beschikbare mogelijkheden online en via universitaire locaties in verschillende landen. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.